" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 Aaa oki, rozumiem
Ogoorkowa dobry lekarz nie będzie patrzył na same normy tylko na to jak my się czujemy nie wiem jak to jest w ciąży gdzie „wszystko” jest zganiane na nasz szczególny stan. Co jest frustrujace. Ale kiedyś dostałam żelazo i b12 w tabletkach mając wynik żelaza w normie, ale w dolnej granicy. Dlatego ze zgłaszałam ze codziennie po powrocie ze szkoły muszę zrobić kilkugodzinna drzemkę. Tabletki pomogły
Hemoglobinę miałam ostatnio 11,5 a czerwone krwinki znowu poniżej normy, ale lekarz nie komentował. Może to przez zwiekszona objętość krwi? Nie mam pojęcia.
Helcia trzymam kciuki za wynik glukozyHelcia lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki:
Na czczo 78
Po 1h 131
Po 2h 105
Patrząc na internety to chyba jest dobrze?Blond27, Ogoorkowa, Czytoto, Papierowka lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Helcia wg mnie wyniki prawidłowe 🙂
Dziewczyny ile macie na plusie? U mnie + 8 kg, ale od ostatniej wizyty tylko 0.5 kg lekarka niby nic nie mówiła na to...Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Helcia, glukoza jak ta lala!
Sagi, właśnie sama do tej pory znalazłam to na 3 trymestr, ale ostatnio już przed badaniem tak mi coś się lampka zapaliła a wynik potwierdził obawy... Także czekałam na badanie, w sobotę idę do lekarza Do tego czasu wsuwam wołowinkę 😅
Ja wagowo 1,5 tyg temu miałam +7kg ale czuję się już jak słoń...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 15:42
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Super, dzięki dziewczyny ❤️
Jeśli chodzi o wagę, u mnie jest +11 mam nadzieję, że nie przytyje więcej niż 18kg 😭 ale szczerze, nie ograniczam się jakoś. No i ja w pierwszym trymestrze dużo przytyłam, bo non stop byłam głodna, teraz już idzie normalnieBlond27 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Ja też czuje sie jak słoń 🤣 chociaż raczej poza brzuszkiem nie przytyłam bardzo.
Moja koleżanka mnie pocieszyła bo startowała z waga 52 a skończyła na 72 🙂 Ale po (corka ma 2 lata) jest nadal szczupła jak przed. Ja zaczynałam od 56 kg... Nie ograniczam sie jakoś ale staram się mniej jeść słodyczy (moja słabość ogólnie) i tak sobie wymyśliłam max. 70 kg.... Ale wiadomo co będzie to będzie.
Obsesyjnie smaruje brzuch różnymi oliwkami i olejkami z migdałów. Waga jak waga można łatwo zrzucić ale skóra najważniejsza 😊💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 16:03
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27, super ze wszystko dobrze 😊 ja bym to żelazo pobrała, bo do końca ciąży mamy jeszcze sporo czasu, a morfologia chyba każdej im dalej w las coraz bardziej leci poza normy😉
Helcia, u nas tez tak jest, ze zależy z jakim labem lekarz ma umowę podpisaną, to do takiego kierują…. Wyniki piękne😎
Ja właśnie wracam z jedynej rzeczy na NFZ z jakiej skorzystałam czyli immunoglobuliny, na szczęście wszystko szybko poszło, tylko musiałam chwilę po odczekać 😊
Hemoglobina tez z każdym badaniem niżej, ale jeszcze w normie. Bardziej mnie ciśnienie martwi, bo niestety rośnie. Rozkurczowe już mam ponad 90 😔
Ogoorkowa, u mnie nie ma kopniaków już jakiś czas, tylko takie rozciąganie, najczęściej po obu stronach brzucha jednocześnie. I oczywiście wszystko poniżej pępka, tak nisko łobuz siedzi 😆 u Ciebie dalej pośladkowe ułożenie?
Mojej wagi komentować nie będę, bo jestem zniesmaczona 😒Blond27 lubi tę wiadomość
-
Ja najwiecej i najszybciej przytyłam w pierwszym trymestrze, bo pomimo ze od wielu normalnych rzeczy mnie odrzucało, to mrozona pizza wchodziła jak złoto 😅 plus każdej albo prawie każdej nocy budziłam się i musiałam coś zjeść. Od kilku tygodni niestety refluks się zaostrzył i są dni kiedy po prostu godzinami czekam aż będę mogła coś przełknąć 🙄 i tez chyba nie ma co się porównywać miedzy sobą bo wiele zależy od naszej wyjściowej wagi. Kalkulatorki w internecie mówią mi ze jest ok.
