X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Unidox

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Dziewczyn, które przyjmowały Unidox solutab - kiedy dokładnie mogłyście wznowić starania (ile dni po zakończeniu kuracji)? Czy odbarwiły się Wam zęby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 08:04

• Kornelaa Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w pierwszym cyklu po leczeniu zaszłam w ciążę biochemiczną - pierwszą po długich staraniach. U mnie akurat w tamtym czasie zaczęły się problemy z tarczycą i lekarz przypuszczał że raczej z uwagi na tarczycę się ciąża zatrzymała, ale jak było naprawdę 🤷

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam zmian na zębach.
    U mnie akurat tak się złożyło, że zakończyłam kurację tuż przed okresem. Po zakończonej miesiączce napisałam do mojego Dr i pozwolił nam działać. Myślę, że pomiędzy zakończeniem kuracji a pierwszym <3 były jakieś 2 tygodnie przerwy.
    Najlepiej zapytaj swojego lekarza prowadzącego :)

Kornelaa lubi tę wiadomość

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka, chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻

preg.png
  • Agatis22 Znajoma

Wysłany: 1 lipca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moza która coś podpowie :) dziś miałam badanie histeroskopia z biopsją. W macicy nie było żadnych zrostów ani polipów ale dostałam unidox na 5 dni. Dziś 7 dzień cyklu i wychodzi na to, że zakończyłabym przyjmowanie go przed owulacją. Jest możliwość jeszcze starań w tym cyklu?

12.2021 👼🏼
    10.2022 Mia 💗
    07.2024 💔 (puste jajo)
    10.2024💔 (biochem)

🧬 mutacja MTHFR i PAI (heterozygota) 💉 heparyna od pozytywnego testu
    🧬 kir BX (4/5 kir implantacyjny)
    🧬 białko C i S w normie
    🧬 ANA ujemne
    🧬 zespół antyfosfolipidowy wykluczony

Allo MLR 0%
    Cross match 2%

💊witamina D3+K2 4000 j.
    💊 B complex
    💊Zinc
    💊DHA
    💊 FerrC+
    💊 Folate
  • Nadzieja9 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizm oczyszcza się po antybiotykach 2-4 tygodnie. Jeśli nie jesteście w sytuacji podbramkowej, to lepiej zaczekać.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