W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lani27 wrote:Hej dziewczyny, nadrobiłam chyba wszystko. Przede wszystkim gratuluję 2 kresek, niech się u Was dziewczyny te groszki rozgoszczą na najbliższe 9 miesięcy! 😊
My z kolei od wczoraj walczymy z chwastami na działce 😅 ja dodatkowo czekam na @, która nie pojawia się od wczoraj i chyba jej się nie spieszy, bo nawet jakoś tak brzuch nie boli (a zawsze byłam obolała), tylko cycki od czasu do czasu się odezwą i to tyle... i już się zaczynam denerwować, że wszystko mi się przesunie. Zawsze coś 🙈 ale dosyć narzekania, jak Wasza majówka? Chęci na grilla zostały już zaspokojone na najbliższe tygodnie? 🤔
U nas grill wjechał od razu wczoraj ze znajomymi 😄 zresztą, uwielbiam jedzonko z grilla! Ja już balkon prawie skończyłam. Kwiatki są, mebelki też. Ale jak siedzę i piję sobie kawkę to tak myślę, że chcę jeszcze więcej kwiatów. Cieszy mnie jak widzę jak kwitną i chyba powieszę rodzinkę 🤪
W ogóle na wywołanie okresu polecam 🍆🍆🍆
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
cukrzyk1991 wrote:Ooo ! Z nieba mi kobieto spadłaś xD ! Mogę Cię prosić o małą pomoc/doradztwo ? Bo dosłownie jesteśmy teraz na etapie że wybieramy CAŁY SPRZĘT do domu - od lodówek czy zmywarek w zabudowie po pralki/suszarkę itd.
Są jakieś modele ktore polecasz ? Albo typowo odradzasz ? Lub firmy/modele ? Największą zagwostkę mamy co do lodówki w zabudowie (typowa 60, ale dobrze jakby była mega pojemna) oraz pralki i suszarki i płyty indukcyjnej (tez klasyczny rozmiar). Zalezy nam na dobrej jakosci w stosunku do ceny. Jeśli coś jest naprawdę perełką to chętnie zawsze dopłacimy do jakości. Pleaseeeee 🙏🙏🙏 Zależy mi na szczerej opinii kogoś kto widzi co sie dzieje z elektroniką 😇😊
A z marek, które zdecydowanie odradzam każdemu to Smeg - nie wiem ile rodzice wydali na kuchnię kupując dosłownie wszystko ze Smega, ale już są po wymianie czajnika i płyty indukcyjnej, a mikrofalówka jest w stanie spalić popcorn mikrofalowy jeszcze jako kukurydzę zanim zrobi się z niej popcorn i ma magiczną zdolność do tłuczenia wszelkich naczyń a do jej obsługi trzeba przejść szkolenie z jej programowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 21:41
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
05 Lametta 🤞 -
Kokosik wrote:U nas grill wjechał od razu wczoraj ze znajomymi 😄 zresztą, uwielbiam jedzonko z grilla! Ja już balkon prawie skończyłam. Kwiatki są, mebelki też. Ale jak siedzę i piję sobie kawkę to tak myślę, że chcę jeszcze więcej kwiatów. Cieszy mnie jak widzę jak kwitną i chyba powieszę rodzinkę 🤪
W ogóle na wywołanie okresu polecam 🍆🍆🍆
Ja również polecam 😅 zawsze po 🍆🍆🍆 przed terminem @ dostaje jej w ciągu 3 dni😂😂😂Kokosik lubi tę wiadomość
-
Kokosik wrote:
W ogóle na wywołanie okresu polecam 🍆🍆🍆Kokosik, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Kokosik wrote:No nawet nie mów!!! Nie chcę się nakręcać, ogólnie mam dobre przeczucia ale to może być po prostu progesteron. Ja jestem człowiek śluz, nigdy go nie brakowało u mnie 🤣 ale za to takiego ciągniencia praktycznie od 1 dpo to nigdy 🤞🤞🤞🤞 także głęboki wdech i za kilka dni się okaże 🫠
Tak czekajmy cierpliwie na Twoje testowanie😊
Oby to było to ❤️
Dobrej nocy 😊Kokosik lubi tę wiadomość
35 👩 36 🧔🏻♂️ 👩 2015
Starania o rodzeństwo .
