W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola8999 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie do tych które stosowaly feminum pregna globulki. Mam jutro inseminację i zastanawiam się czy dzis zaaplikować. Czy po tym są takie pozostałości jak po progesteronie dopochwowym ? Nie chcę żeby lekarz dopytywał co to bo to tak na własną rękę 💩 no i czy jedna wystarczy bo w kolejne dni to już chyba bez sensu, a wg ulotki aplikuje się co dwa dni.
Moze nie pozostałości, bo czopek jest z gliceryny, która sie rozpuszcza, ale ja osobiście stosuje po nich wkładkę, bo jest po prostu bardzo mokro.
Wg ulotki powinno sie zaaplikować jakby przed owu, w owu i po owu, wiec.. juz Twoja decyzja jak zrobisz. Natomiast jeśli masz aplikować to dzis, nie jutro, bo to musi najpierw zacząć działać- qg ulotki "zaleca się stosowanie 6h przed stosunkiem".Ola8999 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Marzycielka94 wrote:A właśnie, polećcie jakąś macę, słyszałam, że przynosi rewelacyjne efekty, tylko nie wiem jaką kupić i jak to parzyć. Ostatnio kupiłam na spróbowanie w starbucksie i była przepyszna, no ale jednak pewnie tam było więcej dodatków niż antyoksydantów 😂
Mace można dodawać jak przyprawę nawet przy gotowaniu obiadu np. sosu. 😊Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
kikix0o wrote:Mam wynik
Wczoraj beta 259.08 a dzisiaj 289.37
Zadzwoniła do mnie gin. i powiedziała, że ciąża nie rozwija się prawidłowo i na ten moment mam co 2 dni badać hcg i wysyłać jej wynik, czyli teraz w czwartek. A gdyby zaczął boleć mnie brzuch, to mam do niej od razu pisać, bo nie można wykluczyć pozamacicznej…
Załamka, czekanie na najgorsze. Powiedziała, że wydaje jej się że w końcu beta stanie i zacznie spadać, ale jak na razie dziwnie że tak powoli rośnie.
Boję się, że to może jednak pozamaciczna i że w każdej chwili coś może zacząć się dziać…
Tragiczne uczucie jak wiesz, że i tak nic z tego nie będzie a nie możesz nic zrobić i tylko czekasz na wyrok który nie wiadomo nawet kiedy nadejdzie, albo czy nie skończy się jakimiś poważnymi problemami 😭
Strasznie mi przykro((
kikix0o lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Księgowa wrote:Mace można dodawać jak przyprawę nawet przy gotowaniu obiadu np. sosu. 😊✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Pa-u-linka - jak tam testowanie ? Robiłas dziś test ? Bo pamiętam że sprawdzałaś chyba czy coś się tli czy to zastrzyk ?🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8 (cb ?), 9 cs z lamettą 💉
🍀 10cs !
✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon -
Właśnie mnie zaatakował na fb post tej znajomej u której byłam na babyshower. Wstawiła zdjęcie bobasa, urodził się trochę wcześniej i przeszła mnie taka myśl, czy mi kiedykolwiek będzie dane przywitać swoje Maleństwo. 🥺
Ale jednocześnie co jakiś czas mam takie wewnętrzne poczucie, że nie polecimy z mężem w podróż poślubną, którą planujemy na ten rok, bo będę w ciąży.
Rollercoaster. 🙈S_va_88 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Księgowa wrote:Moze nie pozostałości, bo czopek jest z gliceryny, która sie rozpuszcza, ale ja osobiście stosuje po nich wkładkę, bo jest po prostu bardzo mokro.
Wg ulotki powinno sie zaaplikować jakby przed owu, w owu i po owu, wiec.. juz Twoja decyzja jak zrobisz. Natomiast jeśli masz aplikować to dzis, nie jutro, bo to musi najpierw zacząć działać- qg ulotki "zaleca się stosowanie 6h przed stosunkiem".
Ale pięknie kwiatowo na pierwszej stronie 🌷🌷🌷 gratulacje dziewczyny, nie udzielam się ale zaglądam regularnie 🍀🍀♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈 -
Marty.Na wrote:Jeśli ma Cię to pocieszyć w jakiś sposób, to powiem Ci,że byłam w podobnej sytuacji. Moja beta rosła, ale nieprawidłowo. Potem ładnie nagle wybiła i przyrody był odpowiedni. Niestety, skończyło się i tak jak nie powinno, ale chodzi o kwestie, że jednak wybiła, więc daj jej czas. Wierzę, że u Ciebie wszystko skończy się dobrze
Dziekuje wam za wszystkie komentarze 🥺❤️28👩🏼❤️👨🏼29
23.04 - ✔️ test
Beta:
23 kwietnia - 17.37
25 kwietnia - 44.71
30 kwietnia - 151.80 🥺🍀
5 maj - 259.08 😢
6 maj - 289.37 😢 - podejrzenie cb/cp -
Marzycielka94 wrote:A mozesz polecić jakąś konkretną?
