" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Sagi wrote:Olya to już naprawdę niedługo będziecie w komplecie
Goshas71 czytałam ze od 38 tygodnia jakoś się robi ktg jeśli wszystko jest ok. Pytałaś poprzedniego lekarza dlaczego chciał robić od 33 tc? Ja mam w przyszłym tygodniu wizytę i chcę się dowiedzieć kiedy mam iść na pierwsze.
Ja byłam w tym programie KOC i tam dostałam rozpiskę na samym początku ciąży co kiedy i tak tam mieli poplanowane. Tutaj też niby KOC a zupełnie co innego 🤷♀️ -
Olya, widzę,że cieszy Cie wcześniejsze rozpakowanie
super!
Ja KTG mam mieć na wizycie 23.09 dopiero (37+1). Mam też wizytę 13.09 i wtedy jeszcze bez ktg, ale będzie gbs z takich dodatkowych rzeczykurcze, coś czesto te wizyty na końcówce 🤣
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa wrote:Olya, widzę,że cieszy Cie wcześniejsze rozpakowanie
super!
Ja KTG mam mieć na wizycie 23.09 dopiero (37+1). Mam też wizytę 13.09 i wtedy jeszcze bez ktg, ale będzie gbs z takich dodatkowych rzeczykurcze, coś czesto te wizyty na końcówce 🤣
a ja po prostu już się nie mogę doczekać…. Pomijając fakt, ze jest mi już naprawdę ciężko fizycznie, to jeszcze psychicznie nasil się stres związany z rzucawka, wiadomo im dalej w ciąży przy moich wynikach tym wieksze ryzyko. No i nie ukrywam, ze chce już poznać moja drugą ksiezniczke
26.09 wypada mi 37+0, a wrzesień bylby pięknym miesiącem na urodziny 🥰😍
Helcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a kupowałyście już może koszulę do porodu?
Szukam inspiracji, bo od jakiegoś czasu bezskutecznie przeglądam internety. Tak naprawdę wolałabym, żeby chyba do samego porodu dawali coś w szpitalu po prostu, jak to było dawniej... Czuję lekki bezsens kupowania czegoś nowego jak nie wiadomo czy nie pójdzie na straty -
Goshas71 wrote:Dziewczyny, a kupowałyście już może koszulę do porodu?
Szukam inspiracji, bo od jakiegoś czasu bezskutecznie przeglądam internety. Tak naprawdę wolałabym, żeby chyba do samego porodu dawali coś w szpitalu po prostu, jak to było dawniej... Czuję lekki bezsens kupowania czegoś nowego jak nie wiadomo czy nie pójdzie na straty -
Właśnie już wiem że u mnie nie dają 😔
-
Goshas71 wrote:Dziewczyny, a kupowałyście już może koszulę do porodu?
Szukam inspiracji, bo od jakiegoś czasu bezskutecznie przeglądam internety. Tak naprawdę wolałabym, żeby chyba do samego porodu dawali coś w szpitalu po prostu, jak to było dawniej... Czuję lekki bezsens kupowania czegoś nowego jak nie wiadomo czy nie pójdzie na stratyGoshas71 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za polecajki
Papierkowa, więc może właśnie skorzystaj z tych koszul?
U mnie w szpitalu dają, więc w sumie nie będę się zaopatrywała..
U mnie mała aktualizacja, po wizycie szykuję się chyba duzy chłopakjuż teraz waga 2800, ogólnie na wymiarach przyśpieszył jakieś 4 tygodnie :p szyjka 3,6 cm w związku z czym lekarz zalecił trochę zwolnić.. ale to chyba jeszcze spoko wynik ;p mam wrażenie że jeszcze tyle rzeczy muszę załatwić przed, więc nie mam czasu na zwalnianie 😅 a jednocześnie boję się że to jednak może być wcześniej.. :p 🤷♀️
Także Olya, powodzenia 🍀 i czekam na więcej wieści
Dziewczyny, poradźcie jeszcze czy pierzecie/przebieracie nowe wózki i fotelik? Bo właśnie się zastanawiam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 08:17
👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Oli123 wrote:Dzięki za polecajki
U mnie mała aktualizacja, po wizycie szykuję się chyba duzy chłopakjuż teraz waga 2800, ogólnie na wymiarach przyśpieszył jakieś 4 tygodnie :p szyjka 3,6 cm w związku z czym lekarz zalecił trochę zwolnić.. ale to chyba jeszcze spoko wynik ;p mam wrażenie że jeszcze tyle rzeczy muszę załatwić przed, więc nie mam czasu na zwalnianie 😅 a jednocześnie boję się że to jednak może być wcześniej.. :p 🤷♀️
Dziewczyny, poradźcie jeszcze czy pierzecie/przebieracie nowe wózki i fotelik? Bo właśnie się zastanawiam..
A co do nowego fotelika i wozka to ja nie odswiezalam ze starsza córka. Teraz tak, ale to jednsk minęły trzy lata… -
Oli123 wrote:Dzięki za polecajki
Dziewczyny, poradźcie jeszcze czy pierzecie/przebieracie nowe wózki i fotelik? Bo właśnie się zastanawiam..
