🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
BillieJean wrote:Jest taka różnica między cenami w aptekach, drogeriach a na allegro, że kupiłam z 20 testów xd
Teraz mogę sobie sikać dla sportu
U mnie w takiej jednej aptece mają dobre zaopatrzenie w takim bądź razie, bo mają nawet takie za 3.50 🤭
BillieJean lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Britta gratulacje dwóch kresek! ❤️🥰
EmmaC, przykro mi z powodu bety.
Ja anemię wykryłam przy ferrytynie 8.
Mi bardzo dobrze ferrytyne podnosil obsidan.
Gastroenterolog mi mówił że problem leży w jelitach bardzo często, helicobacter, candida i pasożyty. Helicobacter przeliczyłam. Dostałam też skierowanie na gastroskopie żeby sprawdzić co tam się dzieje w organach wewnętrznych. Bo często jakieś stany zapalne są o których nie wiadomo. Terminy na NFZ sa niestety porażające, bo umówiona jestem dopiero na luty 2027.
Ale może warto poszukać tutaj przyczyny. Ściskam🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 16:51
Britta lubi tę wiadomość
🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27
05.05 ⏸️
18.05 1,7 mm CRL -
Ja byłam dziś na usg I jestem strasznie zła bo jest niby pęcherzyk 25mm I lekarka powiedział,że już raczej nie pęknie bo przerośnięty jest i pewnie torbiel z niego sie zrobi. Lh też myślam, że dziś bedzie ale jednak nie bo testy zamiast ciemnieć to dziś jaśniejsze. Także w tym cyklu chyba owulacji nie będzie
-
Gilgotka wrote:Ja byłam dziś na usg I jestem strasznie zła bo jest niby pęcherzyk 25mm I lekarka powiedział,że już raczej nie pęknie bo przerośnięty jest i pewnie torbiel z niego sie zrobi. Lh też myślam, że dziś bedzie ale jednak nie bo testy zamiast ciemnieć to dziś jaśniejsze. Także w tym cyklu chyba owulacji nie będzie
Nie dziwię Ci się. 😔PCOS, ENDO, IO
Britta gratulacje 🥰
Jako, że miałam wam dać znać to po krótce tylko napiszę, że jest serduszko i 0,58 cm człowieczka 🥹🌈
Kompotlinka, Nikaaa_, Werox, monii00, Iza., Kinia197, Nigri, Anna_30, Gilgotka, Tofuszka, shaylen, Axana, Karolaxoxo, BillieJean, Dawdler34, Waleria, Fox, Maalwii, Monia•, Lisia00, Britta lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Jak tam nasze wyniki ankiety na nowy tytuł?

Ja właściwie mam mieć @ 2czerwca to może się jeszcze załapię na testowanie 1 lub 2 czerwca jak do końca maja nic nie wyjdzie 😊 później kolejna @ 7 lipca więc praktycznie nie łapie się na testowanie w czerwcu, takie uroki cykli ponad 30 dniowych
Nigri, Britta lubią tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez -
Madzialenka95 wrote:Jak tam nasze wyniki ankiety na nowy tytuł?

Ja właściwie mam mieć @ 2czerwca to może się jeszcze załapię na testowanie 1 lub 2 czerwca jak do końca maja nic nie wyjdzie 😊 później kolejna @ 7 lipca więc praktycznie nie łapie się na testowanie w czerwcu, takie uroki cykli ponad 30 dniowych
Dokładnie czasem jeszcze się coś przyblokuje i okazuje się że trzeba czekać dwa miesiące 😒PCOS, ENDO, IO
Cześć Dziewczyny

Chętnie do Was dołączę. Byłam na wcześniejszych wątkach
W marcu zobaczyłam upragnione ⏸️ ale niestety w kwietniu zarodek przestał się rozwijać
Jestem już po pierwszej @ i po owulacji
z chłopem podziałaliśmy, będziemy testować między 8 a 13 czerwca.
3mam za nas kciuki! 🤞🤞🤞
Nigri, monii00, BillieJean, Karolaxoxo, Lisia00, Britta lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Hej 🌸Dawdler34 pamiętam Cię kochana. Ogromnie mi przykro z powodu Twojej straty 🫂 i bardzo mocno zaciskam kciuki za Twoje testowanie! 🤞🤞 Oby tęczowy maluszek szybko się pojawił.
Nigri, Buburuza, Dawdler34 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Dawdler34 wrote:Cześć Dziewczyny