Wiesz co.. chyba niekoniecznie, bo ja kupowałam ja w Rossmann, nie rozeznawalam sie szczegółowo jak mam być szczera.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ola8999 wrote:Dziękuję. Ale chyba odpuszczę, będzie co ma być. Na następny raz zapytam ginekolog jak z łączeniem tego z inseminacja.
Ale pięknie kwiatowo na pierwszej stronie 🌷🌷🌷 gratulacje dziewczyny, nie udzielam się ale zaglądam regularnie 🍀🍀
Mysle, ze to nie będzie problem, bo to właściwie sam inozytol, ale zapytaj jeśli będziesz sie czuła pewniej i daj znać, bo sama jestem ciekawa.
Mój gin mowil, ze to jest booster dla plemników 😁Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny mam zagwozdkę
Znalazłam swój opis cytologii z sierpnia 2024 i w opisie jest, że znaleziono jakieś zmiany odczynowe związane z zapaleniem i/lub typową regeneracją ale ja wtedy już jakoś olałam temat i nic z tym nie zrobiłam
Myślicie że to może być jakiś problem? Powinnam ją powtórzyć? Oprócz tego cytologia prawidłowa nic innego nie znaleziono
Miałam tam zalecenie zrobić badanie p16/Ki67 a ja o tym zapomniałam Boże ale jestem głupia.. Teraz się jeszcze tym stresujęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 23:17
28👩🏼❤️👨🏼29
23.04 - ✔️ test
Beta:
23 kwietnia - 17.37
25 kwietnia - 44.71
30 kwietnia - 151.80 🥺🍀
5 maj - 259.08 😢
6 maj - 289.37 😢 - podejrzenie cb/cp -
emciak wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi czy to będzie duży strzał w kolano jeśli jutro zrobię betę ale nie minie 48h?
Wczoraj miałam pobieraną krew po 15:00 a jutro chcę zrobić badanie około 9:00 bo endokrynolog kazała mi od razu oznaczyć TSH więc musiałabym nie przyjmować leków i później zjeść śniadanie. Mam rozterkę czy podzielić te badania na dwa ukłucia czy po prostu wziąć pod uwagę to, że wynik bety będzie do porównania po 42h, co byście zrobiły?20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Aga32 wrote:Jaka jestem zła... Kupiłam konsultacje on-line odnośnie tego progesteronu głównie bo z wynikami tarczycowymi nic oprócz zmienionej dawki nie zrobię niestety... No i mam taką odpowiedź "dzień dobry. Progesteron w ciąży wydzielany jest pulsacyjnie i pojedynczy wynik nie stanowi o konieczności leczenia. A już na pewno nie leczy się samego wyniku badania bez dolegliwości bądź wyraźnych wskazań klinicznych (z danej ciąży, nie na podstawie poprzednich niepowodzeń). Zatem należy Panią zbadać, wykonać usg, aby stwierdzić ewentualną koniecznośc zastosowania leku" wiem że niby progesteron na poziomie 5 może dać radę ale wynik 14 sam w sobie jest niski w tym momencie i po poronieniu dodatkowo moim zdaniem powinno się brać to pod uwagę... Do tego ten ból brzucha:(
Ale Aguś, ból brzucha to normalne na tym etapie20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
emilgiana wrote:@Kokosik @Aga32 gratulacje! 🌷🩷
Tulę za biel i małpy 🫂
My dopiero wracamy, majówka się przedłużyła 😅
Powiem Wam, że bardzo odpoczęłam psychicznie. Przez ten czas niepłodność nie istniała a dzieci innych osób tak mnie denerwowały, że zastanawiałam czy oby na pewno chcę mieć własne.. 🤣
Miałam też dziwną rozmowę z przyjaciółką, która wie, że staramy się o dziecko od 3 lat i wypaliła mi, że no ona się stara od stycznia i nie może zajść, jest załamana i w ogóle. No nie wiedziałam co mam jej odpowiedzieć. Po prostu mnie zatkało. Może już jestem przewrażliwiona i mam porytą głowę przez to wszystko.20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
emilgiana wrote:@Kokosik @Aga32 gratulacje! 🌷🩷
Tulę za biel i małpy 🫂
My dopiero wracamy, majówka się przedłużyła 😅
Powiem Wam, że bardzo odpoczęłam psychicznie. Przez ten czas niepłodność nie istniała a dzieci innych osób tak mnie denerwowały, że zastanawiałam czy oby na pewno chcę mieć własne.. 🤣
