W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPauli19 wrote:Mam kiepski dzień.. musze sie wygadać..
Drugi miesiąc stymulacji za mna, i bez efektu.
Jestem umówiona z moim ginekologiem na telefon, w pierwszy dzień miesiączki. Ja pisze mu smsa a od do mnie dzwoni popołudniu i ustalamy dalszy plan działania.
W tym miesiącu poza amorkiem, ovitrelle dostałam jakiś steryd dodatkowo do stymulacji( nie pamiętam nazwy, czekam na receptę) ale jakoś tak mnie podłamał przez ten telefon, że to już chyba ostatni miesiąc stymulacji, że pogadamy jeszcze na monitoringu ale czy dalej chce walczyć.. no kurde poczułam sie w tym wszystkim znowu taka samotna. Mam wsparcie męża mega, ale potrzebuje też wsparcia lekarza który będzie widział światełko w tym wszystkim a nie z góry miał podejście że no możemy ale to raczej efektów nie przyniesie a tak odebrałam jego ostatni telefon...
Ja rozumiem, że lekarzom najwygodniej wysłać pacjentkę na in vitro i mieć temat z głowy ale ja nie zdecyduje sie na in vitro z dawczynią komórki, na ten moment jest to u mnie nie do przeskoczenia w głowie , zresztą finansowo tez tak średnio, dopiero co kupiliśmy dom i go wykańczamy wiec jest w co pieniądze pakować...
Wkurza mnie to, ze jak ktoś ma niskie amh to lekarze zaraz stawiają krzyżyk! a HELOŁ! amh to nie wyrocznia ! to tylko jedno badanie! wiem ma ono duzy wpływ i mam wiedze na jego temat w jednym paluszku dlatego tez wiem ,że nie do kkońca nalezy sie nim aż tak sugerować.No! musiałam to "wyrzygać" przepraszam;)
Cześć 🤗
Myślałaś może o zmianie ginekologa? Jeśli obecny lekarz nie spełnia Twoich oczekiwań to może warto to rozważyć? 😊Lani lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jagodecka wrote:Hej 💛
Widze, ze tutaj sie duzo od rana dzieje. @Wojka trzymamy kciuki!
Super sie wszystko poukladalo 😍 Trzymam kciuki za HSG! Mozesz poprosic lekarza o przepisanie globulek przeciwbolowych ktore bierze sie godzine przed zabiegiem. Ja polecam, bo mnie nic a nic nie bolalo☺️
A inozytol biore juz od roku, najpierw w tabletkach a teraz w proszku do rozpuszczania. Poczytaj sobie tutaj
https://zosiawinczewska.pl/skuteczna-suplementacja-w-pcos-czesc-i-inozytole/
@czaranna Witaj 💛 Zapisac cie na testowanie jeszcze w pazdzierniku?
@Anulek84 Super zdjecie i piekny pierscionek 😍 Jeszcze raz gratulacje!
Ja musialam rano apteke odwiedzic, bo dwoch tabletek letrozolu mi braklo 🙄 Zirytowala mnie babka w aptece pytajac: dlaczego lekarz mi przepisal 30 tabletek jak takich opakowan prawie nie produkuja. Najpopularniejsze sa 100 szt 😨 i ona teraz przeze mnie musi wyrzucic do smieci 70 szt, albo musze czekac do jutra to oni zamowia 30. Powiedzialam, ze dam znac lekarzowi na nastepnej wizycie ale ze dzisiaj musze wziasc 2 wiec nie moge czekac do jutra. Obslugiwala mnie pozniej z taka mina oburzona i trwalo to o wiele dluzej niz powinno.... 🙄
Niech zmieni zawód... Jak ja nie trawię takich ludzi.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Anka32 wrote:Cześć 🤗
Myślałaś może o zmianie ginekologa? Jeśli obecny lekarz nie spełnia Twoich oczekiwań to może warto to rozważyć? 😊
To samo miałam napisać. Jeśli lekarz nie jest wsparciem i ma lekceważące podejście może warto pożegnać się z nim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 10:20
Anka32 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Jagodecka wrote:Hej 💛
Widze, ze tutaj sie duzo od rana dzieje. @Wojka trzymamy kciuki!
