W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Miminka, rozumiem Cie doskonale i sama bylam takim samym oddanym pracownikiem i dalam sobie na glowe wejsc. Zaluje tego i obiecalam sobie, ze od teraz juz zawsze bede sie szanowac. Pamietaj, ze teraz musisz szczegolnie na siebie uwazac, mysl o sobie✨
Claire, wprawdzie po becie jestes bardziej „zaawansowana” ode mnie wiec nie wiem czy mam glos😄😛ale ja tez mialam przerwe od bolu cyckow j tez byly jiz bardziej miekkie, potem beta pokazala ze wszystko jest git, wiec no stress!
Bialy_wilczek ale szok! Podskornie troche chcialabym blizniaki, ale maz nie chce slyszec😝 teraz ogladam super serial „this is us” o trojaczkach, ogolnie o rodzinie, wychowaniu. Polecam wszystkim bardzo! Mega inspiruje i rycze jak bobr.
Niesia90 trzymam kciuki jednak jeszcze za ten cykl, a jesli nie, to super ze ruszylo tak jak mowisz, to znak ze jesli nie teraz, to juz zaraz bedzie!💫Claire, Miminka, bialy_wilczek lubią tę wiadomość
😺31 lat
🍀starania od 12/2022
⚡️endometrioza, cechy adenomiozy
03.2023 💔 cb
07.2023 💔 cp
15.07.24 -> histero -
Cześć dziewczyny 😊 Nie dopisałam się do tego wątku bo w tym miesiącu odpuściłam wszystkie fora, grupy itd. i pofolgowałam sobie różne rzeczy, tzn. jadłam wszystko i piłam kilka razy wino, oczywiście z umiarem.
Nie wiem, czy to pomogło - chyba wszystko razem, dziś zobaczyłam dwie kreski na teście i to takie mega wyraźne, po roku starań. Wykonałam jeszcze drugi test clearblue i również pozytyw z dopiskiem "2-3 tydzień".
Idealny prezent na pierwszą rocznicę ślubu. Obydwoje z mężem płakaliśmy, bo badaliśmy się itd.a pomimo dobrych wyników ciągle nam nie wychodziło... Życzę każdej z Was takiego widoku.
Byłam na becie i czekam na wyniki...
Pozdrawiam wszystkie serdecznie ♥️🥹🥹🥹balbina28, xMartaa, Cukruś, olail, Chantelle, iskierka✨, M_arcysia, Kasia111, Selina, Wron Kraa, Niecierpliwie,, Beige, Zuzanna99, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Jedyne co innego zaobserwowałam w tym miesiącu to straszna suchość, zero śluzu. Ostatnio też byłam senna ale uznałam że to przez kiepską pogodę. Test zrobiłam głównie dlatego że jutro przyjeżdża moja siostra, a długo się nie widziałyśmy i chciala się ze mną napić😅
Sądziłam że przyjdzie 🐒 bo pobolewa mnie ciągle brzuch. A tu taka niespodzianka .Morena lubi tę wiadomość
-
Claire wrote:Wg mnie miałaś późną owu, tak jak wyznaczyła aplikacja - najważniejsze jest to żeby w drugiej fazie temperatury były wyższe niż w pierwszej. A dokładnie 6 pomiarów poprzedzających owu musi być niższych niż 3 kolejne Skok nie jest konieczny - zobacz u mnie też rosło po mału, zdarzały mi się też cykle że skok był dużo wyższy także to nie reguła. Myślałaś o termometrze z dwoma miejscami po przecinku? Jest bardziej miarodajny. Ta krew to mogła być implantacja - termin akurat na to idealny Wg mnie możesz jutro zatestować, trzymam kciuki 🤞🏻
Termometr z dwoma miejscami po przecinku już zamówiłam, dziś powinien być! Czyli jeśli dzisiaj była implantacja to jutro test powinien wyjść już? Czy lepiej może jednak poczekać do środy i ewentualnie jeśli do wtedy się @ nie rozkręci to wtedy zatestować? Boję się testować, że znowu zobaczę biel... szczerze mówiąc to już trochę straciłam nadzieję, że mogło się udać11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
M_arcysia gratulacje! ❤️
Biały Wilczek a to niespodzianka! 🙈 W takim razie podwojne gratulacje! ❤️❤️
Vivico jak ten czas leci, toż Twój bobas już prawie po drugiej stronie brzucha! 😁 Jak nastawienie? Jak się czujesz? 😊
