X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Umowa b2b a starania
Odpowiedz

Umowa b2b a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Chciałam się podpytać czy ktoś ma doświadczenie z ciążą będąc na kontrakcie b2b. Aktualnie poszukuje pracy i wysyłam intensywnie CV (branża IT) i widzę, że niestety to standard ze firmy zatrudniają jedynie w oparciu o b2b lub preferują tą umowę. Czy któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie jak firmy podchodzą do tematu w momencie kiedy informujecie o ciąży ? Rozwiązują umowę ? Wiem, że przy b2b nie ma ochrony takiej jak na UoP i zasiłek jest niski, ale chodzi o mi o takie praktyczne aspekty. Z mojej perspektywy bardziej zależy mi na tym, żeby mieć dokąd wrócić niż na zasiłku. Dzięki z góry z odpowiedź ☺️

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼

ona ♀️
    - regularne owulacje potwierdzone usg, cykle (28-33 dni) ☑️
    - hormony 7dpo: progesteron 14, estradiol 146 ☑️
    - hormony 2-5 dc: w normie (grudzień 2024), powtórka badań 07/2025 ⏳
    - suplementacja: omega 3, kwas foliowy, wit D
    - walka ze stresem 🧘‍♀️
    - badanie HyFoSy: 04/08/2025 ⏳

on ♂️
    - WZJG od 2012 r. (przeleczone zaostrzenie 06/2025), aktualnie przyjmowanie leku biologicznego 💊
    - suplementacja: wit D (20tys. j.), maślan sodu, olej z czarnuszki, sok pomidorowy 🌿
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25 -> lipiec'25) 😥
    * morfologia 2% -> 1% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -> 16%

W klinice leczenie niepłodności od kwietnia 2025, z zaleceniem ICSI. Dajemy sobie szansę na naturalne starania do końca 2025.
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ciężko stwierdzić - to zależy od zleceniodawcy. Ja pracowałam długo na B2b i miałam taką relację w firmie i z przełożoną że myślę że bym się dogadała ale raczej nie na cały typowy rok macierzyńskiego, tylko krócej. Nie wiem natomiast jak to wygląda stricte w branży IT.

sandrac_94 lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wydaje mi się, że można różnie trafić. A Ty jesteś aktualnie nadal na b2b ?

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼

ona ♀️
    - regularne owulacje potwierdzone usg, cykle (28-33 dni) ☑️
    - hormony 7dpo: progesteron 14, estradiol 146 ☑️
    - hormony 2-5 dc: w normie (grudzień 2024), powtórka badań 07/2025 ⏳
    - suplementacja: omega 3, kwas foliowy, wit D
    - walka ze stresem 🧘‍♀️
    - badanie HyFoSy: 04/08/2025 ⏳

on ♂️
    - WZJG od 2012 r. (przeleczone zaostrzenie 06/2025), aktualnie przyjmowanie leku biologicznego 💊
    - suplementacja: wit D (20tys. j.), maślan sodu, olej z czarnuszki, sok pomidorowy 🌿
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25 -> lipiec'25) 😥
    * morfologia 2% -> 1% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -> 16%

W klinice leczenie niepłodności od kwietnia 2025, z zaleceniem ICSI. Dajemy sobie szansę na naturalne starania do końca 2025.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