usuwanie nadżerki krioterapia
-
Obecnie mam 25 lat i od 3 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Niedawno przypomniało mi się, że jakieś 6 lat temu miałam wymrażaną nadżerkę szyjki macicy. Miałam wtedy 19 lat i chodziłam regularnie do ginekologa, ponieważ brałam tabletki antykoncepcyjne. Właśnie on zalecił mi ten zabieg, gdyż "stwierdził" małą nadżerkę, a ja się zgodziłam i poddałam zabiegowi. Czy myślicie że taki zabieg może mieć jakikolwiek wpływ na moją płodność? Rozmawiałam o tym z tamtym lekarzem, to powiedział że właśnie jest odwrotnie i że jakbym miała tą nadżerkę to ona by mogła powodować infekcję i wtedy by mogło dojść do jakiś komplikacji... Ale po przeczytaniu wielu opinii w internecie mam wątpliwości czy ten zabieg był bezpieczny u dziewczyny która jeszcze nie rodziła... Jestem załamana.
-
Dąbrówka, w podobnym wieku, co Ty miałam podobny zabieg. Jedyne, co usłyszałam, to to, że taki zabieg może wpływać na produkcję śluzu płodnego, który wspiera proces poczęcia. Jeśli nie występuje u Ciebie problem braku śluzu płodnego (który sam w sobie również nie uniemożliwia poczęcia, co najwyżej go w minimalnym stopniu utrudnia, to wydaje mi się, że nie powinnaś się przejmować. Poza tym produkcję śluzu płodnego można wesprzeć suplementami Pozdrawiam!staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Vesper wrote:Dąbrówka, w podobnym wieku, co Ty miałam podobny zabieg. Jedyne, co usłyszałam, to to, że taki zabieg może wpływać na produkcję śluzu płodnego, który wspiera proces poczęcia. Jeśli nie występuje u Ciebie problem braku śluzu płodnego (który sam w sobie również nie uniemożliwia poczęcia, co najwyżej go w minimalnym stopniu utrudnia, to wydaje mi się, że nie powinnaś się przejmować. Poza tym produkcję śluzu płodnego można wesprzeć suplementami Pozdrawiam!
-
dąbrówka wrote:Vesper, jestem tu nowa, powiedz proszę skąd mogę wiedzieć czy u mnie występuje problem braku śluzu płodnego?
Poobserwuj się przez kilka cyklistaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-