X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
Odpowiedz

W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!

Oceń ten wątek:
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire piąteczka, u nas też będzie prawdopodobnie Zuzia 😊
    Co do przygotowań to narazie zamykam temat ubranek, ostatnio policzyłam czego ile mam, domowilam czego brakuje, zostanie tylko jakiś kombinezon na wyjście. Powiem wam że cieszyłam się że nie rodzę w zimie, ale koniec marca z pogoda w Polsce to tak na dwoje babka wróżyła i nie wiem co kupić żeby mała nie zmarzła ani się nie przegrzala 😄
    W połowie listopada przyjeżdża do nas moj tata pomoc mężowi w remoncie i przygotowaniu pokoju i potem już wjadą meble i większe rzeczy typu wózek czy fotelik 😄

Macie może jakas sprawdzona liste wyprawkowa? Bo narazie kupuje te oczywiste rzeczy ale wiem że mój brak doświadczenia nie pomaga i o wielu nie mam pojęcia. Patrzyłam na te internetowe ale każda inna i nic mnie nie przekonało 🫣

Claire lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy jeszcze jak urodzimy razem to dopiero będzie 😀 piąteczka za Zuzinkę ☺️

Ja też się podłączam do pytanie o listę wyprawkową, mnie też nie przekonały te na szybko wpisywane w googla. Na razie po prostu policzyłam to co mam ale kompletnie nie mam pojęcia czy to wystarczy czy jeszcze jakieś ciuszki muszę dokupić 🤷🏻‍♀️

izzy91 lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • tetyda Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy, witamy na wątku ❤️

Bellinda, ja takiego uczucia nie mam, ale ostatnio miałam dwa razy tak, że czułam dość mocno ruch, a dzień później bolało mnie w tym miejscu. Jakby bobo gdzieś zahaczyło o coś 😃

Co do imion, to ja nadal nie wiem kto u mnie mieszka 😢 Ale mamy kilka typów. Dla dziewczynki Aniela lub Jagna. Dla chłopca Olaf.

Claire, u nas przygotowania pełną parą 😃
    Mój mąż do momentu zainteresowania się fotelikiem był typem, że jeszcze jest czas, po co się spieszyć.
    Jak kupiliśmy fotelik, to nagle go olśniło, że za pół roku już będzie miał dziecko w domu 😂
    Także mamy już łóżeczko, fotelik z bazą, dość sporo ciuszków i dostaliśmy mnóstwo rzeczy od znajomych.
    Mamy nawet poduszkę, jeśli dziecko będzie ulewać. Nie miałam pojęcia, że takie rzeczy są 😃

Dziewczyny, a powiedzcie mi, jak u Was z wagą? Ja się zaczynam trochę martwić, bo u mnie ona w ogóle nie idzie w górę. Co wizytę słyszałam, że dziecko jest malutkie i strasznie się martwię, czy to nie przez to, że ja nie tyje. Nie wiem, jem w sumie normalnie, nie mam większych zachcianek.

Claire lubi tę wiadomość

👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
    👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022

Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
    Leczenie w klinice:
    05.2023 - 1cs Letrozol
    06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
    15.07 ⏸️ 🥹❤️
    17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
    19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
    03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
    26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
    15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
    17.01 - 1650g 🥰
    19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.

👩🏻 28l.
    AMH - 4.01
    Sono-hsg - Jajowody drożne ✅

🧔🏻 36l.
    Morfologia nasienia 1%
    Badanie USG jąder w porządku 💪🏻

age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetyda u mnie miesiąc temu na wizycie było +3,5 kg ale ja non stop jem i często nie zbyt zdrowo 🫣 od tamtej pory myślę że z 2 kg jeszcze doszło. Ale ja generalnie bardzo łatwo tyje, więc nie jestem zdziwiona że w ciąży mi przybywa szybko.

