W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrazluwa te początki są ciężkie, ja z młodym też miałam trochę baby bluesa. Kp nie szło nam na początku, też go wtedy dokarmialam i sobie zarzucalam że "nie potrafię". U mnie bardziej był problem z przystawianiem, nie mógł złapać brodawki i płakał a ja razem z nim, kapturki też mi nie pomogły, ale jakos się siebie nauczyliśmy powoli.
U Ciebie też będzie lepiej, laktacja ruszzy lada moment, najważniejsze,że malutka ssie pierś i sobie "zamawia mleczko".
A jeszcze jak pójdziecie do domu to już w ogóle super, stres zejdzie
Pustynny Kwiat też miałam ostatnia wizytę w 36+2 i mała ważyła 2890g więc podobnie jak u Ciebie
Mi się zdaje,że więcej przybiorą do porodu niż 300g no chyba,że był błąd pomiaru na wizycie i finalnie waga będzie niższa. U mnie CC 26.03 w 39+0 więc obstawiam,że będzie ważyła około 3400-3500 bo cały czas idzie w 50-60 centylu.
A ja już nie śpię. Pobudka na siku i tak mnie biedro boli, że nie mogę się ułożyć. Ta moja poduszka już taka do dupy się zrobiła, flakowata:/
O 9:30 ktg
Czekając na cud mam pytanie, bo też masz skierowanie na cc
Masz na skierowaniu datę w jaki dzień masz się zgłosić na szpital?
Bo mi doktorek wystawił skierowanie w dniu wizyty i powiedział, że mam się zgłosić 25.03 ale tej daty nie zawarł na skierowaniu a coś mi się obiło o uszy,że powinna być ta data 🤔 zastanawiam się czy w szpitalu na izbie nie przysapią o to2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Ja też nie śpię już od 5, biodra nie pozwoliły 🥲 ale to nic, póżniej sobie nadrobię. Wczoraj miałam wyjątkowy kryzys, już ledwo dawałam radę, do tego kompletny spadek energii.. praktycznie nic nie zrobiłam oprócz leżenia na kanapie. Może dzisiaj będzie lepszy dzień ❤️🩹
Kciuki za wizytujące dzisiaj! 🤞❤️ -
Jeju Claire ja wczoraj też jakiś zjazd miałam.ogarnelam te firanki, zasłony i położyłam się spać bo ledwo stałam na nogach i potem do popołudnia taka dżumę miałam że masakra....w ogóle strasznie coś mnie stopy bolą od spodu ostatnio. Jakbym conajmniej cały dzień była na nogach. Dziś też ledwo wstałam pół godziny temu i już mnie naparzają2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
M_arcysia wrote:Jeju Claire ja wczoraj też jakiś zjazd miałam.ogarnelam te firanki, zasłony i położyłam się spać bo ledwo stałam na nogach i potem do popołudnia taka dżumę miałam że masakra....w ogóle strasznie coś mnie stopy bolą od spodu ostatnio. Jakbym conajmniej cały dzień była na nogach. Dziś też ledwo wstałam pół godziny temu i już mnie naparzają
-
M_arcysia wrote:Wrazluwa te początki są ciężkie, ja z młodym też miałam trochę baby bluesa. Kp nie szło nam na początku, też go wtedy dokarmialam i sobie zarzucalam że "nie potrafię". U mnie bardziej był problem z przystawianiem, nie mógł złapać brodawki i płakał a ja razem z nim, kapturki też mi nie pomogły, ale jakos się siebie nauczyliśmy powoli.
U Ciebie też będzie lepiej, laktacja ruszzy lada moment, najważniejsze,że malutka ssie pierś i sobie "zamawia mleczko".
A jeszcze jak pójdziecie do domu to już w ogóle super, stres zejdzie
Pustynny Kwiat też miałam ostatnia wizytę w 36+2 i mała ważyła 2890g więc podobnie jak u Ciebie
Mi się zdaje,że więcej przybiorą do porodu niż 300g no chyba,że był błąd pomiaru na wizycie i finalnie waga będzie niższa. U mnie CC 26.03 w 39+0 więc obstawiam,że będzie ważyła około 3400-3500 bo cały czas idzie w 50-60 centylu.
