X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co słychać ? 🤗

KlaraJa lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas czas leci jak szalony, Staś jeszcze nie chodzi(dziewczyny też późno zaczęły) ale wszędzie się wspina i chodzi i biega przy meblach. Ja zostałam w pracy, którą podjęłam już wtedy na pół roku Stasia, pracuje ile chce i kiedy chce i to nas ratuje z opieką.. A co u Was? Wątek umarł, każdy nie ma czasu..

KlaraJa lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😊
    No właśnie strasznie tutaj pusto, cicho. Szkoda, bo fajnie byłoby poczytać co tam u was i bobasów 😊

U nas wszystko kręci się wokół wykańczania mieszkania. Może do wakacji uda się przeprowadzić 💪
    Laura też jeszcze nie chodzi. Wychodzi jej druga dolna czwórka i dolne dwójki, więc jest ciekawie. Nauczyła się jęczeć i czasami mam dość wysłuchiwania tego jak jej coś nie pasuje 😂

Angela, a co tam u Ciebie? 😊

KlaraJa, pp2018 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obecnie trzydniówka 🤦‍♀️ na szczęście gorączka minęła i wyszła wysypka, także Olek już zachowuje się normalnie, bo przez kilka ostatnich dni było ciężko… gorączka ponad 39 stopni, brak apetytu, senność, brak chęci na zabawę. W czwartek musieliśmy go zawieść wcześniej do żłobka, był marudny ale myśleliśmy że chodzi o wczesną godzinę ale koło 13 zadzwonili że gorączkuje i nie chce jeść, także w piątek poszliśmy do lekarza, lekarka z wyników krwi stwierdziła że to wirus i mieliśmy działać objawowo. Od wczoraj nie ma gorączki a wyszła wysypka, także ma być już tylko lepiej 🤞
    A tak w życiu to wróciłam do pracy, Olek bardzo lubi chodzić do żłobka, Panie mówią, że nie ma z nim żadnych problemów, lubi się bawić, próbuje nawiązywać jakieś kontakty z innymi dziećmi, jest odważny (zaczepia starsze dzieciaki 😅), jak go odbieram to rzuca wszystkim co ma w rękach i biegnie do mnie, uwielbiam po niego przychodzić 🥹 zaczął chodzić jakoś od połowy stycznia, chwilę przed roczkiem postawił pierwszy krok ale tak całkowicie sam zaczął chodzić właśnie koło 13m, teraz wyciągnął jeździk od teściów i całkiem nieźle mu idzie 😊 jak nie przejawia pierwszych zachowań „buntu dwulatka” to jest wesoły, uwielbia się wspinać na łóżka, kanapy, fotele, jest ciekawski, wejdzie w każdą szparę i wyciągnie coś o czym nie miałam wcześniej pojęcia że mam 🙈 gdyby tylko przestał wkładać wszystko do buzi to byłoby super 😅 a co tam u Ciebie Anglaaa? Nati, Chrupka fajnie, że się tutaj odezwałyście 😊

Chrupka lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej 🥰 od stycznia mąż i dziewczynki dużo chorują 😕 pod koniec lutego wylądowałam z Alą w szpitalu..
    Ja też znalazłam dorywcza pracę żeby trochę kasy wpadło więc mąż też trochę więcej czasu ma z dziewczynami 😅 od września Maja idzie do przedszkola więc zobaczymy jak to będzie i z chorobami też 😂

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo, jest tu kto? 😊

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, ktoś tu jeszcze zagląda?
    Co u Was dziewczyny? 😃

Angelaaaa lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej 🤗

Leci czas jak szalony, że ciężko ogarnąć 😆
    Majka od września do przedszkola także stresuj jest. Dziewczyny rozrabiają na maxa 🙆🏻‍♂️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! 😊
    U nas przeprowadzka na swoje mieszkanie i kolejna córka w brzuszku 🥰

Jak się macie? Nasz wątek trochę umarł, ale sama nie mam kiedy wejść na forum i coś napisać, więc podejrzewam, że u was też brakuje chwili przy dziecku/dzieciach 😅

Angelaaaa, Paulina666 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo akurat zajrzałam.
    Hej hej..Staś zaczął chodzić kilka dni przed 18 mż. Aktualnie biega i chodzi tak, że się za.nami nawet nie ogląda. Jest niesamowity, fajnie się bawi z nami i rodzeństwem i innymi dziećmi. Umie też walczyć o swoje a czasami nawet rozwala siostrom zabawki jeśli nie chcą się z nim bawić xD no komedia bo później uczę go żeby przeprosił i robi cacy i obślinia i tuli dziewczyny 😄
    Starsza zaczęła szkołę, młodsza 2 rok rzedazkola, piękny czas ♥️😄
    Co u reszty? 🧡
    Ostatni raz pisałam tu w kwietniu,seerio? 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2024, 00:08