Super sie wszystko poukladalo 😍 Trzymam kciuki za HSG! Mozesz poprosic lekarza o przepisanie globulek przeciwbolowych ktore bierze sie godzine przed zabiegiem. Ja polecam, bo mnie nic a nic nie bolalo☺️
A inozytol biore juz od roku, najpierw w tabletkach a teraz w proszku do rozpuszczania. Poczytaj sobie tutaj
https://zosiawinczewska.pl/skuteczna-suplementacja-w-pcos-czesc-i-inozytole/
@czaranna Witaj 💛 Zapisac cie na testowanie jeszcze w pazdzierniku?
@Anulek84 Super zdjecie i piekny pierscionek 😍 Jeszcze raz gratulacje!
Ja musialam rano apteke odwiedzic, bo dwoch tabletek letrozolu mi braklo 🙄 Zirytowala mnie babka w aptece pytajac: dlaczego lekarz mi przepisal 30 tabletek jak takich opakowan prawie nie produkuja. Najpopularniejsze sa 100 szt 😨 i ona teraz przeze mnie musi wyrzucic do smieci 70 szt, albo musze czekac do jutra to oni zamowia 30. Powiedzialam, ze dam znac lekarzowi na nastepnej wizycie ale ze dzisiaj musze wziasc 2 wiec nie moge czekac do jutra. Obslugiwala mnie pozniej z taka mina oburzona i trwalo to o wiele dluzej niz powinno.... 🙄
Wczoraj na wizsycie nic mi lekarka o przeciwbólowych nie mówiła, jedyne co to żebym była na czczo. Mam nadzieje, że po prostu na oddziale mi coś dadzą. Wydaje mi się, że jak tam leżałam gdy miałam operacje to babeczki czekające na takie "krótkie zabiegi" oprócz głupiego Jasia dostawały też przeciwbólowe. Powoli zaczyna to do mnie docierać i zaczynam się tym stresować.
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyPauli19 wrote:Mam kiepski dzień.. musze sie wygadać..
Drugi miesiąc stymulacji za mna, i bez efektu.
Jestem umówiona z moim ginekologiem na telefon, w pierwszy dzień miesiączki. Ja pisze mu smsa a od do mnie dzwoni popołudniu i ustalamy dalszy plan działania.
W tym miesiącu poza amorkiem, ovitrelle dostałam jakiś steryd dodatkowo do stymulacji( nie pamiętam nazwy, czekam na receptę) ale jakoś tak mnie podłamał przez ten telefon, że to już chyba ostatni miesiąc stymulacji, że pogadamy jeszcze na monitoringu ale czy dalej chce walczyć.. no kurde poczułam sie w tym wszystkim znowu taka samotna. Mam wsparcie męża mega, ale potrzebuje też wsparcia lekarza który będzie widział światełko w tym wszystkim a nie z góry miał podejście że no możemy ale to raczej efektów nie przyniesie a tak odebrałam jego ostatni telefon...
Ja rozumiem, że lekarzom najwygodniej wysłać pacjentkę na in vitro i mieć temat z głowy ale ja nie zdecyduje sie na in vitro z dawczynią komórki, na ten moment jest to u mnie nie do przeskoczenia w głowie , zresztą finansowo tez tak średnio, dopiero co kupiliśmy dom i go wykańczamy wiec jest w co pieniądze pakować...
Wkurza mnie to, ze jak ktoś ma niskie amh to lekarze zaraz stawiają krzyżyk! a HELOŁ! amh to nie wyrocznia ! to tylko jedno badanie! wiem ma ono duzy wpływ i mam wiedze na jego temat w jednym paluszku dlatego tez wiem ,że nie do kkońca nalezy sie nim aż tak sugerować.No! musiałam to "wyrzygać" przepraszam;)
Podpisze się po tym co piszą dziewczyny.
