W którym cyklu starań zaszłyście w ciążę i co wg Was pomogło ???
-
Hej mnie się udało po 12 cyklach. Pomogła mi Nowa ginekolog która usunęła polipa, po tym dostałam mój ostatni okres. Dodatkowo stosowałam żel wspomagający plemniki
Iga66 lubi tę wiadomość
Styczeń 2007 synek ❤
Październik 2010 córcia ❤
Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
Listopad 2018 synek 💗 -
W druga ciaze zaszlam w 2cs. Brałam tylko kwas foliowy i dolozylam do tego szczesliwego cyklu wiesiolek, ktory bralam od poczatku cyklu do owulacji.
Aktualnie czekam na testowanie w sobotę i teraz tez jestem 2cs w staraniach o trzecie dziecko, takze mam wielka nadzieje;) nic nie biorę prócz kwasu foliowego. Malz tez nic nie bral i nie bierze. W tym i poprzednim szczęśliwy cyklu brałam przed antykoncepcje.
Pierwsza ciąża byla nie planowana takze ten..Iga66 lubi tę wiadomość
-
Ja zaszłam w 10 cs. Brałam wtedy kwas foliowy i zaczęłam brać Euthyrox, ale bardzo wątpię, żeby to on akurat pomógł. Zwłaszcza, że zaczęłam go brać w okolicy owulacji Możliwe, że pomogło też to, że wywaliłam wtedy sporo pieniędzy na badania Aha, i jeszcze wyrwanie ósemki mogło zadziałać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 13:47
terka, Iga66 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
U nas 4cs. Kwas foliowy, jod, witD to mój stały zestaw jeszcze sprzed ciąży.
W szczęśliwym cyklu dodatkowo zioła przepisu o. Klimuszko na progesteronIga66 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
m_d_f wrote:Ja zaszłam w 10 cs. Brałam wtedy kwas foliowy i zaczęłam brać Euthyrox, ale bardzo wątpię, żeby to on akurat pomógł. Zwłaszcza, że zaczęłam go brać w okolicy owulacji Możliwe, że pomogło też to, że wywaliłam wtedy sporo pieniędzy na badania Aha, i jeszcze wyrwanie ósemki mogło zadziałać
Iga66 lubi tę wiadomość
mkwia -
iNso87 wrote:W druga ciaze zaszlam w 2cs. Brałam tylko kwas foliowy i dolozylam do tego szczesliwego cyklu wiesiolek, ktory bralam od poczatku cyklu do owulacji.
Aktualnie czekam na testowanie w sobotę i teraz tez jestem 2cs w staraniach o trzecie dziecko, takze mam wielka nadzieje;) nic nie biorę prócz kwasu foliowego. Malz tez nic nie bral i nie bierze. W tym i poprzednim szczęśliwy cyklu brałam przed antykoncepcje.
Pierwsza ciąża byla nie planowana takze ten..terka, Iga66 lubią tę wiadomość
-