" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 wrote:Dziewczyny ja też powoli kompletuje wyprawke, ale nie mamy dużych rzeczy - wózka, fotelika, materaca. Mąż mówi żeby kupić to na końcu. Odkąd mamy komode to zamawiam sukcesywnie i wrzucam tam. Planuje w poniedziałek pranie, tylko czy nie za wcześnie? I mam pytanie : czy kupujecie też rozmiar 68?
Wiecie co miałam podobne zdanie co do stanika do kamienia ale zamówiłam jeden, jeju jaki to komfort..... Myślę że do szpitala to jednak potrzebny... Wstawiam Wam link to zwykły tani z allegro ale myślę że do szpitala w sam raz. Wzięłam L/XL, przed ciąża miseczka C teraz to na pewno rozmiar wieksza 🤣🤣🤣
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-bezszwowy-stanik-do-karmienia-11446053970
Mój szpital zapewnia nawet koszule normalne bawełniane więc sie mocno zastanawiam czy w ogóle kupować bo ja nie śpię w takich więc miałabym tylko szpitala
Odnośnie ubranek i rozmiarów to tak naprawdę zależy od tego jak duże dziecię urodzisz i z jakiego sklepu będą to ubranka, bo niektóre różnią się znacząco rozmiarem.
Np h&m 50 to takie 56 c&a. Ja osobiście mam ubranka w 95% z h&m i zdecydowałam się na rozmiary 50,56 i 62.
Papierowka lubi tę wiadomość
-
Olya wrote:Odnośnie ubranek i rozmiarów to tak naprawdę zależy od tego jak duże dziecię urodzisz i z jakiego sklepu będą to ubranka, bo niektóre różnią się znacząco rozmiarem.
Np h&m 50 to takie 56 c&a. Ja osobiście mam ubranka w 95% z h&m i zdecydowałam się na rozmiary 50,56 i 62. -
Goshas dobrze wiedzieć, czyli można śmiało zamawiać skoro jakość ok. A powiedz jak rozmiarówka, standardowa ?
Blond ja kupiłam 68, ale to na później. Obstawiam, se nasze dzieciaczki ubiorą je dopiero ok lutego. Tak naprawdę mamy ubranka na 56, 62 i 68 i to sporo... część dostaliśmy, część kupiliśmy.
Ogoorkowa dobrze mówisz. W Bobo Wózkach nam powiedzieli, żeby wózek zamówić 2 miesiące wcześniej, bo koze być tak, że model / kolor będzie miał "wzięcie" i trzeba będzie czekać nawet 2 miesiące. Więc lepiej się ubezpieczyć...
Blond27 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Blond27 wrote:Dziewczyny ja też powoli kompletuje wyprawke, ale nie mamy dużych rzeczy - wózka, fotelika, materaca. Mąż mówi żeby kupić to na końcu. Odkąd mamy komode to zamawiam sukcesywnie i wrzucam tam. Planuje w poniedziałek pranie, tylko czy nie za wcześnie? I mam pytanie : czy kupujecie też rozmiar 68?
