Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale luteina wychodzi w krwi. Zawiera progesteron, nie żaden syntetyczny odpowiednik.
Czemu lekarz powiedział inaczej? Mam nadzieję że się pomylił. 🤷🏻
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙

-
Mi właśnie gin jak dawała skierowanie na drożność (dała na zaś, bo jestem po cp, i jakby nam nie wychodziły starania to mam iść sprawdzić) to nie powiedziała nic, sama się dowiedziałam, że raz chcą, a raz nie. Więc robię i do drożności, ale też dla samej siebie, bo może już w wyrazach wyjdzie jakiś problem.
A drożności i bólu to się chyba jakoś nie boję.. przeszłam cp, która była najgorszym bólem jaki miałam, bo już krwawiłam wewnątrz, że chyba jestem gotowa na wszystko 😅
Lady A. - przekonałaś mnie do insuliny 😅 glukoza zawsze w normie, ale kto wie..
Lady A., Kleo10 lubią tę wiadomość
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔ -
Jeju bardzo Wam współczuję , trzymajcie się.. Pomodlę się za zdrowie męża , oby operacja przebiegła pomyślnie i bez powikłań , zdrówka 🫂Angel93 wrote:Hej dziewczyny 😮💨
Przychodzę dziś do Was z wiadomościami od wczorajszego urologa.
Jest źle. Musimy odłożyć starania na bok i nawet nie wiemy czy kiedykolwiek do nich wrócimy...
Mąż ma guza na jądrze. Całe jest do usunięcia. Nowotwór? Dowiemy sie po wycięciu i zbadaniu. Oby bez przerzutów. Choć przeszło mi przez myśl, że ten ból lędźwi jakiś czas temu moze miec z tym coś wspólnego..
😞
Operacja na cito lekarz mówi, że przyszły tydzień, max do dwóch. Byliśmy już na pobraniu krwi, jeszcze do załatwienia jest skierowanie na tomografię i posiew z nasienia.
Pomódlcie sie za nas 🙏👩35 👨40
20cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
TSH 1,69
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 107
Ferrytyna - 50
D3 - 55
B12 - 734
Glukoza - 80
Insulina - 5
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 11,2❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Cieszę się, bo jak byłam wcześniej przed staraniami "team - jestem młoda i na pewno nic mi nie jest" tak teraz każdego wysyłam. Na czczo miałam glukozę 83, jak robiłam krzywą to wyszło mi 87, po godzinie 153, a po dwóch 114, hemoglobina glikowana 5.3... jak widać można nie mieć żadnych objawów jeśli chodzi o poziom cukru, a insulina poziom kosmiczny 🙈yoreva wrote:Mi właśnie gin jak dawała skierowanie na drożność (dała na zaś, bo jestem po cp, i jakby nam nie wychodziły starania to mam iść sprawdzić) to nie powiedziała nic, sama się dowiedziałam, że raz chcą, a raz nie. Więc robię i do drożności, ale też dla samej siebie, bo może już w wyrazach wyjdzie jakiś problem.
A drożności i bólu to się chyba jakoś nie boję.. przeszłam cp, która była najgorszym bólem jaki miałam, bo już krwawiłam wewnątrz, że chyba jestem gotowa na wszystko 😅
Lady A. - przekonałaś mnie do insuliny 😅 glukoza zawsze w normie, ale kto wie..🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
siesiepy wrote:Dziewczyny ale luteina wychodzi w krwi. Zawiera progesteron, nie żaden syntetyczny odpowiednik.
Czemu lekarz powiedział inaczej? Mam nadzieję że się pomylił. 🤷🏻
No właśnie pamiętam jak wcześniej dostałam dupka i pisałaś (oraz inne dziewczyny), że lepszy jest naturalny progesteron, np. właśnie luteina. Dlatego w tym cyklu powiedziałam, że nie chcę dupka tylko luteinę. On to mówił z takim przekonaniem, że nie wiem czy się pomylił. Zastanawia mnie tylko czy cały „potencjał” progesteronu z luteiny dopochwowej wychodzi z krwi? Czy w krwi jest go mnie, a w macicy może być więcej?28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Mnie nic nie bolało, jajowody drożne, tylko strachu sie najadłam przez to ze czytałam ze boli. To na pewno jest indywidualna sprawa ale W szpitalu daja tez przeciwbólowe dożylnie. Przed badaniem musiałam zrobic wymaz z szyjki macicy czy nie ma bakterii lub biocenoze pochwy, najlepiej na koniec cyklu przed rozpoczęciem cyklu z badaniem.Basiax wrote:A sprawdzenie drożności boli? Słyszałam, że tak, a koleżanka wczoraj mówiła, że naprawdę nie.

