Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co słychać ? 🤗

KlaraJa lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas czas leci jak szalony, Staś jeszcze nie chodzi(dziewczyny też późno zaczęły) ale wszędzie się wspina i chodzi i biega przy meblach. Ja zostałam w pracy, którą podjęłam już wtedy na pół roku Stasia, pracuje ile chce i kiedy chce i to nas ratuje z opieką.. A co u Was? Wątek umarł, każdy nie ma czasu..

KlaraJa lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😊
    No właśnie strasznie tutaj pusto, cicho. Szkoda, bo fajnie byłoby poczytać co tam u was i bobasów 😊

U nas wszystko kręci się wokół wykańczania mieszkania. Może do wakacji uda się przeprowadzić 💪
    Laura też jeszcze nie chodzi. Wychodzi jej druga dolna czwórka i dolne dwójki, więc jest ciekawie. Nauczyła się jęczeć i czasami mam dość wysłuchiwania tego jak jej coś nie pasuje 😂

Angela, a co tam u Ciebie? 😊

KlaraJa, pp2018 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obecnie trzydniówka 🤦‍♀️ na szczęście gorączka minęła i wyszła wysypka, także Olek już zachowuje się normalnie, bo przez kilka ostatnich dni było ciężko… gorączka ponad 39 stopni, brak apetytu, senność, brak chęci na zabawę. W czwartek musieliśmy go zawieść wcześniej do żłobka, był marudny ale myśleliśmy że chodzi o wczesną godzinę ale koło 13 zadzwonili że gorączkuje i nie chce jeść, także w piątek poszliśmy do lekarza, lekarka z wyników krwi stwierdziła że to wirus i mieliśmy działać objawowo. Od wczoraj nie ma gorączki a wyszła wysypka, także ma być już tylko lepiej 🤞
    A tak w życiu to wróciłam do pracy, Olek bardzo lubi chodzić do żłobka, Panie mówią, że nie ma z nim żadnych problemów, lubi się bawić, próbuje nawiązywać jakieś kontakty z innymi dziećmi, jest odważny (zaczepia starsze dzieciaki 😅), jak go odbieram to rzuca wszystkim co ma w rękach i biegnie do mnie, uwielbiam po niego przychodzić 🥹 zaczął chodzić jakoś od połowy stycznia, chwilę przed roczkiem postawił pierwszy krok ale tak całkowicie sam zaczął chodzić właśnie koło 13m, teraz wyciągnął jeździk od teściów i całkiem nieźle mu idzie 😊 jak nie przejawia pierwszych zachowań „buntu dwulatka” to jest wesoły, uwielbia się wspinać na łóżka, kanapy, fotele, jest ciekawski, wejdzie w każdą szparę i wyciągnie coś o czym nie miałam wcześniej pojęcia że mam 🙈 gdyby tylko przestał wkładać wszystko do buzi to byłoby super 😅 a co tam u Ciebie Anglaaa? Nati, Chrupka fajnie, że się tutaj odezwałyście 😊

Chrupka lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej 🥰 od stycznia mąż i dziewczynki dużo chorują 😕 pod koniec lutego wylądowałam z Alą w szpitalu..
    Ja też znalazłam dorywcza pracę żeby trochę kasy wpadło więc mąż też trochę więcej czasu ma z dziewczynami 😅 od września Maja idzie do przedszkola więc zobaczymy jak to będzie i z chorobami też 😂

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo, jest tu kto? 😊

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, ktoś tu jeszcze zagląda?
    Co u Was dziewczyny? 😃

Angelaaaa lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej 🤗

Leci czas jak szalony, że ciężko ogarnąć 😆
    Majka od września do przedszkola także stresuj jest. Dziewczyny rozrabiają na maxa 🙆🏻‍♂️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 4 września, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! 😊
    U nas przeprowadzka na swoje mieszkanie i kolejna córka w brzuszku 🥰

Jak się macie? Nasz wątek trochę umarł, ale sama nie mam kiedy wejść na forum i coś napisać, więc podejrzewam, że u was też brakuje chwili przy dziecku/dzieciach 😅

Angelaaaa, Paulina666 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo akurat zajrzałam.
    Hej hej..Staś zaczął chodzić kilka dni przed 18 mż. Aktualnie biega i chodzi tak, że się za.nami nawet nie ogląda. Jest niesamowity, fajnie się bawi z nami i rodzeństwem i innymi dziećmi. Umie też walczyć o swoje a czasami nawet rozwala siostrom zabawki jeśli nie chcą się z nim bawić xD no komedia bo później uczę go żeby przeprosił i robi cacy i obślinia i tuli dziewczyny 😄
    Starsza zaczęła szkołę, młodsza 2 rok rzedazkola, piękny czas ♥️😄
    Co u reszty? 🧡
    Ostatni raz pisałam tu w kwietniu,seerio? 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 00:08

