W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy już po, dostaliśmy skierowanie na cc. U nas mały się nie obróci, on tak siedzi od 4 msc. Gdyby się obracal to bym miała nadzieję, że jeszcze się uda ale gino powiedział, że nie ma szans tym bardziej, że wód płodowych nie ma jakoś mega dużo...
A ważymy dziś 2900, maleńki okruszek
KlaraJa, Blondyna.B, Nati94, Szatkownicadojajek, Milixx, Mgdra, Angelaaaa, Oliwia23, Domi_naturelover, Grażyna1820, Chrupka , Olo323, cuddlemuffin, milam lubią tę wiadomość
-
Jaka buźka 😍 jeju, jeszcze chwila i będzie z Wami 🥰👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Cześć dziewczyny
U mnie brak czasu, dużo teraz jeździmy/robimy, jakoś tak łapiemy te chwile lata.
Conte, to już tak blisko ♥️ 2900 to nie taki maleńki na ten wiek ciąży, ale nie za duży, w sam raz ♥️
Angela, jak córeczka? Zdrówka dla Was.
Grażyna, myślę o Tobie i o Stasiu i czekam na wyniki
My jutro mamy USG, idę z mężem i starszą córką. Trochę się stresuję, czy na pewno wyjdzie ok z nerkami i serduszkiem. Mały jest ostatnio bardzo aktywny, ciekawe ile już waży
Poziomka9204, Blondyna.B, conte, Olo323 lubią tę wiadomość
-
To tak jak u mnie bylo. Od 20tc ciągle miednicowo, wód też nie było dużo, więc ciężej się dziecku obrócić. Jak siedziała w 1 pozycji, tak siedziała cały czas. Nawet pomimo niskiej wagi nie mogła się przekręcić. U Was waga bardzo ładna jak na ten tydzień ciąży 😍😍 ah to już niedługo 😍 jak Ty będziesz po, to następnie moja kolej 😱🙈
conte, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
conte wrote:
Ale ładne zdjęcie 🤩
I na kiedy masz CC ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Niby mam wyniki ale jak chce pobrać to mi wyskakuje że są jeszcze niekompletne także nie wiem ale według tego cukier mam na czczo 98 po 1 godzinie 128.80 a po 2 godzinach 128.40 także nie wiem co to znaczy 🤷♀️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Niby mam wyniki ale jak chce pobrać to mi wyskakuje że są jeszcze niekompletne także nie wiem ale według tego cukier mam na czczo 98 po 1 godzinie 128.80 a po 2 godzinach 128.40 także nie wiem co to znaczy 🤷♀️
-
nick nieaktualny
-
Oliwia23 wrote:Moje nie dość, że są małe to nawet nie nabrzmiały. Moje dziecko będzie skazane na mleko modyfikowane 😔
Ps nawet jeśli dostanie mleko modyfikowane, to co w tym złego? Kochasz swoje dziecko i dasz mu to, co najlepsze ze swojej strony. Mm też mają świetny skład🙂 czasami nie ma innego wyboru albo mamy prawo do takiej decyzji🙂Oliwia23, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Oliwia23 wrote:Moje nie dość, że są małe to nawet nie nabrzmiały. Moje dziecko będzie skazane na mleko modyfikowane 😔
Moja siostra też tak miała była nastawiona że nie będzie karmić piersią a się udało 😊Oliwia23, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Nati94 wrote:Rozmiar piersi nie ma znaczenia🙂 ja mam małe piersi w stosunku do innych, ledwo D, a dzieci karmiłam aż rok- półtora i jestem z tego dumna ♥️. Z pierwszym dzieckiem miałam małe przeboje, nie umiałam karmić- dobrze, że rodzina mnie wspierała w decyzji o kp i siostra mi pomogła oraz na koniec Cdl w szpitalu. Z drugim- przystawiłam i poszło pięknie od razu, byłam naprawdę fajnie nastawiona. Teraz też nastawiam się na kp. Jak będziesz chciała, to wierzę w Ciebie, nie zawsze jest łatwo, ale są Cdl, położne i rodzina, którzy powinni Cię wspierać ♥️
Ps nawet jeśli dostanie mleko modyfikowane, to co w tym złego? Kochasz swoje dziecko i dasz mu to, co najlepsze ze swojej strony. Mm też mają świetny skład🙂 czasami nie ma innego wyboru albo mamy prawo do takiej decyzji🙂
Absolutnie nie mam nic ani do mm ani do mam, które ta opcje wybierają. Nie uważam, że będę gorsza mamą bo będzie dostawać mm, a to chyba najważniejszeOlo323 lubi tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Staś wita się z wszystkimiważę już prawie 800g , pięknie zaprezentował dziś jak potrafi ziewać i zrobić dziubek 😅❤️
Z wyników z krwi wyszła cukrzyca, ale narazie przez trzy tygodnie mam codziennie mierzyć 5 razy dziennie cukier i zapisywać. Wizyta 30.08. Wtedy lekarz zdecyduje czy potrzebuję ewentualnie insuliny czy sama dieta wystarcza
Anemia nada jest, ale co ważne nie pogłębia się.