24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
SERPINE1 , MTHFR hetero
Prolaktyna 4dc - 25
Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
Glukoza- 93, Insulina - 3,9
TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu 10.04⌛
Progesteron 7 dpo 21,44
Różyczka - przeciwciała IgG 79,50 -
Dziewczyny, sposób z 🍆🍆🍆 już wczoraj wleciał i dalej cisza jeśli chodzi o @ 😅
A co do kwiatków na balkonie to ja jeszcze się wstrzymuję, bo coś czuję, że jeszcze przymrozek na Zimną Zośkę zaskoczy, ale w tym roku zupełnie nie mam pomysłu na aranżacje i jeszcze nie wiem co kupić w sumie 😅Kokosik lubi tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
14cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
- koncentracja 128mln
- szybki ruch postępowy 25%
- morfologia 1%
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
CrazyDaisy wrote:Cysterka, to jest bardzo ciekawe, co napisałaś. Ja męczę się z PCOS I bardzo często obserwowałam na moich długich cyklach, że organizm mnie "oszukiwal", że zaraz będzie owulacja a potem się okazywała, że była 2-3 tygodnie później. Skąd się o tym dowiedziałaś? Polecasz może jakieś materiały do poczytania?
I pytanie, czy lekarz Ci wytłumaczył jak można ten mechanizm naprawić przy pcos? Stymulacja owulacji niestety coś u mnie zaburzała w procesie i moje owulacje zrobiły się bardzo niskiej jakości albo robił mi się LUF, a z kolei dieta niskocukrowa i metformina też nic nie dały i cykle dalej trwają między 45 a 70 dni
Czytałam o tym w różnych źródłach ale tak ostatecznie potwierdziła mi to moja ginekolog właśnie na tym monitoringu gdy jej powiedziałam o testach owu - że właśnie owulaki bywają niemiarodajne przy PCOS ze względu na podwyższone i "falujące" wartości LH, ale mówiła też że to kwestia bardzo indywidualna bo ma również pacjentki PCOSki, u których testy wyłapują owulację także najlepiej chyba to sprawdzić testując i jednocześnie chodząc na monitoring 🤷🏻♀️
co do naprawienia mechanizmu niestety nic nowego odkrywczego się nie dowiedziałam - wciąż jest to eliminowanie czynników zaostrzających czyli w zależności od źródła i typu pcos - dbanie o gospodarkę cukrowo - insulinową / nadnercza - zmniejszenie stresu, higiena snu, ewentualnie poszerzenie diagnostyki / zadbanie o zdrowie jelit / zbadanie tarczycy i utrzymywanie odpowiedniego TSH. Lub wszystko naraz 🙃 niestety u mnie też dieta i metformina niewiele zmieniają w długości cykli więc dobrze cię rozumiem 😔 będę teraz poszerzać diagnostykę żeby sprawdzić czy nie wzięło się to wszystko od nadnerczy bo długie i nieregularne cykle mam od zawsze od momentu gdy przyszła pierwsza miesiączka nawet wtedy gdy byłam bardzo szczupła.
A jeszcze wracając do źródeł to czasem mam wrażenie że przeczytałam cały internet w tym temacie 🙄 ale z takich wartościowych źródeł mogę polecić profile na insta:
- dietetyka.hormonalna - zwłaszcza zapisane storki, świetnie ma tam wytłumaczone wszystkie mechanizmy i między innymi właśnie testy owu
- sos.pcos
- Dorotę Cybulską
inne profile typu akademia płodności i hormonalna przestrzeń też spoko ale tam już głównie jest info o dietachCrazyDaisy lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Jeju dziewczyny 🥹🥹🥹 Dziękuję Wam za wspaniałe życzenia, jestem mega wzruszona! 🥹
Rzeczywiście, trochę się dzisiaj czuję jakby ktoś ze mnie w końcu spuścił powietrze i mogę sobie tak podyndać jak ten ludek michelin na wietrze 😂
Jeszcze Wam tylko opowiem, że miałam dzisiaj najlepszy spacer z psem ever, mimo że na codzień jest wariatem, to był taaaki grzeczny i kochany, a gdy odpoczywaliśmy pod drzewkiem zaczął nad nami kołować bocian! Wylądował dosłownie z 10 metrów dalej 🩷 Mam nadzieję, że to znak nie tylko dla mnie, ale dla wszystkich Was w tym wątku!