-
Blond27 wrote:Mocz, morfologię bo teraz wypada to na NFZ. Plus mam zrobić Ferrytyne oczywiście prywatnie bo tego już NFZ nie obejmuje 😅 no i muszę umówić 3 prenatalne na koniec sierpnia. Niestety nic więcej nie mam 🤣
Ja nie badałam żelaza tylko wyszła mi hemoglobina ciut poza norma i stąd mam żelazo brać.
Mój sie bardzo wierci, ale widać że ma stały rytm. Jest ułożony główka w dół, ciekawe czy tak zostanie 😀 Jeśli ten rytm przełoży sie na po urodzeniu to mi odpowiada 🤣ale tak mówiła położna na szkole, że jak zauważamy że dziecko ma rytm już w brzuchu (bo to też nie zawsze) to taki sam będzie mieć pierwsze msc po narodzeniu. Wiecie że dalej nie mam nic z wyprawki 🤣🤣🤣🤣🤣
Ooo gdyby z tym cyklem dnia to była prawda to też jestem na tak z moją córcią 😅
Ja z wagi mam +10kg, teraz leci bardzo szybko w górę, ale też wszyscy wokół mi mówią, że jak na ciążę to nie widac żebym tyła. Ćwiczę regularnie, ale też staram się jakoś tym bardzo nie stresować, to jednak sprawa indywidualna z tym tyciem. Będę się martwić po ciąży jak wrócić do wagi 🙂 Cały szczęście że jeszcze nie puchnę bo tego się boję najbardziej.
Fakt faktem moje ruchy coraz bardziej stają się ograniczone 🤣 ale no kiedyś trzeba poczuć tą ciążę. -
Ja też się obsesyjnie smaruję, ciekawe czy to coś da... genów nie mam w tej kwestii niestety za dobrych
Czytoto - oby ciśnienie zwolniło u mnie też głównie rozciągania, ale taki żołądkowy kopniaczek się jeszcze wygenerował wydaje mi się, że chyba może być główkowo, bo większość kopie powyżej pępka... ale niezbadane są dziecięce ułożenia
Sagi, ja też właśnie patrzę na kalkulatorki, a potem jeszcze raz na rozpiskę ile co w ciąży waży (macica, łożysko, płyn owodniowy etc) i wtedy się uspokajam, że no niestety, muszę to ze sobą wszędzie nosić jeszcze trochęBlond27 lubi tę wiadomość
-
Ja na początku bardzo przejmowałam sie waga, całe życie byłam szczupła... I jak co chwile nie mieściłam sie w ubrania robiło mi sie przykro. Ale teraz to akceptuje. Wiecie co ? Może to głupie, mąż sie smieje że mnie. Ale ja już mam plan na powrót do formy. Najchetnie kupiłabym nowy strój do ćwiczeń 🤣 chciałabym być już po połogu i móc zacząć robić formę 🤣
Mi też mówią, że nie zmieniłam sie bardzo oprócz brzuszka ale myślę, że poprostu każdy jest miły dla ciężarnej 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 21:05
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Też używam olejków i na szczęście póki co rozstępów nie mam. Używam phlov od Lewandowkiej ale teraz kupiłam Mustela, bo tamten bez promki za drogi... oprócz tego kupiłam też olej ze słodkich migdałów, podobno ma wiele zastosowań, zobaczymy :-)Ja go kupiłam głównie do masażu krocza, może na rozstępy i do mycia maluszka.
U mnie bobo kopie raz na górze, raz na dole, rozpycha się jak może 😉
Jeśli chodzi o tycie to jakoś aż tak bardzo się nie martwię, można później do formy wrócić. Łatwiej, trudniej ale się jakoś może uda. Nie przejmujcie się dziewczyny, nie ma co wariować, oby wszystko było dobrze 😊Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Co do ustalonego rytmu kopniaków/mielenia/ugniatania mam nadzieje ze mojemu chłopakowi tak nie zostanie.. często mam pobudkę o 3, a potem już o 5 (dziś, wczoraj 4:50) godzinka rozciągania 🫣 i już budzę się głodna, wczoraj o 6 smażyłam omlet na słodko.. Więc też obawiam się że moje do tej pory +9kg nieźle urośnie.. właśnie osiągnęłam magiczną wagę 70 😅
Ale próbuje się zmotywować do spacerów.. do tej pory dziennie po 1tys. kroków tylko robiłam a jedzenia sobie nie odmawiałam..
