" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziewczyny jestem do wtorku na zwolnieniu. Najgorsze są poranki, poprostu muszę szybko zjeść bp inaczej jest mi nie dobrze. Na szczęście mąż sie spisuje i serwuje pyszne śniadanka. Czasem jak pójdę do lodówki to już mnie podnosi 😒 ale ogólnie boję sie wrócić do pracy, bo w domu to na luzie.... W pierwszej ciąży która straciłam czułam sie w porównaniu do teraz normalnie. Ciągle w brzuchu mam takie uczucie jakby nie swoje? A to mi ciężko, a to mi sie odbija, a to niedobrze. też tak macie? Masakra ogólnie 😔 a pójście do sklepu to odrazu mnie podnosi nawet na sama myślOna&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
U mnie nawet z wodą jest problem, byłam miłośniczka kawy, a teraz sam zapach mnie odrzuca. Z dnia na dzień zmniejsza mi się pula rzeczy, które mogę zjeść i wypić
Zaczęło mnie też okropnie mdlić i podciągać przy myciu zębów, no ale muszę to robić 😳
Dziś jedziemy poinformować o ciąży teściów, to pierwszy wnuk i bardzo wyczekany, więc spodziewamy się euforii. Nie wiem tylko, czy będę w stanie wysiedzieć i okazać trochę emocji, bo zwykle w domu po powrocie z pracy leżę aż do wieczora.. 😴11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Mnie dziś też jakieś mdłości delikatne dopadły. Ale właściwie się cieszę, bo w straconej ciąży nic mi nie dolegało, więc teraz każdy objaw odbieram jako dobry znak 😅
No i dziś jadę do pracy, muszę parę rzeczy odebrać na szkolenia online które nam w przyszłym tygodniu. Niby jadę komunikacja ale ciągle czuję ten swój lewy jajnik, mam nadzieję że nic się nie wydarzy. Czytałam że już powyżej 4cm powinno się usuwać torbiele, a moja ma już 6... -
eRKow - my to chyba idziemy prawie łeb w łeb Bo ja również dzisiaj pierwszy raz odczułam mdłości. Na szczęście teraz coś przekąsiłam i przeszło. No i wyostrzył mi się dzisiaj bardzo węch
Śmieję się do męża, że wystarczy że potwierdziliśmy u lekarza i już organizm też uwierzył i zaczyna dawać o sobie znać.Blond27, Papierowka lubią tę wiadomość
-
Ona11 wrote:U mnie nawet z wodą jest problem, byłam miłośniczka kawy, a teraz sam zapach mnie odrzuca. Z dnia na dzień zmniejsza mi się pula rzeczy, które mogę zjeść i wypić
Zaczęło mnie też okropnie mdlić i podciągać przy myciu zębów, no ale muszę to robić 😳
Dziś jedziemy poinformować o ciąży teściów, to pierwszy wnuk i bardzo wyczekany, więc spodziewamy się euforii. Nie wiem tylko, czy będę w stanie wysiedzieć i okazać trochę emocji, bo zwykle w domu po powrocie z pracy leżę aż do wieczora.. 😴
Mi mdłości minęły już chyba, jedynie zjedzenie obiadu (nieważne, czy smażony, czy lekki gotowany... ) powoduje niestrawności i ciężkość na żołądku... ale przynajmniej do obiadu jestem wolna
A jutro wizytaOna11, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o wodę to polecam Muszyniankę, ogólnie nie znoszę wód niskozmineralizowanych, wstrętne są, równie dobrze i taniej można pic z kranu. Taki Żywiec zdrój już jako dziecku mi nie smakował. Jak czasem widzę ze ktoś robi „picie wody challenge” i narzeka ze mu nie smakuje, a tam coś w stylu żywca, to w ogole mnie to nie dziwi.