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka gratulacje 🥳 jak się czujesz ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Paulina666 Autorytet

Wysłany: 11 września 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka gratuluję!💗🥳

👱‍♀️-40
    5 lat starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 12 września 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka gratulacje 😍
    U nas właśnie przechodzimy żłobkową infekcję, miesiąc temu przeszliśmy rotawirusa… matko dziewczyny to było gorsze niż początki ciąży i wymioty…. A tak to Oluś jest po prostu niesamowity, zabawny, inteligentny, bardzo porządny i pracowity jak to mówią panie w żłobku 😂 jest pierwszy do mycia rączek, włożenia czapki, posprzątania zabawek, układania krzesełek, umycia stoliczków itd. teraz uczy się sam ubierać i całkiem dobrze mu to idzie. Przy tym wszystkim nagradza się gromkimi brawami 😆 ma tyle energii że ja padam na twarz pod wieczór a ten puszcza sobie muzykę z pianinka i jeszcze tańczy i każe nam tańczyć razem z nim 😅
    Cały czas zastanawiamy się nad drugim dzieckiem, mieliśmy w planach zacząć się starać od września ale po pierwsze jakoś nie możemy się na 100% zdecydować 😅 a po drugie mój organizm nam płata figle bo jak od łyżeczkowania w kwietniu miałam okres praktycznie jak w zegarku, tak teraz krwawię od prawie 2 tygodni i obawiam się że znowu mam jakiegoś polipa….

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Chrupka gratulacje 🥳 jak się czujesz ?

Dziękuję 🥰
    Czuję się bardzo podobnie jak w pierwszej ciąży. Przez 7 tygodni miałam leki przeciwwymiotne, bo bez nich nie dało się funkcjonować. Czekałam na drugi trymest jak na zbawienie, ale niestety nie przyszła ta siła i werwa do obowiązków 😅 ciągle czuje zmęczenie i gdybym mogła to przeleżałabym cały dzień, ale niestety pierwsze dziecko na to nie pozwala 😅

Angelaaaa lubi tę wiadomość

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Dziękuję 🥰
    Czuję się bardzo podobnie jak w pierwszej ciąży. Przez 7 tygodni miałam leki przeciwwymiotne, bo bez nich nie dało się funkcjonować. Czekałam na drugi trymest jak na zbawienie, ale niestety nie przyszła ta siła i werwa do obowiązków 😅 ciągle czuje zmęczenie i gdybym mogła to przeleżałabym cały dzień, ale niestety pierwsze dziecko na to nie pozwala 😅

Chrupka a Twoja córeczka chodzi do żłobka? Zastanawiałam się nad tym jak to jest jak ma się jedno dziecko żłobkowe i drugie w drodze, bo teoretycznie będąc na l4 nie możesz zajmować się dzieckiem czyli taki żłobek jest ok, ale z drugiej strony dziecko, szczegolnie w tym okresie jesienno-zimowym, przynosi ze żłobka różne infekcje i też trochę strach żeby się nie zarazić… ja np obecnie jestem chora, synek po jednej infekcji już jest ok, ale ja mówić nie mogę 🤦‍♀️

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Chrupka a Twoja córeczka chodzi do żłobka? Zastanawiałam się nad tym jak to jest jak ma się jedno dziecko żłobkowe i drugie w drodze, bo teoretycznie będąc na l4 nie możesz zajmować się dzieckiem czyli taki żłobek jest ok, ale z drugiej strony dziecko, szczegolnie w tym okresie jesienno-zimowym, przynosi ze żłobka różne infekcje i też trochę strach żeby się nie zarazić… ja np obecnie jestem chora, synek po jednej infekcji już jest ok, ale ja mówić nie mogę 🤦‍♀️

Miała iść od października na 3-4h dziennie do nowo otwartego żłobka u nas, ale koleżanka, która pracowała w tym żłobku w innej miejscowości trochę mnie zniechęciła, że tam nie było tak kolorowo i wstrzymałam się. Umowę mam wydrukowaną, ale nie wiem co robić 😕
    Spróbuję jeszcze podzwonić do innych żłobków, ale w naszym mieście jest ich mało i ciężko jest się dostać

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
‹‹ 710 711 712 713 714
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