Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne W którym dniu cyklu badania
Odpowiedz

W którym dniu cyklu badania

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 4 lutego 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki pomóżcie w którym dniu cyklu badania:
    -tsh,ft3,ft4
    -progesteron
    -testosteron wolny
    -dheas
    -estrogen
    -fsh
    -prl
    -wit. D,b6,B12
    -morfologia
    -fe
    -ferrytyna
    Dziękuję!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:57

    zem3anlis7huurhv.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 4 lutego 2018, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Kobietki pomóżcie w którym dniu cyklu badania:
    -tsh,ft3,ft4
    -progesteron
    -testosteron wolny
    -dheas
    -estrogen
    -fsh
    -prl
    -wit. D,b6,B12
    -morfologia
    -fe
    -ferrytyna
    Dziękuję!

    Po kolei idąc:
    -Tsh, ft3, ft4 podobno niezależnie od dc, choć ja zauważyłam lekkie podwyższenie wartości tsh w drugiej fazie
    -Progesteron-7-8dpo przypuszczalnej owulacji
    -testosteron, dheas, estrogen, fsh-2-3dc do fsh dodałabym jeszcze lh, ich stosunek do siebie sporo mówi o pracy organizmu,
    -Morfologia, fe, ferrentyna, wit.D, b6, b12 niezależne od dc bo to nie jest hormonalne.
    Mam nadzieje ze nic nie pominęłam ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 4 lutego 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prolaktyna?

    zem3anlis7huurhv.png
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 4 lutego 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!!!!

    MP25 lubi tę wiadomość

    zem3anlis7huurhv.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna najlepiej w 3dc

  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 4 lutego 2018, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy jesteście pomocne!

    zem3anlis7huurhv.png
  • Frufru Autorytet
    Postów: 1314 990

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin kazał robić progesteron w 3-4 dc, a FSH, LH, TSH, prolaktynę i estradiol w 23-24 dc.
    i teraz mam zagadkę ;)

    f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Mi gin kazał robić progesteron w 3-4 dc, a FSH, LH, TSH, prolaktynę i estradiol w 23-24 dc.
    i teraz mam zagadkę ;)

    FSH i LH w 23-24dc? Co on chce tym osiągnąć? Progesteron 3-4dc? Bedzie niski bo ma być niski a sprawności ciałka w fazie gdzie ma byc prawidłowy nie sprawdzi sie tym. Cep nie lekarz, sorki...

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Frufru Autorytet
    Postów: 1314 990

    Wysłany: 5 lutego 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    FSH i LH w 23-24dc? Co on chce tym osiągnąć? Progesteron 3-4dc? Bedzie niski bo ma być niski a sprawności ciałka w fazie gdzie ma byc prawidłowy nie sprawdzi sie tym. Cep nie lekarz, sorki...

    Ja się kompletnie nie znam. Tak kazał, więc wierzę, że wie co robi... Dziś odbieram wyniki...

    f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 5 lutego 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Ja się kompletnie nie znam. Tak kazał, więc wierzę, że wie co robi... Dziś odbieram wyniki...

    Spoko rozumiem. Masz prawo sie nie znać lekarze są od tego. Tylko niestety coraz częściej widać ze również słabo sie znają...

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 555 495

    Wysłany: 5 lutego 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a AMH w którym dniu cyklu najlepiej zrobić?

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 5 lutego 2018, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amh bez znaczenia dzień:)

    zem3anlis7huurhv.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prolaktyny - badać rano, po min. 8 godzinach snu - nie denerwować się dzień przed i w dniu badania- prolaktyna pikuje do góry przy zmęczeniu i stresie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:00

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 5 lutego 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Co do prolaktyny - badać rano, po min. 8 godzinach snu - nie denerwować się dzień przed i w dniu badania- prolaktyna pikuje do góry przy zmęczeniu i stresie.

    Takie same zalecenia przy TSH bo tez lubi niemiarodajnie wybić w górę

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 9 lutego 2018, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)z racji tego,że Jesteście lepsze niż niejeden ginekolog zwracam się z prośbą o interpretację,części moich badań,może już zarysuje się jakiś zonk który nie pozwala nam zajść w tą upragnioną ciąże :)

    ferrytyna 10,01 (4,63-204,00)
    erytrocyty 4,49 (3,93-5,22)
    hemoglobina 13,60 (11,2-15,7)
    hematokryt 39,40 (34,1-44,9)
    śred.obj.kr.czer. 30,30 (25,7-32,2)
    śred.stę.hem.w kr.czer. 34,50 (32,2-35,5)
    leukocyty 5,8 (3,98-10,0)
    limfocyty 2,30 (1,18-3,74)
    monocyty 0,50
    neutrofile 3,00 (1,5-6,10)
    odsetek limfocytów 40,4 (19,3-51,7)
    odsetek monocytów 8,2 (0,00-10,00)
    odsetek neutrofili 51,40 (34,00-71,10)
    odsetek dużych płytek krwi 17,00 (19,10-46,6)
    płytki krwi 297 (150-450)
    szerokość rozkładu płytek krwi 9,70 (9,80-16,20)
    średnia objętość płytki krwi 9,00 (9,40-12,50)
    żelazo 23,30 (8,80-27,00)
    witamina d3 15,20 (mniej niż 20 niedobór)

    zem3anlis7huurhv.png
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 9 lutego 2018, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo ten cykl jest dziwny,nie wiem czy to przez te zioła ojca Sroki któe zaczęłam pić ,ale niby mam cykl bezowulacyjny a w fl temperatura tak wysoko trzyma jednostajnie. Nie wiem,dziwny ten cykl

    zem3anlis7huurhv.png
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 9 lutego 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tygodniu będe mieć reszta wyników badań,kurcze tak bym chciała znaleźć przyczynę tych moich niepowodzeń:(

    zem3anlis7huurhv.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 9 lutego 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wit.D do pilnego suplementowania... Ona takze za płodność odpowiada nie tylko za kości. Mamy zimę to tym bardziej.
    Jeśli chodzi o wyniki morfologii wydają się w porządku, płytki krwi lekko zaniżone parametry maja (odsetek, objętość i rozkład) ale jest to tak niewielka różnica ze bym sie nią nie przejmowała bo przy następnych badaniach juz możesz mieć to w normie :)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 9 lutego 2018, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za wytłumaczenie:* a co sądzisz o tym moim dziwnym wykresie?

    zem3anlis7huurhv.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 9 lutego 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl bezowulacyjny stwierdzony przez testy czy monitoring miałaś? ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego