X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Umowa b2b a starania
Odpowiedz

Umowa b2b a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2025, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Chciałam się podpytać czy ktoś ma doświadczenie z ciążą będąc na kontrakcie b2b. Aktualnie poszukuje pracy i wysyłam intensywnie CV (branża IT) i widzę, że niestety to standard ze firmy zatrudniają jedynie w oparciu o b2b lub preferują tą umowę. Czy któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie jak firmy podchodzą do tematu w momencie kiedy informujecie o ciąży ? Rozwiązują umowę ? Wiem, że przy b2b nie ma ochrony takiej jak na UoP i zasiłek jest niski, ale chodzi o mi o takie praktyczne aspekty. Z mojej perspektywy bardziej zależy mi na tym, żeby mieć dokąd wrócić niż na zasiłku. Dzięki z góry z odpowiedź ☺️

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2025, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ciężko stwierdzić - to zależy od zleceniodawcy. Ja pracowałam długo na B2b i miałam taką relację w firmie i z przełożoną że myślę że bym się dogadała ale raczej nie na cały typowy rok macierzyńskiego, tylko krócej. Nie wiem natomiast jak to wygląda stricte w branży IT.

sandrac_94 lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️
    3.02.2026 r. - Aleksander na świecie <3

age.png
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2025, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wydaje mi się, że można różnie trafić. A Ty jesteś aktualnie nadal na b2b ?

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