Zastanawiam się, czy te pobudki poranne też nie są spowodowane moim poziomem cukru na granicy..👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Ja znowu ze spacerami szaleje, niekoniecznie z własnych chęci, po prostu dużo rzeczy mam na głowie i jakoś tak zwykle ok. 8k, ale są takie dni, że powyżej 15... niby czuje się dobrze, ale boję się co u mojej szyjki słychać po takich harcach 🫣
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Ogórkowa podziwiam 😍 i dzięki temu zapewne szybko dojdziesz do siebie po porodzie ale patrząc na ilość czy Ty wgl siadasz na tyłku :p ? I zazdroszczę organizacji, bo moje zmęczenie organizmu plus obowiązki domowe (pranie, obiady, bo już sprzątanie przejął mąż) sprawiają że i tak brakuje mi czasu 😝
W mojej wymarzonej ciąży też miałam duuuzo chodzić, rzeczywistość zweryfikowała 😅Blond27 lubi tę wiadomość
👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Sagi wrote:Ja najwiecej i najszybciej przytyłam w pierwszym trymestrze, bo pomimo ze od wielu normalnych rzeczy mnie odrzucało, to mrozona pizza wchodziła jak złoto 😅 plus każdej albo prawie każdej nocy budziłam się i musiałam coś zjeść. Od kilku tygodni niestety refluks się zaostrzył i są dni kiedy po prostu godzinami czekam aż będę mogła coś przełknąć 🙄 i tez chyba nie ma co się porównywać miedzy sobą bo wiele zależy od naszej wyjściowej wagi. Kalkulatorki w internecie mówią mi ze jest ok.
-
Blond27 wrote:Helcia wg mnie wyniki prawidłowe 🙂
Dziewczyny ile macie na plusie? U mnie + 8 kg, ale od ostatniej wizyty tylko 0.5 kg lekarka niby nic nie mówiła na to...
+10 😣 waga szybciej idzie niż w 1 ciąży, ale wszyscy mówią ze widać tylko jakby mi sam brzuch rósł. W 1 ciąży startowałam z waga 57/58, a skończyłam na 72 teraz startowałam z waga 52.9.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 10:54
-
Oli123, tyle chodzę, bo w związku z naszym wykańczaniem mieszkania i nadchodzącą przeprowadzką sporo rzeczy muszę załatwiać a że nienawidzę parkować w centrum (zresztą mieszkam w centrum, to podjeżdżanie autem mija się z celem, szybciej dojdę na nogach niż dojadę i zaparkuję ), to już wolę chodzić na nogach/zbiorkomem, a to zawsze kawałek do przejścia jest i z reguły to większość gdzieś do 14 tak ogarniam, później obiad i ja już sobie leżę, czytam książki, a mąż idzie gdzieś pobiegać czy na siłownię. Po porodzie niestety będziemy mieszkać na obrzeżach, więc już częściej auto będzie używane ale pewnie dotychczasowa aktywność będzie mnie ciągnąć do jakichś spacerów dłuższych. Swoją drogą, jest na delegacji i wczoraj się chwali, że zrobił 15k kroków - to mu mówię, żeby dorzucił z 8 kg na brzuch i witam w moim świecie
Olya, waga w miejscu, ale brzuszek rośnie, czyli póki co wychodzisz na minus po porodzie powinno być całkiem przyjemnie widzisz po ubraniach, że znikają np. nogi?
Nadzieja, ale to chyba normalne, że jak z mniejszej wagi startowałaś, to więcej / szybciej przybierasz?
A Wasi lekarze patrzą wgl na te przyrosty? Mój to nie zagląda nawet w tą rubryczkę, bardziej mnie to interesuje jak się ważę w gabinecie i sobie dopisuję potem ile było raz tylko skomentował, że on też kiedyś tyle ważył, ale to było dawno temu -
Mój patrzy… gdyby nie pytał o wagę to bym się nie ważyła, a tak wchodzę na wagę w gabinecie i sprawdzam. Ogólnie staram się nie dokładać tej jednej rzeczy do listy spraw którymi można się zamartwiać bo po powyższych postach widzę jak to działa na psychikę.
Helcia lubi tę wiadomość