No i co najważniejsze mogę już podjąć jakieś aktywności powoli. Bo po amniopunkcji leżałam długo bo szyjka była miękka, ale super wróciła do siebie, jest długa, twarda i zamknięta. Wiec ulga
Jutro na 8 rano jestem umówiona na odbiór wyników z amniopunkcji 👍 trzymajcie proszę kciuki, choć jestem dobrze nastawiona ❤️ Dziś na wizycie jak pan doktor zmierzył miedniczki były niewiele powiększone od ostatniej wizyty, wiec wierze ze będzie dobrze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2022, 14:37
Angelaaaa, Mgdra, conte, Szatkownicadojajek, Blondyna.B, KlaraJa, Nati94, Oliwia23, Poziomka9204, Chrupka , Olo323, milam lubią tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:
Staś wita się z wszystkimiważę już prawie 800g , pięknie zaprezentował dziś jak potrafi ziewać i zrobić dziubek 😅❤️
Z wyników z krwi wyszła cukrzyca, ale narazie przez trzy tygodnie mam codziennie mierzyć 5 razy dziennie cukier i zapisywać. Wizyta 30.08. Wtedy lekarz zdecyduje czy potrzebuję ewentualnie insuliny czy sama szósta wystarcza
No i co najważniejsze mogę już podjąć jakieś aktywności powoli. Bo po amniopunkcji leżałam długo bo szyjka była miękka, ale super wróciła do siebie, jest długa, twarda i zamknięta. Wiec ulga
Jutro na 8 rano jestem umówiona na odbiór wyników z amniopunkcji 👍 trzymajcie proszę kciuki, choć jestem dobrze nastawiona ❤️ Dziś na wizycie jak pan doktor zmierzył miedniczki były niewiele powiększone od ostatniej wizyty, wiec wierze ze będzie dobrze ❤️
Jakie usta okrąglutkie 🤩
Dobrze że miedniczki niewiele powiększone od ostatniej wizyty😊 trzymam kciuki za resztę wyników 🤞❤️Grażyna1820 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tak samo jednym moze mleko wypływać już w ciąży, a innym wcale i to też nie znaczy nic 😊Oliwia23 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Grażyna1820 wrote:Angelaaa a wy jak się czujecie? Mam nadzieje, ze dochodzicie do siebie❤️
Tak ☺️ córka nie ma gorączki lecz mocną wysypkę 🥴 niby te wysypka nie swędzi ani nic a córka jest marudna i nadal mało je 😕 mam nadzieję że za kilka dni wróci wszystko do normy ☺️Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Grażyna1820 wrote:
Z wyników z krwi wyszła cukrzyca, ale narazie przez trzy tygodnie mam codziennie mierzyć 5 razy dziennie cukier i zapisywać. Wizyta 30.08. Wtedy lekarz zdecyduje czy potrzebuję ewentualnie insuliny czy sama dieta wystarcza
Jutro na 8 rano jestem umówiona na odbiór wyników z amniopunkcji 👍 trzymajcie proszę kciuki, choć jestem dobrze nastawiona ❤️ Dziś na wizycie jak pan doktor zmierzył miedniczki były niewiele powiększone od ostatniej wizyty, wiec wierze ze będzie dobrze ❤️
Super ❤️ i zdjęcie cudne! Będę trzymała mocno kciuki ale też wierzę, że będzie dobrze 🍀✊Grażyna1820 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