W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaGai i Malinowa92 - to ja się jeszcze trochę łudzę ale na betę nie mam jak na razie iść. Ostatnia @ miałam 27 lipca, ten cykl dość dziwny bo mimo boli owulacyjnych i zmiany śluzu na bezpłodny temperatura późno skoczyła. Przez ostatnie dwa tygodnie praktycznie żadnych objawów PMS - mimo że zawsze były 3 dni po owu; aż do teraz. Jestem drugi dzień po terminie spodziewanej @, boli mnie co jakis czas brzuch jak na okres i piersi od mniej więcej 4 dni, test ujemny. A w głowie mam pełno myśli, raz że na pewno znowu klapa i cykl po prostu był zaburzony, a za chwilę że może jednak nie i organizm robi mi niespodziankę,
MamaGai, Malinowa92 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
KarolinaK wrote:Alysa, ojej, ale historia! Mam nadzieję, że to pasmo nieszczęśliwych wydarzeń niebawem się skończy. To rzeczywiście trudne, jak widzisz, że innym się udaje bez większego problemu... Też mnie to dotyka, że nawet nie ma z kim pogadać za bardzo, bo dla innych to abstrakcja...
Mam taką nadzieję co miesiąc, ale jak na razie co miesiąc się zawodzę. Szczególnie że co chwilę po rodzinie kolejne wieści o ciąży. A osoba która wie że się staramy i nam nie wychodzi też co jakiś czas w towarzystwie porusza temat że teraz to już na nas czas... Jeszcze w tym cyklu się łudzę, że może coś będzie do jestem drugi dzień po spodziewanej @, ale test wyszedł ujemny23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Alysa wrote:MamaGai i Malinowa92 - to ja się jeszcze trochę łudzę ale na betę nie mam jak na razie iść. Ostatnia @ miałam 27 lipca, ten cykl dość dziwny bo mimo boli owulacyjnych i zmiany śluzu na bezpłodny temperatura późno skoczyła. Przez ostatnie dwa tygodnie praktycznie żadnych objawów PMS - mimo że zawsze były 3 dni po owu; aż do teraz. Jestem drugi dzień po terminie spodziewanej @, boli mnie co jakis czas brzuch jak na okres i piersi od mniej więcej 4 dni, test ujemny. A w głowie mam pełno myśli, raz że na pewno znowu klapa i cykl po prostu był zaburzony, a za chwilę że może jednak nie i organizm robi mi niespodziankę,26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
MamaGai wrote:Czekamy na dalsze informacje
Malinowa92 lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Mam straszny dylemat. Stresuje się czekać aż do 13 września na wizytę żeby się dowiedzieć że znowu jest puste jajo. Chciałam się umówić prywatnie ale zrezygnowałam w ostatniej chwili bo się stresuje ze w 6+1 też będzie puste i się najem kolejnego stresu. Totalnie mnie ta ciąża przeraża i jakoś nie potrafię myśleć pozytywnieZostałam mamą 25.04.2024 💓
-
Malinowa92 wrote:Daj jutro koniecznie znać jaka beta! 😊 Ja zakładam, że też 4, bo ostatni okres miałam 26.07.2023 Jesteśmy praktycznie w tym samym terminie 😅
Mnie w ogóle piersi nie bolą, ale są pełniejsze i sutki mam napuchnięte. Mdłości były ewidentnie sygnałem od organizmu, że powinnam zrobić test, bo teraz cisza. Ciągle bym coś jadła 😂 Ja też mam bóle jak na okres, ale sporadycznie. Plecy czasem dają o sobie znać, ale co zauważyłam.. (z tego co czytałam, to nie ma tematów zakazanych 😁) duuużo śluzu. Prawie taki jak płodny, ale nie do końca. Jest gęsty, lepki i czasem z przerażeniem sprawdzam, czy to nie okres 😟 Napady gorąca nadal się twardo trzymają.
Ciekawa jestem, co jeszcze na nas czeka
Taak, dokładnie ze śluzem mam to samo! Też co chwile sprawdzam czy to nie przypadkiem okres, zwłaszcza, że boli mnie brzuch. 🙈 Faktycznie jesteśmy praktycznie w tym samym momencie, mój ostatni okres 30 lipca.
Czekajmy zatem na rozwój wydarzeń i trzymam kciuki za nas i wszystkie inne dziewczyny!♥️
MiaSakura, Malinowa92 lubią tę wiadomość
-
Malinowa, Kasiasiasia ja mam mega podobnie bo dzisiaj 28 dc czyli wychodzi 4 tydzień 🥰
Jeśli chodzi o objawy to tez podobnie 😁 ból piersi (ale inaczej niż zawsze), zmiana smaków (nie smakuje mi to co zwykle) no i pobolewanie w podbrzuszu.