U mnie już po punkcji - aktualnie mamy 3 zarodki. 😊balbina28, EwelinaNowa 😊, KoKos, izzy91, bialy_wilczek, Niesia90, xMartaa, Miminka, moonflower, Putka2022, olail, Chantelle, tetyda, iskierka✨, Kasia111, Polaya, Selina, Angi90 , Kropkaxyz, gattina, Czekajac_nacud, Ominoki, Paucia, Niaha, Jagodecka, Olalee, Rzeżucha lubią tę wiadomość
-
Moon kciuki za te Twoje złote jaja! 😁 Może Tobie też bliźniaki są pisane 🙈🤩
Angi co za widoki 🤩🤩
Super, że wypad Wam się udał 😊
A jeziorko meegaa - sprawdzałaś czy woda ciepła? 😊
Chantelle co do termometru to pamiętaj, żeby przed badaniem doprowadzić do odpowiedniej temperatury - ja np wsadzałam na 3 min żeby się ogrzał, a później dopiero włączałam 😊 bo tam wynik też może być niemiarodajny 😊
Claire nie czytaj internetów (oczywiście oprócz Nas ) niektórymi wpisami można zrobić sobie większą krzywdę niż pożytek. Jestes w ciąży, jest wszystko dobrze 😊 ile ja naczytałam się w necie to już powinnam praktycznie nie żyć 😉 także spokojnie, oddychaj 😊
Miminka a próbowaliście gdzies ta czubkowa szefowa zgłosic? Albo idź szybciej na zwolnienie, pamiętaj, że teraz musisz dbać nie tylko o siebie 😊Angi90 lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:
Miminka a próbowaliście gdzies ta czubkowa szefowa zgłosic? Albo idź szybciej na zwolnienie, pamiętaj, że teraz musisz dbać nie tylko o siebie 😊
Po prostu skonczy się tak, że się ze zostanie sama bo juz wszyscy chcą się zwolnić🙄 ja czekam tylko na wizytę i adios 🫡 oby wytrwać i nigdy już tam nie wrócić 🙏 bo urlopu tez oczywiście nie można wziąć 🤯 bo skoro bierzesz wolne to znaczy że masz za mało pracy 😅🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Marcysia gratulacje ❤️
Bialy wilczek Woah! Czekam na update!! 😍
Lipcowa mega kciuki! 🤗
U mnie 4 dpo i dzisiaj rano coś mnie ciągnęło w podbrzuszu… festiwal objawów czas start 🤪 w sobotę idziemy na wesele, to zatestuję rano 🙈bialy_wilczek, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Hejka 😊
Ja od dzisiaj zaczęłam urlop🥳 i po urlopie planuje już nie wracać do pracy.
Dzisiaj mam taki dzień, że ciągle jestem głodna 😂🙈
A na kolacje stary obiecał kebaba 😋( raz na jakiś czas można sobie pozwolić 😉) potem już zdrowe jedzenie 😄
Miłego poniedziałku 😘
-
Biały Wilczek, ale cudowne wieści!!!!!!!bialy_wilczek lubi tę wiadomość
👱♀️
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne, kariotypy
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 24/01/2025 badanie nasienia po zabiegu + HBA
obecnie 22 cs
🔜 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF -
Także ten... Jeszcze do mnie nie dociera informacja o tym że ciąża bliźniacza 😱
Czekając w kolejce do lekarza mega się stresowałam, żeby było wszystko w porządku itd. Czas się przedłużał bo lekarz pacjentki bardzo długo trzymał. Powiem Wam że naprawdę miły, sympatyczny lekarz wszystko dokładnie wytłumaczył ale wszystko po części wyleciało mi z głowy. 🙈😁 Lekarz zaprosił mnie na badanie USG po czym spojrzał na monitor i mówi: " Ma Pani szczęście " Ja taka przestraszona że coś nie tak i wgl a on do mnie że mamy ciąże ale podwójną 😆 Ja nie mogłam uwierzyć, pokazał mi dwa malutkie dzidziusie z pulsującymi punktami... mega uczucie😍 Trzęsłam sie jak galaretka jednocześnie. Mam zrobić sobie wszystkie badania a gdy będę miała badania to umówić do niego i wtedy założy kartę ciąży. Mój facet gdy do niego zadzwoniłam myślał że sobie robię jaja i kilka razy dopytywał czy mówię serio🙈 Powiedziałam że mam wszystko czarno na białym hehe😁 Termin wyznaczony z OM na 10 marca według usg na 12 marca.
