W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój endo zawsze mówi mi, że ważne, żeby robić w jeden sposób te wyniki. Jak na czczo to zawsze na czczo, jak bez tabletki to zawsze bez itd, bo inaczej mogą się różnić te wyniki.
Więc ja zawsze idę rano, na czczo, bez tabsa.Monk@ lubi tę wiadomość
27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
11.12.2024 (40+6) 4300 g, 55 cm👣 Eliza 🩷 -
Babulka wrote:Monka - ja ostatnio pytałam endo i kazał mo normalnie brać rano tabletkę przed pobraniem krwi. A też zwykle badam tsh i ft4.
Widocznie każdy lekarz ma swoje zdanie, ja mojego nawet nie pytałam. Będę robić niedługo, zawsze robię bez, to i teraz tak zrobię, a jak będę z nim omawiać wyniki, to podpytam. -
W sumie powiem Ci, że jak tak mi kazał to ja nie wnikałam 🙈 Ale ja niedoczynności dostałam pierwszy raz w życiu nagle w tej ciąży, więc się nie znam.
Jednak jak badałam pierwszy raz tsh, ft3, ft4 bez żadnych leków i potem po kilku dniach powtórka już na lekach, to w wolnych hormonach była zerowa różnica, były identyczne. Tylko tsh zaczęło powoli spadać.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ale macie cudne brzuszki 🤩 mój wydaje się większy ale ciągle bardziej wzdęty jak ciążowy 🥴 popołudniu większy jak rano, tylko ja z tym aptetytem to mam różnie, czasem jem na siłę bo wiem że muszę coś zjeść, ale żebym odczuwała jakiś głód to już długo nie 🤣
Mamaleonka - cudny dzidziolek 🤩
Poziomka - czekamy, dawaj znać co tam ❤️cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Chodzicie na basen w ciąży? Ja bardzo lubię pływać, ale już od czasu starań zrezygnowałam, żeby czasem jakiejś infekcji nie złapać 😄 a teraz chciałabym znów zacząć chodzić ze 2x w tygodniu, czytałam u mamyginekolog ze to bezpieczne 😊 zastanawiam się tylko jak z tym probiotykiem żeby uniknąć infekcji, zapytam na wizycie za 2 tygodnie.
Teraz byłam na wyjeździe na domkach i z basenu nie skorzystałam, bo to był taki większy basen ogrodowy w ośrodku i miałam wątpliwości co do czystości... po tym jak zobaczyłam osad z brudu na ściankach w jacuzzi... Ale myślę że taki zwykły basen kryty powinien być ok 😄 przydałoby się coś poruszać, ja jestem antysportowa, jedynie spacery mnie ratują, ale w upały to nawet i to odpada 😕 -
Kofii wrote:Chodzicie na basen w ciąży? Ja bardzo lubię pływać, ale już od czasu starań zrezygnowałam, żeby czasem jakiejś infekcji nie złapać 😄 a teraz chciałabym znów zacząć chodzić ze 2x w tygodniu, czytałam u mamyginekolog ze to bezpieczne 😊 zastanawiam się tylko jak z tym probiotykiem żeby uniknąć infekcji, zapytam na wizycie za 2 tygodnie.
Teraz byłam na wyjeździe na domkach i z basenu nie skorzystałam, bo to był taki większy basen ogrodowy w ośrodku i miałam wątpliwości co do czystości... po tym jak zobaczyłam osad z brudu na ściankach w jacuzzi... Ale myślę że taki zwykły basen kryty powinien być ok 😄 przydałoby się coś poruszać, ja jestem antysportowa, jedynie spacery mnie ratują, ale w upały to nawet i to odpada 😕2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Poziomka, ja tu nogami przebieram jak tam mój "forumowy siostrzeniec" 😉
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nadrobię Was później!
Z małym wszystko dobrze, ma ponad 10cm 😍 niestety nie mam zdjęcia, bo, że tak powiem pokazywał dzisiaj tylko jajeczka 😄 wieczorem podeślę Wam zdjęcie z poprzedniego USG, tam go było ładnie widać. Kolejną wizytę mam za miesiąc, wypadają wtedy chyba połówkowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 16:20
Nutka85, Babulka, Monk@, cukierniczka, Zuz.ka, mamaleonka, Kofii, Kremówka, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Jestem po wizycie dziewczyny i jest tak na dwoje babka wróżyła. Dobrze bo dzidzia urosła od ostatniego USG - wizyta była w zeszła środę, wtedy zarodek miał 3 mm, dziś ma 5. Nie wiem czy to dobry przyrost czy nie, nawet nie chce tego sprawdzać. Źle bo gin nie była do końca pewna czy jest akcja serca. Co prawda to USG sprzed tygodnia gdzie serduszko bilo wyraźnie było na znacznie lepszej aparaturze no i wykonywał je bardziej doświadczony lekarz. Dostałam Duphaston 3x1 na plamienia i czekamy. Kolejna wizyta 3.08.
