Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne usg tv w którym dniu cyklu?
Odpowiedz

usg tv w którym dniu cyklu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aniulka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) chciałabym umówić się na moje pierwsze usg tv i zastanawiam się w którym dniu cyklu najlepiej to zrobić? wstępnie wybrałam 14 dc,myślicie że to dobry termin?

ex2b9vvjc1a8dlo7.png[/url0975efaf2fd64ad1.png
    f2w3rjjgmre2apcb.png
  • Lili Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jakie długie masz cykle i w jakim celu robisz usg, chodzi o monitoring około owulacyjny?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle około30-33 dni i zawsze lekarz każe mi przychowdzić w okolicach 10-12dc

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lili Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo jak wyżej :)

• Aniulka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko badanie kontrolne, nie monitoring, przy okazji chciałam zobaczyć czy są pęcherzyki i jak duże a cykle mam około 30 dni ale ostatni cykl był aż 39 :(

f2w3rjjgmre2apcb.png
  • Lili Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie 14 dc powinien być ok. Pęcherzyki mogą się już pokazać. A jaką długą masz fazę lutealną zazwyczaj? 39 dni to nic złego, nie martw się :)

• Aniulka Ekspertka

Wysłany: 10 października 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cięzko powiedzieć bo to był pierwszy obserwowany cykl, faza lutealna około 16 dni

f2w3rjjgmre2apcb.png
  • Lili Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To troszkę przydługawa. Ja mam 15 i gin stwierdziła, że to dość nietypowo. Myślę, że termin wybrałaś w sam raz: albo trafisz stricte na owulację, albo będziesz mogła poobserwować przygotowania do niej :)

• Aniulka Ekspertka

Wysłany: 17 października 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj o 17 usg tv, ciekawe czy będą jakieś pęcherzyki i czy wszystko mam na miejscu :)

f2w3rjjgmre2apcb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