X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne " W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
Odpowiedz

" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    ech cudowny czas rozbudowy domu?Jesteś chyba jedyną osobą, która tak o tym myśli.

Jestem obecnie na etapie wykończeniówki i jestem po prostu wykończona psychicznie i nerwowo...
    Jak to mówią: jak się nie rozwiedziemy przy budowie to przetrwamy wszystko.Pierwszy dom mieliśmy na gotowo, robiliśmy tylko remont. Ale teraz to dramat, dramat.
    Wiem, że to będzie ciężki czas, ale efekt jest tego wart bo nareszcie będziemy mieć swój kąt.
    Cudowny czas w sarkaźmie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 12:56

• Natosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Wiem, że to będzie ciężki czas, ale efekt jest tego wart bo nareszcie będziemy mieć swój kąt.
    Cudowny czas w sarkaźmie :D
    chyba,że tak- to się zgadzam:D:D fakt, efekt potem cieszy, no ale nerwów co niemiara:D

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Miłego dnia dziewczynki!🌹

Wysyłam dużo przytulasów za te biele i @.
    Następny cykl jest wasz!💕

Ja dziś mam totalnego doła i chyba musze pobyć sama ze sobą.
    Pokłóciłam się rano ze starym, boli mnie głowa i dziąsła jak cholera. Dziś nawet nie mam ochoty żeby ta owulka przyszła, oczywiście już zwątpienie w cykl lvl milion żeby tylko się dobić. Nie jest fajno 🙄🤦🏽‍♀️

Mam podobne myśli dzisiaj, też zaczynam mieć jednak wątpliwości co do tego cyklu, nie jestem pewna czy 💕 było wystarczająco, wczoraj niestety się nie udało, a od dzisiaj już nie możemy bo w sobotę rano badanie nasienia 🥺 liczyłam też, że dzisiaj temperatura odbije w górę, a tu jednak nie : (

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    chyba,że tak- to się zgadzam:D:D fakt, efekt potem cieszy, no ale nerwów co niemiara:D
    a to wiadomo :D ale no jakby teraz mamy jeden pokój dla siebie więc jakimi nerwami tego by nie opłacić to warto :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny jaki olej z wiesiołka polecacie? Kupiłam Swansena 1300mg w tabletce, będzie ok??
    2x dziennie po jednej do owulacji?
    Ja brałam Oeparol i wcinalam jakieś 5-6 sztuk dziennie😁

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Ja brałam Oeparol i wcinalam jakieś 5-6 sztuk dziennie😁

Kurczę to ja brałam Oeparol 1 kapsułkę rano i 1 wieczorem. Może dlatego nie miałam różnicy w śluzie 🙄.

preg.png
  • Domi94 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Moze i się zdarza ale jak mozna zapobiec temu jak i tych przezyc to dlaczego nie drążyć tego?
    Bo tak wygodniej i szybciej. To mój lekarz odrazu po 1 cb zlecił badania mimo że mówił że często się tak zdarza to on nie chce narażać mnie na dodatkowy stres ale ja do niego prywatnie chodzę i badania tez prywatnie. Wolę już chyba zapłacić ale mieć spokojną głowę mimo ze to ogromne koszty jakbym wszystko policzyła. Przy 2 nie badaliśmy nic a teraz zalecił by zrobić trombofilię u meza rowniez, kariotypy tez oboje, hormony, wymazy, dodatkowo zrobił mi usg piersi i mammografię z wskazaniem.
    Wolę żeby drążył i żebyśmy znaleźli przyczynę niż po raz kolejny mam cierpieć. Znalazłaś już kogoś sensownego czy poszukiwania nadal trwają?
    Czytałam że te siniaki to częsty skutek uboczny.

Sama w większości drąże, sugeruje 🤷 na razie gin do którego chodzę jest tym, który mi przepisał tą heparynę na stałe, ale badań też za bardzo nie chce zlecać tylko sugeruje żeby iść do kliniki 🤷 i idziemy na NFZ na pierwsze spotkanie 1.03 i zobaczymy jak będzie, nie chce już dłużej czekać 😀 na leki, badania też już poszła pokaźna suma, ale zawsze jesteśmy krok bliżej 😀
    Nam wcześniejszy lekarz na tej jednej wizycie dużo badań sugerował, ale koszta kariotypow i trombofilii są wysokie, myślałam,że jak pójdę na NFZ to z uwagi na historię lekarz da skierowanie, ale się przeliczyłam i z niej zrezygnowałam. Gdyby ktoś kierował mnie z planem to nie miałabym problemu wydać tych pieniędzy, a tak to trochę z genetyki, trochę z immunologii, trochę z ginekologii i w sumie nie umiem znaleźć kogoś kto to zbierze do "kupy" 🙈

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

👱‍♀️'94👦'86
    2x❄️

Grudzień ’24 naturalny Cud 🥹
    preg.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Kurczę to ja brałam Oeparol 1 kapsułkę rano i 1 wieczorem. Może dlatego nie miałam różnicy w śluzie 🙄.
    Z tego co czytałam na necie to od 1500 do 3000 mg na dobę

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Ja brałam z tego co pamiętam tyle ile było napisane na opakowaniu. Zresztą facet w aptece powiedział mi że ,żeby w ogóle był jakiś efekt wiesiołka to właśnie trzeba brać taka ilość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popierniczyło mi się....ja brałam z firmy Gal. I tam dawkowanie jest 3x 2 kapsułki.