Nina, you go girl! Trzymam kciuki za przyrosty! Myślicie że dałoby się załatwić tą Femine na receptomacie lub czymś takim? Do mojej gin nie chce na razie chodzić bo ona tylko in vitro in vitro in vitro, a mi się nie chce na razie już tego słuchać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 22:44
Marzycielka94, cysterka95, Kokosik, Miracle25, NinaB, CrazyDaisy, Zosia667 lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania od 04.2024
Ona:
PCOS ❌ stymulacja Lametta
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec
koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
hormony w normie ✅
Powtórka posiewu czysta ✅ -
Dziewczyny, jak już jesteśmy na etapie polecajek do domu to my aktualnie wybieramy pompę ciepła, ktoś coś mógłby podpowiedzieć? 😂
Nie sądziłam nigdy, że na forum kobietkowo-staraniowym poruszę taki temat, ale why not ?😂S_va_88 lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Nina, dzięki za polecajki, zagadam do mojego gina., chociaż mam problem, bo gin, do którego chodzę, odesłał mnie do kliniki mówiąc, że zaprasza już jak będę w ciąży.. chyba nie ma na mnie pomysłu, no ale nic na siłę. 19.05 mam gina w klinice i bardzo, bardzo na niego liczę ❤️
NinaB lubi tę wiadomość
👩 31
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Pustynia wrote:Myślicie że dałoby się załatwić tą Femine receptomacie lub czymś takim? Do mojej gin nie chce na razie chodzić bo ona tylko in vitro in vitro in vitro, a mi się nie chce na razie już tego słuchać 😂
Olisska lubi tę wiadomość
👩 31
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
cukrzyk1991 wrote:To prawda. Najgorzej mają Ci rodzice tych dzieci co się non stop muszą martwić. Wspominałam Wam, że moja mama ma takie podejście "kopnij się w tyłek, rób swoje i ciesz się z tego co masz". Może właśnie dlatego, że jej życie nie było kolorowe :
1) urodziła mojego brata w 1992 roku i miał zachłystowe zapalenie płuc, leżał na OIOMie i lekarze mówili, że jeśli przeżyje to będzie "warzywem" lub upośledzony - dziś jest normalnym, lekko egoistycznym 33-latkiem.
2) w 1994 roku zmarł mój tata - ot tak nagle. Wyszedł do pracy, na nic się nie skarżył. I w pracy dostał zatoru i znaleźli go martwego. A więc moja mama została wdową z dwójką dzieci w wieku 30 lat.
3) Rok czy dwa lata później przeżyła ostre zapalenie trzustki które mocno przeorało jej zdrowie.
4) W 2000 roku zachorowałam na cukrzycę typu 1. Lekarze przez 3 miesiące nie potrafili mnie zdiagnozować pomimo typowych objawów. Do szpitala klinicznego jechałam już praktycznie w stanie śpiączki cukrzycowej. I potem całe życie jej się wywróciło do góry nogami (znowu). Miała dziecko z cukrzycą i musiała się nauczyć jak z tym żyć - jak przeliczać wymienniki / węglowodany/ jak podawać zastrzyki własnemu dziecku itd.
4) W 2004 roku z kolei jej mama, a moja babcia (z którą mieszkałyśmy i byłyśmy zżyte) dostała nowotwór jelita grubego. Mama wzięła wolne roczne w pracy - wymieniała jej stomię itd. Opiekowała się. Babcia zmarła rok po diagnozie w wieku 70 lat (moja mama miała wtedy jedynie 42 lata).
