W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tattyteddy wrote:Dostajecie niebieskie pudełko od położnej przy wizytach u ginekologa?
Nie, pierwsze słyszę, co się znajduje w takim pudełku?🫣
Edit: tez położnej nie mam przy wizytachWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 18:05
-
Ale się rozpisałyście 🙈 Już nadrabiam. Listy sobie zapisuje. Czuję się totalnie zielona w te tematy co się może przydać..
Tattyteddy u nas podobną sytuacją. W tej chwili mamy malutkie mieszkanko. W trójkę się jakoś pomieścimy, ale jak dziecko podrośnie i będzie mieć coraz więcej rzeczy lub może uda się mieć drugie to będzie problem. Już teraz się zastanawiam gdzie to wszystko upchnąć.
Bellinda aż sobie wygooglałam waszą rasę kota 😍jakie uszate kruszynki❤️. Nasz jest jeszcze "maluchem" jak na maine coona. Waży dopiero 3kg 😆
U nas z imieniem to będzie wielka przeprawa😄 Dla dziewczynki byliśmy w miarę zgodni i prawdopodobnie byłaby Hania, ale dla chłopca nie możemy znaleźć wspólnego gruntu. Początkowo urabiałam męża do mojego pomysłu Wiktor. Już nawet w tych trudnych ciążowym chwilach się zgodził, ale potem ja jakoś się rozmyśliłam. Jego propozycje to Jeremi i Olgierd. Totalnie nie przemawiają do mnie... I tak sobie przeglądam księgi imion z nadzieją, że coś wpadnie 😆
Ja się trochę przejmuje, że jeszcze nie czuje ruchów malucha. Wiem, że może jeszcze za wcześnie, ale według usg jest o tydzień starszy niż według paska i kurde już moja głowa znalazła sobie kolejny powód do niepokoju 🙈
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Natalii spokojnie
Ja w ciąży z synem poczułam w 17+0, niektore kobiety odczuwają później
Ja też nie mam wizyty u położnej przed wizytą u gina😂
Pamiętam,że w ciąży z synem jak chodziłam na NFZ to byłam u położnej chyba czasem, ale nie pamiętam tak dokładnie czy przed każda wizyta 🤔2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Nataliii wrote:Ale się rozpisałyście 🙈 Już nadrabiam. Listy sobie zapisuje. Czuję się totalnie zielona w te tematy co się może przydać..
Tattyteddy u nas podobną sytuacją. W tej chwili mamy malutkie mieszkanko. W trójkę się jakoś pomieścimy, ale jak dziecko podrośnie i będzie mieć coraz więcej rzeczy lub może uda się mieć drugie to będzie problem. Już teraz się zastanawiam gdzie to wszystko upchnąć.
Bellinda aż sobie wygooglałam waszą rasę kota 😍jakie uszate kruszynki❤️. Nasz jest jeszcze "maluchem" jak na maine coona. Waży dopiero 3kg 😆
U nas z imieniem to będzie wielka przeprawa😄 Dla dziewczynki byliśmy w miarę zgodni i prawdopodobnie byłaby Hania, ale dla chłopca nie możemy znaleźć wspólnego gruntu. Początkowo urabiałam męża do mojego pomysłu Wiktor. Już nawet w tych trudnych ciążowym chwilach się zgodził, ale potem ja jakoś się rozmyśliłam. Jego propozycje to Jeremi i Olgierd. Totalnie nie przemawiają do mnie... I tak sobie przeglądam księgi imion z nadzieją, że coś wpadnie 😆
Ja się trochę przejmuje, że jeszcze nie czuje ruchów malucha. Wiem, że może jeszcze za wcześnie, ale według usg jest o tydzień starszy niż według paska i kurde już moja głowa znalazła sobie kolejny powód do niepokoju 🙈 -
Ja mam położną przed wizytami u mojego prowadzącego, ale to tylko mierzenie ciśnienia, spisanie wagi. O żadnych pudełkach mi nie mówiła, ale pamiętam że jak urodził się mój brat (jest sporo młodszy) to mama miała sporo takich promocyjnych pudełek w domu😊 bardzo mi się wtedy podobały😆
Lekarz mi teraz mówił, że w pierwszej ciąży można poczuć pierwsze ruchy i dopiero w 21 tygodniu i to norma🙂
Nataliii, jeszcze nawiązując do kotełków, to moja nie ma nawet tych 3 kg a ma 1,5 roku😁 ale dużo moich znajomych z pracy ma maine coony i jak się chwalą zdjęciami to jest co podziwiać 😁 -
Dziewczyny czy bierzecie dodatkowo magnez w ciąży ?2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
M_arcysia wrote:Dziewczyny czy bierzecie dodatkowo magnez w ciąży ?
-
Rozzzzi wrote:Tak, biorę 😁
Sama tak zdecydowałaś, czy z zalecenia lekarza ?2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Ja też biorę z zalecenia dietetyka 200mg dziennie. Firma raczej nie jest ważna tylko trzeba uważać na formę. Tlenek magnezu bardzo słabo się wchłania. Ja mam diglicynian magnezu. Cytrynian też spoko jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 19:55
M_arcysia lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
05.09 2.65cm glutka ❤️
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
M_arcysia wrote:A jaki konkretnie i ile tabletek dziennie ?
Sama tak zdecydowałaś, czy z zalecenia lekarza ?
