Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W ktorym dniu cyklu wyszly II kreseczki?
Odpowiedz

W ktorym dniu cyklu wyszly II kreseczki?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszedł 10dpo i to z popołudniowego moczu, nie wiem jakiej czułości bo to taki z allegro, co dostałam w gratisie do owulacyjnych

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Pytalam bardziej pod swoje potrzeby, ponieważ ja nie sprawdzam kiedy mam owulacje, wiem tak pi razy oko kiedy może się pojawić,dlatego mi dpo niewiele mowi :/Chcialam wykalkulowac sobie, kiedy dziewczyny robia testy, czy kilka dni przed @ lub ile dni po i kiedy wychodza pozytywne... :)
    Test naprawdę warto robić przynajmniej w dniu spodziewanej miesiączki, a nawet poczekać parę dni. Mniej skupiania się na dwóch kreskach więcej na radości z seksu :) Jeśli będzie ciąża wcześniej czy później się o tym dowiesz ;)

ewelina27, Nadia lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem kiedy powinno się robić ;), chciałam jednak "podpatrzeć" jak w praktyce wychodzi to u innych Dziewczyn. Ile z nich połasiło się na zrobienie testu np w 28dc, przy 31dc, a test pokazał już wtedy II kreski, choć wiem, że roznie bywa wtedy z "utrzymaniem" ciąży do terminu @.
    Piszesz, żeby mniej sie skupiać na II kreseczkach, a bardziej na staraniach,masz rację, to dobra metoda:) ale w koncu temat ten jest poświęcony właśnie wypatrywaniu kreseczek w danym dniu cyklu;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Fasolkowa duszyczka Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też chciałabym testować, zaglądnijcie, poradzcie mi.

brokatowy-mis.gif9ewn3e3k5668t40y.png f2w3vfxmxlrzenkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja robiłam test w 18 dpo i negatyw a temka rośnie...

• zielarka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Piszesz, żeby mniej sie skupiać na II kreseczkach, a bardziej na staraniach,masz rację, to dobra metoda:) ale w koncu temat ten jest poświęcony właśnie wypatrywaniu kreseczek w danym dniu cyklu;)
    Pisałam o radosnym seksie a nie staraniach ;) to duża różnica :)
    Ale oczywiście, temat jest o dwóch kreskach i terminie ich występowania ;)

FITop1.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Pisałam o radosnym seksie a nie staraniach ;) to duża różnica :)
    Ale oczywiście, temat jest o dwóch kreskach i terminie ich występowania ;)

Chodziło mi również o wspomniany przez Ciebie "radosny seks",tylko określiłam go jako starania, może nie do końca trafnie ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami trzeba zrobić wcześniej. Miałam zaplanowany wypad weekendowy do koleżanki, gdzie miał pojawić się alkohol. Mimo, że się nie staraliśmy wtedy jeszcze o dziecko, postanowiłam zrobić test, żeby móc spokojnie wypić butlę wina. I Bogu dziękuję, że to zrobiłam, bo wyszły dwie kreski.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    U mnie wyszedł 10dpo i to z popołudniowego moczu, nie wiem jakiej czułości bo to taki z allegro, co dostałam w gratisie do owulacyjnych
    10 ml/U. Robiłam ten sam test. Gratis do testów owulacyjnych. Jak wpiszesz jego nazwę i poszukasz to jest napisane, że ma czułość 10ml/U. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja polecam wejść tu https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/obiecuje-ze-nie-zrobie-testu-przed-terminem-dolaczycie,1099.html

Nie jednej z nas wyszły dwie kreski przed terminem miesiaczki, a w dniu miesiączki pojawiła się ona taka jak zwykle. Czasem tak się zdarza(mój lekarz mi tłumaczył, że dosyć często), że jest ciąża biochemiczna i jest to zupełnie naturalne. Więc po co robić sobie nadzieję? Więc po co się stresować?
    Ja robiłam test w dzień @, wyszła słaba kreska, co drugi dzień coraz ciemniejsza. Przed terminem pewnie by nie wyszła i byłoby mi przykro. A nie było po co;)

weronika86 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolkowa duszyczka wrote:
    Ja już też chciałabym testować, zaglądnijcie, poradzcie mi.
    Wiesz najlepiej testować dzien po @@@ lub tego dnia @@@ jeszcze za szybko czekaj tylko sie nie nakręcić!!!

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowałam juz 9 dni po ovu i na tescie o czulosci 10 pokazal sie cien cienia drugiej kreski. 11 dni po ovu zrobilam 2 rozne testy i na obydwoch byla druga kreska a 12 dnia cyklu beta 180 :)

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zatestowalam 15 dpo, dzien po terminie miesiaczki ( cykle nieregularne), 16dpo przyszla wieczorem @...ciaza biochemiczna...teraz obiecalam sobie, ze nie zatestuje do 18stu wyzszych temperatur...przez to szybkie testowanie dowiedzialam sie ze 2 cykle pod rzad mialam ciaze biochemiczne...nie fajne przeycia i nie chce przezyc tego raz jeszcze.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dopiero w 18 dc czyli 3 dni po terminie @ wyszła 2 jeszcze blada kreska, dopiero po tygodniu były 2 ładne kreski... ja tez jestem tego zdania zeby dłuzej poczekac z testowaniem, bo te rozczarowania 1 kreska sa duzo gorsze niz @...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Ja zatestowalam 15 dpo, dzien po terminie miesiaczki ( cykle nieregularne), 16dpo przyszla wieczorem @...ciaza biochemiczna...teraz obiecalam sobie, ze nie zatestuje do 18stu wyzszych temperatur...przez to szybkie testowanie dowiedzialam sie ze 2 cykle pod rzad mialam ciaze biochemiczne...nie fajne przeycia i nie chce przezyc tego raz jeszcze.

Weronika

Bardzo to przykre bo sama przeżyłam biochemiczną pare miesięcy temu...
    Plus takiego testowania jest taki, że jak często pojawiaja Ci sie biochemiczne ciąże, to znaczy ze cos w organizmie jest nie tak.
    Ja zaczynam testowac paskami przed @, dzien przed, ale na Bete to juz pojde jak zobacze dwie wyraźne krechy:)

Natomiast chciałabym wiedziec na pewno jakby było coś nie tak.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowałam 12 dpo czyli wczoraj i uważam, że to moja głupota. Po co robić test skoro najlepszym testem jest pojawiająca się @ lub jej brak. Powtarzam sobie to od jakiegoś czasu i obiecuję nie robić testów a i tak mi to nie wychodzi. A prawda jest taka, że zrobienie testu do tego negatywnego nie dodaje mi otuchy.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 24 dniu cyklu Beta hcg wyszła poniżej 5. Czyli nie potwierdziła ciąży. w 28 dniu cyklu wyszedł mi cień cienia na teście. 29 dniu cyklu beta hcg powyżej 250.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