Teraz mi się przypomniało że śniło mi się dziś w nocy że pojechaliśmy do sklepu z fotelikami żeby dobrać pod samochód 😆

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellinda wrote:
    Tattyteddy witamy😊 Mnie się też podoba duet Miłosz i Mikołaj, tak jak Miminka pisze, Miłek i Miki😊 Albo jeszcze Tobiasz do Miłosza🙃
    Nataliii, maine coony to takie dostojne kociaki❤ zawsze je podziwiam, to musi być prawdziwy król domu😁 my mamy devon rexa, więc Kicia jest po drugiej stronie skali jeśli chodzi o wielkość🤭 ale za to wszędzie jej pełno😊 ja mam wrażenie że trochę się uspokoiła po kastracji i później skończeniu roku. Co nie oznacza, że nie ma napadów codziennej głupawki🤪
    Dziewczyny, jak czujecie ruchy dzidzi to nie macie później wrażenia że swędzi/łaskocze Was skóra?😅 Ja mam tak od jakiegoś czasu, że coś mnie smyra od środka i mam wrażenie że czuję to aż na zewnątrz😆 I nie wiem czy to to🤔

Dokladnie takie samo mialam uczucie 😁 pytałam w poniedziałek doktora to mowil, że to na pewno maluch 😁 ale ja np od soboty nie czuje juz wcale, aż zaczelam się martwić... ale na usg wszystko w porządku i dzidzia szalała w najlepsze wiec może po prostu inaczej się ułożyła 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 09:37

Bellinda lubi tę wiadomość

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wzięłam cieniutki zeszyt i spisuje co mi się przypomni.
    Ciuszkow nie spisuje kompletnie, nie wyobrażam sobie liczyć że mam np mieć 5 par bodów takich i takich w takim rozmiarze, dwie czapeczki, ileś tam spodenek, poprostu nie umiem tak się sztywno trzymać takiej listy z ciuszkami.
    Z pierwszym synem też tego nie liczyłam, kupowałam na oko wszystko.
    Może wrzucę potem wszystkie inne "pierdoły" które mam spisane, może też wrzućcie jeśli macie ochotę ;)
    Zawsze to któreś coś się przypomni,dopisze 😁

U mnie waga +2,5kg na razie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 09:57

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Bellinda Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka, to pewnie tak jest, że ułożyła się inaczej😊 to jeszcze są takie drobinki, mają tam dużo miejsca😊
    U mnie 5,5kg na plusie😵 jestem cały czas głodna, do tego miałam aktywną pracę a teraz jak jestem na l4 jednak tego ruchu brakuje. Ale nie przekłada się to na wielkość maluszka.

👫😸31&32

Starania od 2021

⚠️Niedoczynność tarczycy
    ⚠️Polip endometrialny (histeroskopia)
    ⚠️Torbiele endometrialne => Endometrioza+adenomioza😑

11.2022-03.2023 Diemono

05.07.2023 ⏸️😲

23.03.2024 witaj, synku 🩵

age.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellinda wrote:
    Miminka, to pewnie tak jest, że ułożyła się inaczej😊 to jeszcze są takie drobinki, mają tam dużo miejsca😊
    U mnie 5,5kg na plusie😵 jestem cały czas głodna, do tego miałam aktywną pracę a teraz jak jestem na l4 jednak tego ruchu brakuje. Ale nie przekłada się to na wielkość maluszka.

No właśnie niby tyle miejsca,a powiem Wam że od wczoraj młoda tak się strasznie rozpycha po tej prawej stronie,że aż brzuch robił się trwardy w tym miejscu i dyskomfort czuję. Przecież ma cały brzuch a ona ciśnie w tym jednym miejscu 😁
    Aż mnie podbrzusze boli od wczoraj, nawet jak leżę, nie wiem dziwne uczucie z synem tak nie miałam na tym etapie...jak uciskam lekko brzuch to jest cały obolały...macie też tak ?
    Bo zaczyna mnie to trochę martwić, nie mam plamien, nadal biorę proga, dorzuciłam od wczoraj magnez po 2 tabletki dziennie.
    Chyba,że trochę się schizuje przez te poronienia wcześniejsze, no i z synem w ciąży też leżałam w 28tc na patologi przez 3 dni bo właśnie zaczęła mi się stawiać macica, brzuch robił się twardy jak kamień i bolało trochę. Wpisali,że zagrażający poród przedwczesny, dostawałam kroplówki rozkurczowe, młody dostał sterydy na płuca i wypuścili mnie do domu,ale te twardnienia były ze mną do końca ciąży i brałam większe dawki magnezu i no spy,ale teraz chyba za szybko na takie akcje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 10:04