Piszę to trochę chaotycznie bo serio większości informacji od lekarza to mi uciekło z głowy.Miminka, izzy91, Wioleta91, Chantelle, Rozzzzi, Lipcowa, Ominoki, tetyda, M_arcysia, Polaya, Kasia111, Selina, ELka, Agness13, Emka06, xMartaa, Angi90 , Kropkaxyz, Putka2022, gattina, Wron Kraa, Czekajac_nacud, Niecierpliwie,, Beige, Lani, PustynnyKwiat, KarolinaAnastazja, Paucia, Niaha, Eniana, Zuzanna99, Amunicja, Rybeńka, Jagodecka, Arieen, Olalee lubią tę wiadomość
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
bialy_wilczek wrote:Także ten... Jeszcze do mnie nie dociera informacja o tym że ciąża bliźniacza 😱
Czekając w kolejce do lekarza mega się stresowałam, żeby było wszystko w porządku itd. Czas się przedłużał bo lekarz pacjentki bardzo długo trzymał. Powiem Wam że naprawdę miły, sympatyczny lekarz wszystko dokładnie wytłumaczył ale wszystko po części wyleciało mi z głowy. 🙈😁 Lekarz zaprosił mnie na badanie USG po czym spojrzał na monitor i mówi: " Ma Pani szczęście " Ja taka przestraszona że coś nie tak i wgl a on do mnie że mamy ciąże ale podwójną 😆 Ja nie mogłam uwierzyć, pokazał mi dwa malutkie dzidziusie z pulsującymi punktami... mega uczucie😍 Trzęsłam sie jak galaretka jednocześnie. Mam zrobić sobie wszystkie badania a gdy będę miała badania to umówić do niego i wtedy założy kartę ciąży. Mój facet gdy do niego zadzwoniłam myślał że sobie robię jaja i kilka razy dopytywał czy mówię serio🙈 Powiedziałam że mam wszystko czarno na białym hehe😁 Termin wyznaczony z OM na 10 marca według usg na 12 marca.
Piszę to trochę chaotycznie bo serio większości informacji od lekarza to mi uciekło z głowy.
2 dzidziony 😍😍 łoooo matko bosko 🥹 🙉 cudownie!!! ❤️❤️❤️bialy_wilczek lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
nick nieaktualnyLipcowa wrote:M_arcysia gratulacje! ❤️
Biały Wilczek a to niespodzianka! 🙈 W takim razie podwojne gratulacje! ❤️❤️
Vivico jak ten czas leci, toż Twój bobas już prawie po drugiej stronie brzucha! 😁 Jak nastawienie? Jak się czujesz? 😊
U mnie już po punkcji - aktualnie mamy 3 zarodki. 😊
Jak się czujesz po punkcji?
Też niedługo przede mną 😊 myślę, że na sierpień się nie załapie ale we wrześniu już tak, jeśli te wszystkie wymazy wyjdą oki.
Czy brałaś urlop w pracy na całą stymulacje? Czy tylko na punkcje i po punkcji?
Zastanawiam się jak to zrobić 😅🫣Lipcowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybialy_wilczek wrote:Także ten... Jeszcze do mnie nie dociera informacja o tym że ciąża bliźniacza 😱
Piszę to trochę chaotycznie bo serio większości informacji od lekarza to mi uciekło z głowy.
Gratulacje! Rośnijcie 😊bialy_wilczek lubi tę wiadomość
-
alicjawkrainieczaroow, no coś wspaniałego! 🥰♥️
Lipcowa, no właśnie początkowo byłam przekonana, że o to chodzi. Zaczęłam „grzać” pod kołderką przez chwilę ten termometr i dupa ☹️ Trzymam kciuki za Twoje trzy Zarodeczki 😍🍀🤞🏼♥️
bialy_wilczek, wzrusz totalny! 🥹♥️bialy_wilczek, alicjawkrainieczaroow, Lipcowa lubią tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
nick nieaktualnyolail wrote:Super ❤️ bardzo się cieszę!