Wiecie co miałam podobne zdanie co do stanika do kamienia ale zamówiłam jeden, jeju jaki to komfort..... Myślę że do szpitala to jednak potrzebny... Wstawiam Wam link to zwykły tani z allegro ale myślę że do szpitala w sam raz. Wzięłam L/XL, przed ciąża miseczka C teraz to na pewno rozmiar wieksza 🤣🤣🤣
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-bezszwowy-stanik-do-karmienia-11446053970
Mój szpital zapewnia nawet koszule normalne bawełniane więc sie mocno zastanawiam czy w ogóle kupować bo ja nie śpię w takich więc miałabym tylko szpitala
Blond27, dokładnie ten sam biustonosz kupiłam biały i czarny i nawet juz teraz w ciąży korzystam. Może trochę za bardzo zabudowany, ale bardzo wygodny! Do jesienno-zimowych ubrań bedzie jak znalazł 😉
Helcia, ja koszulę zamówiłam M (standardowo przed ciążą nosiłam S/M i jest ok. Na razie brzuszek jest uwidoczniony, bardziej taki opięty, ale liczę że po porodzie, nawet jak szybko nie zmaleje to już nie będzie taką kształtną kulką 😁Blond27, Helcia lubią tę wiadomość
-
Ja kupowałam już ciuszki i na 68, 74 i 80 😅 ale właśnie dlatego że korzystałam z promocji z 68 mam 5 śpiochów, awaryjnie będą leżały w garderobie ich jeszcze nie piorę, nie prasuje
A co do wózka to właśnie mieliśmy taka sytuację jak miesiąc temu kupowaliśmy to Pani stwierdziła że nie wie czy będzie dostępny do października wybrany kolor 😬 ale suma sumarum ogarnęli w 3 dni 😃Blond27 lubi tę wiadomość
👩 29
💊Euthyrox 25
🧬MTHFR, Czynnik V - układ heterozygotyczny - 💊Acard 75, Clexane
💊B-Komplex MSE, Magnez, Duphaston, Feroplex
01.2022 -1cs -cp, laparoskopia i
usunięcie prawego jajowodu
06.2022 - 3cs -cp lewy jajowód, metotreksat..
02.01.2023 -Histerolaparoskopia
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
20.02 - beta 459, prog 28ng/ml
22.02 - beta 1010 (116,6%), prog 24,10ng/ml 🤞
23.02 - jest pęcherzyk! 😍🥹
27.02 - beta 7707 (127%), prog 19,80ng/ml
06.03 - serduszko 😍 (6+1)
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
08.05 - 9,5 cm Chłopaka 🥰
20.06 - 497g zdrowego malca 🫠
13.07 - 896g wiercipiętki 👶
04.09 - 2800g bobasa (32+1)😊
02.10 - 3600g miłości 🥰 (36+1)
16.10 - 3850g kluska ❤️ (38 +1)
-
Ja będę musiała później jeszcze kupić na 68, a tak od rozmiaru 74 w górę mam bardzo dużo po córci. Do rozmiaru 74 sprzedałam po niej wszystko, bo wierzyłam, ze drugie dziecko to będzie synek 😂😂
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj byłam na targach Akpol Baby w Gdańsku. Rewelacja, kupiliśmy sporo rzeczy, szczególnie tych co potrzebowałam do wyprawki. Dostaliśmy sporo gratisów, ceny były tańsze niż na necie plus przedstawiciele fajnie doradzali, można było wszystko zobaczyć na żywo. Jakbyście widziały u was, że mają być to meeega polecam! Widziałam coś, że mają być w Poznaniu chyba.
Mogę Wam śmiało polecić majteczki siateczkowe Canpol Baby wielorazowe, pakowane po 2 sztuki. Są baaaardzo miękkie, miłe w dotyku i super się naciągają (ja wzięłam rozmiar L/XL, ale moim zdaniem spokojnie będą pasowały na S i M).
Kupiliśmy też super lampkę silikonową innoGIO, którą dzieciaczek może nawet ugryźć...
I bardzo fajne są prześcieradełka polskiej firmy Dzidziuś. Wzięliśmy również materacyk Fiki Miki, zestaw na katar KATAREK, termometr SANITY i kilka innych gadżetów 😁 jestem zadowolona 😀Papierowka, Goshas71, Sagi lubią tę wiadomość
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Kurczę, patrzę że fajne te prześcieradła dzidzius :p a właśnie dziś pozamawiałam nieprzemakalne podkłady, można jak widac załatwić to tylko prześcieradłem :p
Ogólnie to widziałam że na stronie Akpol mają sporo fajnych rzeczy i niedrogich, plus rabat z kodem ;p żałuję że bliżej mojego zamieszkania nie ma takich targów👩 29
💊Euthyrox 25
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
-
Coś mi daje ten weekend w kość, festiwal dolegliwości.
Ale za jest progres z walizką - brakuje dosłownie skarpetek dla mnie i rożka. Rozek gotowy tylko pomięty po praniu, a prasować mi się nie chce.
