Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ureaplasma parvum
Odpowiedz

Ureaplasma parvum

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Isssabel Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z was miała do czynienia z tą bakterią? Urraplasma parvum? Jeśli tak to jakim antybiotykiem się jej pozbyłyście i ile czasu wam to zajęło?

• Grażka1985 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj isssabel ja właśnie z tym walczę na 16 dni mam z mężem antybiotyk tetracylicum czy coś takiego zobaczymy czy zadziała 4 dziennie ponoć ciężko tego się pozbyc

• Kobea Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mi po doxycyklinie 2*1 i macmiror globulki przeszło 🙂 to był drugi antybiotyk. Pierwszy azytromycyna na 6 dni i nie pomogła.

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