A ja już nie śpię. Pobudka na siku i tak mnie biedro boli, że nie mogę się ułożyć. Ta moja poduszka już taka do dupy się zrobiła, flakowata:/
O 9:30 ktg
Czekając na cud mam pytanie, bo też masz skierowanie na cc
Masz na skierowaniu datę w jaki dzień masz się zgłosić na szpital?
Bo mi doktorek wystawił skierowanie w dniu wizyty i powiedział, że mam się zgłosić 25.03 ale tej daty nie zawarł na skierowaniu a coś mi się obiło o uszy,że powinna być ta data 🤔 zastanawiam się czy w szpitalu na izbie nie przysapią o toM_arcysia lubi tę wiadomość
Marzec 2023 CB
Maj 2023 CB
Czerwiec 2023 CB
10.07 ⏸️
12.07 19.98 ❤️
25.07 pierwsza wizyta, mam 2 mm, jest czynność serduszka ❤️
18.08 mamy 2.17 cm ❤️
08.09 5.54 cm Szczęścia❤️
29.09 Helenka 💗
20.10 11.57 cm zdrowej Dziewczyny ❤️
10.11 połówkowe 469 g zdrowej Helenki 💗
01.12 694 g Naszej Żabci🥰
22.12 Słoneczko rośnie ❤️
09.01. USG 3 trymestru 1565 g Helenki ❤️
30.01 Skrzacik rośnie 🥰
20.02 2500 g Helenki ❤️
12.03 Helenka ma już 3200 g 🥰
17.03.2024 9.00 Cesarzowa Helenka jest z Nami 3380 g i 54 cm ♥️
15.08.2023 Nasz Dzień 💒
-
Claire wrote:Współczuję 😟 ja tak mam jak chodzę po domu na bosaka, bez kapci. Muszę mieć jakąś amortyzującą podeszwę, podbieram klapki mężowi bo ma takie mięciutkie a w moich już ta podeszwa jest płaska jak kartka papieru 😄
Mam to samo 😅 Musze chodzić w kapciach bo inaczej nie dam rady 😄 Moje tez juz wydeptane, ale to moje ulubione, kupilam takie same do szpitala więc później podmienię 😂🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Cześć Dziewczyny, jakoś tak weszłam do Was podczytać. Staram się o 3 malucha i zaczęłam sobie wyobrażać jak by to było być już na końcówce ciąży. Czytam, że piszecie o strachu przed porodem to Wam opiszę mój z córką
W nocy czułam lekkie skurcze, co 10 -15 minut ale takie na luzie, że nie byłam pewna czy są, poszłam pod prysznic, skurcze dalej były, trochę pospalam ale wstałam szybko bo mąż miał jechać na studia, byłam w 42 tygodniu i stwierdziłam, że dobra, jadę z nim bo nie wiadomo jak będzie. Godzinę stałam jeszcze przy patelniach, bo starszak miał jechać z nami, zrobiłam mu naleśniki, placuszki jakieś na cały dzień, no cuda wianki. Skurcze dalej były ale minimalne, jakby mnie brzuch mrowil i tyle. Mąż miał już wyjeżdżać ale mówię do niego, że chyba wolę jechać sprawdzić do szpitala bo jednak 42 tydzień, chociaż dzień wcześniej wieczorem lekarz mnie doprowadził do płaczu mówiąc, że szyjka długa, rozwarcie nawet nie dwa palce i porodu z tego nie będzie. Dojechaliśmy do szpitala, mąż przejął małego ja z walizką weszłam sobie na górę. Na fotelu babka mowi: ale Pani ma już 9 cm 😅. Ja z tym 9 cm pisałam tu na forum do dziewczyn i oglądałam sobie insta.😆 Nie bolało nic. Okazało się, że mała nie jest wstawiona dobrze w kanał i zaplanowali mi już CC ale poprosiłam położną o pół godziny spokoju, zaznaczam że nadal nic nie bolało, mogłam żartować, normalnie mówić itp. Pół godziny chodzilam jak chciałam, ruszałam się jak czułam, mąż śpiewał kolysanki do brzucha, żeby mała chciała wyjść i jak po pół godziny przyszła położna to w locie ubierała fartuch. 2 skurcze parte i Hania była na świecie. Ja się czułam od początku jak młody Bóg, zero zmęczenia, nic. Hanula zdrowa, od razu do bufetu. Naprawdę są takie porody. Nie tylko te trudne i takiego Wam życzę.😘
Ps. Miałam nawet chyba kryzys 7 centymetra. W drodze do szpitala zakręciło mi się w głowie. To wszystko.😅Nataliii lubi tę wiadomość
-
Fermina poród marzenie!
