W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
wellwellwell wrote:Też kocham białe pieczywo dużo bardziej niż te pelnoziarniste... 🤤 Ale jak się dobrze skomponuje posilek to wcale nie trzeba kategorycznie rezygnować z ryżu, słodyczy, a już zwlaszcza owockow, także bez obaw. ☺
Taaaak, na pewno w razie potrzeby będę kombinować.
Oprócz tego, że jestem chemikiem, to też dietetykiem, więc będę działać 🙂wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
A wiesz co Kofii tak sobie pomyślałam o tym Twoim bólu brzucha.
Jesteś bardzo szczuplutka a Twój maluch spory i chyba szybko rośnie, więc wydaje mi się że to normalna reakcja macicy. Np u mnie makuch jest dosłownie CRL=OM albo i jeden dzień mniej.
A moja siostra cioteczna i koleżanka miały tak bardzo podobnie, że duże chłopaki, one szczupłe i miały takie bóle. Ale nic się nie działo.29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Nutka85 wrote:Oj... Monk@, uważaj na siebie. Weź taxi, żebyś bezpiecznie dotarła do domu!
Jestem już na kanapie i nic więcej dziś nie robię 🥴 -
Monk@, odpoczywaj, leniuchuj, jutro będzie na pewno lepiej! ❤️
Teraz jak leżysz to już lepiej? -
Ojeny, Monk@, odpoczywaj 🍀
Zapisałam się do szkoly rodzenia w Piasecznie w szpitalu, zajęcia tam trwają 2 miesiące, na grudzień-styczen. Zastanawiam się czy to nie za późno jak skończę szkołę rodzenia 3 tygodnie przed terminem. Trochę mnie to też irytuje, że to jest tak rozciągnięte w czasie, wolałabym chyba intensywnie gdzieś pochodzić przez miesiąc niż tak, szczególnie, że nie mam pojęcia jak się będę czuć w styczniu. I w ogóle wiem, że to głupie, ale jakoś mnie to zestresowalo15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Nutka85 wrote:Monk@, odpoczywaj, leniuchuj, jutro będzie na pewno lepiej! ❤️
Teraz jak leżysz to już lepiej?
Cukierniczka, nie dziwię się, ja bym też była niespokojna, bo też by mi się wydawało, że to na ostatnią chwilę tak 😕 -
Monk@ wrote:Wiesz, że ja głupia o tym nie pomyślałam? 🤦🏼♀️ Doczłapałam się do przystanku, w tramwaju tragedia, oczywiście bez klimy, duchota niemiłosierna, nie szło oddychać, a ja jadę prawie pół godziny 🥵 a potem jeszcze mam 20 minut spaceru 🥴
Jestem już na kanapie i nic więcej dziś nie robię 🥴
Najważniejsze, że już bezpiecznie dotarłaś. Wrocławskie tramwaje to porazka. 🤦♀️ i w ogole mpk.
Odpoczywaj ile wzlezie. 👌 -
cukierniczka wrote:Ojeny, Monk@, odpoczywaj 🍀
Zapisałam się do szkoly rodzenia w Piasecznie w szpitalu, zajęcia tam trwają 2 miesiące, na grudzień-styczen. Zastanawiam się czy to nie za późno jak skończę szkołę rodzenia 3 tygodnie przed terminem. Trochę mnie to też irytuje, że to jest tak rozciągnięte w czasie, wolałabym chyba intensywnie gdzieś pochodzić przez miesiąc niż tak, szczególnie, że nie mam pojęcia jak się będę czuć w styczniu. I w ogóle wiem, że to głupie, ale jakoś mnie to zestresowalo
Z jednej strony będziesz na bieżąco, a z drugiej faktycznie dość blisko TP, mozesz nie dokonczyc tych zajęć. 🙈 Zapisałaś się akurat tam, bo tam planujesz rodzić czy jak to wyglada? -
Hej, u mnie biel, dziękuję za kciuki. Staram się nie załamywać, bo wiem, że to za wcześnie a może być jeszcze wcześniej niż myślę. Ale jednak oswajam się z Biela.. );
Lolka, dawaj znać co u Ciebie..
A co do szkoły rodzenia, faktycznie dość późno skończysz, lepiej ten miesiąc półtora szybciej, na koniec nie wiesz jak będziesz się czuła, czy będziesz zmęczona itd itp, więc z doświadczenia polecam wcześniej skończyć jak masz możliwość wybrać inny termin.08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
Co do diety, to ja lubię i biały chleb i jakiś razowy, żytni, no różne. Zwykle staram się jakieś pełnoziarniste, ale czasem mnie najdzie ochota na taki najzwyklejszy biały albo bułki, o! No pycha! Myślę o pieczeniu chleba, jakiś czas temu piekłam na drożdżach, ale marzy mi się na zakwasie. Ale no nie umiem 🤦🏼♀️ próbowałam dwa razy i nie wyszło, w ogóle nawet nie wiem, czy ja ten zakwas dobrze robiłam, bo nie mogłam znaleźć jakiegoś dobrego opisu dla idioty, który w życiu tego nie robił.