Myśle, że warto zmienić gina na takie co ci dosłownie powie „damy radę!” Bo tak jak piszesz to właśnie przydałoby ci się usłyszeć od specjalisty 🥲
Negatywne mysli nigdy nie przyniosą pozytywnych działań…
Ściskam cieplutko i rozważ rady dziewczyn 🤍💛goska000, Lani lubią tę wiadomość
-
Alysa wrote:Wczoraj na wizsycie nic mi lekarka o przeciwbólowych nie mówiła, jedyne co to żebym była na czczo. Mam nadzieje, że po prostu na oddziale mi coś dadzą. Wydaje mi się, że jak tam leżałam gdy miałam operacje to babeczki czekające na takie "krótkie zabiegi" oprócz głupiego Jasia dostawały też przeciwbólowe. Powoli zaczyna to do mnie docierać i zaczynam się tym stresować.Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
@Pauli19 dokładnie tak jak dziewczyny piszą poszukaj innego ginekologa - to on jest dla Ciebie a nie Ty dla niego. Ja sama mimo tego, że wcześniej nigdy się nie zawiodłam na swojej miałam obawy czy mnie nie odeśle z niczym bo w końcu staramy się dopiero 10 cykli. A ona sama stwierdziła, że jak po pół roku nie ma nic to nie ma na co czekać, trzeba zacząć diagnostykę póki jakość komórek jajowych jest dobra. Tu nie ma na co czekać bo jednak z każdym miesiącem w większym lub mniejszym stopniu nasze szanse spadają.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Pusshka wrote:Ja miałam HSG z rtg i nie brałam żadnych przeciwbólowych - było ok Wiadomo, każda ma inny próg bólu, może faktycznie warto na badaniach przed zabiegiem poprosić o coś na ból
goska000 lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Alysa wrote:Próg bólu raczej mam wysoki - ból miesiączkowy mnie nie rozpieszcza . Będę pamiętać, żeby zapytać się o coś przeciwbólowego. Już bym chciała mieć to za sobą
A może HSG nie będzie wcale potrzebne...🤞goska000 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
@jagodecka przegapiłaś moje 2 kreski
Dziewczyny w walce o dziecko bardzo ważny jest lekarz i jeśli chociaż w najmniejszym stopniu macie wątpliwości to warto poszukać inneo.goska000, Pusshka, Bulbasek lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Bee90 wrote:robiłaś w 8dpo? Ojej to super szybko.
Nie stesuj się bielą. Ja bym nie wytrzymała i robila dzisiaj :p💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Alysa wrote:Wczoraj na wizsycie nic mi lekarka o przeciwbólowych nie mówiła, jedyne co to żebym była na czczo. Mam nadzieje, że po prostu na oddziale mi coś dadzą. Wydaje mi się, że jak tam leżałam gdy miałam operacje to babeczki czekające na takie "krótkie zabiegi" oprócz głupiego Jasia dostawały też przeciwbólowe. Powoli zaczyna to do mnie docierać i zaczynam się tym stresować.
Jeśli mogę coś doradzić. Najczęściej podają leki na bazie opioidów. Ja poprosiłam o Ketonal domięśniowo dzięki czemu cały dzień funkcjonowałam normalnie. Bolało przez chwilę bo lewy niedrożny/ledwo drożny, ale byłam świadoma i wszystko widziałam.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Alysa wrote:Próg bólu raczej mam wysoki - ból miesiączkowy mnie nie rozpieszcza . Będę pamiętać, żeby zapytać się o coś przeciwbólowego. Już bym chciała mieć to za sobą
Będzie dobrze. Nie taki diabeł straszny! 🤗 Ja również się stresowałam, a próg bólu mam wysoki przez bolesne miesiączki, jednak to mnie nie uspokoiło. Po prostu trzeba to przeżyć. Dasz radę09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Pusshka wrote:Mi lekarz zawsze przepisywał Letrozol 30 szt. 😬 Ale Ty mieszkasz w Szwecji, więc może inaczej.
Ech, nie ma to jak miłe rozpoczęcie dnia 😅
A tak z ciekawosci, w jakiej cenie kupujesz zazwyczaj?
@Pauli19 dziewczyny napisaly juz wszystko 💛 nowy lekarz moze spojrzec na stary problem w inny sposob.. Trzymam kciuki!
