X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ureaplasma parvum - naturalna flora czy leczyć
Odpowiedz

Ureaplasma parvum - naturalna flora czy leczyć

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wykryłam u siebie Ureaplasme parvum, wizytę u ginekologa mam dopiero za 3 tygodnie, ale się mocno niepokoje. Miałam robiony wymaz z pochwy, Ureaplasma parvum wykryto, ureaplasma urealyticum nie wykryto. Czat gpt podpowiada że Ureaplasma parvum jest naturalnie występujacą bakterią w mikroflorze pochwy i jeżeli nie powoduje infekcji itd. to jest niegroźna. Pytanie czy tak rzeczywiście jest? Nie mam żadnych infekcji pochwy i nigdy nie miałam, cytologia zawsze wychodzi dobrze, czasem mam problemy z pęcherzem, ale po urosepcie lub furaginie przechodzi. Leczenie i tak raczej podejmę (zobaczymy co powie ginekolog), ale czy któraś z was miała to wykryte i faktycznie nie trzeba było tego leczyć? Czy to u mnie może być przyczyną że nie mogę zajść w ciążę?

27👩🏻❤️🧑🏻31
    Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)

👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
    Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
    Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
    Ft4: 1,36 ✅
    Owulacje potwierdzone u gin ✅
    Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
    Cytologia ✅
    🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
    Ruchliwość plemników: 60%✅

Suplementacja:
    👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
    🧑🏻Pregna ON
  • aszin Autorytet

Wysłany: 9 września, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ureaplasme zawsze warto wyleczyć, zwłaszcza jak występują u Ciebie okresowo zapalenia układu moczowego. Nie dość, że może utrudniać zajście w ciążę, to niewyleczona może powodować komplikacje w jej przebiegu, w tym poronienia. Dobrze, że ją wykryłaś, bo często występuje bezobjawowo. Leczenie powinno też objąć Twojego partnera. Powodzenia! 🙂

Wister12, Elza1234 lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia (kariotyp, CFTR, AZF ✔️)

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ureaplasme zawsze warto wyleczyć, zwłaszcza jak występują u Ciebie okresowo zapalenia układu moczowego. Nie dość, że może utrudniać zajście w ciążę, to niewyleczona może powodować komplikacje w jej przebiegu, w tym poronienia. Dobrze, że ją wykryłaś, bo często występuje bezobjawowo. Leczenie powinno też objąć Twojego partnera. Powodzenia! 🙂
    Dziękuję ❤️

27👩🏻❤️🧑🏻31

Cytologia ✅

Suplementacja:
    🧑🏻Pregna ON
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 9 września, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister12 wrote:
    Cześć, wykryłam u siebie Ureaplasme parvum, wizytę u ginekologa mam dopiero za 3 tygodnie, ale się mocno niepokoje. Miałam robiony wymaz z pochwy, Ureaplasma parvum wykryto, ureaplasma urealyticum nie wykryto. Czat gpt podpowiada że Ureaplasma parvum jest naturalnie występujacą bakterią w mikroflorze pochwy i jeżeli nie powoduje infekcji itd. to jest niegroźna. Pytanie czy tak rzeczywiście jest? Nie mam żadnych infekcji pochwy i nigdy nie miałam, cytologia zawsze wychodzi dobrze, czasem mam problemy z pęcherzem, ale po urosepcie lub furaginie przechodzi. Leczenie i tak raczej podejmę (zobaczymy co powie ginekolog), ale czy któraś z was miała to wykryte i faktycznie nie trzeba było tego leczyć? Czy to u mnie może być przyczyną że nie mogę zajść w ciążę?

Mialam właśnie tą odmianę. Konsultowane u 3 lekarzy. Było leczone jedna seria antybiotyków. Rok po zrobione kontrolne badania i nadal czysto. :)

Wister12 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Mialam właśnie tą odmianę. Konsultowane u 3 lekarzy. Było leczone jedna seria antybiotyków. Rok po zrobione kontrolne badania i nadal czysto. :)
    Dziękuję za odpowiedź ❤️ ile czasu brałaś antybiotyk? I czy w tym czasie brania antybiotyku wstrzymaliście się ze staraniami, czy nie było przeciwwskazań?

27👩🏻❤️🧑🏻31

Cytologia ✅

Suplementacja:
    🧑🏻Pregna ON
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister12 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź ❤️ ile czasu brałaś antybiotyk? I czy w tym czasie brania antybiotyku wstrzymaliście się ze staraniami, czy nie było przeciwwskazań?

Ja brałam 2x Docycykline przez 14 dni mąż brał 1x przez 10 dni. Przy antybiotyku musisz wstrzymać sie z staraniami bo to jest dosc mocny antybiotyk. Myśmy wstrzymali sie aż do ponownego badania żeby mieć pewność że nie zarażamy się wzajemnie.

Przy antybiotyku wymieniałam codziennie recznikii piłam sok żurawinowy :)

Wister12 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