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)

24.07 ⏸️
  • BiałaSasanka Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 22:54

M_arcysia, Rozzzzi, Bellinda, bialy_wilczek, xMartaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w wyprawce mam na razie takie rzeczy:
    -podkłady do przewijania
    -przewijak
    -pieluchy tetrowe,muslinowe
    -termometr do wody (ale raczej odpuszczę,używałam tylko na początku przy pierwszym dziecku jako świeżak)
    -smoczki (tu już mam wybrane wg polecanych)
    -butelki (tu też mam wybrana)
    -plyn do kąpieli,balsam,Krem do twarzy na niepogodę
    (Tu polecam jeśli nie znacie Pan Tabletka ma fajne opisy z porównaniem składu i tak samo Sroka o. )
    -bephanten do pupy (sprawdził się przy synku)
    -waciki duże do mycia pupy (ja na początku myje raczej wacikami i ciepła wodą a chusteczki poza domem)
    - ręczniki kąpielowe x2. Polecam tę większe z kapturkiem 100x100. Raz kupiłam kiedyś mały 80x80 i wystarczył ino na moment.
    - myjka silikonowa do główki
    - szczoteczka z miękkim włosiem
    - proszek do prania, płyn do płukania
    -nozyczki/obcinaczki do paznokci
    - aspirator do nosa (chyba kupię znów katarek do odkurzacza, bo super się sprawdził. Chciałam elektryczny ale ponoć słabo odciągają)
    - myślę nad lezaczkiem do kąpieli 🤔
    - otulacz z Tulika, przy synku miałam inny ale pamiętam że do 2miesiaca lubił być spowijany
    - łóżeczko, materac
    -kokon
    - laktator

Z takich aptecznych rzeczy:
    - octenisept do pępka
    -sol fizjologiczna
    - paracetamol czopki
    - spray do nosa z wodą morską
    - vit D ( ja od lat stosuje Vigantol)
    I chyba awaryjnie kupię Espumisan i probiotyk BioGaia bo syn miał problemy z brzuszkiem więc tu jestem przewrażliwiona i wolę się zaopatrzec 😁
    - majtki poporodowe
    -podkłady poporodowe
    - woreczki do mrożenia pokarmu
    -kokektor do mleka
    - biustonosze do karmienia
    -slod jęczmienny ( kupię taki syrop w słoiku i będę mieć awaryjnie do herbaty czy mleka na podkręcenie laktacji bo z synem szału nie było a teraz jestem mocno nastawiona na kp
    - lanolina do brodawek (kupcie koniecznie, to było zbawienie przy poszarpanych sutach 😂)
    - koszula do szpitala taka do karmienia
    - po porodzie sn przyda się Tantum rosa, szare mydło
    -czopki glicerynowe ( zrobienie 💩 to katorga)

Nie pisałam takich oczywistych rzeczy jak łóżeczko,fotelik,wózek itp

A Wy cos spisujecie już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 12:02

Rozzzzi, Claire, Bellinda lubią tę wiadomość

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:

24.07 ⏸️
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj i Tobi już są u nas w bliskiej rodzinie więc odpadają 🤭 Dużo u nas chlopstwa i sporo imion zajętych.
    Marcysia spisałaś wszystko co potrzebne bez zbędnych pierdół, dokładnie to wszystko miałam przy pierwszym synu. Z kolejnym dzieckiem jest o tyle fajniej, że cała wyprawkę już się ma. Mi przyjdzie kupić tylko rzeczy do szpitala, pampersy, chusteczki, proszek, wit D, coś na laktację dla mnie i też myślałam o tym syropku w słoiku, bo femaltiker wychodzi drogo, a jeszcze szczoteczkę do wyczesania ciemieniuchy bo młody rozwalił 😅
    Ja jeszcze polecam do kąpania maluszka olejek migdałowy bo od razu skórka nawilżona 👌🏻