@Anka32 Do tego szefowa apteki🙄 ehh.. moze wstala lewa noga..
@goska000 Moze miala gorszy dzien... Napewno przekaze lekarzowi, Z drugiej strony co ja zrobie z 100 tabletek gdy sie w koncu uda? 😅 (Bo musi sie udac nie?)
@Alysa Nie stresuj sie kochana 💛 Zapytaj wczesniej czy mozesz cos dostac, tym bardziej gdy masz bolesne miesiaczki. Na pewno bedzie dobrze.
@eniana Wybacz kochana juz wpisuje 🤩 I gratuluje oczywiscie, niech fasolka rosnie zdrowo! Wiem ze mialas rozne przejscia wczesniej wiec trzymam kciuki podwojnie💛💛🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Ktos wie czy klaudia_23 pisala cos wiecej? Bo moze przeoczylam, ale pisala o plamieniu i nie wiem czy testuje dzis?🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
nick nieaktualnyJagodecka wrote:@Anka32 Do tego szefowa apteki🙄 ehh.. moze wstala lewa noga..
Jak szefowa to pewnie uważa, że wszystko jej wolno 🤣
Ale z drugiej strony odkąd skończyłam szkołę średnią to pracowałam z ludźmi na co dzień i też staram się zawsze zrozumieć panią/pana zza lady 😁Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Jagodecka wrote:A tak z ciekawosci, w jakiej cenie kupujesz zazwyczaj?
@Pauli19 dziewczyny napisaly juz wszystko 💛 nowy lekarz moze spojrzec na stary problem w inny sposob.. Trzymam kciuki!
@Anka32 Do tego szefowa apteki🙄 ehh.. moze wstala lewa noga..
@goska000 Moze miala gorszy dzien... Napewno przekaze lekarzowi, Z drugiej strony co ja zrobie z 100 tabletek gdy sie w koncu uda? 😅 (Bo musi sie udac nie?)
@Alysa Nie stresuj sie kochana 💛 Zapytaj wczesniej czy mozesz cos dostac, tym bardziej gdy masz bolesne miesiaczki. Na pewno bedzie dobrze.
@eniana Wybacz kochana juz wpisuje 🤩 I gratuluje oczywiscie, niech fasolka rosnie zdrowo! Wiem ze mialas rozne przejscia wczesniej wiec trzymam kciuki podwojnie💛💛
Oczywiście, że się uda! Jeśli tabletki zostaną to wyrzucisz do kosza. Po pozytywnym teście już nic innego nie będzie miało znaczeniaJagodecka lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Anka32 wrote:Jak szefowa to pewnie uważa, że wszystko jej wolno 🤣
Ale z drugiej strony odkąd skończyłam szkołę średnią to pracowałam z ludźmi na co dzień i też staram się zawsze zrozumieć panią/pana zza lady 😁
Ja z kolei nie rozumiem za bardzo takiego zachowania. Zwłaszcza, że to nie było widzimisię klientkiJagodecka lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Jagodecka wrote:Ktos wie czy klaudia_23 pisala cos wiecej? Bo moze przeoczylam, ale pisala o plamieniu i nie wiem czy testuje dzis?
Pisalam ze nie testuje, czekam po prostu na @ bo temp leciala w dol jak szalona, juz mi spadla do tej z 1 fazy. Ale juz sama nie wiem..
wczoraj po poludniu zaczelam krwawic ale lekko, myslalam ze @ sie zaraz rozkreci, w nocy nadal lekko (wystarczala wkladka), a teraz juz praktycznie nic 🤷🏼♀️ dodatkowo dzis temp odbila do gory (ale zaspalam dzis i mierzylam o 8:45 zamiast o 8:00). Jednak mimo wszystko nie licze na ten cykl, bo progesteron wyszedl mi niski plus ta temp spadala bardzo. Takze czekam wciaz na 🐒. Nie chce testowac teraz bo biel jeszcze bardziej zaboli niz po prostu @. Ale jesli do jutra nie przyjdzie to sikne na patyk z rana.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)