X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2+3 wrote:
    U mnie biel 13dpo, jutro pewnie 🐒...
    Trzymam kciuki za pozostałe testujące 🤗
    Tulę 💗

2+3 lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2+3 wrote:
    U mnie biel 13dpo, jutro pewnie 🐒...
    Trzymam kciuki za pozostałe testujące 🤗
    Przykro mi :(

2+3 lubi tę wiadomość

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    U nas też tak 🤣 pierwsze dwa miesiące był materac na podłodze i wszędzie kartony 🤣 ale kuchnie mieliśmy zrobioną i łazienkę. 2 miesiace nie mieliśmy żadnych drzwi w środku xd

No to my też bejbika w lipcu będziemy musieli majstrować na dmuchanym materacu, bo łóżka ani zadnej sofy jeszcze nie mamy. 🙈

AgulaM, Lolka997, Kluska95, verliebtindich, hypatia92, Zazu92, Poziomka9204, peonia, Namisa, Kofii, 2+3, mamaleonka, Tabeaa, Anett93 lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Ja dzisiaj idę na monitoring zobaczyć, czy jest jeszcze pęcherzyk i jak duży, a ostatni podgląd mam w poniedziałek, to już powinno być ciałko żółte według lekarza.

Śluz płodny od 2 dni, chcieliśmy wykorzystać sytuację, ale mąż się stresuje badaniem nasienia w przyszłym tygodniu i coś nie pykło. Także chyba cykl będzie spisany na straty, no ale chociaż ten monitoring zrobię i lecimy dalej z badaniami. ⭐ ⭐ ⭐

A Wasi partnerzy jak podchodzą do badania? Też jest stres czy na luzie? Wydaje mi się, że dla facetów to spore przeżycie może być.
    Mój mąż po wyjściu z pomieszczenia nie odzywał się do mnie cała drogę do domu, A mamy 50 km do kliniki 😄
    Dziewczyny, my cierpimy o wiele więcej i żyjemy ;)

Monk@, hypatia92, Poziomka9204, Kluska95, Anett93 lubią tę wiadomość

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
    🏳🏳🏳🏳
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Mycoplasma, Ureaplasma i Chlamydia. Sugerowane po ciąży pozamacicznej, bo obecność może powodować cp właśnie 🤷‍♀️
    Aaaa ok, mam to do zrobienia:)

Kluska95 lubi tę wiadomość

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
    🏳🏳🏳🏳
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Ja melduje spuszczenie krwi, zbadałam proga i przy okazji TSH z ciekawości. Wyniki pewnie wieczorem.

Ech, z rana trochę pożarłam się z chłopem. Obydwoje jesteśmy turbo zestresowani wydatkami ostatnio, bo choć nie kupujemy sobie zupełnie nic, nie jeździmy nigdzie, na wakacjach nie byłam sto lat, zarabiamy naprawdę dobre pieniądze (zwłaszcza on) to przez budowę domu i to co się dzieje ostatnio z kredytami i ogólnie cenami - normalnie nie wyrabiamy. Mówię sobie że to jeszcze tylko kilka miesięcy w takim stanie i wygrzebiemy się w końcu, ale ciągle dochodzi coś, kolejne stosy nieprzewidzianych wydatków i człowiek tak walczy o przetrwanie. A tak nie powinno być kurcze, bo naprawdę ciezko pracujemy. Ech, sorki że wam tak narzekam ale no nie mam dziś humoru 😒
    Jeśli chodzi o finanse, to większość z nas Cię rozumie :( ja też się zastanawiam, skąd na to wszystko brać i keidy będzie ten moment, że już nie damy rady. U nas najgorzej, że niespodziewanych wydatków raczej nie ma i już teraz ledwo starcza po podwyżkach kredytu... Obawiam się tych niespodziewanych najbardziej i kolejnych podwyżek 😢
    Kciuki za wyniki 🤞🏼

Kropka, wracaj do zdrowia 😘😘

Kasia, zazdro 😍 wypoczynij porządnie ❤️

wellwellwell lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Ja dzisiaj idę na monitoring zobaczyć, czy jest jeszcze pęcherzyk i jak duży, a ostatni podgląd mam w poniedziałek, to już powinno być ciałko żółte według lekarza.