Co do wagi to na razie u mnie 0, w 1 trymestrze przez brak apetytu trochę schudłam a teraz już wróciłam do swojej wagi, brzucha też długo nie miałam, dopiero może od tygodnia mi wywaliło, mimo że to 2 ciąża i chodzę wciąż w swoich ubraniach, moje getry sobie trochę wywijam na biodrach żeby nie uciskało brzucha. Nie lubię kupować ubrań na chwilę i na razie nie mam nic ciążowego dla siebie.

🩷
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Mikołaj i Tobi już są u nas w bliskiej rodzinie więc odpadają 🤭 Dużo u nas chlopstwa i sporo imion zajętych.
    Marcysia spisałaś wszystko co potrzebne bez zbędnych pierdół, dokładnie to wszystko miałam przy pierwszym synu. Z kolejnym dzieckiem jest o tyle fajniej, że cała wyprawkę już się ma. Mi przyjdzie kupić tylko rzeczy do szpitala, pampersy, chusteczki, proszek, wit D, coś na laktację dla mnie i też myślałam o tym syropku w słoiku, bo femaltiker wychodzi drogo, a jeszcze szczoteczkę do wyczesania ciemieniuchy bo młody rozwalił 😅
    Ja jeszcze polecam do kąpania maluszka olejek migdałowy bo od razu skórka nawilżona 👌🏻

Co do wagi to na razie u mnie 0, w 1 trymestrze przez brak apetytu trochę schudłam a teraz już wróciłam do swojej wagi, brzucha też długo nie miałam, dopiero może od tygodnia mi wywaliło, mimo że to 2 ciąża i chodzę wciąż w swoich ubraniach, moje getry sobie trochę wywijam na biodrach żeby nie uciskało brzucha. Nie lubię kupować ubrań na chwilę i na razie nie mam nic ciążowego dla siebie.

O ten olejek migdałowy sobie dopisze, koleżanka jak miała niedopite resztki swojego mleka to też wlewała :)
    A Femaltikervto prawda jak piszesz, jest przereklamowany i wychodzi drooogo jak chcesz tego trochę pić dlatego teraz stawiam na ten syrop :)

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:

24.07 ⏸️
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    O ten olejek migdałowy sobie dopisze, koleżanka jak miała niedopite resztki swojego mleka to też wlewała :)
    A Femaltikervto prawda jak piszesz, jest przereklamowany i wychodzi drooogo jak chcesz tego trochę pić dlatego teraz stawiam na ten syrop :)
    Jest jeszcze słód jeczminny w proszku 1 kg za ok 20 zł , ale zupełnie nie wiem jakie proporcje i jak to pić (pewnie w mleku). Ja ten femaltiker piłam litrami w sumie ale jakoś niewiele mi to dawało to już było pod koniec mojego KP i wydaje mi się, że po prostu mi się już całkiem mleko kończyło, bo jak odstawiłam to moment znikło w piersiach a karmiłam pół roku. Teraz też się nie nastawiam na jakieś długie karmienia. To chyba rodzinne bo wszystkie kobiety u mnie w rodzinie karmily 3-6 miesięcy, już nie miały mleka i nic żadne specyfiki nie pomagały. Mnie to bardzo stresowało i robiłam absolutnie wszystko żeby utrzymać laktacje, karmieniem co 1 godzinę, picie po 3 l dzienne wody i byłam już tak wyczerpana fizycznie i psychicznie że dałam spokój i wjechało mm. Teraz jak tylko zobaczę, że jest mało to od razu dam mm bez wyrzutów sumienia. Tylko kicha, że mleko teraz takie drogie... Mój 2 latek wciąż jeszcze pije mm raz dziennie, chociaż już będę go przestawiać na zwykłe.