• Sagi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Popierniczyło mi się....ja brałam z firmy Gal. I tam dawkowanie jest 3x 2 kapsułki.

No trzeba się nabrać tych kapsułek :) ja zaczęłam rozgryzac bo tak było wygodniej.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi94 wrote:
    Sama w większości drąże, sugeruje 🤷 na razie gin do którego chodzę jest tym, który mi przepisał tą heparynę na stałe, ale badań też za bardzo nie chce zlecać tylko sugeruje żeby iść do kliniki 🤷 i idziemy na NFZ na pierwsze spotkanie 1.03 i zobaczymy jak będzie, nie chce już dłużej czekać 😀 na leki, badania też już poszła pokaźna suma, ale zawsze jesteśmy krok bliżej 😀
    Nam wcześniejszy lekarz na tej jednej wizycie dużo badań sugerował, ale koszta kariotypow i trombofilii są wysokie, myślałam,że jak pójdę na NFZ to z uwagi na historię lekarz da skierowanie, ale się przeliczyłam i z niej zrezygnowałam. Gdyby ktoś kierował mnie z planem to nie miałabym problemu wydać tych pieniędzy, a tak to trochę z genetyki, trochę z immunologii, trochę z ginekologii i w sumie nie umiem znaleźć kogoś kto to zbierze do "kupy" 🙈

No tylko to oni kończyli medycynę a nie my. Więc tym bardziej nie umiem zrozumieć podejścia takich lekarzy. U mnie po tym 3 poronieniu docent od razu powiedział że problem jest prawdopodobnie w genetyce i od tego zaczniemy. Nie mylił się... Jeszcze czekamy za kariotypami a tutaj moja cierpliwość jest wystawiona na próbę bo wyniki mają być po 30 dniach ROBOCZYCH 🙈
    Czyli ten lekarz nie leczy bezpłodności skoro kazał iść do kliniki? Szczerze polecam znaleźć lekarza który będzie ginekologiem-endokrynologiem i leczy niepłodność. Moim zdaniem tacy znają się bardziej na rzeczy. Ja już nawet nie liczę jaka suma poszła odkąd jeżdżę do docenta badania, leki, wizyty, inseminacja. Ciekawe co ten lekarz Wam wymyśli nowego ale na NFZ to cudów bym się nie spodziewała. Jedyny plus z tego że badania nie będą płatne ale pewnie oczekiwanie też będzie dłuższe. My oboje za kariotypy i trombofilie 2200 zł zapłaciliśmy plus reszta badań po poronieniu więc 3 tys poszły na same badania po poronieniu 🙈 Wiadomo że musiałby być ktoś kto Cie odpowiednio pokieruje bo samej się badać na własną rękę to tylko wyda się niepotrzebnie pieniądze. Trzymam kciuki żeby nowy lekarz znalazł plan na Was❤️

Domi94 lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was zaobserwowała u siebie przed owulacją Częstomocz? 😅

Latam dziś co chwilę siku, nie jest to na pewno spowodowane żadna infekcją pęcherza.
    Wyczytałam, że może być to objaw nadchodzącej owulacji🤔🤔

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was zaobserwowała u siebie przed owulacją Częstomocz? 😅

Latam dziś co chwilę siku, nie jest to na pewno spowodowane żadna infekcją pęcherza.
    też tak miałam, ale nigdy nie powiązałam tego z owulacją, a mogłoby być w podobnym czasie :D

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Mam podobne myśli dzisiaj, też zaczynam mieć jednak wątpliwości co do tego cyklu, nie jestem pewna czy 💕 było wystarczająco, wczoraj niestety się nie udało, a od dzisiaj już nie możemy bo w sobotę rano badanie nasienia 🥺 liczyłam też, że dzisiaj temperatura odbije w górę, a tu jednak nie : (

Wysyłam dużo przytulasów i wsparcia kochana🙄💖
    Mam nadzieję, że mimo naszych wątpliwości pozytywnie się zaskoczymy!🥺