Śluz płodny od 2 dni, chcieliśmy wykorzystać sytuację, ale mąż się stresuje badaniem nasienia w przyszłym tygodniu i coś nie pykło. Także chyba cykl będzie spisany na straty, no ale chociaż ten monitoring zrobię i lecimy dalej z badaniami. ⭐ ⭐ ⭐

A Wasi partnerzy jak podchodzą do badania? Też jest stres czy na luzie? Wydaje mi się, że dla facetów to spore przeżycie może być.

U nas w ogóle było tak, ze po 3 cyklach starań mąż stwierdził, że kupi taki test na płodność z apteki, zeby w razie czego właśnie już szybciej zacząć diagnostykę i na tym teście wyszła mu druga kreska bardzo blada, więc była rozpacz, że na pewno jest z nim coś nie tak i jest bezpłodny i w ogóle dlaczego on... 😅 musiałam na niego nakrzyczeć, żeby się ogarnął i poszedł do normalnego lekarza sie zbadać, a nie sugerować jakimś durnym testem.
    Także tutaj raczej stres był ogromny... Ale lekarz powiedział, że wszystko jest jak najbardziej w normie i nie ma się co martwić.
    Chociaż morfologia mu wyszła 4% więc niby w normie, ale jakis super ekstra wynik to chyba też nie jest skoro norma zaczyna sie od 4? 🤔

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Jako że dziś jestem wpisana na testowanie, to już spieszę z wyjaśnieniami. Chociaż nie odzywam się w ogóle.. Bo mam pernamenty brak czasu ostatnio. To od wczoraj jestem chora z gorączka ponad 38... I właśnie wróciłam od lekarza. Ba nawet byłam w aptece, ale z tego wszystkiego zapomniałam kupić test 🤦‍♀️

W dodatku dziś mam 32 dzień, @ brak. A w 28 miałam potworny ból jajników i chyba śluz płodny. W sumie taki dziwny. Także juz się pogubiłam w swoim cyklu..

Przykro mi, wracaj szybko do zdrowia❤

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała tak powinnam w sobotę dostać okresu ale nic narazie na to nie wskazuje . Jedynie do południa mam tak że odbija mi się i mnie mdli jak bym miała wymiotować jest mi raz zimno raz duszno i mam wrażenie takie jak bym zaraz miała zemdleć ? Czy to możliwe że coś z hormonami się dzieje ?? Nie ukrywam że wzrósł mi apetyt

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was miała tak powinnam w sobotę dostać okresu ale nic narazie na to nie wskazuje . Jedynie do południa mam tak że odbija mi się i mnie mdli jak bym miała wymiotować jest mi raz zimno raz duszno i mam wrażenie takie jak bym zaraz miała zemdleć ? Czy to możliwe że coś z hormonami się dzieje ?? Nie ukrywam że wzrósł mi apetyt

Robiłaś test po terminie miesiaczki?

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Robiłaś test po terminie miesiaczki?

Miesiączkę mam zaplanowana na tą sobotę według kalendarzyka . Ale dziwne w maju przestałam brać już drovelis 1 czerwca hormon testosteronu spadł mi do 34 a miałam 72 . Pozytywny test owulacyjny miałam ale nie kochałam się z narzeczonym w dniu owulacji jedynie doszło do zbliżenia dwa dni przed lub jeden nie pamiętam dokładnie niby w kalendarzyku zapisałam objawy to wyskoczyło mi że moja skuteczność na zajście w ciążę była bardzo dobra ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2022, 12:19