eRKow długo Cię tak boli? Mi kilka lat temu torbiel sama pękła, tak klasycznie w niedziele po południu 🤣 niestety nie pamietam jak duża wtedy była. Spróbuje poszukać usg jak będę w stanie ruszyć zadek z łóżka. Na kilka dni przed pęknięciem zaczęłam czuć ze ona tam jest. I co ciekawe byłam u lekarza jak zaczęłam to czuć a on machnął na to ręka. A jak przyjechałam do szpitala to babka w rejestracji na mnie patrzyła wilkiem bo się głupia wygadalam ze od kilku dni bolało. Ogólnie nie było tak zle, po kilku dniach od pęknięcia samo przestało bolec. -
Sagi wrote:Jeśli chodzi o wodę to polecam Muszyniankę, ogólnie nie znoszę wód niskozmineralizowanych, wstrętne są, równie dobrze i taniej można pic z kranu. Taki Żywiec zdrój już jako dziecku mi nie smakował. Jak czasem widzę ze ktoś robi „picie wody challenge” i narzeka ze mu nie smakuje, a tam coś w stylu żywca, to w ogole mnie to nie dziwi.
eRKow długo Cię tak boli? Mi kilka lat temu torbiel sama pękła, tak klasycznie w niedziele po południu 🤣 niestety nie pamietam jak duża wtedy była. Spróbuje poszukać usg jak będę w stanie ruszyć zadek z łóżka. Na kilka dni przed pęknięciem zaczęłam czuć ze ona tam jest. I co ciekawe byłam u lekarza jak zaczęłam to czuć a on machnął na to ręka. A jak przyjechałam do szpitala to babka w rejestracji na mnie patrzyła wilkiem bo się głupia wygadalam ze od kilku dni bolało. Ogólnie nie było tak zle, po kilku dniach od pęknięcia samo przestało bolec. -
eRKow. wrote:Od dnia przed wizytą na USG, wtedy powiedziała że jak bardzo będzie boleć to od razu do szpitala, ale na razie nic z nią nie robimy. A to nie jest jakiś ostry ból, poprostu czuje takie klucio-ciagniecie z tej strony, czasami promieniuje na wewnętrzną część uda. Ale na moje standardy nie jest to ból ani ostry ani nie do wytrzymania, więc dalej czekam. Nie ma też znaczenia czy chodzę czy leżę, czasami się pojawia i tak i tak. A czasami znika i w ogóle jest super😅
Rozumiem, nie wiem jakiej skali bólu używają lekarze ale mnie ostro bolało dopiero jak pękła -
Kurcze współczuję Wam dziewczyny, które mają aż takie mdłości. Ja narazie wymiotowałam raz, a takto jest mi rano niedobrze. Wystarczy że rano zjem chrupki (mam koło łóżka) i na chwilę jest spokój przeważnie, też jest tak że nic mi nie jest rano a nagle wierci w żołądku chwilę potem spokój. Naszczescie kończy się to do ok godz 10/11.
Zastanawiam się tylko jak dam radę w środę jechać z samego rana do alergologa córki, jeszcze czekać w kolejce 😂
Badania które zlecił mi lekarz planuje zrobić za tydzień w sobotę albo i trochę później żeby wrazie czego się długo nie stresować -
Hej, ja już po wizycie 🙂
przepraszam dziewczyny, że nic się nie odzywam ostatnio, ale jeśli tylko mam wolną chwilę to leżę bo czuje się mega kiepsko... mdłości dokuczają bardzo, dziś gin mi przepisał na to tabletki Xaneva, zobaczymy czy coś pomogą...
Mój dzidziolek ma 2.5 cm, przez kilka sekund słyszałam jak pięknie biję mu serducho ❤ nie spodziewałam się, ale już było widać główkę, rączki, nóżki, taki słodki mały ludzik 🙂🥰 jestem bardzo zła na siebie, bo zapomniałam wziąć zdjęcia, a było takie fajne... zapomniał mi je urwać z tego usg i zostało 😔 No trudno, następnym razem będę pamiętać...
Nastepna wizyta 14.04, mam się oszczędzać i nie sprzątać na święta 😁Goshas71, Sagi, Ona11, Blond27, Czytoto, Oli123, Papierowka, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Meginka wrote:Hej, ja już po wizycie 🙂
przepraszam dziewczyny, że nic się nie odzywam ostatnio, ale jeśli tylko mam wolną chwilę to leżę bo czuje się mega kiepsko... mdłości dokuczają bardzo, dziś gin mi przepisał na to tabletki Xaneva, zobaczymy czy coś pomogą...
