X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Lani27 Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Dokładnie, mój też ciemny. Coś mu tam tłumacze i zaczyna czaić co gdzie kiedy. Ale na razie słabo.

Nawet się z nim wczoraj o to pokłóciłam, że odkąd zaczęliśmy się starać, to ja wszystko ogarniam, myślę nad dietą, suplami, ogarniam badania i wizyty u lekarzy. Nie wspominając o tym co przeżywam, a jego życie za wiele się nie zmieniło

Myślę, że to tylko dodatkowy stres, który jest niepotrzebny. Ale rozumiem Cię, bo my kobiety zwykle dajemy z siebie 100% i mamy wrażenie, że druga strona daje od siebie za mało.
    Ja ostatnio miałam ciekawą rozmowę z mężem, też cały czas wydawało mi się, że po nim chyba wszystko spływa, a ja tu ogarniam wszystko jak szalona, a jednak ostatnio usłyszałam, że chłop się stresuje, że cały czas przejmuje się tym, że musi stanąć na wysokości zadania a i tak nie wychodzi. A przecież stres czy to u kobiet, czy mężczyzn wpływa na efekty starań, więc najważniejsze to aby nie poddawać się aż tak temu stresowi i negatywnym emocjom. Staraj się myśleć pozytywnie, i jak to mówią: nadzieja umiera ostatnia. Ja przynajmniej wychodzę z tego założenia i mimo tylu niepowodzeń, dalej walczę.

Marzycielka94, Powder, Justa28, Mardotka, Wianek, Olisska, PaulinaNnn lubią tę wiadomość

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

🔬Świadome staranie od 04.2024

15cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

🔬 06.2025 - wizyta w klinice Invicta

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość
    💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo

🧔🏽‍♂️ on
    🩺 badanie nasienia 11.2024
    - koncentracja 128mln
    - szybki ruch postępowy 25%
    - morfologia 1%

💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris
  • ater Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja dzisiaj obudziłam się w grobowym humorze :( Jestem 9 albo 10 dpo i tak bardzo bym chciała żeby się udało, ale mam świadomość, że są bardzo małe szanse przez słabe wyniki nasienia. Aż płakać mi się chciało w pracy. Nie pomaga to, że cały czas przebywam tam z małymi dziećmi 😭

Wystarczy tylko jeden dobry🤍 nie trać nadziei!

Lani27, Marzycielka94, snieżka, Mstka, Nana11, Zosia667 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Dokładnie, mój też ciemny. Coś mu tam tłumacze i zaczyna czaić co gdzie kiedy. Ale na razie słabo.

Nawet się z nim wczoraj o to pokłóciłam, że odkąd zaczęliśmy się starać, to ja wszystko ogarniam, myślę nad dietą, suplami, ogarniam badania i wizyty u lekarzy. Nie wspominając o tym co przeżywam, a jego życie za wiele się nie zmieniło

Z własnego doświadczenia powiem, że też byłam w tym punkcie. Miałam moment, gdzie byłam strasznie zła na męża o to, że ja ogarniam wszystko i staram się na 200%, a on nie. Dużo było kłótni w tamtym czasie. I wiem, że im większy nacisk i presję kładziemy na nich(mężczyzn) tym to gorzej funkcjonuje.

Bo (teraz polecę psychologicznie🤣) wchodzimy w taką rolę matki, a nie partnerki - powinieneś to, powinieneś tamto, nie zapomniałeś supli? Ograniczyłeś tamto i siamto? Zaczynamy pilnować ich jak dzieci, co z kolei w facetach budzi frustrację bo to jednak związek partnerski, a nie rodzicielski. I odbija się to nie tylko na staraniach, a przede wszystkim na związku.

Ze swojej strony polecam bardziej zachęcać niż nakazywać - zaczęłam zachęcać byśmy razem na spacery chodzili, basen itd. Proponowałam spontaniczne aktywności. Wieczorem zrobiłam rytuał że pijemy soczek pomidorowy i łykamy suple, pokazałam, że zamiast bułki i kabanosów na śniadanie może kupić sobie sałatkę gotową. Takie drobne lekko sugerujące zmiany i mniej mojego nacisku przyniosły efekt- mąż sam teraz pilnuje tych rzeczy, sam pamięta o suplach i sam kupuje sobie sok pomidorowy, a w weekendy sam proponuje długi, poranny spacer. Gdy na niego naciskałam to po prostu nie działało. Pamiętajcie też o sobie, a nie tylko o staraniach ❤️‍🩹

