X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Udany transfer
Odpowiedz

Udany transfer

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy stosowałyście coś dodatkowo aby transfer był udany? Tzn chodzi mi o jakieś odżywianie, tzw koktajl płodności? Czy postawiłyście na luz..? Niedługo czeka mnie transfer i sama nie wiem czy coś kombinować z takimi rzeczami 🥹🤔 a doktor zapomniałam spytać.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam ten ohydny koktajl 😅 nie wiem czy to cokolwiek pomogło, ale zaszkodzić nie zaszkodziło 😅

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • sanda Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przyjęłam, ale nie przypisywałabym temu cudownego wpływu ;-)
    Popatrz też to - https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/wieczor-kawalerski-na-strzelnicy-w-krakowie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 12:34

• pannanna Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dałyście radę z pełnym pęcherzem przed transferem? Ja się ogólnie tego obawiam bo z samego stresu i długiego czekania chce mi się strasznie siku i boję się że tam się dosłownie posikam.. 1L wody na pewno nie dam rady wypić bo aż mnie brzuch będzie bolał jak będzie mi się chciało siku a co dopiero teraz wkładanie zarodka i „dotykanie tam” 🤔 myślałam wypić pół litra wody ok pół h przed i jak nie wytrzymam wysikać się i dopić najwyżej więcej bo z samego stresu mam pełen pęcherz..

• Rzelka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannanna wrote:
    A jak dałyście radę z pełnym pęcherzem przed transferem? Ja się ogólnie tego obawiam bo z samego stresu i długiego czekania chce mi się strasznie siku i boję się że tam się dosłownie posikam.. 1L wody na pewno nie dam rady wypić bo aż mnie brzuch będzie bolał jak będzie mi się chciało siku a co dopiero teraz wkładanie zarodka i „dotykanie tam” 🤔 myślałam wypić pół litra wody ok pół h przed i jak nie wytrzymam wysikać się i dopić najwyżej więcej bo z samego stresu mam pełen pęcherz..
    Pęcherz nie musi być ekstremalnie wypełniony. Wystarczy czuć po prostu lekkie parcie, z którym jeszcze można chodzić, nie jakieś "zaraz się posikam".
    Ja przed różnymi badaniami USG gdzie wymagają pełnego pęcherza i właśnie przed transferem opróżniam pęcherz półtorej godziny przed, zaraz potem piję pół litra wody i tyle zawsze wystarcza.
    Ważne, żeby te półtorej godziny przed faktycznie porządnie poleciało. Jak nie poleci albo poleci mało, to znaczy że organizm jest odwodniony i pół litra może nie wystarczyć.
    Co do pytania w tytułowym poście - nie stosowałam żadnych magicznych sztuczek. Przyjmowałam suplementy i leki zgodnie z zaleceniami lekarza. Dieta tak jak wcześniej. Na tydzień odpuściłam trochę aktywność fizyczną, ogólnie zwolniłam tempo życia.

Jadzia19, pannanna lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannanna wrote:

Lepiej mieć przepełniony i “odsikać” odrobinę przed. Ja w dzień transferu piję od rana ile mogę. Im mocniej masz wypełniony pęcherz tym prostsza szyjka macicy i łatwiejsze wprowadzenie cewnika i zarodka. Mi też się wydawało za pierwszym razem, że zaraz się posikam ale to tylko chwila i da się wytrzymać.

I IVF sierpień 2024
    13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
    💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    7 dpt ⏸️ beta 10.2 || 9 dpt beta 11.9 💔
    💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 💔
    💔 14.02.2025 III FET 312 CS (Encorton10, Fraxiparine, Accofil, EG, AH) 6dpt ⏸️ beta 1.2 || 7dpt beta 0.6 || 10 dpt beta<0.5 💔

✅Czynnik V Leiden (G1691)
    ✅Czynnik V R2 (H1299)
    ✅Czynnik II Protrombina (G20210)
    ✅PAI-1/SERPINE1
    ✅ Homocysteina = 7.94
    ✅HOMA-IR = 1.17 (Insulina 5.5; glukoza 86)
    ❌MTHFR.c665 - Układ homozygotyczny
    ❌KIR Bx - brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 (konsultacja z dr Jarosz = zalecony Accofil💉 do następnego transferu)
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 11 lutego, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam transfer, jakoś to poszło 😅 czułam parcie na pęcherz i dosyć się chciało siku a doktor powiedziała że coś mało i tak wypiłam ale nie musiałam nic dopijać 😊. My korzystamy z programu refundacji i po mam wyznaczone dwa badania krwi. W tę sobotę i 20.02, powiedzcie mi czy to wystarczy czy wy na własną rękę robiłyście co 48h betę i progesteron itp? Może też zależy od kliniki..? Staram się nie zwariować , dostałam zwolnienie do 21.02 więc człowiek w domu i trochę to mi chodzi z tyłu głowy, temu jestem ciekawa..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