Za to ryż tylko brązowy. Skończył się nam jakiś czas temu i cierpię strasznie z białym. Muszę zaplanować zakupy i jakiś większy zapas teraz kupić tego brązowego, a może i na jakiś dziki się skuszę na próbę albo jakiś inny wymyślny 🤔 -
inome wrote:Hej, u mnie biel, dziękuję za kciuki. Staram się nie załamywać, bo wiem, że to za wcześnie a może być jeszcze wcześniej niż myślę. Ale jednak oswajam się z Biela.. );
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 12:06
-
Nutka85 wrote:Moja dzidziulka dzisiaj też mniej się rusza. I na dodatek brzuch ciągle gniecie od tych zaparć. I przez to też chodzę ciągle niespokojna.
Poziomka, zazdroszczę wesela 🙂 no i też mam ochotę się wybrać na jakiś mały zabieg kosmetyczny, tak dla dobrego samopoczucia 😉
Tak, też słyszałam, że pomiary z palca i z krwi żylnej się różnią. Mam nadzieję, że nie będę musiała być na diecie, bo lubię białe pieczywo, ryż, słodycze, owoce 😁
Dziewczyny, ściągnęłam jakaś listę wyprawkową. To jest jej początek, spis ciuszkow... I tak się zaczęłam zastanawiać, czy naprawdę tylko tyle ich wystarczy? Bo patrzę, że jest po 3 body z rozmiaru z krótkim i z długim rękawem, a jakoś myślałam, że tego trzeba mieć dużo więcej 😁 i tak sobie myślę jak to u Was wygląda 😉
Bardzo rozsądnie napisana lista. Aż sobie zrobiłam screen. Rzeczywiście miałam mniej więcej tyle 56 i 62 na początek i starczyło w zupełności. 56 nosiła 2 tyg, 62 około miesiąc, ale przy praniu co drugi dzień to co chwila zakłada się spowrotem te rzeczy. W szpitalu nosiła body na długi i na to pajac na długi rękaw. Miałam 56 i 62 rozmiar ze sobą po porodzie. Generalnie jest duży rozstrzał w rozmiarówce między sklepami. Mimo ze u nas drugie bobo to nadal mam problem ile i których zestawów zabiorę. W domu mieliśmy cieplej, bo ciagle biegałam w staniku samym i zakładaliśmy jej body na krótki i na to pajac. Na noc częściej na długi pod spod. Czapeczki 3 tez brzmi ok. Ja miałam więcej pieluch, muślinowych, tetrowe mniej nam się przydały ( używałam głównie w trakcie kąpieli).
Co do rampersow, to sprawdzają się nieco później ( 68 lub 74 rozm.) dość ciężko się je zakłada na początku takiemu maluchowi (to tylko moje zdanie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 12:12
Nutka85 lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Z jednej strony będziesz na bieżąco, a z drugiej faktycznie dość blisko TP, mozesz nie dokonczyc tych zajęć. 🙈 Zapisałaś się akurat tam, bo tam planujesz rodzić czy jak to wyglada?
Inome, mimo wszystko trzymam jednak kciuki.
Poziomka, ja mam tak samo z pogodą. Dziś u nas pierwszy bardziej jesienny dzień a ja już mam dołaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 12:13
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Anati wrote:Bardzo rozsądnie napisana lista. Aż sobie zrobiłam screen. Rzeczywiście miałam mniej więcej tyle 56 i 62 na początek i starczyło w zupełności. 56 nosiła 2 tyg, 62 około miesiąc, ale przy praniu co drugi dzień to co chwila zakłada się spowrotem te rzeczy. W szpitalu nosiła body na długi i na to pajac na długi rękaw. Miałam 56 i 62 rozmiar ze sobą po porodzie. Generalnie jest duży rozstrzał w rozmiarówce między sklepami. Mimo ze u nas drugie bobo to nadal mam problem ile i których zestawów zabiorę. W domu mieliśmy cieplej, bo ciagle biegałam w staniku samym i zakładaliśmy jej body na krótki i na to pajac. Na noc częściej na długi pod spod. Czapeczki 3 tez brzmi ok. Ja miałam więcej pieluch, muślinowych, tetrowe mniej nam się przydały ( używałam głównie w trakcie kąpieli).
Co do rampersow, to sprawdzają się nieco później ( 68 lub 74 rozm.) dość ciężko się je zakłada na początku takiemu maluchowi (to tylko moje zdanie).
