SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne usuwanie nadżerki krioterapia
Odpowiedz

usuwanie nadżerki krioterapia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dąbrówka Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie mam 25 lat i od 3 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Niedawno przypomniało mi się, że jakieś 6 lat temu miałam wymrażaną nadżerkę szyjki macicy. Miałam wtedy 19 lat i chodziłam regularnie do ginekologa, ponieważ brałam tabletki antykoncepcyjne. Właśnie on zalecił mi ten zabieg, gdyż "stwierdził" małą nadżerkę, a ja się zgodziłam i poddałam zabiegowi. Czy myślicie że taki zabieg może mieć jakikolwiek wpływ na moją płodność? Rozmawiałam o tym z tamtym lekarzem, to powiedział że właśnie jest odwrotnie i że jakbym miała tą nadżerkę to ona by mogła powodować infekcję i wtedy by mogło dojść do jakiś komplikacji... Ale po przeczytaniu wielu opinii w internecie mam wątpliwości czy ten zabieg był bezpieczny u dziewczyny która jeszcze nie rodziła... Jestem załamana.

• dąbrówka Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, no proszę niech się któraś wypowie

• Vesper Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dąbrówka, w podobnym wieku, co Ty miałam podobny zabieg. Jedyne, co usłyszałam, to to, że taki zabieg może wpływać na produkcję śluzu płodnego, który wspiera proces poczęcia. Jeśli nie występuje u Ciebie problem braku śluzu płodnego (który sam w sobie również nie uniemożliwia poczęcia, co najwyżej go w minimalnym stopniu utrudnia, to wydaje mi się, że nie powinnaś się przejmować. Poza tym produkcję śluzu płodnego można wesprzeć suplementami ;) Pozdrawiam!

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• dąbrówka Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Dąbrówka, w podobnym wieku, co Ty miałam podobny zabieg. Jedyne, co usłyszałam, to to, że taki zabieg może wpływać na produkcję śluzu płodnego, który wspiera proces poczęcia. Jeśli nie występuje u Ciebie problem braku śluzu płodnego (który sam w sobie również nie uniemożliwia poczęcia, co najwyżej go w minimalnym stopniu utrudnia, to wydaje mi się, że nie powinnaś się przejmować. Poza tym produkcję śluzu płodnego można wesprzeć suplementami ;) Pozdrawiam!
    Vesper, jestem tu nowa, powiedz proszę skąd mogę wiedzieć czy u mnie występuje problem braku śluzu płodnego?

• Vesper Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dąbrówka wrote:
    Vesper, jestem tu nowa, powiedz proszę skąd mogę wiedzieć czy u mnie występuje problem braku śluzu płodnego?
    Śluz płodny jest charakterystyczny: śliski, przeźroczysty, ciągnący się i wyglądem przypominający białko kurzego jaja. Towarzyszy kobiecie w czasie owulacyjnym. Czasem śluz o charakterze płodnym pojawia się też tuż przed miesiączką (i ją zwiastuje ;): spadek progesteronu=zwiększenie estrogenów ;))
    Poobserwuj się przez kilka cykli ;)

• dąbrówka Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to próbuję wyszukać czegoś na forum tutejszym o nadżerce czy krioterapii i nic mi nie wychodzi... coś chyba nie tak z tą wyszukiwarką prawda?

• Vesper Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ona źle działa, niestety. Spróbuj przez google (wpisz ovufriend i interesujące Cię hasło), może tak "wyskoczy".

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