Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Umowa b2b a starania
Odpowiedz

Umowa b2b a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2025, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Chciałam się podpytać czy ktoś ma doświadczenie z ciążą będąc na kontrakcie b2b. Aktualnie poszukuje pracy i wysyłam intensywnie CV (branża IT) i widzę, że niestety to standard ze firmy zatrudniają jedynie w oparciu o b2b lub preferują tą umowę. Czy któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie jak firmy podchodzą do tematu w momencie kiedy informujecie o ciąży ? Rozwiązują umowę ? Wiem, że przy b2b nie ma ochrony takiej jak na UoP i zasiłek jest niski, ale chodzi o mi o takie praktyczne aspekty. Z mojej perspektywy bardziej zależy mi na tym, żeby mieć dokąd wrócić niż na zasiłku. Dzięki z góry z odpowiedź ☺️

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2025, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ciężko stwierdzić - to zależy od zleceniodawcy. Ja pracowałam długo na B2b i miałam taką relację w firmie i z przełożoną że myślę że bym się dogadała ale raczej nie na cały typowy rok macierzyńskiego, tylko krócej. Nie wiem natomiast jak to wygląda stricte w branży IT.

sandrac_94 lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
    preg.png
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2025, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wydaje mi się, że można różnie trafić. A Ty jesteś aktualnie nadal na b2b ?

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