X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
Odpowiedz

W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!

Oceń ten wątek:
  • balbina28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka, rozumiem Cie doskonale i sama bylam takim samym oddanym pracownikiem i dalam sobie na glowe wejsc. Zaluje tego i obiecalam sobie, ze od teraz juz zawsze bede sie szanowac. Pamietaj, ze teraz musisz szczegolnie na siebie uwazac, mysl o sobie✨

Claire, wprawdzie po becie jestes bardziej „zaawansowana” ode mnie wiec nie wiem czy mam glos😄😛ale ja tez mialam przerwe od bolu cyckow j tez byly jiz bardziej miekkie, potem beta pokazala ze wszystko jest git, wiec no stress!

Bialy_wilczek ale szok! Podskornie troche chcialabym blizniaki, ale maz nie chce slyszec😝 teraz ogladam super serial „this is us” o trojaczkach, ogolnie o rodzinie, wychowaniu. Polecam wszystkim bardzo! Mega inspiruje i rycze jak bobr.

Niesia90 trzymam kciuki jednak jeszcze za ten cykl, a jesli nie, to super ze ruszylo tak jak mowisz, to znak ze jesli nie teraz, to juz zaraz bedzie!💫

Claire, Miminka, bialy_wilczek lubią tę wiadomość

😺32 lata
    🍀starania od 12/2022
    ⚡️endometrioza, cechy adenomiozy

03.2023 💔 cb
    07.2023 💔 cp

✨IVF ✨
    03.02.25 Punkcja 6 zarodków
    04.03.25 Transfer 5BA
    10.03.25 6dpt 35,12
    11.03.25 7dpt 58,22
    14.03.25 10dpt 301,69
    20.03.25 16dpt 3617,00 prog 85 Pierwsze USG pęcherzykowe 🤍
    27.03.25 Mamy 💖

preg.png
  • alicjawkrainieczaroow Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 Nie dopisałam się do tego wątku bo w tym miesiącu odpuściłam wszystkie fora, grupy itd. i pofolgowałam sobie różne rzeczy, tzn. jadłam wszystko i piłam kilka razy wino, oczywiście z umiarem.
    Nie wiem, czy to pomogło - chyba wszystko razem, dziś zobaczyłam dwie kreski na teście i to takie mega wyraźne, po roku starań. Wykonałam jeszcze drugi test clearblue i również pozytyw z dopiskiem "2-3 tydzień".
    Idealny prezent na pierwszą rocznicę ślubu. Obydwoje z mężem płakaliśmy, bo badaliśmy się itd.a pomimo dobrych wyników ciągle nam nie wychodziło... Życzę każdej z Was takiego widoku.
    Byłam na becie i czekam na wyniki...
    Pozdrawiam wszystkie serdecznie ♥️🥹🥹🥹

balbina28, xMartaa, Cukruś, olail, Chantelle, iskierka✨, M_arcysia, Kasia111, Selina, Wron Kraa, Niecierpliwie,, Beige, Zuzanna99, Rybeńka lubią tę wiadomość

• alicjawkrainieczaroow Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co innego zaobserwowałam w tym miesiącu to straszna suchość, zero śluzu. Ostatnio też byłam senna ale uznałam że to przez kiepską pogodę. Test zrobiłam głównie dlatego że jutro przyjeżdża moja siostra, a długo się nie widziałyśmy i chciala się ze mną napić😅
    Sądziłam że przyjdzie 🐒 bo pobolewa mnie ciągle brzuch. A tu taka niespodzianka .

Morena lubi tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Wg mnie miałaś późną owu, tak jak wyznaczyła aplikacja - najważniejsze jest to żeby w drugiej fazie temperatury były wyższe niż w pierwszej. A dokładnie 6 pomiarów poprzedzających owu musi być niższych niż 3 kolejne :) Skok nie jest konieczny - zobacz u mnie też rosło po mału, zdarzały mi się też cykle że skok był dużo wyższy także to nie reguła. Myślałaś o termometrze z dwoma miejscami po przecinku? Jest bardziej miarodajny. Ta krew to mogła być implantacja - termin akurat na to idealny :) Wg mnie możesz jutro zatestować, trzymam kciuki 🤞🏻

Termometr z dwoma miejscami po przecinku już zamówiłam, dziś powinien być! :) Czyli jeśli dzisiaj była implantacja to jutro test powinien wyjść już? Czy lepiej może jednak poczekać do środy i ewentualnie jeśli do wtedy się @ nie rozkręci to wtedy zatestować? Boję się testować, że znowu zobaczę biel... szczerze mówiąc to już trochę straciłam nadzieję, że mogło się udać :/