Z zaleceń lekarza 3 kapsułki dziennie ale biorę 1 czasem 2 biorę ten 👇🏻
https://allegro.pl/oferta/magnez-100-bio-complex-4-formy-b6-stres-skurcze-12255566729
Z tej samej firmy mam jeszcze omega 3 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 20:00
-
Dziewczyny, polecam jak by któraś szukała jeszcze legginsów 🫣 super wygodne, śliski materiał nie prześwitują wyszły mi jakoś za 47zl 😎
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=VziijEygzyI&localcountry=PL&url_from=GM7439809713427628032Johana lubi tę wiadomość
-
Ja dopiero od wczoraj biorę regularnie, wcześniej to tak jak mi się przypomniało. Ten brzuch mnie pobolewa i tak jakby twardy się robi chwilami.
A że forma odpowiednią to wiem
Ja mam Magne B6 forte2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Dziewczyny, ja po wizycie, mamy już 179g 🫣
Wszystko prawie w punkt do tygodnia ciąży kolejna wizyta 22/11 🥰
Jeśli chodzi o imię, przed ciąża miałam kilka wybranych dla dziewczynki: Helenka, Jagódka, Michalinka ale jak dowiedzieliśmy się że to dziewczynka i zaczęliśmy je wypowiadać na głos to żadne nie pasowało 😁 nie wiem czemu ale jakoś złe się z nimi czułam 😂 na razie stanęło na Poli
Na razie przestałam z kupowaniem ubranek 🙄 trzeba doprowadzić urządzanie mieszkanie do końca i po 5 latach wymienić te tymczasowe meble w sypialni żeby było gdzie pochować rzeczy 😁 Remont przy ciąży to chyba obowiązkowy punkt do zrobienia
Rozglądałam się tez za łóżeczkiem jakimś wąskim żeby się zmieściło i było na kółkach do przestawiania w dzień ale wszystkie te piekne rozkładane wersje są szersze niż standardowe 🤨 znalazłam jedno malutkie, chyba 40~50/90 myślicie ze starczy przynajmniej na rok czy mała będzie się uderzała nóżkami i rączkami?
Nie mogę się doczekać tez szukania wózków 🥰
A tymczasem w listopadzie idziemy do szkoły rodzenia
Dzięki za listy wyprawkowe ❤️ znacie może stronę gdzie mogłybyśmy razem ja aktualizowac? Prwnie po szkole dowiem się więcej na jej temat
Mi tez położna mierzy tylko ciśnienie… a te niebieskie pudełka to się chyba po porodzie dostaje?
Magnezu już nie biorę, sporadycznie jak odczuwam skurcze wkracza Magne B6 Forte
Cieszę się ze u Was nadal nudne ciąże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 23:23
Czekajac_nacud, bialy_wilczek, Nataliii, xMartaa, Rozzzzi, Bellinda lubią tę wiadomość
-
Johana super że wszystko w porządku ^^ imona bardzo ładne. Też mi się Michalina podoba ❤️ ale mąż był na nie.
Tetyda czyżby to był dzień w którym twoja kruszynka zechce się ujawnić 🙃🤞🤞🤞? Kciuki za wizytę 😘Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
05.09 2.65cm glutka ❤️
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
A to mnie zaskoczyłyście, że nie macie położnej przy ginekologu, myślałam, że tak jest wszędzie. Ja zawsze moment przed wizytą w gabinecie u gina idę do gabinetu obok do położnej(recepcji) ona mi mierzy zawsze ciśnienie, wagę, sprawdza wyniki badań, odpowiada na pytania i dużo wyjaśnia, no i czasem dostaje od niej reklamówkę z próbkami są w niej jakieś pierdółki dla ciężarnych i bobasa. Później przechodzę do gabinetu ginekologa i tam już badanie na fotelu, dokładne omówienie badań i skierowanie na kolejne. Tak to u mnie wygląda 😊
Magnez brałam 1x ale chyba muszę 2x bo wieczorami twardnieje brzuch.M_arcysia lubi tę wiadomość
🩷 -
Johana, super ze wszystko dobrze!
U nas właśnie padł wybór na Jagódkę i chyba już tak zostanie hihi🫶 Twoje wybory imion bardzo ładne 💓
Tetyda czekamy na wieści 😍🤞🏻
Tattyteddy, mi zawsze mierzy ciśnienie moja lekarka na wizycie w gabinecie, wagę tez sprawdza i wyniki omawia i spisuje do karty ciąży😁
-
Co do łóżeczka, to właśnie tez chce takie co trochę posłuży, nie będę mieć za bardzo miejsca w sypialni żeby wsadzić takie normalne łóżeczko, dlatego chce dostawkę ale w tej dostawce tez długo nie bedzie, i jak tu żyć 😭😂 znalazłam takie dostawne co je można spuścić na sam dol jak dziecko już wstaje ale nie za bardzo mi się podoba ze jest bardzo przy ziemi, co myślicie? 😭😄
-
U mnie również przed wizytą u lekarza idę do położnej. Mierzy ciśnienie, wagę i pyta o nie które rzeczy, wpisuje do karty ciąży wyniki badań po czym czekam na poczekalni na wizytę u lekarza 😁
Powiem że moje dzieciaczki pod koniec 19 tygodnia tak zaczęły brykać hehe 🙈 A teraz to już wgl 20 tydzień i po lewej i po prawej dają o sobie znać 🤭 Tylko czasami tatusia robią w uja jak mówię daj szybko rękę i trzyma przez dłuższą chwilę i nic się nie dzieje. Zabiera swoją rękę a ja po nim kładę w to samo miejsce i czuję jak się jeden rusza hehe 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 10:17
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