Ja nowego wozka nie pralam. Tylko chyba "kołnierz" od gondoli, bo byl na zamek, materacyk i wiadomo przescieradelka
Masz juz wagowo super bezpiecznego bobasa. Ja nie moge sie doczekac kolejnego usg
-
Ja też zastanawiam się nad koszulą z Sinsaya. No i na tym Dolce Sonno są fajne koszule . Ogólnie dziewczyny jak macie gdzies w pobliżu Esotiq to zobaczcie tam, mieli fajne koszule, szlafroki i biustonosze do karmienia, w bardzo dobrych cenach. U mnie niestety jest już trochę poprzebierane to wszystko, ale może akurat coś się u Was trafi. Online są mocno ograniczone rozmiary i mniejszy wybór... Jeśli chodzi o koszulę to ja się zastanawiam najbardziej nad rozmiarem, żeby nie była za mała lub za duża później ;/
Oli ładna waga bobaskau mnie też dr mówiła, że może być większy. Zobaczymy. W następny czwartek mam wizytę, będzie widać jak wagowo wygląda
Papierowka, Oli123 lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Oli ja długo miałam ponad 3cm szyjkę i słyszałam ze to ładna i długa - nie nadążysz za tymi położnikami 🤔
Wózek jest nowy wiec tylko prześcieradełko chcę uprać. Już nie dajmy się zwariować, wszystkiego nie odkazimy. Ważne pewnie jest to co się ze skórą bobaska styka.
Rewelacyjne z sinsaya są takie czarne koszule w groszki z kopertowym dekoltem. Udało mi się kupić 3 sztuki. Wzielam tez dwie różne na ramiączkach i nie polecam. Zrobiły się dziury na biuście - kiepska jakość wykonania.
Kupilam sobie jeszcze koszulę w c&a ale to jest nie sklep dla drobnych osób (co innego rozmiarówka dla niemowląt). Materiał oddychający i przyjemny, ale wyglądam trochę jak w ciuchu po starszej siostrze. No ale może kilka prań ją skurczy.
Papierowka lubi tę wiadomość
-
Ja poporodowe mam z sinsaya i reserved, ale nie planuje ich długo używać, bo nie lubię koszul, więc takie na szpital i trochę po
do porodu miałam straszny dylemat, nic mi się nie podobało, nie wydawało praktyczne i zamówiłam od mamyginekolog na próbę i kurcze no nie jest wg mnie ładna (kwestia gustu), ale jej praktyczność mnie powaliła i postanowiłam nie odsyłać
ma nawet kieszenie, a ja często mam podrażnioną śluzówkę nosa, tym skradła moje serce najbardziej
i odpina się z przodu zupełnie na 2 zatrzaski, więc wydaje się to być mega praktyczne do kangurowania, jest dość długa (problemy wysokich osób
). Tylko nie ukrywam, cena powala, ale mam zamiar wyprać i w domu sobie w niej też chodzić z Maluszkiem
Papierowka, Goshas71 lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ta z mamaginekolog też wydaje mi się mega praktyczna, tylko faktycznie ta cena... ale może też zamówie na próbę skoro polecasz
-
Słyszałam, że czasem na vinted sie da je upolowac
trzeba polować , czyli pewnie ze sprzedażą też by nie było problemu, bawełna jest gruba, więc 60 stopni w praniu spokojnie, nawet bym moze się i na 90 stopni jednorazowo dla odkazenia po porodzie szarpnęła 😜
no ja pamiętam jak przymierzyłam, myślę sobie no fajna, praktyczna, długa w miarę (w kolankowo-lokciowej sięga do zgięcia w kolanach, nie odsłania tylu ud, a ma takie spore nałożenie materiału z przodu, że tu też nic nie wystaje spod niej) jeszcze jakby miała kieszenie to ideał - wsuwam ręce a tam są dwie głębokie kieszenie, nie żadne pitu pitu jak w damskich spodniach 😬🤣
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Cześć dziewczyny.
Przepraszam, ze tyle czasu milczałam, ale byłam w kiepskim stanie, głównie psychicznym.
Czytam na bieżąco. Gratuluje słusznych wag maluszków i planów na wcześniejsze rozpakowanie😍 to już naprawdę niedługo❤️
U mnie narazie stabilnie, poza jednym zjazdem ciśnieniowym. Maluszek na szczęście ma się dobrze, jest maleństwem bo nie ma nawet 2 kg, przez hipotrofię, ale każdy dzień jest na wagę złota☺️ pogodziłam się już z myślą, ze nie wypuszcza mnie do domu przed porodem, który na pewno będzie we wrześniu🙂
Z jedynych plusów, to fajnie jest posłuchać maluszka kilka razy dziennie na ktg😉 -
Czytoto wrote:Cześć dziewczyny.
Przepraszam, ze tyle czasu milczałam, ale byłam w kiepskim stanie, głównie psychicznym.
Czytam na bieżąco. Gratuluje słusznych wag maluszków i planów na wcześniejsze rozpakowanie😍 to już naprawdę niedługo❤️
U mnie narazie stabilnie, poza jednym zjazdem ciśnieniowym. Maluszek na szczęście ma się dobrze, jest maleństwem bo nie ma nawet 2 kg, przez hipotrofię, ale każdy dzień jest na wagę złota☺️ pogodziłam się już z myślą, ze nie wypuszcza mnie do domu przed porodem, który na pewno będzie we wrześniu🙂
Z jedynych plusów, to fajnie jest posłuchać maluszka kilka razy dziennie na ktg😉
Pamiętaj, że nie każde dziecko jest duże. Najważniejsze, żeby nie maluch nie miał wiekszych problemów zdrowotnych. Z doświadczenia podpowiem, że dziecko musi mieć 2kg zeby wypuscili do domu, wiec juz zaraz to bedzie spelnione! -
Czytoto wrote:Cześć dziewczyny.
Z jedynych plusów, to fajnie jest posłuchać maluszka kilka razy dziennie na ktg😉
Ja również słyszałam, że jak maluszek ma 2 kg to wypuszczają do domu. Moja położna ostatnio kowila, że jeździ do wczesniaczka, który waży 2100 i jest zdrowiutki 😍
Mi synuś ostatnio daje się mocno we znaki, kopie i rzucą się w brzuszku 😉 mówię do niego, żeby cierpliwie czekał i został tam ile trzeba 😀
Blond27 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