X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Uczucie skurczy w pochwie
Odpowiedz

Uczucie skurczy w pochwie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała uczucie skurczy w pochwie 8 dni przed okresem i 5 dni po owulacji? Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego, że mam takie „skurcze” „bóle” w takim momencie cyklu, zawsze takie skurcze mam w okres (z pewnością wiecie o jakie kłucie lub skurcze mi chodzi) tyle ze te, które mam teraz są delikatne i czuję je od wczoraj. Dodam, że staram się o dziecko, dlatego tez postanowiłam zapytać Was o opinię i czy może któraś ze staraczek tak miała? Buziaki :)

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała uczucie skurczy w pochwie 8 dni przed okresem i 5 dni po owulacji? Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego, że mam takie „skurcze” „bóle” w takim momencie cyklu, zawsze takie skurcze mam w okres (z pewnością wiecie o jakie kłucie lub skurcze mi chodzi) tyle ze te, które mam teraz są delikatne i czuję je od wczoraj. Dodam, że staram się o dziecko, dlatego tez postanowiłam zapytać Was o opinię i czy może któraś ze staraczek tak miała? Buziaki :)
    Chodzi Ci o bóle jak na miesiączkę?
    Jeśli tak to miałam 5 dni po owulacji i utrzymywały się dosyć długo, obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży :)

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to nie jest taki skurcz w podbrzuszu jak na okres, w sensie w dole brzucha tylko właśnie w pochwie, czasem takie pojawiają się podczas okresu. To nie żaden ból mocny czy jakieś swędzenie, to takie właśnie delikatne skurcze w pochwie

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka wrote:
    Właśnie to nie jest taki skurcz w podbrzuszu jak na okres, w sensie w dole brzucha tylko właśnie w pochwie, czasem takie pojawiają się podczas okresu. To nie żaden ból mocny czy jakieś swędzenie, to takie właśnie delikatne skurcze w pochwie
    Hmmm.. nie umiem chyba w takim razie pomóc 🤔 czasem podczas miesiączki miałam takie jakby ciągnięcie w dół w pochwie, i zdarzało mi się to po wysiłku fizycznym, ale przechodziło w czasie kąpieli 🤷‍♀️
    Ale nie wiem czy to to samo co opisujesz 🤔

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała87 wrote:
    Hmmm.. nie umiem chyba w takim razie pomóc 🤔 czasem podczas miesiączki miałam takie jakby ciągnięcie w dół w pochwie, i zdarzało mi się to po wysiłku fizycznym, ale przechodziło w czasie kąpieli 🤷‍♀️
    Ale nie wiem czy to to samo co opisujesz 🤔
    Kurczę nie wiem jak to dokładniej opisać 😄😄 czasami podczas okresu czuje się takie jakby „zaciskanie” w pochwie, chyba to są takie skurcze i właśnie ja takie coś czuję

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