W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂Kil wrote:Melduję @
wcześniej była tez biel po drodze... ale łudziłam się, że może jednak test był za wcześnie...xD niestety nie...
ale gratuluje każdej która zobaczyła II
<3<3
Kil lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:@Weronika- super, że jesteś tak nastawiona. Oby wizyta przebiegła bezproblemowo. 🍀🤞
Widzę, w stopce, że fajnie podnieśliście mężowy morfologię, zdradzisz co suplementował ? 🤔😊
Akurat w przypadku morfologii u mojego męża magicznie zadziałało ograniczenie stresu. Nie brał w tamtym okresie żadnych suplementów. Byliśmy w trakcie budowy domu i pierwszy wynik był w trakcie prac, a drugi już po wprowadzce. To był dla nas największy dowód na to jaki wpływ na nasze organizmy ma stres i brak wypoczynku. Zresztą u mnie było podobnie. W trakcie budowy miałam cykle po 60 dni, 2 miesiące po wprowadzce cykle skróciły się do 24-30 dniowych.
Miczka lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙

-
Dziewczyny czy napieracie u lekarza na to żeby partner był przy usg? Lekarz, do którego mam iść podobno na to nie pozwala i troszkę mnie to martwi, bo chciałabym żeby mąż był ze mną i w sumie nie wiem, czy jest to podstawa do tego żeby szukać innego lekarza. 🤷🏻♀️👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙

-
Gdyby mi zależało na tym żeby mój mąż przy tym był to wolałabym na wizycie powiedzieć lekarzowi, że w takim razie dziękuję za wizytę i wyjść, niż jakby miał go nie wpuścić. Dla partnera też to może być ważny moment, albo może dużo wnieść do tego wspólnego przeżywania. Ja uważam to za ważne, bo oni muszą to inaczej przeżywać, nie czują objawów, nie czują ruchów, a to sprzyja rozwojowi więzi. Na samym początku wizyty na twoim miejscu powiedziałabym lekarzowi, że zależy Ci na takiej wizycie.Weronka wrote:Dziewczyny czy napieracie u lekarza na to żeby partner był przy usg? Lekarz, do którego mam iść podobno na to nie pozwala i troszkę mnie to martwi, bo chciałabym żeby mąż był ze mną i w sumie nie wiem, czy jest to podstawa do tego żeby szukać innego lekarza. 🤷🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 10:18
Weronka, Niaha, Zuzanna99, Ominoki lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:Akurat w przypadku morfologii u mojego męża magicznie zadziałało ograniczenie stresu. Nie brał w tamtym okresie żadnych suplementów. Byliśmy w trakcie budowy domu i pierwszy wynik był w trakcie prac, a drugi już po wprowadzce. To był dla nas największy dowód na to jaki wpływ na nasze organizmy ma stres i brak wypoczynku. Zresztą u mnie było podobnie. W trakcie budowy miałam cykle po 60 dni, 2 miesiące po wprowadzce cykle skróciły się do 24-30 dniowych.
A robiliście oba badania w tej samej klinice ?
Wiedziałam, że stres potrafi obniżyć morfologię, ale nie sądziłam, że aż tak 😯 -
Cześć dziewczyny!
Cukruś 🤞za wizytę!🍀 Wrzesień będzie piękny!🙌🤩 Jakby co pisz, ze wszystkim Ci pomogę 😉
Weronka, za bardzo się stresujesz tą sprawą. Idziesz na pierwsze USG żeby potwierdzić czy jest pęcherzyk i czy jest w odpowiednim miejscu. Badanie będzie wykonane przez pochwę. Nie robiłabym tu z igły widły, tylko zapytała czy na kolejną wizytę może wejść mąż i tyle 🤷🏼♀️ Zazwyczaj na serduszko pozwalają wejść i posłuchać, ale zależy to od lekarza, a z tym trzeba rozmawiać. W każdym razie podstawa to zdrowie Twoje i potwierdzenie ciąży, nie to czy mąż może wejść.
Tulę za wszystkie @ i biele 🫂
Gratuluję pięknych kreseczek!❤️
Dobrego tygodnia 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 10:21
-
nick nieaktualny
-
Weronka, ja całą ciążę już chodziłam na USG z mężem. Pierwsze miałam w 6 tygodniu równo, bo tak zaleciła lekarka i akurat już było serduszko. Wiem, że dla męża właśnie ten moment zobaczenia serduszka na USG był taki najważniejszy, bo mu uświadomił, że będzie tatą ❤️ wszystko chyba zależy od lekarza, trochę się to po pandemii pozmieniało, ale generalnie są lekarze którzy na to pozwalają 🙂08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
KarolinaAnastazja wrote:A robiliście oba badania w tej samej klinice ?
Wiedziałam, że stres potrafi obniżyć morfologię, ale nie sądziłam, że aż tak 😯
Tak, badanie było w tej samej klinice. 🙂
Angi - ja chyba się tym nie stresuję tak bardzo jak mój mąż, chciałby być ze mną i mówi to otwarcie, ja zresztą też wolałabym żeby był przy mnie i tyle, więc po prostu troszkę się obawiam jaka może być jego reakcja jak lekarz go wyprosi. 😅
Według mnie to, czy ktoś będzie przy badaniu w stu procentach powinno być wyborem pacjenta, a nie lekarza. Bo później tak jak napisała Lani partnerom faktycznie ciężko może być przeżywać ciążę, a takie spojrzenie na monitor usg jest bardziej emocjonalne niż spojrzenie na samo zdjęcie. My lubimy zbierać takie wzruszające wspomnienia. 🫠
Lani lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙

-
Niaha, Wron Kraa, JaMiNi, MiaSakura, Kil, KarolinaAnastazja, Miczka, Bluesky, EwelinaWer19, Kasia111, Incognitka, ELka, Rybeńka, Cukruś, Lani, MamaGai, Putka2022, Palinkaaa, Ominoki lubią tę wiadomość
-
-
W jakim będziesz tygodniu w dniu usg?Weronka wrote:Też się obawiam. USG dopiero w piątek. U mnie jest spore zagrożenie ciąży pozamacicznej ze względu na niedrożny jajowód. Jednak jestem dobrej myśli i Ty też musisz być! Pozytywne myślenie i spokój w tym momencie jest dla nas kluczowe.
Ja na ten moment cieszę się chwilą. Rodzinka poinformowana, trzymają za nas mocno kciuki i czekają w piątek na wieści. Zostaje mi miziać się do piątku po brzuchu i prosić kropkę żeby z nami została. 🫠Zostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Landrii wrote:W jakim będziesz tygodniu w dniu usg?
Będzie początek 7 tygodnia.👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