Pozazdrościć 😁Fermina lubi tę wiadomość
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Marcysia, właśnie zastanawiam się bo mają dzwonić w 38+0 to czy tak duzo jeszcze.przybierze? Ciekawe hmm
przy ostatniej wizycie przez 2 tyg to przybrał z 300g to myślę że tutaj też tak +/- że przybiera te 150g na tydzien chociaż też spojrzałam na centyle to tak jak u Ciebie.
A ja wstałam taka połamana, ręce mam zdrętwiałe w nocy źle się ulozlam a nad ranem brak czucia ręki 😱🫣 póki co śpię ładnie po nocnych przebiezkach nie wstaję o 4:00 już
A my zamówiliśmy panią do sprzątania, pierwszy raz zdecydowaliśmy się i myślę że to będzie strzał w mój komfort psychinczny 😂 No i stary też się cieszy ze go jednak oszczędzę 😂 bo by latał jak frykadela hah
-
Femina Wow to faktycznie poród jak marzenie 😁
Cyk cyk bez paniki i mała na świecie 🤗Fermina lubi tę wiadomość
-
Pustynny Kwiat szkoda, że jeszcze trzeba brać pod uwagę błąd pomiaru chociaż nieraz idealnie z tą waga trafiają
U mnie z synem dobre 2 tygodnie przed porodem ważył ponoć 3600 więc spodziewałam się klocka i patrz chodziłam jeszcze około 2 tygodnie z brzuchem a on urodził się 3380 😂
Taki mały błąd pomiaru 😂 no ale wtedy mój lekarz prowadzący to miał toster zamiast usg to wybaczam błąd 😁
Teraz jednak na zdecydowanie lepszych sprzętach usg plus prenatalne dokładnie i ta waga idzie cały czas jednym tempem , więc może się nie mylą
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Co do błędu pomiaru. Kolezanka chciala rodzic sn, ale nic sie nie rozkrecalo, położyli do szpitala 3 dni po terminie żeby wywoływać, bo duże dziecko, ponad 4 kg. Skurcze były, rozwarcia nie, ale ciągle jej mówili, że dobrze by było żeby urodzila, bo ponad 4 kg i ciężko jej będzie urodzić. Skończyło się cesarką, a dziecko 3400 😅 Taki tam malutki błąd 🙈
Marcysia 😂 toster zamiast usg😂😂 leżę!
PustynnyKwiat i dobrze, będziesz miała czysto w domu, spokojną głowę i niezmeczonego Męża 😄 wszyscy wygrani 🤭🤭
Fermina no poród marzenie 😁 widzę, że panika lipcowego wątku poszła w eter 🙈 ale to dobrze. We mnie te historie wzbudzają jedynie jeszcze większą ciekawość i niecierpliwość 😄 Panika pewnie się zacznie jak się zacznie 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 07:39
Fermina lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵
04.03- 3229 g Misia 🐻
-
Hej, dziewczyny ja tylko tak wpadam z updatem, na dzisiaj termin🙈 w nocy ani pół skurczu wczoraj wieczorem pospacerowaliśmy, nawet trochę połaziłam po schodach, dzisiaj rano coś podziałaliśmy, ale ja mam wrażenie, że im więcej robię tym moja macica jest bardziej wyluzowana 😅
My już z mężem byliśmy bardzo nastawieni na to, że do tego momentu mały będzie już z nami i muszę sobie jakoś z tym psychicznie poradzić...