Dla mnie ona jest heroską, bo naprawdę na tyle co ona przeżyła to zawsze myśli w miarę optymistycznie i mówi, żeby cieszyć się tym co mamy i "kopnąć" w tyłek - nie przeżywać i robić swoje/działać.Marzycielka94 lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Pustynia wrote:Dziewczyny, zgłaszam u mnie biel bez żadnej wątpliwości ⚪️ Czyli na urodzinowy prezent muszę jeszcze poczekać 😅
Trochę pofantazjowałam, że mogę pokazać mężowi pozytywny teścik na dzisiejszej kolacji itd… same wiecie
No ale! Nie boli mnie ten test jakoś bardzo, pamiętam o tym, że robiłam go praktycznie dla sportu (dziś 33 dc, progesteron tydzień temu 0,22, więc na 99% cykl bezowulacyjny albo owulacja jakaś turbo późna). Także czekam grzecznie na 🐒, oby nie była wredna i przyszła w miare szybko.
Miłego dnia laseczki!
Edit: zapomniałam napisać, że już oficjalnie jestem 30-letnią bezdzietną lambadziarą 🙈 to dziś do kompletu idę dawać w szyję 😂
Podziwiam za optymizm i tak jako 30-tolatka bezdzietna idź dać w szyję. 🦆nakazuje. HahahaPustynia lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Marzycielka94 wrote:Ja właśnie wygooglałam, że jest dostępna w aptekach internetowych i tak sobie myślę, że skoro jest dostępna to chyba bez recepty można to kupić?😅
Ja kupowalam na allegro, nawet nie wiedzialam ze jest na recepte 😅Pustynia, NinaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek -
cukrzyk1991 wrote:Ooo ! Z nieba mi kobieto spadłaś xD ! Mogę Cię prosić o małą pomoc/doradztwo ? Bo dosłownie jesteśmy teraz na etapie że wybieramy CAŁY SPRZĘT do domu - od lodówek czy zmywarek w zabudowie po pralki/suszarkę itd.
Są jakieś modele ktore polecasz ? Albo typowo odradzasz ? Lub firmy/modele ? Największą zagwostkę mamy co do lodówki w zabudowie (typowa 60, ale dobrze jakby była mega pojemna) oraz pralki i suszarki i płyty indukcyjnej (tez klasyczny rozmiar). Zalezy nam na dobrej jakosci w stosunku do ceny. Jeśli coś jest naprawdę perełką to chętnie zawsze dopłacimy do jakości. Pleaseeeee 🙏🙏🙏 Zależy mi na szczerej opinii kogoś kto widzi co sie dzieje z elektroniką 😇😊
Na PW możemy omówić wszystko, co by tu dziewczyn nie zanudzać 🙈 Mogę też przygotować wirtualny koszyk, który zawsze możesz sobie pozmieniać, nie trzeba od razu kupować z niego, także na spokojnie. Ogarniemy też jakieś rabaty. 😛Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
hope♥ wrote:Na PW możemy omówić wszystko, co by tu dziewczyn nie zanudzać 🙈 Mogę też przygotować wirtualny koszyk, który zawsze możesz sobie pozmieniać, nie trzeba od razu kupować z niego, także na spokojnie. Ogarniemy też jakieś rabaty. 😛
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Justa, podziwiam za cierpliwość i trzymam kciuki 💪
Hope, na szczęście już po i możemy odpoczywać (edit: widzę, że jednak nie 🤣) Klienci potrafią czasem wyprowadzić z równowagi...
Gnom, a w jakich dniach najczęściej masz owulacje? U mnie organizm z PCOS robi w ciągu cyklu wielokrotnie podchody. Wszystko się szykuje, śluz jest, ból jest, a owulacji jednak nie ma. I najczęściej występuje ona ok. 25 dnia. (Gdzie lekarze już chcą faszerować lekami na wywołanie 🤦). Na Twoim miejscu bym jeszcze potestowała do ewidentnego piku. No i co to za testy?
