Udany transfer
-
Czy stosowałyście coś dodatkowo aby transfer był udany? Tzn chodzi mi o jakieś odżywianie, tzw koktajl płodności? Czy postawiłyście na luz..? Niedługo czeka mnie transfer i sama nie wiem czy coś kombinować z takimi rzeczami 🥹🤔 a doktor zapomniałam spytać.
-
Ja piłam ten ohydny koktajl 😅 nie wiem czy to cokolwiek pomogło, ale zaszkodzić nie zaszkodziło 😅2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Ja też przyjęłam, ale nie przypisywałabym temu cudownego wpływu
Popatrz też to - https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/wieczor-kawalerski-na-strzelnicy-w-krakowie/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 12:34
-
A jak dałyście radę z pełnym pęcherzem przed transferem? Ja się ogólnie tego obawiam bo z samego stresu i długiego czekania chce mi się strasznie siku i boję się że tam się dosłownie posikam.. 1L wody na pewno nie dam rady wypić bo aż mnie brzuch będzie bolał jak będzie mi się chciało siku a co dopiero teraz wkładanie zarodka i „dotykanie tam” 🤔 myślałam wypić pół litra wody ok pół h przed i jak nie wytrzymam wysikać się i dopić najwyżej więcej bo z samego stresu mam pełen pęcherz..
-
pannanna wrote:A jak dałyście radę z pełnym pęcherzem przed transferem? Ja się ogólnie tego obawiam bo z samego stresu i długiego czekania chce mi się strasznie siku i boję się że tam się dosłownie posikam.. 1L wody na pewno nie dam rady wypić bo aż mnie brzuch będzie bolał jak będzie mi się chciało siku a co dopiero teraz wkładanie zarodka i „dotykanie tam” 🤔 myślałam wypić pół litra wody ok pół h przed i jak nie wytrzymam wysikać się i dopić najwyżej więcej bo z samego stresu mam pełen pęcherz..
Ja przed różnymi badaniami USG gdzie wymagają pełnego pęcherza i właśnie przed transferem opróżniam pęcherz półtorej godziny przed, zaraz potem piję pół litra wody i tyle zawsze wystarcza.
Ważne, żeby te półtorej godziny przed faktycznie porządnie poleciało. Jak nie poleci albo poleci mało, to znaczy że organizm jest odwodniony i pół litra może nie wystarczyć.
Co do pytania w tytułowym poście - nie stosowałam żadnych magicznych sztuczek. Przyjmowałam suplementy i leki zgodnie z zaleceniami lekarza. Dieta tak jak wcześniej. Na tydzień odpuściłam trochę aktywność fizyczną, ogólnie zwolniłam tempo życia.Jadzia19, pannanna lubią tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
pannanna wrote:A jak dałyście radę z pełnym pęcherzem przed transferem? Ja się ogólnie tego obawiam bo z samego stresu i długiego czekania chce mi się strasznie siku i boję się że tam się dosłownie posikam.. 1L wody na pewno nie dam rady wypić bo aż mnie brzuch będzie bolał jak będzie mi się chciało siku a co dopiero teraz wkładanie zarodka i „dotykanie tam” 🤔 myślałam wypić pół litra wody ok pół h przed i jak nie wytrzymam wysikać się i dopić najwyżej więcej bo z samego stresu mam pełen pęcherz..
Lepiej mieć przepełniony i “odsikać” odrobinę przed. Ja w dzień transferu piję od rana ile mogę. Im mocniej masz wypełniony pęcherz tym prostsza szyjka macicy i łatwiejsze wprowadzenie cewnika i zarodka. Mi też się wydawało za pierwszym razem, że zaraz się posikam ale to tylko chwila i da się wytrzymać.I IVF sierpień 2024
13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 || 9 dpt beta 11.9 💔
💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 💔
💔 14.02.2025 III FET 312 CS (Encorton10, Fraxiparine, Accofil, EG, AH) 6dpt ⏸️ beta 1.2 || 7dpt beta 0.6 || 10 dpt beta<0.5 💔
✅Czynnik V Leiden (G1691)
✅Czynnik V R2 (H1299)
✅Czynnik II Protrombina (G20210)
✅PAI-1/SERPINE1
✅ Homocysteina = 7.94
✅HOMA-IR = 1.17 (Insulina 5.5; glukoza 86)
❌MTHFR.c665 - Układ homozygotyczny
❌KIR Bx - brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 (konsultacja z dr Jarosz = zalecony Accofil💉 do następnego transferu) -
Wczoraj miałam transfer, jakoś to poszło 😅 czułam parcie na pęcherz i dosyć się chciało siku a doktor powiedziała że coś mało i tak wypiłam ale nie musiałam nic dopijać 😊. My korzystamy z programu refundacji i po mam wyznaczone dwa badania krwi. W tę sobotę i 20.02, powiedzcie mi czy to wystarczy czy wy na własną rękę robiłyście co 48h betę i progesteron itp? Może też zależy od kliniki..? Staram się nie zwariować , dostałam zwolnienie do 21.02 więc człowiek w domu i trochę to mi chodzi z tyłu głowy, temu jestem ciekawa..
-