Niaha lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Domi94 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    No tylko to oni kończyli medycynę a nie my. Więc tym bardziej nie umiem zrozumieć podejścia takich lekarzy. U mnie po tym 3 poronieniu docent od razu powiedział że problem jest prawdopodobnie w genetyce i od tego zaczniemy. Nie mylił się... Jeszcze czekamy za kariotypami a tutaj moja cierpliwość jest wystawiona na próbę bo wyniki mają być po 30 dniach ROBOCZYCH 🙈
    Czyli ten lekarz nie leczy bezpłodności skoro kazał iść do kliniki? Szczerze polecam znaleźć lekarza który będzie ginekologiem-endokrynologiem i leczy niepłodność. Moim zdaniem tacy znają się bardziej na rzeczy. Ja już nawet nie liczę jaka suma poszła odkąd jeżdżę do docenta badania, leki, wizyty, inseminacja. Ciekawe co ten lekarz Wam wymyśli nowego ale na NFZ to cudów bym się nie spodziewała. Jedyny plus z tego że badania nie będą płatne ale pewnie oczekiwanie też będzie dłuższe. My oboje za kariotypy i trombofilie 2200 zł zapłaciliśmy plus reszta badań po poronieniu więc 3 tys poszły na same badania po poronieniu 🙈 Wiadomo że musiałby być ktoś kto Cie odpowiednio pokieruje bo samej się badać na własną rękę to tylko wyda się niepotrzebnie pieniądze. Trzymam kciuki żeby nowy lekarz znalazł plan na Was❤️
    Dam szansę temu NFZ, jak mi się nie będzie podobać to pójdziemy już bezpośrednio do kliniki, albo tak jak radzisz do ginekologa-endokrynologa. Mam cichą nadzieję,że to mój ostatni cykl w tym roku i nie będę musiała niczego szukać 🤞ale też się nie łudzę,bo tak cały zeszły rok jechałam na nadziei,że będzie dobrze i ktoś mi pomoże, a rok minął, a my bez konkretów 🤷🤣

Te czekanie na wyniki jest NAJGORSZE 😤😤

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

👱‍♀️'94👦'86
    2x❄️

Grudzień ’24 naturalny Cud 🥹
    preg.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi94 wrote:
    Dam szansę temu NFZ, jak mi się nie będzie podobać to pójdziemy już bezpośrednio do kliniki, albo tak jak radzisz do ginekologa-endokrynologa. Mam cichą nadzieję,że to mój ostatni cykl w tym roku i nie będę musiała niczego szukać 🤞ale też się nie łudzę,bo tak cały zeszły rok jechałam na nadziei,że będzie dobrze i ktoś mi pomoże, a rok minął, a my bez konkretów 🤷🤣

Te czekanie na wyniki jest NAJGORSZE 😤😤

Też bym tak zrobila, sama sporo lekarzy zwiedziłam i żaden mi nie pomógł. U tego czuje się zaopiekowana, jak mnie coś nurtuje albo mam problem to mam z nim kontakt co dla mnie jest ważne. Bo mogę nawet telefon skonsultować z nim wyniki co bardzo mnie uspokaja. U gin-endo masz wszystko pod kontrolą i ginekologicznie i tarczycowo, hormonalnie a jak leczy niepłodność to tym lepiej. Ja stwierdzam że leklpiej chyba trafić nie mogłam. Kiedyś była na jego zastępstwie inna Pani Dr ktora ma podobne kwalifikacje od niego no moze nizsze bo nie ma jakiegos tam tytułu habilitowanej tylko zwykła dr nie wiem co to znaczy to w ogóle nie ta bajka. Po wizycie musiałam pisać do niego bo podważała jego zdanie. Ciężko mi się przekonać do kogoś innego tak się przyzwyczaiłam. Także z lekarzami z doświadczenia wiem że jest ciężko trafić na kogoś U kogo będzie się spokojnie wychodzilo z gabinetu.

Daj spokoj, nie wiem nawet na kiedy na wizytę mam się zapisać z wynikami. Mamografię powinnam mieć najpóźniej w przyszły poniedziałek. A te kariotypy to mogą być nawet do końcówki marca więc zbiegnie się to już z zgoda na starania pewnie 🙈

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wiesołka, ja brałam dawkę 3000 dziennie. wychodziło mi 3 x 2 kapsułki ( nie pamietam jakiej firmy, ale w kapsułce było 500 mg).
    trzepnęlam niedawno owulaka i coś skoczyło w górę, zobaczymy gdzie koło 18 jak wyjdzie :) ale owulacyjnie wcale się nie czuje.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Beige Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:

Ja pije po 2l dziennie to ciagle chodzę sikać i ciężko stwierdzić czy to przez owulacje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 14:56

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytoto już spokojnie, trochę poukładałam sobie w głowie, dziękuję, że pytasz :)

Smerfetka_1988 powtóz koniecznie jutro, trzymam kciuki :)

Bialeekk nos do góry, zrób dla siebie coś dobrego, odegnaj smutki w cień :)

Beezi może rozdziel sobie naukę na etapy? u Nas jakoś powoli układa się - zamówiłam Mężowi fertilmana, w marcu ma zbadać nasienie, do mnie idą zioła o. Sroki. Niedługo mam wizytę kontrolną ale chyba będę dążyła w kierunku stymulacji i łapania owu ze strony drożnego jajowodu. Przynajmniej do końca roku ;)

Natosia no to od jutra trochę więcej luzu, odpoczniesz sobie troszkę ;)

Czytoto lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