Generalnie przy PCOS warto rozważyć wprowadzenie metforminy. Do tego inozytol i niepokalanek też robi robotę.
Kokosik, trzymam kciuki, żeby to było to 🥹
Cieszę się, że już po pracy. Idę łyknąć suple i spać, a jutro już typowo grill 😎 Dzisiaj starałam się trzymać czysta michę, żeby jutrzejsza rozpusta jakoś bardzo się nie odbiła na wadze 🙈 No i w poniedziałek idę na USG. To będzie 14dc, ale znając życie jeszcze nic nie będzie się działo.
Dobrej nocy dziewczyny! A kropki niech rosną 🥹
hope♥ lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.aś. wrote:Justa, podziwiam za cierpliwość i trzymam kciuki 💪
Hope, na szczęście już po i możemy odpoczywać (edit: widzę, że jednak nie 🤣) Klienci potrafią czasem wyprowadzić z równowagi...
Gnom, a w jakich dniach najczęściej masz owulacje? U mnie organizm z PCOS robi w ciągu cyklu wielokrotnie podchody. Wszystko się szykuje, śluz jest, ból jest, a owulacji jednak nie ma. I najczęściej występuje ona ok. 25 dnia. (Gdzie lekarze już chcą faszerować lekami na wywołanie 🤦). Na Twoim miejscu bym jeszcze potestowała do ewidentnego piku. No i co to za testy?
Generalnie przy PCOS warto rozważyć wprowadzenie metforminy. Do tego inozytol i niepokalanek też robi robotę.
Kokosik, trzymam kciuki, żeby to było to 🥹
Cieszę się, że już po pracy. Idę łyknąć suple i spać, a jutro już typowo grill 😎 Dzisiaj starałam się trzymać czysta michę, żeby jutrzejsza rozpusta jakoś bardzo się nie odbiła na wadze 🙈 No i w poniedziałek idę na USG. To będzie 14dc, ale znając życie jeszcze nic nie będzie się działo.
Dobrej nocy dziewczyny! A kropki niech rosną 🥹
Właśnie staram się dowiedzieć kiedy i czy w ogóle jest ta owulacja, dopiero 2 cykl starań. 🫠
Metforminę i inozytol już długo biorę. Ogólnie moje cykle nigdy nie były jakieś mega rozjechane, najdłuższy chyba 42 dni, a tak to zawsze 30-34. Teraz po odstawieniu anty dostałam okres po dokładnie 28 dniach od pierwszego dnia krawienia z odstawienia.
Ogólnie planuję się tak po trzecim cyklu wybrać do lekarza żeby sprawdzić czy w ogóle mam owulacje, bo jak teraz pójdę to mnie pogonią że mam dać organizmowi czas na ogarnięcie się po tabletkach antykoncepcyjnych.
Mam testy owulacyjne z domowego laboratorium. Będę testować na pewno, przynajmniej dopóki mi się testy nie skończą. 😅 Po prosty po śluzie spodziewałam się że jak owulka będzie to jakoś w tym tygodniu.PCOS, insulinooporność, niedoczynność tarczycy -
Gnom, a to nie jest tak, że przy antykoncepcji tak czy siak długość cyklu będzie prawidłowa? Tak gdybam, bo w końcu wielu lekarzy uznaje antykoncepcje jako metode leczenia (a raczej maskowania objawow) PCOS 🤦 Pewnie też temperatura by Ci podpowiedziała czy ta owulacja na pewno występuje. Trzymam kciuki, żebys wyłapała tego pika 💪Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Kokosik wrote:W ogóle na wywołanie okresu polecam 🍆🍆🍆
Jest po 2:00, nie mogę spać, no walnęłam drzemkę po 18:00, jestem w 33dc, więc może zgarnę chłopa zamiast oglądać "You" 😂😅Marzycielka94, Kokosik, Powder, Pustynia lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️