Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W którym cyklu starań zaszłyście w ciążę i co wg Was pomogło ???
Odpowiedz

W którym cyklu starań zaszłyście w ciążę i co wg Was pomogło ???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak w temacie - krótka ankietka z podsumowaniem starań
    - w którym cyklu starań zaszłaś w ciążę
    - co wg Ciebie pomogło w staraniach - wzrost wyników badań, leki, suplementy itp

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • sarina Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie się udało po 12 cyklach. Pomogła mi Nowa ginekolog która usunęła polipa, po tym dostałam mój ostatni okres. Dodatkowo stosowałam żel wspomagający plemniki ;)

Iga66 lubi tę wiadomość

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Październik 2010 córcia ❤
    Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
    Listopad 2018 synek 💗
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W druga ciaze zaszlam w 2cs. Brałam tylko kwas foliowy i dolozylam do tego szczesliwego cyklu wiesiolek, ktory bralam od poczatku cyklu do owulacji.
    Aktualnie czekam na testowanie w sobotę i teraz tez jestem 2cs w staraniach o trzecie dziecko, takze mam wielka nadzieje;) nic nie biorę prócz kwasu foliowego. Malz tez nic nie bral i nie bierze. W tym i poprzednim szczęśliwy cyklu brałam przed antykoncepcje.
    Pierwsza ciąża byla nie planowana takze ten.. ;)

Iga66 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w 10 cs. Brałam wtedy kwas foliowy i zaczęłam brać Euthyrox, ale bardzo wątpię, żeby to on akurat pomógł. Zwłaszcza, że zaczęłam go brać w okolicy owulacji :) Możliwe, że pomogło też to, że wywaliłam wtedy sporo pieniędzy na badania :P Aha, i jeszcze wyrwanie ósemki mogło zadziałać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 13:47

terka, Iga66 lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z najmłodszym synkiem zaszłam w 4 cyklu starań ze starszymi dziećmi w pierwszym,drugim cyklu:-)
    Łykałam tylko kwas foliowy

Iga66 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4cs. Kwas foliowy, jod, witD to mój stały zestaw jeszcze sprzed ciąży.
    W szczęśliwym cyklu dodatkowo zioła przepisu o. Klimuszko na progesteron :)

Iga66 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas udało się w 14 CS. Pomogły suplementy na poprawę płodności dla mężczyzn, l-karnityna, fertilman, sproszkowana maca. Ja piłam inofolic co było zlecone przez ginekologa.

Iga66 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Ja zaszłam w 10 cs. Brałam wtedy kwas foliowy i zaczęłam brać Euthyrox, ale bardzo wątpię, żeby to on akurat pomógł. Zwłaszcza, że zaczęłam go brać w okolicy owulacji :) Możliwe, że pomogło też to, że wywaliłam wtedy sporo pieniędzy na badania :P Aha, i jeszcze wyrwanie ósemki mogło zadziałać :D
    Z tą ósemka to serio :)????

Iga66 lubi tę wiadomość

mkwia
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    W druga ciaze zaszlam w 2cs. Brałam tylko kwas foliowy i dolozylam do tego szczesliwego cyklu wiesiolek, ktory bralam od poczatku cyklu do owulacji.
    Aktualnie czekam na testowanie w sobotę i teraz tez jestem 2cs w staraniach o trzecie dziecko, takze mam wielka nadzieje;) nic nie biorę prócz kwasu foliowego. Malz tez nic nie bral i nie bierze. W tym i poprzednim szczęśliwy cyklu brałam przed antykoncepcje.
    Pierwsza ciąża byla nie planowana takze ten.. ;)
    Potwierdzam, że znowu w 2cs się udalo:)

terka, Iga66 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