Chętnie do Was dołączę. Byłam na wcześniejszych wątkach
W marcu zobaczyłam upragnione ⏸️ ale niestety w kwietniu zarodek przestał się rozwijać
Jestem już po pierwszej @ i po owulacji
z chłopem podziałaliśmy, będziemy testować między 8 a 13 czerwca.
3mam za nas kciuki! 🤞🤞🤞
Hejcia 🫶 ja też Cię pamiętam. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
Rozgość się z nami byle nie na długo ❤️
Dawdler34 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
U mnie nadal ⚪ ... I cycki wydaje mi się że wczoraj wieczorem przestały boleć
Teraz już poczekam do dnia miesiączki z testem.
Najgorzej że w poprzednim cyklu nie zrobili mi badań w szpitalu bo wypadł długi weekend majowy a teraz pewnie dostanę przed długim weekendem czerwcowym i znowu nic z tego nie będzie... To mnie bardziej załamujeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 06:28
Nigri lubi tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez -
Cześć dziewczyny 😙
Po krotce moja historia poroniłam swoją pierwszą ciaża w grudniu 2025 - poronienie samoistne w 7tc , obeszło sie bez łyżeczkowania wiec po 2-3 cyklach dostalam zielone światło na starania. Po poronieniu cykl mi sie wyregulowal i skrócił do 28 dni , juz w lutym zaczęliśmy sie starać. Początkowo leciałam z testami owulacyjnymi , ale o zgrozo jak mi to działało na psyche. Nie dawałam rady , stosunki na zawołanie zmniejszenie libido , zamartwianie przed dniem miesiączki... stwierdziłam ze moze za wcześnie próbuje, ze musze odpuścić- nic na siłę. ... no ale do rzeczy... odpuściłam. Nie robiłam testów, stwierdziłam se daje sobie czas - pierwszy cykl ktory odpuściłam. Kochaliśmy sie w okolicy dni płodnych ale nie testowałam, stosunek byl tylko jeden , bo moje libido naprawdę spadło do 0 w pewnym momencie. No I uwaga okres sie spóźnił.... zrobiłam test mamy 2 kreski ! Zrobiłam kolejno 6 testow bo nie wierzyłam, nawet nie wiem nczy nadal wierzę!🤣 nie byłam jeszcze na becie. To dopiero 35 dc. Pojde w przyszłym tygodniu jak juz ta beda bedzie mam nadzieje teoche większa. Zrobię tez progesteron żeby wiedzieć czy mam po co wczesniej udać sie do mojej lekarki. Jestem na acardzie , bo takie polecenie dostalam od lekarza - będziesz miała pozytywny test - bierzesz acard..
No dobra ale do czego zmierzam. Potworny ból krzyża. Jak mnie to przeraża. Jest 35 dc.a ja mam bóle krzyża jak przed okresem... szczególnie wieczorem . Czytałam i raczej nie jest to nic dobrego. Niby można znaleźć info ze macica sie powieksza naciska itd ale no myślę ze nie w 35dc... w dniu spodziewanej miesiączki zauwazylam tez tak teoche różowego gęstego śluzu. Ale to bylo jednorazowe. Nie mówię ze sie nie przejęłam bo chyba każda kropla czy tam zmiana koloru śluzu przeraża dziewczyny po poronieniu, ale myślę ze to nie bylo nic złego więcej sie nie powtórzyło. Ale ten kręgosłup... myślicie ze moze byc to fizjologiczne?😭👱♀️30
🧔♂️30
18.12.2025 💔
7tc poronienie samoistne
25.05.2026 ⏸️ (30dc) -
Witam serdecznie nowe dziewczyny ❤️
Wstawiam wyniki naszego głosowania, jak widać na załączonym obrazku wygrało: "czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶"
Miłego dnia ❤️ 🍀

Kompotlinka, Nikaaa_, Tofuszka, Maalwii, Britta, BillieJean lubią tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170
29.05 pierwsze USG -
Karo kciuki za usg dziś ❤️ który tydzień i dzień wypada ci z miesiączki? Ja dziś zaczęłam 7 tydzień 6+0 i jajko zniosę do pierwszego USG
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
13.05 - beta 5,8
15.05 (45h) beta 46.10
22.05 beta 1882
25.05 beta 5993
03.06 wizyta u Ginka -
Buburuza wrote:Karo kciuki za usg dziś ❤️ który tydzień i dzień wypada ci z miesiączki? Ja dziś zaczęłam 7 tydzień 6+0 i jajko zniosę do pierwszego USG

Dziękuję ❤️ według apki wychodzi 5+3 wiem że szybko ale chcę iść szybciej przez te moje bóle, ciągnięcia brzucha które w sumie mam od kilku dni po owulce, mam nadzieję że będzie coś widać mimo wczesnego etapu 😅🤞🍀
Oj tak to oczekiwanie jest najgorsze, najpierw czekasz te 10dpo potem świrujesz bo to i tamto, no i w końcu z wizyty na wizyty też można się nieźle zafiksować 🤦♀️
Nigri, Buburuza, Werox lubią tę wiadomość
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
11.2025 7tc💔
05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
Beta 19.05 --> 51
Beta 21.05 -->170
29.05 pierwsze USG