Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Uczucie skurczy w pochwie
Odpowiedz

Uczucie skurczy w pochwie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała uczucie skurczy w pochwie 8 dni przed okresem i 5 dni po owulacji? Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego, że mam takie „skurcze” „bóle” w takim momencie cyklu, zawsze takie skurcze mam w okres (z pewnością wiecie o jakie kłucie lub skurcze mi chodzi) tyle ze te, które mam teraz są delikatne i czuję je od wczoraj. Dodam, że staram się o dziecko, dlatego tez postanowiłam zapytać Was o opinię i czy może któraś ze staraczek tak miała? Buziaki :)

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała uczucie skurczy w pochwie 8 dni przed okresem i 5 dni po owulacji? Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego, że mam takie „skurcze” „bóle” w takim momencie cyklu, zawsze takie skurcze mam w okres (z pewnością wiecie o jakie kłucie lub skurcze mi chodzi) tyle ze te, które mam teraz są delikatne i czuję je od wczoraj. Dodam, że staram się o dziecko, dlatego tez postanowiłam zapytać Was o opinię i czy może któraś ze staraczek tak miała? Buziaki :)
    Chodzi Ci o bóle jak na miesiączkę?
    Jeśli tak to miałam 5 dni po owulacji i utrzymywały się dosyć długo, obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży :)

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to nie jest taki skurcz w podbrzuszu jak na okres, w sensie w dole brzucha tylko właśnie w pochwie, czasem takie pojawiają się podczas okresu. To nie żaden ból mocny czy jakieś swędzenie, to takie właśnie delikatne skurcze w pochwie

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka wrote:
    Właśnie to nie jest taki skurcz w podbrzuszu jak na okres, w sensie w dole brzucha tylko właśnie w pochwie, czasem takie pojawiają się podczas okresu. To nie żaden ból mocny czy jakieś swędzenie, to takie właśnie delikatne skurcze w pochwie
    Hmmm.. nie umiem chyba w takim razie pomóc 🤔 czasem podczas miesiączki miałam takie jakby ciągnięcie w dół w pochwie, i zdarzało mi się to po wysiłku fizycznym, ale przechodziło w czasie kąpieli 🤷‍♀️
    Ale nie wiem czy to to samo co opisujesz 🤔

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała87 wrote:
    Hmmm.. nie umiem chyba w takim razie pomóc 🤔 czasem podczas miesiączki miałam takie jakby ciągnięcie w dół w pochwie, i zdarzało mi się to po wysiłku fizycznym, ale przechodziło w czasie kąpieli 🤷‍♀️
    Ale nie wiem czy to to samo co opisujesz 🤔
    Kurczę nie wiem jak to dokładniej opisać 😄😄 czasami podczas okresu czuje się takie jakby „zaciskanie” w pochwie, chyba to są takie skurcze i właśnie ja takie coś czuję

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