🩷
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pokarmic te pół roku chociaż tak jak syna, a jak się uda to tak do roku i styka :)
    Mi tu już koleżanka naopowiadala o rozkręcaniu laktacji trochę 😁
    A próbowałaś wtedy laktatorem i metoda power pumping ?
    Ona podobno fajne efekty daje jak robi się systematycznie albo jeszcze metoda 7-5-3 po karmieniu.
    Zobaczymy jak będzie tym razem, ważne żeby nie zwariować i się nie zadręczać mimo wszystko.
    Ja pamiętam jak w domu raz nie mogłam nad ranem przystawić syna po wyjściu ze szpitala zaraz...rzucał się i darl aż i ja w końcu się popłakałam i z bekiem mówiłam do męża : zrób mu to mm 😭😭
    Plulam sobie w brodę, że nie dałam rady wtedy jak nienormalna jakaś 😂😂
    Ale z dnia na dzień było lepiej i sprawniej łapał cyca

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:

24.07 ⏸️
  • Rozzzzi Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zamierzam się zabrać za listę wyprawkową, wszystko sobie wypisać na kartce potem skreślać jak już coś kupimy 😎 co do tego słodu jęczmiennego to słyszałam właśnie ze pomaga, jak lubicie piwo Karmi to właśnie tam jest ten słód, ja pije sobie nawet teraz bo lubie hihi 🤪 wiec pewnie później tez będę pic żeby pobudzić laktację ☺️

👱🏻‍♀️22
    💒2022
    PCOS
    Starania od 01.2023

6.07 delikatna krecha ⏸️
    4.09 I prenatalne 5,4 cm dzidzi 🥰
    7.11 połówkowe 437 gram 💕
    28.11 779 gram Jagódki🫐👧
    28.12 1380 gram Jagódki 🫐👧
    23.01 2200 gram 👧
    13.02 2863 gram👧
    28.02 pomiędzy 3200 a 3600 gram Jagody
    14.03 3650 gram👧

19.03.2024 Jagoda 3640g 53cm 👧🫐

age.png
  • Rozzzzi Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujecie kupywać monitor oddechu?🫣
    My chcemy, słyszałam historie ze dzidzia przestała oddychać pare razy i gdyby nie monitor to wiemy jak by się to skończyło 🙁

👱🏻‍♀️22
    💒2022
    PCOS
    Starania od 01.2023

6.07 delikatna krecha ⏸️
    4.09 I prenatalne 5,4 cm dzidzi 🥰
    7.11 połówkowe 437 gram 💕
    28.11 779 gram Jagódki🫐👧
    28.12 1380 gram Jagódki 🫐👧
    23.01 2200 gram 👧
    13.02 2863 gram👧
    28.02 pomiędzy 3200 a 3600 gram Jagody
    14.03 3650 gram👧

19.03.2024 Jagoda 3640g 53cm 👧🫐

age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do kp mam spore wątpliwości, jakoś nie widzę siebie karmiącej piersią no ale pewnie spróbuję bo może mi się odmieni po porodzie :p ale na pewno nie bede się zadręczać jeśli nie wyjdzie. Mama mi mówiła że mnie karmiła krótką chwilę bo nie chciałam jeść i wolałam butle, i żyje 😆

Co do monitora oddechu myślę że kupimy ale jeszcze nie robiłam rozeznania. Czytałam tylko że przy dostawce te monitory łapia oddech rodziców ale nie wiem czy to jakieś konkretne czy wszystkie.

Aaa i dziękuję za wasze listy! Super mieć tu doświadczone mamy ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 14:22

M_arcysia lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • BiałaSasanka Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 22:54

preg.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mieliśmy monitora przy synku, teraz też nie zamierzam kupować ale słyszałam sporo pozytywnych opinii :)

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:

24.07 ⏸️
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostajecie niebieskie pudełko od położnej przy wizytach u ginekologa?

🩷
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