Jak się czujesz po punkcji?
Też niedługo przede mną 😊 myślę, że na sierpień się nie załapie ale we wrześniu już tak, jeśli te wszystkie wymazy wyjdą oki.
Czy brałaś urlop w pracy na całą stymulacje? Czy tylko na punkcje i po punkcji?
Zastanawiam się jak to zrobić 😅🫣
Podczytuje wątek nadal, więc pomyślałam że się odezwę do Ciebie, bo my też chyba we wrześniu wystartujemy z in vitro. Wstępnie dr w klinice nas zawalifikowal pod długi protokół (przez moją endometrioze). A Ty już wiesz co i jak mniej więcej u Was? Na jaką klinikę się zdecydowaliście? -
mam jeszcze jedną propozycję na tytuł
W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
Wron Kraa, aśś, Miminka, M_arcysia, klaudia_23, Kasia111, Beige, PustynnyKwiat, Lani, Niaha, Amunicja, Chantelle, KarolinaAnastazja, Paulina666, Rzeżucha, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Biały wilczek ogromne gratulacje❤️ podwójne szczęście to najcudowniejsza przygoda życia jaka mnie spotkała! Życzę Ci tak spokojnej ciąży i tak zdrowych maluszków jakie sama miałam 😊
Nie zaglądałam na forum od kilku dni, ale czuje sie fatalnie i jestem zmuszona dosłownie sie z Wami pożegnać😞
Pisze ten post ,bo mam niezgodę w środku i chce poznać wasze zdanie,moze waszych parterów jesli macie juz w domu dzieci.
Od poniedziałku zeszłego tygodnia mój mąż chodził jak struty , oddalił sie i obyło sie bez bliskości,która u Nas jest norma niezależnie od fazy cyklu. Myślałam ,ze cos sie dzieje w pracy,bo w naszej branży szczyt sezonu.
W piątek wszystko wskazywało na to ,że zgodnie z aplikacja jednak bedzie owu. Nawet udało mi sie umówić dzis na wizytę w celu jej potwierdzenia. Służbowe pojawił,podbrzusze bolało, test owu wykazał pik,wystarczyło działać i miałabym najpiękniejszy prezent dla męża na urodziny.
Ponieważ w tygodniu nie było ❤️ w piątek przystąpiłam do przymiarek i mój mąż mi pierwszy raz odkąd jesteśmy razem odmówił. Oczywiście wiedział,ze mam dni płodne,bo przecież sie staramy. W sobotę sie otworzył i powiedział ,ze nie chce mnie zranić,ale nie chce 4 dziecka, ze mamy dla siebie za mało czasu,chwil dla siebie, wyjazdów tylko we dwoje,ze nawet najmłodsza nadal z nami śpi, ze jesteśmy juz za starzy by znów pchać sie w pieluchy i ze on tego nie czuje i nie chce próbować,skoro nie wyszło to tak miało być.
Mój świat sie zwalił 🥺 w głowie zaczęły sie rodzic rożne scenariusze ,bo jesteśmy razem tyle lat, oboje próbujemy ,choc dziecko to była moja inicjatywa. Oczami wyobraźni widziałam juz tego malucha w domu,bo wierzyłam,ze kiedyś sie uda…
Wiem,ze powinnam uszanować jego zdanie,ale czuje niezgodę w środku. Nie rozumiem skąd ta zmiana i nie potrafię tego zaakceptować.
Jesteśmy bardzo zgranym zespołem,nigdy nie mieliśmy jakiś wielkich różnic w decyzjach,czy wybór domu,czy trudne decyzje związane z prowadzona firma,czy sposób chowania dzieci, wiem,ze cieżko w to uwierzyć,ale zawsze czuliśmy podobnie. Aż do teraz….
Weekend przepłakałam i nadal czuje sie nieobecna.
Jego marzeniem na 40 urodziny to nie pozytywny test ciążowy tylko więcej chwil razem we dwoje ,ale mam tyle żalu ,ze aktualnie nie mam ochoty i nie potrafię zrozumieć… 😞
bialy_wilczek lubi tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709