-
Ja się dziś super wyspałam, bez zgagi, za to z 3 wycieczki na siku 😁
Wczoraj też miałam taki jakiś słaby dzień, jak wróciłam z ktg to poszłam na drzemkę i tak spałam chyba do 15 🫣 ale nie mam wyrzutów sumienia, niedługo już sobie nie pospie 😁
Pustynny Kwiat super pomysł z panią od sprzątania 😁 uważam że jak jest możliwość to trzeba sobie ułatwiać życie, sama jeszcze nie korzystałam ale nie wykluczam jak przy dziecku nam się chata zapuści żeby taka panią wynająć ☺️
Fermina wow! Twój poród to chyba taki najbardziej wymarzony, zakładam że jednak rzadko się zdarza ale zazdroszczę 😁😁
Ja dziś lecę na wizytę mam nadzieję że ostatnia przed porodem, jak się 2 tyg temu umawiałam to myślałam że nie dotrwam, a Zuzia ewidentnie czeka na lepszą pogodę i wiosnę na wyjście. Nie dziwię się jej 🙂Fermina lubi tę wiadomość
-
Bellinda wrote:Hej, dziewczyny ja tylko tak wpadam z updatem, na dzisiaj termin🙈 w nocy ani pół skurczu wczoraj wieczorem pospacerowaliśmy, nawet trochę połaziłam po schodach, dzisiaj rano coś podziałaliśmy, ale ja mam wrażenie, że im więcej robię tym moja macica jest bardziej wyluzowana 😅
My już z mężem byliśmy bardzo nastawieni na to, że do tego momentu mały będzie już z nami i muszę sobie jakoś z tym psychicznie poradzić...Bellinda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzięki że tu wpadacie i się dzielicie pozytywnymi odczuciami z porodu, dużo to daje 🙂 ❤️
-
To jest chyba taki najbardziej meczacy czas ciąży, bo się tak czeka na coś, co nie wiadomo kiedy nastąpi 🙈
Bellinda, chyba wszystkie obstawiałyśmy, że się rozpakujesz dużo wcześniej, ale jestes mega zawodniczka, że dotarłaś do terminu 🥳 trzymam kciuki, żeby coś ruszyło 😘
Izzy91 w sumie masz rację. Te dzieci są naprawdę mądre, że nie chcą wychodzić z ciepłego brzuszka w taką pogodę 😂🙈 Kurde, sama bym tam siedziała w ciepełku 🤭 Ciekawe co na wizycie, kciuki i czekamy na info😘
Tattyteddy może i coś się szykuje 😅
Mnie dzis strasznie mdlilo rano, no ale juz jest okej. Robie sobie domowe spa, maseczki, brwi 😁
Mały juz czuje mocno ciśnie w dół... brzuch to w zasadzie cały czas boli mnie okresowo. Dziś doszedł jeszcze .... ból dupy 😳 DOSŁOWNIE. Najgorzej jak się schylam 🫣
Edit. Dziewczyny, czy zmienił Wam się kształt brzucha? Mi się zrobil taki jakis dziwny haha dosłownie jakby ktoś mi włożył piłkę pod skórę 😅 wcześniej był taki hmm... kształtny xd a teraz taka kula jakby doczepiona do reszty ciała 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 10:22
Bellinda lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵
04.03- 3229 g Misia 🐻
-
Wlasnie najgorsze jest to czekanie, a jeszcze gorsze w moim przypadku ze sie nastawilam ze urodze wczesniej przynajmniej takie mysli mialam a tu lipa dalej dwupak to chyba jeszcze bardziej dobija. Znam dziewczyny ktore rodzily w 37 tyg a znam ktore rodzily 2/3 dni po terminie wiec no trzeba być cierpliwym a ja nie jestem 😂😂
Tez mnie boli dupa w sensie poslady jakbym zakwasy miala😂 wieczorem lapia mnie jakies chwilowe skurcze w dole brzucha tak dziwnie i to na tyle 🫣 czekam na dzisiejsza wizyte🤯
Fermina, tylko pozazdrościć takiego porodu, super 😀
Fermina lubi tę wiadomość
-
Miminka mi sie tez wydaje ze mam inny ten brzuch ale to pewnie przez to ze opadl w dol 🫣