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Poziomka, ja tu nogami przebieram jak tam mój "forumowy siostrzeniec" 😉
Ale tyle co pisałam rano, że chciałabym wrócić do pracy, dziś niby miałam kilka godzin powera, a teraz jestem tak zmęczona, że aż mi się płakać chce... Przespałam się chwilkę i obudziłam się wciąż bez sił...Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Jestem po wizycie dziewczyny i jest tak na dwoje babka wróżyła. Dobrze bo dzidzia urosła od ostatniego USG - wizyta była w zeszła środę, wtedy zarodek miał 3 mm, dziś ma 5. Nie wiem czy to dobry przyrost czy nie, nawet nie chce tego sprawdzać. Źle bo gin nie była do końca pewna czy jest akcja serca. Co prawda to USG sprzed tygodnia gdzie serduszko bilo wyraźnie było na znacznie lepszej aparaturze no i wykonywał je bardziej doświadczony lekarz. Dostałam Duphaston 3x1 na plamienia i czekamy. Kolejna wizyta 3.08.
Namisa lubi tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Nadrobię Was później!
Z małym wszystko dobrze, ma ponad 10cm 😍 niestety nie mam zdjęcia, bo, że tak powiem pokazywał dzisiaj tylko jajeczka 😄 wieczorem podeślę Wam zdjęcie z poprzedniego USG, tam go było ładnie widać. Kolejną wizytę mam za miesiąc, wypadają wtedy chyba połówkowe.
Super 😍
Jak szybko maluszek rośnie 😍Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Jestem po wizycie dziewczyny i jest tak na dwoje babka wróżyła. Dobrze bo dzidzia urosła od ostatniego USG - wizyta była w zeszła środę, wtedy zarodek miał 3 mm, dziś ma 5. Nie wiem czy to dobry przyrost czy nie, nawet nie chce tego sprawdzać. Źle bo gin nie była do końca pewna czy jest akcja serca. Co prawda to USG sprzed tygodnia gdzie serduszko bilo wyraźnie było na znacznie lepszej aparaturze no i wykonywał je bardziej doświadczony lekarz. Dostałam Duphaston 3x1 na plamienia i czekamy. Kolejna wizyta 3.08.
Namisa, dzidzia rośnie, więc mam nadzieję, ze jest to dobry znak 😍
Lekarz i aparatura, to też ma duże znaczenie.
Wierzymy mocno w Twojego dzidziusia 🤞Namisa lubi tę wiadomość
-
Namisa, dziś był podobny wątek w temacie lipcowym, w oczekiwaniu na testowanie. Poczytaj sobie ile dziewczyn ostrzegło Lilou właśnie przed porównywaniem USG w takich małych odstępach czasu, na różnych sprzętach i przez różnych lekarzy.
Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko jest dobrze. Może dobrze byłoby zrobić kolejną wizytę u swojej pani doktor?Namisa, Kremówka, mamaleonka lubią tę wiadomość
27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
11.12.2024 (40+6) 4300 g, 55 cm👣 Eliza 🩷 -
Karo1234 wrote:Namisa, dziś był podobny wątek w temacie lipcowym, w oczekiwaniu na testowanie. Poczytaj sobie ile dziewczyn ostrzegło Lilou właśnie przed porównywaniem USG w takich małych odstępach czasu, na różnych sprzętach i przez różnych lekarzy.
Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko jest dobrze. Może dobrze byłoby zrobić kolejną wizytę u swojej pani doktor?
Ok, poczytam watek. Chodzę równolegle do dwóch różnych ginekologow, obydwoje są akurat na urlopie. Wracają w przyszłym tygodniu i wtedy idę. Pan doktor ma gorszą aparaturę, Pani doktor ma lepszą. 3 sierpnia idę do Pana, czyli niestety najpierw zmierzę się z tą gorsza aparatura. Najprawdopodobniej 9 sierpnia idę do Pani do Luxmedu. Też chce wierzyć że jest dobrze, ale to będzie ciężki tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 17:30
-
Namisa, no niestety na pewno będzie to dla Ciebie ciężki tydzień 😔 ale mocno wszystkie trzymamy kciuki, żebyś mimo gorszego sprzętu za tydzień usłyszała pięknie i mocno bijące serduszko ❤️
Namisa lubi tę wiadomość
-
Namisa wiem ze to będzie ciężki tydzień, ale na pewno kolejna wizyta przyniesie dobre wiadomości 💗 ginekolodzy mają różne sprzęty, więc u jednego może być rzeczywiście mniej widać. Musisz sobie znaleźć dużo zajęć na ten tydzień, aby szybciej zleciał 😊✊️
Namisa lubi tę wiadomość