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Mój Mąż wyszedł z założenia, że jeśli ja zaczynam zgłębiać diagnostykę to on też musi. Z samym badaniem nie miał problemu, gorzej było mu wybrać się na wizytę do androloga 😉
    Już ma za sobą 3 badania nasienia, zabieg, kilka USG jąder, brzucha, że już chyba się po prostu przyzwyczaił 🤪😁
    Mój też nie ma oporów przed badaniem, tylko on normalnie mało czym się przejmuje, a ten temat chyba siadł mu na głowę trochę. Zamiast się napinać na <3 lepiej się skupię na wsparciu go... Ale ta refleksja potrzebowała czasu, bo rano było mi po prostu smutno. Dziękuję za Wasze odpowiedzi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2022, 12:27

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    Nic Ci nie wywróżymy, zrób test :) daj koniecznie znać :)

Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    U nas w ogóle było tak, ze po 3 cyklach starań mąż stwierdził, że kupi taki test na płodność z apteki, zeby w razie czego właśnie już szybciej zacząć diagnostykę i na tym teście wyszła mu druga kreska bardzo blada, więc była rozpacz, że na pewno jest z nim coś nie tak i jest bezpłodny i w ogóle dlaczego on... 😅 musiałam na niego nakrzyczeć, żeby się ogarnął i poszedł do normalnego lekarza sie zbadać, a nie sugerować jakimś durnym testem.
    Także tutaj raczej stres był ogromny... Ale lekarz powiedział, że wszystko jest jak najbardziej w normie i nie ma się co martwić.
    Chociaż morfologia mu wyszła 4% więc niby w normie, ale jakis super ekstra wynik to chyba też nie jest skoro norma zaczyna sie od 4? 🤔
    Nam androlog tłumaczył, że randomowo są brani faceci, którym udało się zapłodnić kobietę i sprawdzana jest ich morfologia no i właśnie to 4 to chyba średnia z tego czy jakoś tak... I że spokojnie z niższą można zajść itd, bo to średnia, więc niektórzy mają więcej, niektórzy mniej. Tak szczerze? Patrząc tutaj, że niektórzy mają powyżej 10, a nawet blisko do 20, to 4 mi się wydawało mało. Z drugiej strony u nas było 2 i faktycznie się udało, więc ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała :)

wellwellwell, AgulaM lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:
    Kropka życzę Ci szybkoego powrotu do zdrowia 😘 keszcze w takie upały to już w ogóle najgorzej chorować :( trzymaj się i dawaj znać jak się czujesz. A jutro kupisz test i będziesz testować?

Raczej nie, jutro nigdzie się nie wybieram. Zamierzam chorować. Po za tym te 32 dni od ostatniej @, to tak na prawdę moja pierwsza od porodu. Także zdaje sobie sprawe, że to może być wszystko poprzesuwane. Więc bez spinania się, po za tym na prawdę nie mam głowy na to, żeby jeździć po test 😞 a kurde jeszcze w poniedziałek zastanawiałam się, żeby kupić, ale stwierdziłam nie będę za wcześnie kupować mam czas do czwartku 🤦‍♀️ w dodatku jeśli owulacja mi się przesunęła i była tego 28 dnia, to jutro bedzie za wcześnie na sprawdzenie. Akurat jestem z tych osób co nie testuja wcześniej 😉

Zazu92 lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Raczej nie, jutro nigdzie się nie wybieram. Zamierzam chorować. Po za tym te 32 dni od ostatniej @, to tak na prawdę moja pierwsza od porodu. Także zdaje sobie sprawe, że to może być wszystko poprzesuwane. Więc bez spinania się, po za tym na prawdę nie mam głowy na to, żeby jeździć po test 😞 a kurde jeszcze w poniedziałek zastanawiałam się, żeby kupić, ale stwierdziłam nie będę za wcześnie kupować mam czas do czwartku 🤦‍♀️ w dodatku jeśli owulacja mi się przesunęła i była tego 28 dnia, to jutro bedzie za wcześnie na sprawdzenie. Akurat jestem z tych osób co nie testuja wcześniej 😉

No rozumiem. To w takim razie wypoczywaj i kuruj się tam ładnie i szybko 😘😊

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo tej prolaktyny, wiadomo, że jeśli nie wyeliminowaliscie przyczyny to po odstawieniu tabletek prolaktyna poszybuje w górę... Polecam posłuchać podcasty na Spotify Kasia o hormonach, ma cały odcinek o prolaktynie.

