Ureoplasma- wymaz
-
Cześć, czy miała któraś z Was doczynienia z ta infekcja ?
W lipcu robiłam wymaz, wszystko idealnie, ale przez okres urlopowy do hsg badania nie doszło. Teraz miałam ponownie robiony wymaz i wyszło, ze wyhodowana ureoplasma.. nie wiem skąd i jak. Nie miałam żadnych objawów
Długo to leczylyscie ? Coś wiecie więcej na temat tej bakteri ? Pozdrawiam👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021 -
Ja miałam razem z mycoplazma z tym, że w 2015 roku. Skąd również nie wiem (pojawiła się po wizycie w szpitalu) z tym, że u mnie było objawowo wręcz patologiczne zapalenia pęcherza na początku co 2 tygodnie później co 4 dni. Leczenie tych konkretnych bakterii krótkie kilka dni antybiotyku dla ciebie i partnera. Teoretycznie mi przeszło i nie wróciło. Od tamtej pory już kilka razy miałam robione wymazy właśnie w związku z diagnostyka niepłodności i czysto. Niestety problemy z pęcherzem pozostały
Sama bakteria na niepłodność nie miała akurat w moim przypadku wpływu. -
No właśnie mnie boli podbrzusze, i tyle żadnych innych objawów nie mam
Mąż tez się przebada ale pani już uprzedziła, ze to podstępna bakteria i jedna kuracja może nie wystarczyć
Nie sadze by miała wpływ na płodność, gdyż przed nią i tak nie udawało się
Neśka_123 wrote:Ja miałam razem z mycoplazma z tym, że w 2015 roku. Skąd również nie wiem (pojawiła się po wizycie w szpitalu) z tym, że u mnie było objawowo wręcz patologiczne zapalenia pęcherza na początku co 2 tygodnie później co 4 dni. Leczenie tych konkretnych bakterii krótkie kilka dni antybiotyku dla ciebie i partnera. Teoretycznie mi przeszło i nie wróciło. Od tamtej pory już kilka razy miałam robione wymazy właśnie w związku z diagnostyka niepłodności i czysto. Niestety problemy z pęcherzem pozostały
Sama bakteria na niepłodność nie miała akurat w moim przypadku wpływu.👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021 -
Cześć,
na początku września wyszła mi urea w wymazie, mieliśmy razem z mężem antybiotyk przed 10 dni 2x1. Pamiętaj o probiotyku, bo to silne leki. W trakcie leczenia nie współżyć, niektórzy polecają też wyparzyć bieliznę, wyprać ręczniki i pościel w wysokiej temp.
U mnie objawem było chyba dużo śluzu cały cykl (miałam tak od nastoletnich lat, a żaden gin nie wiedział skąd), bo po wyleczeniu faktycznie mam tylko śluz płodny, a po nim taki gęstszy i tyle.
Co do wpływania na płodność mi dr w klinice niepłodności powiedziała, że może mieć duży wpływ, bo bakteria ta często uniemożliwia zagnieżdżenie zarodka oraz obniża żywotność i ruchliwość plemników.Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-