Z tym fotelikiem to nic mi nie mówcie 🫠 jedno zadanie wyprawkowe które zlecilam mężowi… dwa miesiące temu chciałam być obecna przy wyborze a jak tak dalej się będzie do tego zabierał to nie wiem…Helcia lubi tę wiadomość
-
Papierowka noo w końcu wyprawkę zrobiłam, prawie skompletowałam całą 😄
dla mnie ten biustonosz z esotiqu koronkowy jest naprawdę fajny. Ja przymierzyłam bo kupiłam w sklepie stacjonarnym. Jest u nas outlet i zapłaciłam za niebieski / szary tylko 55 zł... wczoraj na targach widziałam biustonosze z canpolu za 41 zł, bez drutów i tego się obawiam, bo mam duży biust. Ale powiem Wam, że warto się nad nimi zastanowić, bo wydawały się naprawdę super
Oli te prześcieradełka są rewelacyjne, w dotyku fajne. Może na przyszłość sie przyda 😊 Akpol ma fajny asortyment. No takie targi są rewelacyjne, szczególnie jeśli nie jest się zdecydowanym do końca. Jak tylko zobaczyłam, że będą te targi to od razu do męża powiedziałam, że jedziemy 😀 warto było czekać. Możesz spojrzeć na wydarzenia na fb, może gdzieś w okolicy będą targi dziecięce.
Sagi brawo!
Ja w tym tyg zabiorę się za pranie ciuszków, taki mam cel 😀 zobaczymy jak wyjdzie
Sagi, Goshas71 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
To był ciężki dzień. Męczący. Kończyliśmy kącik dla młodej w sypialni. Malowanie, wiercenie, dekoracje. Wyszło super. Mogę napisać z pełna świadomością, ze jestem gotowa 😄
Helcia, Sagi, Papierowka, Goshas71 lubią tę wiadomość
-
Olya w takim razie czekamy i gratulacje za ukończenie tego projektu 🥳!
Helcia patrzyłam, w sumie mamy najbliżej do Warszawy i to też 140km, a chyba już na tym etapie nie chce mi się jechać.. tymbardziej że w tym miesiącu zapowiada się sporo rodzinnych imprez, wyjazdów i chyba jeszcze zdecyduje się na sesję ciążową, połączę ją z urodzinową (30tka) 😝
Też na ten tydzień zaplanowałam sobie pranie ciuszków, ale coś czuję że nie wypali, bo jeszcze muszę zamówić jakiś płyn delikatniejszy do umycia komody ..
No i brawo Sagi mi się udało zamówić rożek w ten weekend dopiero, bo nie mogłam się zdecydować..Sagi, Helcia lubią tę wiadomość
👩 29
💊Euthyrox 25
14.02 ⏸️🧐
15.02 ⏸️🥹✊️
05.04 - 4,4 cm Skarba ❤️
20.04 - 6,5 cm 🧸
-
Oli123 wrote:Olya w takim razie czekamy i gratulacje za ukończenie tego projektu 🥳!
Helcia patrzyłam, w sumie mamy najbliżej do Warszawy i to też 140km, a chyba już na tym etapie nie chce mi się jechać.. tymbardziej że w tym miesiącu zapowiada się sporo rodzinnych imprez, wyjazdów i chyba jeszcze zdecyduje się na sesję ciążową, połączę ją z urodzinową (30tka) 😝
Też na ten tydzień zaplanowałam sobie pranie ciuszków, ale coś czuję że nie wypali, bo jeszcze muszę zamówić jakiś płyn delikatniejszy do umycia komody ..
No i brawo Sagi mi się udało zamówić rożek w ten weekend dopiero, bo nie mogłam się zdecydować..
Ooo sesja ciążowa, cudownie 😍 my też zrobiliśmy, fajna pamiąka !
Co do płynu to ja kupiłam FROSCH Baby środek do higienicznego czyszczenia w sprayu. Wydaje się fajny, zobaczymy- jest do wszystkich powierzchni, nie wymaga spłukiwania.Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Dzień dobry dziewczyny!