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • balbina28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon suuuper, no to dzialajcie 🤩💕💕
    Alicjawkrainieczarow super! Czekamy na piekna betke💪

alicjawkrainieczaroow lubi tę wiadomość

😺32 lata
    🍀starania od 12/2022
    ⚡️endometrioza, cechy adenomiozy

03.2023 💔 cb
    07.2023 💔 cp

✨IVF ✨
    03.02.25 Punkcja 6 zarodków
    04.03.25 Transfer 5BA
    10.03.25 6dpt 35,12
    11.03.25 7dpt 58,22
    14.03.25 10dpt 301,69
    20.03.25 16dpt 3617,00 prog 85 Pierwsze USG pęcherzykowe 🤍
    27.03.25 Mamy 💖

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia gratulacje! ❤️

Biały Wilczek a to niespodzianka! 🙈 W takim razie podwojne gratulacje! ❤️❤️

Vivico jak ten czas leci, toż Twój bobas już prawie po drugiej stronie brzucha! 😁 Jak nastawienie? Jak się czujesz? 😊

U mnie już po punkcji - aktualnie mamy 3 zarodki. 😊

balbina28, EwelinaNowa 😊, KoKos, izzy91, bialy_wilczek, Niesia90, xMartaa, Miminka, moonflower, Putka2022, olail, Chantelle, tetyda, iskierka✨, Kasia111, Polaya, Selina, Angi90 , Kropkaxyz, gattina, Czekajac_nacud, Ominoki, Paucia, Niaha, Jagodecka, Olalee, Rzeżucha lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon kciuki za te Twoje złote jaja! 😁 Może Tobie też bliźniaki są pisane 🙈🤩

Angi co za widoki 🤩🤩
    Super, że wypad Wam się udał 😊
    A jeziorko meegaa - sprawdzałaś czy woda ciepła? 😊

Chantelle co do termometru to pamiętaj, żeby przed badaniem doprowadzić do odpowiedniej temperatury - ja np wsadzałam na 3 min żeby się ogrzał, a później dopiero włączałam 😊 bo tam wynik też może być niemiarodajny 😊

Claire nie czytaj internetów (oczywiście oprócz Nas ;)) niektórymi wpisami można zrobić sobie większą krzywdę niż pożytek. Jestes w ciąży, jest wszystko dobrze 😊 ile ja naczytałam się w necie to już powinnam praktycznie nie żyć 😉 także spokojnie, oddychaj 😊

Miminka a próbowaliście gdzies ta czubkowa szefowa zgłosic? Albo idź szybciej na zwolnienie, pamiętaj, że teraz musisz dbać nie tylko o siebie 😊

Angi90 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:

Miminka a próbowaliście gdzies ta czubkowa szefowa zgłosic? Albo idź szybciej na zwolnienie, pamiętaj, że teraz musisz dbać nie tylko o siebie 😊

Po prostu skonczy się tak, że się ze zostanie sama bo juz wszyscy chcą się zwolnić🙄 ja czekam tylko na wizytę i adios 🫡 oby wytrwać i nigdy już tam nie wrócić 🙏 bo urlopu tez oczywiście nie można wziąć 🤯 bo skoro bierzesz wolne to znaczy że masz za mało pracy 😅

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia gratulacje ❤️

Bialy wilczek Woah! Czekam na update!! 😍

Lipcowa mega kciuki! 🤗

U mnie 4 dpo i dzisiaj rano coś mnie ciągnęło w podbrzuszu… festiwal objawów czas start 🤪 w sobotę idziemy na wesele, to zatestuję rano 🙈

bialy_wilczek, Lipcowa lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • xMartaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😊

Ja od dzisiaj zaczęłam urlop🥳 i po urlopie planuje już nie wracać do pracy.

Dzisiaj mam taki dzień, że ciągle jestem głodna 😂🙈
    A na kolacje stary obiecał kebaba 😋( raz na jakiś czas można sobie pozwolić 😉) potem już zdrowe jedzenie 😄

Miłego poniedziałku 😘

👩🧔‍♂️ 26l
    👦2016r 💙

🏥2022 operacja guzków endometriozy w bliźnie po cc
    👶05.2023- początek starań o drugie dziecko
    02.07‐ dwie kreski na teście ⏸️
    01.08- jest ❤️