Mój dzidziolek ma 2.5 cm, przez kilka sekund słyszałam jak pięknie biję mu serducho ❤ nie spodziewałam się, ale już było widać główkę, rączki, nóżki, taki słodki mały ludzik 🙂🥰 jestem bardzo zła na siebie, bo zapomniałam wziąć zdjęcia, a było takie fajne... zapomniał mi je urwać z tego usg i zostało 😔 No trudno, następnym razem będę pamiętać...
Nastepna wizyta 14.04, mam się oszczędzać i nie sprzątać na święta 😁
Super! Może uda się odzyskać zdjęcie na kolejnej wizycie?
Też wczoraj słuchałam serduszka - to dudnienie jest takie cudowneWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 15:31
Papierowka, Meginka lubią tę wiadomość
-
Meginka super!
To jest niesamowite, taka różnica tak szybko u mnie na USG widać było tylko plamkę, a tu 3 tygodnie później już całe dzieciatko widać.
Dziewczyny odnalazłam swoje smaki smoothie z kiwi, jabłka i natki pietruszki, piję dziś cały dzień, no przepyszne.Blond27, Papierowka, Meginka lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Od dnia przed wizytą na USG, wtedy powiedziała że jak bardzo będzie boleć to od razu do szpitala, ale na razie nic z nią nie robimy. A to nie jest jakiś ostry ból, poprostu czuje takie klucio-ciagniecie z tej strony, czasami promieniuje na wewnętrzną część uda. Ale na moje standardy nie jest to ból ani ostry ani nie do wytrzymania, więc dalej czekam. Nie ma też znaczenia czy chodzę czy leżę, czasami się pojawia i tak i tak. A czasami znika i w ogóle jest super😅07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz wrote:U mnie tez pojawiła się torbiel podobnej wielkości i czułam się jsk z tykającą bombom przez jakis czas, tym bardziej, że miałam podobne bóle jak u Ciebie 🙂 z czasem ustaliły, więc myślałam, że już jej nie ma, ale jak to dr twierdzi - organizm się przyzwyczaił 😅 obecnie po 7-8 tygodniach ma jeszcze ok 2 cm, więc walczymy dalej, grunt, że maleje 🙃
-
eRKow. wrote:O, właśnie ciągle mam nadzieję że zacznie się zmniejszać, cieszę się że usłyszałam że takie przypadki są u mnie mniej więcej rośnie 1cm na półtora do dwóch tygodni, co wizytę to centymetr większa. Liczę że na najbliższej te centymetry będą już szły w dół. Ale widzę że u Ciebie też sporo czasu mija, miałaś proponowaną laparoskopię?
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Ogoorkowa, powodzenia na wizycie 🤞☺️
Ogoorkowa, Sagi lubią tę wiadomość
-
Ja się już wczoraj nie odzywałam, bo opadłam z sił…
Byłam wczoraj znowu na wizycie, bo wróciły plamienia. Na szczęście wszystko jest dobrze, tylko łożysko jest bardzo nisko przy szyjce i przy większej aktywności mogą zdarzać się plamienia😔
Odkąd skończyłam 9 tydzień zaczynam czuć się lepiej, mdłości powoli ustępują, zmęczenie tez jest mniejsze☺️ No ale niepotrzebnie wzięłam się w czwartek za sprzątanie, bo najprawdopodobniej stad to plamienie🙂
Więc mam w planach leżeć i pachnieć, a stary niech sprząta na święta😁Blond27, Oli123, Sagi, Papierowka, Olya lubią tę wiadomość
-
Ogórkowa czekam na dobre wieści 😄🍀🤞!
Czytoto, cieszę się ze jest w porządku 🙂 a Stary niech wsiada na miotłę 😄!Czytoto lubi tę wiadomość
👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
U nas wczoraj byli znajomi i koleżanka jest co prawda w 2 ciąży, 2 msc przed nami
Powiem Wam że w maju już przed nikim nie ukryjemy 🤭
A zastanawiałam się czy w maju już powiedzieć w pracy 😅
Ale przyjemna świadomość 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 08:35
👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Dziękuję, będę informować ale dopiero na 12... za to już mam wyższe ciśnienie ze stresu 🤣
Czytoto, no pewnie, niech chłop się pobawi ja nie wiem, czy myć okna na święta... to my idziemy do rodzinki, więc nikt mi zaglądać nie będzie:DCzytoto lubi tę wiadomość