Kokosik, Siasi, Marzycielka94, White1, Pogubiona, Nayeli, Powder, Mstka, Justa28, Mardotka, Wianek, Deyansu, Olisska lubią tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza
    PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana
    Amh 1,16 🥲
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż raczej jest wszystkiego ciekawy. Więc podchodzi bardzo zadaniowo do wszystkiego co robi w życiu, obydwoje jesteśmy pracoholikami i perfeksjonalistami. To nie zawsze jest dobre, o dziwo. Na początku też myślałam, że on się nie interesuje a okazało się, że cichaczem sam dużo czytał. Już nawet wie z której firmy testy owu sa ok a z której nie lubię. Często przypomina o suplementacji i raz się wkurzył jak mu rano nie napisałam że poszłam oznaczyć prog 7dpo tylko dopiero wieczorem się dowiedział 😂 Co miesiąc głaszcze po brzuchu i mówi że teraz na pewno się uda a jak nie to żebym się nie przejmowała bo jest przekonany, że na pewno będziemy rodzicami. Ma rozplanowany pokoik dla dziecka i urlop na tacierzyński (o zgrozo 3 miesiące).
    No ale wiecie tym większe jest rozczarowanie dla mnie co miesiąc, że się nie udaje. Jak widzę jak mąż tego bardzo pragnie, na niego to działa jak na mnie. Czyli dołująco.

Donna89, Marzycielka94, Pogubiona, Powder, Mardotka, Loraa lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
  • almost.there Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-0092.jpg

To po plackach, a te testy do kosza idą 😡 dzięki dziewczyny za 🤞🏼🤞🏼🤞🏼❤️

assialbnn lubi tę wiadomość

• brilka Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almost.there przykro mi 🫂🫂🫂🫂🫂

almost.there lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas momentem zwrotnym były badania nasienia, kiedy mąż zobaczył, że powinien nad sobą bardziej popracować. Rano zamiast kawy czeka już na nas woda z cytryną, na zakupach sam wrzuca do koszyka owoce jak leci i dorzuca sok pomidorowy. Od wyników, które były tydzień temu, codziennie wyciąga mnie (nie ja jego, jak wcześniej) na spacery i proponuje dodatkowe aktywności. Jakieś takie szczęście w nieszczęściu, że tak to niefortunnie nazwę, że te wyniki zadziałały na niego tak motywująco. Dużo rozmawiamy o staraniach, o nas, mamy takie podejście, że na pewno nam się uda, tylko trzeba poczekać, bo „wyczekane smakuje lepiej”❤️

Siasi, Pogubiona, Powder, Lani27, White1, Donna89, kasialinkaa, Mstka, Mardotka, Olisska lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

06/25 - starania wstrzymane
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Almost.there przykro mi 🫂🫂🫂🫂🫂
    Również przytulam… 😢❤️

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

06/25 - starania wstrzymane
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    IMG-0092.jpg

Przykro mi :( Też kiedyś przeszłam oszukańce, wiem co czujesz ❤️:(

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    IMG-0092.jpg

A one są dosłownie z AliExpress?
    Sorki za dosłowność ale skąd pomysł żeby zamówić testy z takiej strony skoro są ogólnie dostępne i tanie na allegro czy aptekach internetowych?

NinaB lubi tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
    08.07 prenatalne ❤️

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • ater Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    IMG-0092.jpg

Bardzo mi przykro 😔 narobiły nadziei głupie testy.

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • almost.there Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    A one są dosłownie z AliExpress?
    Sorki za dosłowność ale skąd pomysł żeby zamówić testy z takiej strony skoro są ogólnie dostępne i tanie na allegro czy aptekach internetowych?

A nie wiem stwierdziłam, że to nie ma znaczenia po prostu a miały dużo zamówionych i dobrych opinii więc wrzuciłam do koszyka przy zamawianiu jakiś drobnostek 🤷‍♀️

• snieżka Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    IMG-0092.jpg

przykro mi :(

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almost przykro mi, ściskam 😭😞

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Z własnego doświadczenia powiem, że też byłam w tym punkcie. Miałam moment, gdzie byłam strasznie zła na męża o to, że ja ogarniam wszystko i staram się na 200%, a on nie. Dużo było kłótni w tamtym czasie. I wiem, że im większy nacisk i presję kładziemy na nich(mężczyzn) tym to gorzej funkcjonuje.

Bo (teraz polecę psychologicznie🤣) wchodzimy w taką rolę matki, a nie partnerki - powinieneś to, powinieneś tamto, nie zapomniałeś supli? Ograniczyłeś tamto i siamto? Zaczynamy pilnować ich jak dzieci, co z kolei w facetach budzi frustrację bo to jednak związek partnerski, a nie rodzicielski. I odbija się to nie tylko na staraniach, a przede wszystkim na związku.