6925
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Biały Wilczek, ale cudowne wieści!!!!!!! <3

bialy_wilczek lubi tę wiadomość

Po 2 latach starań i diagnostyki
    ✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Po 2,5 roku nasz cały świat 🩵💙

preg.png
  • bialy_wilczek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także ten... Jeszcze do mnie nie dociera informacja o tym że ciąża bliźniacza 😱
    Czekając w kolejce do lekarza mega się stresowałam, żeby było wszystko w porządku itd. Czas się przedłużał bo lekarz pacjentki bardzo długo trzymał. Powiem Wam że naprawdę miły, sympatyczny lekarz wszystko dokładnie wytłumaczył ale wszystko po części wyleciało mi z głowy. 🙈😁 Lekarz zaprosił mnie na badanie USG po czym spojrzał na monitor i mówi: " Ma Pani szczęście " Ja taka przestraszona że coś nie tak i wgl a on do mnie że mamy ciąże ale podwójną 😆 Ja nie mogłam uwierzyć, pokazał mi dwa malutkie dzidziusie z pulsującymi punktami... mega uczucie😍 Trzęsłam sie jak galaretka jednocześnie. Mam zrobić sobie wszystkie badania a gdy będę miała badania to umówić do niego i wtedy założy kartę ciąży. Mój facet gdy do niego zadzwoniłam myślał że sobie robię jaja i kilka razy dopytywał czy mówię serio🙈 Powiedziałam że mam wszystko czarno na białym hehe😁 Termin wyznaczony z OM na 10 marca według usg na 12 marca.

Piszę to trochę chaotycznie bo serio większości informacji od lekarza to mi uciekło z głowy.

Miminka, izzy91, Wioleta91, Chantelle, Rozzzzi, Lipcowa, Ominoki, tetyda, M_arcysia, Polaya, Kasia111, Selina, ELka, Agness13, Emka06, xMartaa, Angi90 , Kropkaxyz, Putka2022, gattina, Wron Kraa, Czekajac_nacud, Niecierpliwie,, Beige, Lani, PustynnyKwiat, KarolinaAnastazja, Paucia, Niaha, Eniana, Zuzanna99, Amunicja, Rybeńka, Jagodecka, Arieen, Olalee lubią tę wiadomość

👩 - 33
    👱‍♂️- 30
    Starania- 11.2022r. 💗
    CB - ( 4.06- 6t 💔 ) :(
    9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
    12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
    14.07.2023 - Beta 13974,00 <3 <3
    24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
    5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
    11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
    02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱

Ciąża 2k2o 🤰

30 czerwca 2025 -Czekamy Misiu 🥹🩵🐻
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bialy_wilczek wrote:
    Czekając w kolejce do lekarza mega się stresowałam, żeby było wszystko w porządku itd. Czas się przedłużał bo lekarz pacjentki bardzo długo trzymał. Powiem Wam że naprawdę miły, sympatyczny lekarz wszystko dokładnie wytłumaczył ale wszystko po części wyleciało mi z głowy. 🙈😁 Lekarz zaprosił mnie na badanie USG po czym spojrzał na monitor i mówi: " Ma Pani szczęście " Ja taka przestraszona że coś nie tak i wgl a on do mnie że mamy ciąże ale podwójną 😆 Ja nie mogłam uwierzyć, pokazał mi dwa malutkie dzidziusie z pulsującymi punktami... mega uczucie😍 Trzęsłam sie jak galaretka jednocześnie. Mam zrobić sobie wszystkie badania a gdy będę miała badania to umówić do niego i wtedy założy kartę ciąży. Mój facet gdy do niego zadzwoniłam myślał że sobie robię jaja i kilka razy dopytywał czy mówię serio🙈 Powiedziałam że mam wszystko czarno na białym hehe😁 Termin wyznaczony z OM na 10 marca według usg na 12 marca.

Piszę to trochę chaotycznie bo serio większości informacji od lekarza to mi uciekło z głowy.

2 dzidziony 😍😍 łoooo matko bosko 🥹 🙉 cudownie!!! ❤️❤️❤️

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    M_arcysia gratulacje! ❤️

Biały Wilczek a to niespodzianka! 🙈 W takim razie podwojne gratulacje! ❤️❤️

Vivico jak ten czas leci, toż Twój bobas już prawie po drugiej stronie brzucha! 😁 Jak nastawienie? Jak się czujesz? 😊

U mnie już po punkcji - aktualnie mamy 3 zarodki. 😊
    Super ❤️ bardzo się cieszę!
    Jak się czujesz po punkcji?
    Też niedługo przede mną 😊 myślę, że na sierpień się nie załapie ale we wrześniu już tak, jeśli te wszystkie wymazy wyjdą oki.
    Czy brałaś urlop w pracy na całą stymulacje? Czy tylko na punkcje i po punkcji?
    Zastanawiam się jak to zrobić 😅🫣

Lipcowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bialy_wilczek wrote:

Aaaa!!! Dwa bobasy ❤️👶👶
    Gratulacje! Rośnijcie 😊

• Chantelle Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjawkrainieczaroow, no coś wspaniałego! 🥰♥️

Lipcowa, no właśnie początkowo byłam przekonana, że o to chodzi. Zaczęłam „grzać” pod kołderką przez chwilę ten termometr i dupa ☹️ Trzymam kciuki za Twoje trzy Zarodeczki 😍🍀🤞🏼♥️

bialy_wilczek, wzrusz totalny! 🥹♥️

bialy_wilczek, alicjawkrainieczaroow, Lipcowa lubią tę wiadomość

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa czytam wszystko tu i na dinkach i mam łzy w oczach! Tak mocno Wam kibicuje!! Będziecie cudownymi rodzicami trzech kropusiów!! Jestem tego pewna!!!