Czuć już w powietrzu zbliżającą się końcówkę jak tak czytam o zaawansowaniu w kompletowaniu wyprawki i urządzaniu pokoików
Ja już też z rana puściłam pranie - tym razem pieluszki tetrowe i prześcieradełkaIgv19 lubi tę wiadomość
-
A powiedzcie mi, czy któraś z Was planuje lub ma doświadczenie z wcześniejszym dzieckiem w chustonoszeniu?
Czy byłyście na jakiś warsztatach? Czy da się ogarnąć temat samemu z filmików itd.? Jakie jest Wasze doświadczenie?
Próbowałam zgłębić temat, ale nawet sam wybór chusty już nie jest taki prosty jak myślałam
-
Goshas71 wrote:A powiedzcie mi, czy któraś z Was planuje lub ma doświadczenie z wcześniejszym dzieckiem w chustonoszeniu?
Czy byłyście na jakiś warsztatach? Czy da się ogarnąć temat samemu z filmików itd.? Jakie jest Wasze doświadczenie?
Próbowałam zgłębić temat, ale nawet sam wybór chusty już nie jest taki prosty jak myślałam
Tak, koniec lata= przygotowanie walizki/pokoików/ innych cudów ;p
Czy któraś z was ma doświadczenie z wózkami rok po roku?
Co do chusty- ja się bałam przy pierwszym dziecku. Kupiłam nosidło hybrydowe z lennylamb jak młody miał z pół roku, ale tylko na wyjazd czy kryzysowe sytuacje. Na szczęście panicz był bardzo wózkowy i można było zrobić z nim wszystko w wózku.
Sama nie ogarniałabym wiązań z neta. Kurs u doradcy z podstaw i pozniej net ok albo żeby sobie coś przypomnieć etc, ale jako basicowe źródło wiedzy to nie, nie widzę tego.Goshas71 lubi tę wiadomość
-
Goshas71 wrote:A powiedzcie mi, czy któraś z Was planuje lub ma doświadczenie z wcześniejszym dzieckiem w chustonoszeniu?
Ja chustonosilam pierwsza córkę i osobiście bez pójścia do fizjo nie odważyłabym się tego zrobić. Fizjo najpierw ocenił czy dziecko wgle nadaje się już do tego (nie zawsze tak jest), potem dobrał odpowiednią chustę i wiązanie😊
Baaardzo polecam, szczególnie jak się wam trafi nieodkładalny egzemplarz, albo taki co ma brzuszkowe problemy 😉Goshas71, Blond27, Papierowka, Oli123 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jaki otulacz do fotelika kupiłyście? W ogóle jak planujecie ubierać dzieci na dwór w tej porze jesienno-zimowej. Nie chciałabym chyba takie wielkiego kombinezonu. Mam taki misiowy od koleżanki i myślę o jakimś otulaczu do fotelika i wozka?
Myślałam o otulaczu z jukki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 11:47
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond, ja zamówiłam otulacz do fotelika z tiny star. Jest naprawdę wypasiony, mięciutki. Ale jeszcze go nie upralam, jest w gotowości do zwrotu gdyby nie pasował do fotelika, którego jeszcze nie mamy… Ogólnie duży wybór tych otulaczy jest.
Na poczatek mam dresowe/misiowe kombinezony i kocyki. Do spacerówki mam śpiworek ktory dołączyli do wózka. Nie jestem pewna czy zmieści się do gondoli razem z dzieckiem. Jeśli nie to pewnie dokupię jakiś mały na zimę.
Tak poza tym, hemoglobina mi wyszła poniżej normy. Cieszę się tylko dlatego, ze wynik zaczął odzwierciedlać moje samopoczucie. Większość ciąży czuję się jak flak :p ciekawe, czy doktor coś z tym zrobi na sam koniec. Czy jak zwykle to będzie fizjologia czasami sie zastanawiam czy on mi nie wierzy ze mam słabe samopoczucie, bo na wizytach mam lekki stresik i jestem podekscytowana.Blond27 lubi tę wiadomość