Miałam też dziwną rozmowę z przyjaciółką, która wie, że staramy się o dziecko od 3 lat i wypaliła mi, że no ona się stara od stycznia i nie może zajść, jest załamana i w ogóle. No nie wiedziałam co mam jej odpowiedzieć. Po prostu mnie zatkało. Może już jestem przewrażliwiona i mam porytą głowę przez to wszystko.20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
dziewczyny proszę was o pomoc! 🫶jak wyglądała wasza implantacja? Zawsze przed okresem miałam bóle podbrzusza, jajników, bóle głowy i ogólnie samopoczucie do 🍑
Teraz jestem 10 dpo, jutro powinnam dostać miesiączke ale nie miałam żadnych objawów poza bólami w dole pleców przy wysiłku… nie boli mnie brzuch nie bolą jajniki, a jednak dziś koło 17 dostałam plamien, które są widoczne tylko na papierze, podpaska 1 miała jedną małą brązową plamkę, a druga zupełnie czysta… czy jest szansa że to implantacja? Czy któraś z was miała podobnie??? Teraz praktycznie papier czysty, lekko zabarwiony na różowo i nie wiem czy się rozkręci, bo miewam plamienia przed okresem, ale zawsze są objawyS_va_88 lubi tę wiadomość
-
Ola9896 wrote:Odebrałam właśnie wyniki:
Beta - 38,5
Progesteron - 19,68
Czy mam się czymś martwić? Wiem, że ważniejsze będą kolejne wyniki bety, aczkolwiek już moje myśli zaczynają szaleć i zastanawiać się, czy wszystko okej 🙃20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Sandra18070! wrote:dziewczyny proszę was o pomoc! 🫶jak wyglądała wasza implantacja? Zawsze przed okresem miałam bóle podbrzusza, jajników, bóle głowy i ogólnie samopoczucie do 🍑
Teraz jestem 10 dpo, jutro powinnam dostać miesiączke ale nie miałam żadnych objawów poza bólami w dole pleców przy wysiłku… nie boli mnie brzuch nie bolą jajniki, a jednak dziś koło 17 dostałam plamien, które są widoczne tylko na papierze, podpaska 1 miała jedną małą brązową plamkę, a druga zupełnie czysta… czy jest szansa że to implantacja? Czy któraś z was miała podobnie??? Teraz praktycznie papier czysty, lekko zabarwiony na różowo i nie wiem czy się rozkręci, bo miewam plamienia przed okresem, ale zawsze są objawy
Wg mnie objawy sa zależne od wysokości progesteron w organizmie. Na dwoje babka wróżyła.. ja plamienie implantacyjne miałam juz po tym jak wiedziałam, ze jestem w ciąży. Zrob test, 11dpo powinien dać odpowiedź. Plamienie implantacyjne pojawia sie PO implantacji czyli teoretycznie wtedy, kiedy beta HCG jest juz dodatnia.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
cukrzyk1991 wrote:Pa-u-linka - jak tam testowanie ? Robiłas dziś test ? Bo pamiętam że sprawdzałaś chyba czy coś się tli czy to zastrzyk ?
Wstawiałam rano zdjęcie ale wstawię jeszcze . Dziś kreska jakby ciemniejsza .. mam masę objawów j z ciekawości zrobiłam wieczorem test i też mi się wydaje ciemniejsza niż rano 🙈 jutro rano powtórzę test i jak kreska nie zblednie to lece na betę .S_va_88 lubi tę wiadomość
2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d) -
emilgiana wrote:Oczywiście, ja też rozumiem, że ktoś może być tak samo załamany po pierwszym nie udanym cyklu jak ja po setnym. Ale jednak bardzo mnie to zdziwiło mimo wszystko. Przy tej rozmowie padło wiele nietaktownych stwierdzeń zresztą, tak jakby w ogóle mnie nie słuchała i miała gdzieś co czuję. Przykro mi bardzo i ciężko będzie to wybaczyć.
Tak po prostu chciałam się wyżalić i to z siebie wyrzucić 😅 dobrej odpowiedzi nie ma
Ja po moje stracie usłyszałam od przyjaciółki najbliższej (która ma na cmentarzu dziecko urodzone na początku 8 miesiąca), że małżeństwa się tyle starają a ja panna w nieformalnym związku /relacji zaszłam od strzała.
Odebrałam to tak, że kurwa co ja przeżywam. Boli do tej pory......20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