W sumie to intuicja mnie tknęła żeby zrobić test, poza tym objawy bardzo podobne do PMS 🤣
Trzymam kciuki za przyrosty betki ☝🏼🙏🏼
macie umówione już pierwsze wizyty? Na kiedy?
Kasiasiasia, Malinowa92 lubią tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
MiaSakura wrote:Malinowa, Kasiasiasia ja mam mega podobnie bo dzisiaj 28 dc czyli wychodzi 4 tydzień 🥰
Jeśli chodzi o objawy to tez podobnie 😁 ból piersi (ale inaczej niż zawsze), zmiana smaków (nie smakuje mi to co zwykle) no i pobolewanie w podbrzuszu.
W sumie to intuicja mnie tknęła żeby zrobić test, poza tym objawy bardzo podobne do PMS 🤣
Trzymam kciuki za przyrosty betki ☝🏼🙏🏼
macie umówione już pierwsze wizyty? Na kiedy?
To już jesteśmy 3 na tym samym etapie! 😀
Ja mam wizytę zaplanowaną na 21 września (powinna być tydzień wcześniej, ale mój lekarz jest wtedy na urlopie), może podejdę sobie wtedy do kogoś innego tylko zerknąć na usg czy wszystko jest ok. Do tej pory mam brać duphaston, pregna start, pregna dha i magnez.
MiaSakura lubi tę wiadomość
-
EwelinaWer19 wrote:Dziewczyny umówiłam się do lekarza na 31/08
Ostatni okres 26/07 czyli podobnie jak niektóre dziewczyny, beta z wczoraj prawie 300, coś już będzie widać czy przesunąć na pozniejszy termin ?
Będzie widać pęcherzyk ciążowy, ale serduszka jeszcze nie będzie. Jeżeli zależy Ci, żeby usłyszeć serduszko, to przesuń na dwa tyg później wizytę. -
EwelinaWer19 wrote:Dziewczyny umówiłam się do lekarza na 31/08
Ostatni okres 26/07 czyli podobnie jak niektóre dziewczyny, beta z wczoraj prawie 300, coś już będzie widać czy przesunąć na pozniejszy termin ?
Cokolwiek widać przy becie 1000, biorąc pod uwagę podwajanie się do 48h, to powinno być już widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 23:06
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Piątek, piateczek weekendu poczateczek u mnie dzisiaj monit o 11 czy zlote jajo peklo 🤞🤞Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Ja melduje 🐒26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
@edith- jak tam dzisiejsze testowanie ?
@MamaGai- ściskam! Pamiętaj, że to pierwszy dzień ciąży! 😉
@aśś- daj znać co z jajem 🥚
@Landrii-tylko się cieszyć, kropek daje o sobie znać, to dobrze 🤭🍀
@EwelinaWer19- najlepiej tak 7/8tydzień, żeby zobaczyć czy serducho dzowni ❣️
U mnie dzisiaj z rana popadało, wiec chłodniej i przyjemniej. Super, że już piątek. Sobota u Nas aktywna, bo jedziemy na koncert Bocielliego (zdaje sobie sprawę, że mało osób jest tu z tego gatunku muzycznego ).
Popołudnie nadganiam prace w ogrodzie.
Co do moich symptomów to wszystkie ustały. Ani cyce nie bolą, ani nie mdli. W niedzielę/poniedziałek powinna być @-więc czekam!
Oby to był dobry dzień, dla każdego! 😉MamaGai, Angi90 lubią tę wiadomość
-
edith wrote:U mnie dzisiaj test ujemny. Bielutko 😔
a który dpo ? może za wcześnie ? -
KarolinaAnastazja wrote:a który dpo ? może za wcześnie ?
11 dpo. Okres powinien przyjść w poniedziałek lub wtorek. -
edith wrote:11 dpo. Okres powinien przyjść w poniedziałek lub wtorek.
Niektórym w 11dpo jeszcze nic nie przebija, poczekamy na informację od Ciebie po weekendzieedith lubi tę wiadomość
-
edith wrote:11 dpo. Okres powinien przyjść w poniedziałek lub wtorek.
Może być za wcześniej, poczekaj do poniedziałku. Trzymam kciuki 🙂u mnie jest 3 dni po @, dzisiaj jeszcze brzuch mnie nie bolał ani razu, tylko piersi cały czas. Ale wczorajszy test popołudniu był ujemny.edith lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...