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka gratulacje 🥳 jak się czujesz ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Paulina666 Autorytet

Wysłany: 11 września, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka gratuluję!💗🥳

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 12 września, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka gratulacje 😍
    U nas właśnie przechodzimy żłobkową infekcję, miesiąc temu przeszliśmy rotawirusa… matko dziewczyny to było gorsze niż początki ciąży i wymioty…. A tak to Oluś jest po prostu niesamowity, zabawny, inteligentny, bardzo porządny i pracowity jak to mówią panie w żłobku 😂 jest pierwszy do mycia rączek, włożenia czapki, posprzątania zabawek, układania krzesełek, umycia stoliczków itd. teraz uczy się sam ubierać i całkiem dobrze mu to idzie. Przy tym wszystkim nagradza się gromkimi brawami 😆 ma tyle energii że ja padam na twarz pod wieczór a ten puszcza sobie muzykę z pianinka i jeszcze tańczy i każe nam tańczyć razem z nim 😅
    Cały czas zastanawiamy się nad drugim dzieckiem, mieliśmy w planach zacząć się starać od września ale po pierwsze jakoś nie możemy się na 100% zdecydować 😅 a po drugie mój organizm nam płata figle bo jak od łyżeczkowania w kwietniu miałam okres praktycznie jak w zegarku, tak teraz krwawię od prawie 2 tygodni i obawiam się że znowu mam jakiegoś polipa….

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 20 września, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Chrupka gratulacje 🥳 jak się czujesz ?

Dziękuję 🥰
    Czuję się bardzo podobnie jak w pierwszej ciąży. Przez 7 tygodni miałam leki przeciwwymiotne, bo bez nich nie dało się funkcjonować. Czekałam na drugi trymest jak na zbawienie, ale niestety nie przyszła ta siła i werwa do obowiązków 😅 ciągle czuje zmęczenie i gdybym mogła to przeleżałabym cały dzień, ale niestety pierwsze dziecko na to nie pozwala 😅

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 24 września, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Dziękuję 🥰
    Czuję się bardzo podobnie jak w pierwszej ciąży. Przez 7 tygodni miałam leki przeciwwymiotne, bo bez nich nie dało się funkcjonować. Czekałam na drugi trymest jak na zbawienie, ale niestety nie przyszła ta siła i werwa do obowiązków 😅 ciągle czuje zmęczenie i gdybym mogła to przeleżałabym cały dzień, ale niestety pierwsze dziecko na to nie pozwala 😅

Chrupka a Twoja córeczka chodzi do żłobka? Zastanawiałam się nad tym jak to jest jak ma się jedno dziecko żłobkowe i drugie w drodze, bo teoretycznie będąc na l4 nie możesz zajmować się dzieckiem czyli taki żłobek jest ok, ale z drugiej strony dziecko, szczegolnie w tym okresie jesienno-zimowym, przynosi ze żłobka różne infekcje i też trochę strach żeby się nie zarazić… ja np obecnie jestem chora, synek po jednej infekcji już jest ok, ale ja mówić nie mogę 🤦‍♀️

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 29 września, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Chrupka a Twoja córeczka chodzi do żłobka? Zastanawiałam się nad tym jak to jest jak ma się jedno dziecko żłobkowe i drugie w drodze, bo teoretycznie będąc na l4 nie możesz zajmować się dzieckiem czyli taki żłobek jest ok, ale z drugiej strony dziecko, szczegolnie w tym okresie jesienno-zimowym, przynosi ze żłobka różne infekcje i też trochę strach żeby się nie zarazić… ja np obecnie jestem chora, synek po jednej infekcji już jest ok, ale ja mówić nie mogę 🤦‍♀️

Miała iść od października na 3-4h dziennie do nowo otwartego żłobka u nas, ale koleżanka, która pracowała w tym żłobku w innej miejscowości trochę mnie zniechęciła, że tam nie było tak kolorowo i wstrzymałam się. Umowę mam wydrukowaną, ale nie wiem co robić 😕
    Spróbuję jeszcze podzwonić do innych żłobków, ale w naszym mieście jest ich mało i ciężko jest się dostać

Starania od 08.2021

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
‹‹ 710 711 712 713 714
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