Lipcowa lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olail wrote:
    Super ❤️ bardzo się cieszę!
    Jak się czujesz po punkcji?
    Też niedługo przede mną 😊 myślę, że na sierpień się nie załapie ale we wrześniu już tak, jeśli te wszystkie wymazy wyjdą oki.
    Czy brałaś urlop w pracy na całą stymulacje? Czy tylko na punkcje i po punkcji?
    Zastanawiam się jak to zrobić 😅🫣
    Hej hej 😊
    Podczytuje wątek nadal, więc pomyślałam że się odezwę do Ciebie, bo my też chyba we wrześniu wystartujemy z in vitro. Wstępnie dr w klinice nas zawalifikowal pod długi protokół (przez moją endometrioze). A Ty już wiesz co i jak mniej więcej u Was? Na jaką klinikę się zdecydowaliście?

• moonflower Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze jedną propozycję na tytuł

W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼

Wron Kraa, aśś, Miminka, M_arcysia, klaudia_23, Kasia111, Beige, PustynnyKwiat, Lani, Niaha, Amunicja, Chantelle, KarolinaAnastazja, Paulina666, Rzeżucha, Lipcowa lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Mamausia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Biały wilczek ogromne gratulacje❤️ podwójne szczęście to najcudowniejsza przygoda życia jaka mnie spotkała! Życzę Ci tak spokojnej ciąży i tak zdrowych maluszków jakie sama miałam 😊

Nie zaglądałam na forum od kilku dni, ale czuje sie fatalnie i jestem zmuszona dosłownie sie z Wami pożegnać😞

Pisze ten post ,bo mam niezgodę w środku i chce poznać wasze zdanie,moze waszych parterów jesli macie juz w domu dzieci.

Od poniedziałku zeszłego tygodnia mój mąż chodził jak struty , oddalił sie i obyło sie bez bliskości,która u Nas jest norma niezależnie od fazy cyklu. Myślałam ,ze cos sie dzieje w pracy,bo w naszej branży szczyt sezonu.

W piątek wszystko wskazywało na to ,że zgodnie z aplikacja jednak bedzie owu. Nawet udało mi sie umówić dzis na wizytę w celu jej potwierdzenia. Służbowe pojawił,podbrzusze bolało, test owu wykazał pik,wystarczyło działać i miałabym najpiękniejszy prezent dla męża na urodziny.

Ponieważ w tygodniu nie było ❤️ w piątek przystąpiłam do przymiarek i mój mąż mi pierwszy raz odkąd jesteśmy razem odmówił. Oczywiście wiedział,ze mam dni płodne,bo przecież sie staramy. W sobotę sie otworzył i powiedział ,ze nie chce mnie zranić,ale nie chce 4 dziecka, ze mamy dla siebie za mało czasu,chwil dla siebie, wyjazdów tylko we dwoje,ze nawet najmłodsza nadal z nami śpi, ze jesteśmy juz za starzy by znów pchać sie w pieluchy i ze on tego nie czuje i nie chce próbować,skoro nie wyszło to tak miało być.

Mój świat sie zwalił 🥺 w głowie zaczęły sie rodzic rożne scenariusze ,bo jesteśmy razem tyle lat, oboje próbujemy ,choc dziecko to była moja inicjatywa. Oczami wyobraźni widziałam juz tego malucha w domu,bo wierzyłam,ze kiedyś sie uda…

Wiem,ze powinnam uszanować jego zdanie,ale czuje niezgodę w środku. Nie rozumiem skąd ta zmiana i nie potrafię tego zaakceptować.

Jesteśmy bardzo zgranym zespołem,nigdy nie mieliśmy jakiś wielkich różnic w decyzjach,czy wybór domu,czy trudne decyzje związane z prowadzona firma,czy sposób chowania dzieci, wiem,ze cieżko w to uwierzyć,ale zawsze czuliśmy podobnie. Aż do teraz….

Weekend przepłakałam i nadal czuje sie nieobecna.

Jego marzeniem na 40 urodziny to nie pozytywny test ciążowy tylko więcej chwil razem we dwoje ,ale mam tyle żalu ,ze aktualnie nie mam ochoty i nie potrafię zrozumieć… 😞

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
    10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku

preg.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