USG z nadzieją
-
Witam wszystkie Kobietki. Mam do Was pytanie odnośnie mojego cyklu. Otóż w 15dc byłam na USG dopochwowym, dodam że od 2dc biorę clo 1x1 do 6dc. Lekarz po badaniu powiedział, że niec nie widać, ale że pęcherzyk mógł pęknąć bo mogę mieć szybciej owulacje przez clo. Teraz się zastanawiam, bo skoro powiedział że mógł pęknąć to dlaczego nie oparł tego jakimiś dowodami które ukazały mu się na USG. Chyba muszę zmienić lekarza bo tego to muszę za język ciągnąć Od przed wczoraj mam straszne klucia w jajniku, tak mocne że boli mnie aż pachwina podczas chodzenia. Mam wielką nadzieję że jednak coś się tam ruszyło, ale pewnie i tak się rozczaruję Dziewczyny co o tym myślicie? Pozdrawiam:)
Anutka, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
noise-smile wrote:Witam wszystkie Kobietki. Mam do Was pytanie odnośnie mojego cyklu. Otóż w 15dc byłam na USG dopochwowym, dodam że od 2dc biorę clo 1x1 do 6dc. Lekarz po badaniu powiedział, że niec nie widać, ale że pęcherzyk mógł pęknąć bo mogę mieć szybciej owulacje przez clo. Teraz się zastanawiam, bo skoro powiedział że mógł pęknąć to dlaczego nie oparł tego jakimiś dowodami które ukazały mu się na USG. Chyba muszę zmienić lekarza bo tego to muszę za język ciągnąć Od przed wczoraj mam straszne klucia w jajniku, tak mocne że boli mnie aż pachwina podczas chodzenia. Mam wielką nadzieję że jednak coś się tam ruszyło, ale pewnie i tak się rozczaruję Dziewczyny co o tym myślicie? Pozdrawiam:)
-
Noise - w 15 dc mogło juz byc po owu a lekarz mógl juz po porstu nic nie widziec..włucie jajnika..ciagniecie az do pachwin moze byc efektem przedostawania sie jajeczka czasami jest to odczuwane pod postacia uczucia pulsowania...
A czy podczas brania clo od 2-6 dc czułas jajniki.. ?? -
I mam pytanie dlaczego tak pozno mialas monitoring.. ja jak bralam od 2-6 dc to max kazał mi przychodzic w 10 dc
-
Mi nawet kazał przyjść 14-18dc, byłam trochę zdziwiona. w tamtym cyklu wogóle nie kazał mi przyjść. Czy to pora by zmienić lekarza? Ania_84 po clo urosły Ci pęcherzyki? Mogłam być po owulacji, owszem, ale podobno powinien być widoczny płym w zatoce Duglasa albo ciałko żółte, chyba że ja się myle... A lekarz nic mi o czymś takim nie mówił...
-
jesli mialas o wiele wczesniej owulke np w 12 dc to moglo juz byc nie widac cialko zolte i plyn jest chyba tylko przez jakis czas widoczne.. ale nie jestem ekspertem
MI ogólnie nie pomoglo Clo.. tylko pobudziloogolnie moje jajniki do dzialania pozniej bez CLO rosly mi tk samo jak i z CLo w 10 dc zawsze mialam okolo 14 mm pecherzyk i owulacja u mnei byla zawsze okolo 18dc czyli tak samo jak i bez clo
Dlatego millekarz zalecal wczeniejsze monity zeby sprawdzic czy wogole jest sens faszerowania sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 12:42
-
Rozumiem, podczas brania clo też czułam kłucie w jajnikach ale od dwóch dni ból jest bardzo nasilony. Na przyszły miesiąc przejdę się do dwóch lekarzy by porównać opinie. na przyszły cykl przepisał mi także duhaston od21-28dc. Al mam nadzieję jeszcze w tym cyklu;)
-
Ja z reguły mialam 33dni i mialam w 18-19 dc owulke teraz mam 15-16 zalezy od miesiaca nie raz mozesz miec wczesniej drugi raz pozniej
Jak masz sporo stresu - to owulka moze sie opoznic ..
sproboj jak cos do innego isc moze akurat -