Aniulka nie wiem czego od nas oczekujesz xd możesz być w ciąży zarówno jak możesz nie być w ciąży, tego się od nas nie dowiesz :) natomiast są inne metody sprawdzenia, więc polecam test lub badanie beta hcg z krwi🤷‍♀️

Namisa, Kofii, Monk@, wellwellwell, Zazu92, Poziomka9204, Lolka997, Anett93 lubią tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Dobrze ze ktorejs z Was dopytalam o badania zelaza i ferrytyny. Zrobilam dzisiaj morfologie, zelazo, ferrytyne i witamine b12. Na wyniki jeszcze czekam ale juz przyszly mi wyniki morfologii.

Mam podwyzszone MCHC oraz obnizone RDW-SD oraz Eozynofile. Oczywiscie nic mi to nie mowi, ale po wpisaniu w google zaraz po calym szeregu mozliwych nowotworow mozliwe ze te parametry wskazuja na niedobory zelaza, witamiby b. Kwasu foliowego nie zrobilam bo od roku jem codziennie folik wiec wydaje mi sie ze kwas foliowy mam okej. Z zelazem kiedys mialam problemy, badania zrobilam po to bo ostatnio zauwazylam zmeczenie i mocne wypadanie wlosow. Ciekawe jakie wyjdzie zelazo i reszta

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, mam wyniki.

Progesteron 15 ng/ml (norma dla lutealnej od 1,2 do 15,9)
    TSH 1, 147 uiU/ml (norma 0,35 - 4,94).

Z TSH jestem bardzo zadowolona, owu też była na pewno ale czy to jest progesteron ciążowy? Kto wie. Cóż, i tak jest największy jaki do też pory wyłapałam w badaniach bo zazwyczaj był 9-10 ng.
    Czy może te z was, które badały progesteron w szczęśliwym cyklu zechciałby się podzielić jak wyglądały u was te wyniki? Ja kiedyś miałam problem z niedomogą lutealną, długie plamienia przez @ też się pojawiały więc teraz na wypadek ciąży chciałabym się przygotować i w razie czego od razu wziąć Duphaston.

2+3 przytulam♥️
    Kropka odpoczywaj i kuruj się 😊

verliebtindich, 2+3, wellwellwell, Gwiazdeczka 93, Lolka997, Kluska95, Anett93 lubią tę wiadomość

• Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Dziewczyny

Dobrze ze ktorejs z Was dopytalam o badania zelaza i ferrytyny. Zrobilam dzisiaj morfologie, zelazo, ferrytyne i witamine b12. Na wyniki jeszcze czekam ale juz przyszly mi wyniki morfologii.

Mam podwyzszone MCHC oraz obnizone RDW-SD oraz Eozynofile. Oczywiscie nic mi to nie mowi, ale po wpisaniu w google zaraz po calym szeregu mozliwych nowotworow mozliwe ze te parametry wskazuja na niedobory zelaza, witamiby b. Kwasu foliowego nie zrobilam bo od roku jem codziennie folik wiec wydaje mi sie ze kwas foliowy mam okej. Z zelazem kiedys mialam problemy, badania zrobilam po to bo ostatnio zauwazylam zmeczenie i mocne wypadanie wlosow. Ciekawe jakie wyjdzie zelazo i reszta
    Bardzo duża kobiet nie ma enzymu, który metyluje kwas foliowy. Także być może masz niedobór pomimo brania folika. Pobierz sobie jakis metylowany kwas foliowy, :)

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