Ze swojej strony polecam bardziej zachęcać niż nakazywać - zaczęłam zachęcać byśmy razem na spacery chodzili, basen itd. Proponowałam spontaniczne aktywności. Wieczorem zrobiłam rytuał że pijemy soczek pomidorowy i łykamy suple, pokazałam, że zamiast bułki i kabanosów na śniadanie może kupić sobie sałatkę gotową. Takie drobne lekko sugerujące zmiany i mniej mojego nacisku przyniosły efekt- mąż sam teraz pilnuje tych rzeczy, sam pamięta o suplach i sam kupuje sobie sok pomidorowy, a w weekendy sam proponuje długi, poranny spacer. Gdy na niego naciskałam to po prostu nie działało. Pamiętajcie też o sobie, a nie tylko o staraniach ❤️‍🩹
    Macie racje, ja wiem, że on też tym się przejmuje bardzo. I też się stara, rzucił palenie, przestał pić energetyki, od listopada w ogóle nie pije alkoholu. Stara się jeść lepiej itd.
    Wczoraj miałam jakiś zajazd i tak mu to wytknęłam. Nawet głupia miałam pretensje o to chyba, że on nie dramatyzuje jak ja 😂 A wiem, że też się przejmuje i przeżywa to na swój sposób

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️EBV -> Odroczenie drugiej stymulacji

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 26 marca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    IMG-0092.jpg

Tulę 🫂🫂🫂

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
    23.06.25 - kolejna wizyta 🤞🤞🤞
    30.06.25 - Prenatalne 🤞🤞🤞

preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Macie racje, ja wiem, że on też tym się przejmuje bardzo. I też się stara, rzucił palenie, przestał pić energetyki, od listopada w ogóle nie pije alkoholu. Stara się jeść lepiej itd.
    Wczoraj miałam jakiś zajazd i tak mu to wytknęłam. Nawet głupia miałam pretensje o to chyba, że on nie dramatyzuje jak ja 😂 A wiem, że też się przejmuje i przeżywa to na swój sposób

Ja na starcie też bardzo przeżywałam to, że mój mąż tak nie przeżywa :P
    On ogólnie z tych mało wylewnych, niezmuszony na poważne tematy gadać nie lubi, ale krok po kroku widzę, że jest mega zaangażowany, w rozmowach wyłapuje, że sam dużo sobie doczytał o pewnych kwestiach, aktualnie też mamy etap, że zamawia sobie samodzielnie czarnuszke, kupuje sok pomidorowy i codziennie do pracy robi sobie z tego miksturę 🥺 z alko praktycznie oboje zrezygnowaliśmy, chociaż wcześniej lubiliśmy sobie weekendami powinkować. Ale no kilka razy jak się przy jakiejś okazji napił drinka to mu się język rozwiązał i sam mówił, że nie może się doczekać, że będzie super, na pewno nam się uda i żebym sobie na codzień nie myślała, że mu nie zależy i się nie przejmuje. Niby to wiem, po tym co na codzień robi, ale super było to usłyszeć na żywo haha

No, ale żeby nie było tak słodko to zanim doszliśmy do tego etapu to kilka solidnych kłótni za nami 😅😆

Mardotka, Loraa lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
    🔥06.25 - drożność
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 26 marca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    właśnie umawiam się do ginekologa, zobaczymy co powie, bo nie wiem już co robić w kolejnym cyklu.

te witaminy + dieta, mam przepisane przez lekarza, po tym jak w grudniu wyszły mi niedobory B12 czy witaminy D. po 3 miesiącach sytuacja się już normuje
    Olej z wiesiołka tylko do owulacji, później odstawić wiesz ?

Mika1992 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
    16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
    progesteron 16 ng/ml ....

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷

preg.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 26 marca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almost.there tulę mocno 🫂🩷

Jednocześnie czuję się jak najgorsza osoba na planecie, bo wiedząc co teraz czujesz i tak odrobinę zazdroszczę, że widziałaś przez chwilę dwie kreski. I teraz jest mi źle z samą sobą, ale chyba z buta wjeżdżam w ten czas w cyklu, kiedy niepowodzenie siada mi na klacie i dociska, a w głowie pojawiają się setki dołujących myśli, że moje dwie kreski nigdy nie nadejdą i tak dalej.
    Kolejna para ogłosiła, że będzie się starać po ślubie za 4mce i mam już oczywiście przeświadczenie, że mimo tego, że nawet jeszcze nie zaczęli, to zajdą szybciej. Przepraszam za grobowy nastrój i rozlewanie kiepskiej energii. 😔

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 03.2024
    🔥Staranie na pełnej od 02.2025

⏳5cs in progress 🍀🍓

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
    🔜 30.06 ponowne badanie nasienia

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 26 marca, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    IMG-0092.jpg

Ohhh .... przytulam Cie 🫂💙
    I wyrzuć koniecznie te testy .

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
    16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
    progesteron 16 ng/ml ....

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷

preg.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