Dziękuję za opinię 😉
Ja czuję się jak dziecko we mgle, totalnie 🤪
Jakby co, to wysyłam całą listę, może komuś się przyda 🙂
https://www.szybkiplik.pl/dp4D392diKcukierniczka, Monk@ lubią tę wiadomość
-
cukierniczka wrote:Tak tak, tam planuje rodzić, mają zajęcia październik-listopad ale już nie było miejsc, no i następne właśnie grudzień-styczen
Inome, mimo wszystko trzymam jednak kciuki.
Poziomka, ja mam tak samo z pogodą. Dziś u nas pierwszy bardziej jesienny dzień a ja już mam doła
Ok rozumiem.
A skoro już padł temat szkoły rodzenia, z tego co patrzyłam to wszędzie warunkiem uczestnictwa w ramach NFZ jest wypełnienie deklaracji o położnej. Wtedy musisz wybrać położną z tej placówki gdzie odbywa się kurs czy można wybrać dowolną? -
wellwellwell wrote:Ok rozumiem.
A skoro już padł temat szkoły rodzenia, z tego co patrzyłam to wszędzie warunkiem uczestnictwa w ramach NFZ jest wypełnienie deklaracji o położnej. Wtedy musisz wybrać położną z tej placówki gdzie odbywa się kurs czy można wybrać dowolną?wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Monk@ niby 10, ale może być i 9 i 8.. teraz wyjeżdżam z rodziną na weekend, więc może się trochę wycisze i testy nie będą kusiły bo nie mam. Więc najwcześniej chyba poniedziałek rano, a wtedy już chyba będzie pewność co do wyniku.
U nas bodziaków schodziło dużo, jednak ulewania trochę było.. poza tym było gorące lato. Na szczęście u nas mało wolno rosła, zaczęło się od 50, a potem prawie wszystko mim.po półtora miesiąca. Hm np.ma spore rozmiarowki, newbie chyba też, a zara i pepco chyba mniejsze, tak słyszałam..
Pamiętam, że dla mnie temat wyprawko na początku to było więcej ogarniania niż z weselem, nie wiedziałam jak się za to zabrać ile czego kupić itd. Itp
Na początku dużo dostaje się od rodziny, znajomych, potem coraz mniej.. dzięki Bogu za vinted, bo w sklepach te rzeczy dla dzieci to jakiś finansowy kosmos..
Któraś chyba kiedyś pisała o łóżeczku woodies, ja mam, klasyczne coprawda, ale polecam, ładne, dobrze zrobione, polskie. A z materaców polecam firmę hevea z Krakowa. Mieliśmy 120 na 60 i teraz też mamy większy.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
Nutka moje dziecko 3 body brudziło w ciągu jednej nocy czasami, kup więcej. Serio. Śpiworki wystarcza Ci spokojnie dwa jak masz suszarkę bębnowa. Uważam, ze 4 to jest za dużo i szkoda kasy. Czapeczek już się teraz tak dzieciom nie zakłada, moim zdaniem wystarczy jedna ewentualnie po myciu i jak już czapki na dwór. Ja bym do tej listy na pewno dopisała jakieś sweterki, bo rodzisz w chłodne miesiące
ale to tylko moje zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 12:55
Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
inome wrote:Monk@ niby 10, ale może być i 9 i 8.. teraz wyjeżdżam z rodziną na weekend, więc może się trochę wycisze i testy nie będą kusiły bo nie mam. Więc najwcześniej chyba poniedziałek rano, a wtedy już chyba będzie pewność co do wyniku.
U nas bodziaków schodziło dużo, jednak ulewania trochę było.. poza tym było gorące lato. Na szczęście u nas mało wolno rosła, zaczęło się od 50, a potem prawie wszystko mim.po półtora miesiąca. Hm np.ma spore rozmiarowki, newbie chyba też, a zara i pepco chyba mniejsze, tak słyszałam..
Pamiętam, że dla mnie temat wyprawko na początku to było więcej ogarniania niż z weselem, nie wiedziałam jak się za to zabrać ile czego kupić itd. Itp
Na początku dużo dostaje się od rodziny, znajomych, potem coraz mniej.. dzięki Bogu za vinted, bo w sklepach te rzeczy dla dzieci to jakiś finansowy kosmos..
Któraś chyba kiedyś pisała o łóżeczku woodies, ja mam, klasyczne coprawda, ale polecam, ładne, dobrze zrobione, polskie. A z materaców polecam firmę hevea z Krakowa. Mieliśmy 120 na 60 i teraz też mamy większy.
Dla mnie to wszystko to jest czarna magia. Jeszcze nie jestem na takim etapie jak reszta dziewczyn, więc na szczęście jeszcze się nie muszę martwić kompletowaniem wyprawki, ale jest tak dużo nowych informacji, że głowa boli. -
Dziewczyny, ja dzisiaj taką fajną wyprawkę dla chłopca znalazłam, mąż też zachwycony i kazał kupować, a ja do niego z bólem serca, że nie, że mamy dużo, szkoda kasy. Ale jak tak piszecie, to chyba wezmę 😂
Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość