Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Angel93 wrote:Hej dziewczyny 😮💨
Przychodzę dziś do Was z wiadomościami od wczorajszego urologa.
Jest źle. Musimy odłożyć starania na bok i nawet nie wiemy czy kiedykolwiek do nich wrócimy...
Mąż ma guza na jądrze. Całe jest do usunięcia. Nowotwór? Dowiemy sie po wycięciu i zbadaniu. Oby bez przerzutów. Choć przeszło mi przez myśl, że ten ból lędźwi jakiś czas temu moze miec z tym coś wspólnego..
😞
Operacja na cito lekarz mówi, że przyszły tydzień, max do dwóch. Byliśmy już na pobraniu krwi, jeszcze do załatwienia jest skierowanie na tomografię i posiew z nasienia.
Pomódlcie sie za nas 🙏
Trzymajcie się Drodzy, zdrówka dla Was. Ślę dużo siły..
Angel93 lubi tę wiadomość
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
01.26 cb 💔
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
endometrioza ❌
pozytywny antykoagulant tocznia ❌
👦🏻29
kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅
21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
🍀🍀🍀🍀 -
Angel93, widze, ze szybkie działania. Ale wspomnę o tym, bo to moze byc istotne - nie myśleliście o zabezpieczeniu nasienia? Jesli faktycznie okaze sie to nowotwór i beda konieczne naświetlania lub chemia to one niszczą plemniki doszczętnie.
Angel93, Klaudia k, Morgo, siesiepy lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Buburuza wrote:Progesteron 6.24 …
Także 🐒 nadchodzi
Przykro mi, przytulam 😞🫂
Buburuza lubi tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Dziewczyny byłam dzisiaj u mojego ginekologa, do którego chodziłam wcześniej, przed pójściem do kliniki leczenia niepłodności. Z dobrych wiadomości potwierdził że była owulacja z prawego jajnika, jest ciałko żółte i endometrium mam od 10mm do 15mm w najgrubszym miejscu. Dał mi nawet skierowanie na betę, żebym miała w razie w i nie musiała płacić.
Ale mam dwie wątpliwości:
- przeglądał moje wyniki i powiedzial, że progesteron jest ok, bo luteina jest syntetyczna i nie wychodzi z krwi 🤯 przecież luteina jest naturalna. I oczywiście, z tego co czytałam, to ta dopochwowa może w mniejszym stopniu wychodzić z krwi niż doustne leki, ale mimo wszystko. Dajcie znać czy się mylę.
- a po drugie to kwestia tej zmiany w jajowodzie. On jej nie widział. Nie mam pojęcia czy jest możliwe, żeby w dwa tygodnie się wchłonęła? Wcześniej przez miesiąc ruszyła się o ok. 2mm, a teraz nagle wchłonęłoby się 19mm w dwa tygodnie? Oczywiście bardzo się z tego cieszę, ale z drugiej strony mam wątpliwość czy on jej nie przeoczył. Specjalnie wybrałam się do niego, żeby mieć jakiś pogląd na to wszystko od kogoś innego niż ginekolog w klinice. Nie wiem czy iść znowu do kliniki sprawdzić ten jajowód czy może poszukać jeszcze jakiegoś innego lekarza? Czuję mętlik, a miałam nadzieję, że poczuję się spokojniejsza.28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Basiax wrote:Angel a lekarz to wykrył przy badaniu manualnym? Czy na usg dopiero?
W manualnym a usg potwierdziło
Basiax lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Buburuza wrote:Progesteron 6.24 …
Także 🐒 nadchodzi
🫂👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Iskierka ✨ wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj u mojego ginekologa, do którego chodziłam wcześniej, przed pójściem do kliniki leczenia niepłodności. Z dobrych wiadomości potwierdził że była owulacja z prawego jajnika, jest ciałko żółte i endometrium mam od 10mm do 15mm w najgrubszym miejscu. Dał mi nawet skierowanie na betę, żebym miała w razie w i nie musiała płacić.
Ale mam dwie wątpliwości:
- przeglądał moje wyniki i powiedzial, że progesteron jest ok, bo luteina jest syntetyczna i nie wychodzi z krwi 🤯 przecież luteina jest naturalna. I oczywiście, z tego co czytałam, to ta dopochwowa może w mniejszym stopniu wychodzić z krwi niż doustne leki, ale mimo wszystko. Dajcie znać czy się mylę.
- a po drugie to kwestia tej zmiany w jajowodzie. On jej nie widział. Nie mam pojęcia czy jest możliwe, żeby w dwa tygodnie się wchłonęła? Wcześniej przez miesiąc ruszyła się o ok. 2mm, a teraz nagle wchłonęłoby się 19mm w dwa tygodnie? Oczywiście bardzo się z tego cieszę, ale z drugiej strony mam wątpliwość czy on jej nie przeoczył. Specjalnie wybrałam się do niego, żeby mieć jakiś pogląd na to wszystko od kogoś innego niż ginekolog w klinice. Nie wiem czy iść znowu do kliniki sprawdzić ten jajowód czy może poszukać jeszcze jakiegoś innego lekarza? Czuję mętlik, a miałam nadzieję, że poczuję się spokojniejsza.
Z autopsji wiem, że badanie badaniu nie jest równe. Doskonale pamiętam jak poszłam do endokrynologa na usg - powiedział, że mam taki guz i tak wyniszczoną tarczycę, że nic z tego nie będzie. Miałam wtedy 25 lat i załamałam się...wróciłam do domu, popłakałam się, że już nic mi nie pomoże. Moja prowadząca lekarka kazała mi iść miesiąc później do tego samego lekarza od usg... i uwaga - wszystko pięknie, piękna tarczyca, mogę być spokojna... Można bzika dostać z tymi lekarzami... -
Angel przytulam, trzymajcie się 😔🫂
🤞 żeby nie było przerzutów i wszystko dobrze się skończyło.
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
🫂Buburuza wrote:Progesteron 6.24 …
Także 🐒 nadchodzi29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Bardzo Wam współczuję ale bądź dobrej myśli 🙏daj znać jak będziecie wiedzieć coś więcejAngel93 wrote:Hej dziewczyny 😮💨
Przychodzę dziś do Was z wiadomościami od wczorajszego urologa.
Jest źle. Musimy odłożyć starania na bok i nawet nie wiemy czy kiedykolwiek do nich wrócimy...
Mąż ma guza na jądrze. Całe jest do usunięcia. Nowotwór? Dowiemy sie po wycięciu i zbadaniu. Oby bez przerzutów. Choć przeszło mi przez myśl, że ten ból lędźwi jakiś czas temu moze miec z tym coś wspólnego..
😞
Operacja na cito lekarz mówi, że przyszły tydzień, max do dwóch. Byliśmy już na pobraniu krwi, jeszcze do załatwienia jest skierowanie na tomografię i posiew z nasienia.
Pomódlcie sie za nas 🙏27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
Przytulam Cię mocno 🤍Buburuza wrote:Na papierze było trochę krwi ze śluzem. Przeklęte 8dpo… najlepsze jest to, że plamienia zaczęły się, gdy zaczęłam robić testy owulacyjne. Niby jeszcze się łudzę, że może to implantacyjne, ale oszukuję się tak co miesiąc. Strasznie boli mnie podbrzusze i krzyż. Tak samo było w poprzednich miesiącach….
Mogłam poczekać z progesteronem na dziś to bym się już nie łudziła. Nie wiem co zrobię jestem wściekła na siebie, bo nie potrafię już oddychać niemyślących o staraniach i zaniedbuje emocjonalnie wiele rzeczy dookoła mnie. Nie lubię siebie takiej 😖😖😖
Wiecie jak mnie mąż wkurzył? Mówię mu ,że trochę się martwię że tyle nam nie wychodzi, a on 'znowu zaczynasz'. No aż się zwyłam ... Takie to mam wsparcie . Dla jasności chce mieć drugie dziecko, sam wyszedł z tą inicjatywą itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 12:56
Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC. -
Basiax wrote:Ja dziś 1 dc. Przypomniałam sobie, że dawno leczyłam się na boleriozę. Potem kontrolowałam i było ok i od X lat zapomniałam o temacie..może warto znów zbadać?
Zdecydowanie nie ma wskazań by to sprawdzać. Możliwe są kolejne zakażenia, ale tak jak u każdej innej osoby. Nie testujemy gdy nie ma objawów.
Basiax lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 5 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
14cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Kochana myślami jestem z Wami, wierzę że po burzy wychodzi słońce i ono do Was się za rogiem uśmiechnie. 🤞🤞🤞🩷 Wysyłam dobrą energię ♥️Angel93 wrote:Dziekuje Wam kochane za słowa otuchy jesteście wspaniałe ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 12:55
Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.