Rano o 8 przyjeli mnie na oddział dali lozko, w międzyczasie badanie krwi i usg i pozniej badanie droznosci. Po badaniu po godzince wyszłam jakos koło 12. Do szpitala dobrze zabrac koszule nocna, powiedzieli mi tylko o wygodnych ciuchach natomiast jak założyli mi cewnik na badanie juz musiałam isc w koszuli bez dołu wiec duga koszula must have👱🏻♀️32 👨32
starania od 05.2024
Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma
TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
Jajowody drożne ✅️
Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
AMH 9,84 ng/ml ✅️
Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Wit D : 40,80 ✅️
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 14% morfologia✅️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
Sawka8 wrote:Ja jakoś tak się zestresowałam, że znów pojechałam na betę... koleżanka mi wspomniała o swojej znajomej, która miała rosnące beta hcg i "puste jajo płodowe"...
Mój gin kazał umówić wizytę 02-06.03 - byleby wytrzymać i jajka nie znieść...
Nie przyciągaj do siebie złych myśli 🙏
Wiele dziewczyn z forum ma za sobą trudne doświadczenia, to nie znaczy, że Ciebie też to spotka. Na wszystko nie masz wpływu... Życzę żeby wszystko było dobrze 👍❤️
Sawka8 lubi tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Plamienia czasem są oznaką ciąży 🤫🤞 Testujesz jutro?Agi96 wrote:Kurka wodna ostatnie cykle miałam 32 dni i zawsze lutealna 14 dni. Nigdy żadnych plamień przed okresem, jak okres to okres. Dziś mam 12 dpo i pobolewa mnie brzuch na okres i właśnie w toalecie patrzę a na papierze sporo śluzu zabarwionego na brązowo.. Robiłam proga 3 dni temu i miałam 16 więc bardzo dziwna akcja. Mam wrażenie, że im bardziej chcę, żeby było lepiej tym bardziej mi się coś rozwala 🙈💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Lady A. wrote:Cieszę się, bo jak byłam wcześniej przed staraniami "team - jestem młoda i na pewno nic mi nie jest" tak teraz każdego wysyłam. Na czczo miałam glukozę 83, jak robiłam krzywą to wyszło mi 87, po godzinie 153, a po dwóch 114, hemoglobina glikowana 5.3... jak widać można nie mieć żadnych objawów jeśli chodzi o poziom cukru, a insulina poziom kosmiczny 🙈
Ja się dopisuję do słów Lady A. Zawsze miałam glukozę ok, a krzywa pokazała że insulina masakrycznie wybija mi. Przez to mogłam mieć różne problemy z owulacją, z wagą, z utrzymaniem pierwszej ciąży. Jednak szalejącą gospodarka cukrowa może wiele poprzestawiać w organiźmie.
Agi96 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Dziewczyny, a jakie są wskazania na zrobienie drożności? Nigdy o tym nie myślałam, lekarze też mi nie sugerowali👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Aplikowany dopochwowo zawsze bardziej oddzialowuje na macicę, jest go tam więcej i lepiej się wchłania właśnie tam. Ale z krwi też wychodzi.Iskierka ✨ wrote:No właśnie pamiętam jak wcześniej dostałam dupka i pisałaś (oraz inne dziewczyny), że lepszy jest naturalny progesteron, np. właśnie luteina. Dlatego w tym cyklu powiedziałam, że nie chcę dupka tylko luteinę. On to mówił z takim przekonaniem, że nie wiem czy się pomylił. Zastanawia mnie tylko czy cały „potencjał” progesteronu z luteiny dopochwowej wychodzi z krwi? Czy w krwi jest go mnie, a w macicy może być więcej?
Jak sobie zerkniesz na skład luteiny, utrogestanu, cyclogestu to wszystko to progesteron. A duphaston to inna substancja.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙

-
Lepiej zrobić ogólnie drożność ja po roku starań zrobiłam i możliwe że mam obydwa niedrożne także tutaj może być problem, bez drożnych jajowodów albo udrożnianie laparoskopia albo IVF. Warto zrobić bo akurat może wyjść dlaczego nie udaje się.Mika1992 wrote:Dziewczyny, a jakie są wskazania na zrobienie drożności? Nigdy o tym nie myślałam, lekarze też mi nie sugerowali
I polecam jednak robić prywatnie w klinice w obecności lekarza. Ja robiłam na NFZ w szpitalu, wynik wątpliwy i będę robiła prywatnie w klinice. Nigdy więcej NFZ.
Mika1992 lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
Angel kochana, trzymajcie sie, pomodle sie za twojego meza i dawaj nam znac na biezaco jak sytuacja. Jestesmy z Toba 🩷
Ja dzis zrobilam owulaka przed chwila i kreska jest zdecydowanie slabsza, wiec to bylo wczoraj, dzis sluz jak bialko jaja rano, bol ktory ustal okolo godziny 9. Dobra spisuje ten cykl na straty bo 🩷 jednak moze byc dopiero jutro rano, wiec nie ma sensu i tak nic z tego nie bedzie, bo bedzie za pozno.
Witynja lubi tę wiadomość
👦🏼 2018
32 & 35
6cs
🩸 28-35 -
siesiepy wrote:Aplikowany dopochwowo zawsze bardziej oddzialowuje na macicę, jest go tam więcej i lepiej się wchłania właśnie tam. Ale z krwi też wychodzi.
Jak sobie zerkniesz na skład luteiny, utrogestanu, cyclogestu to wszystko to progesteron. A duphaston to inna substancja.
Tak, tak wiem. Porównywałam skład dupka i luteiny. Ale właśnie pomyślałam, że może on użył jakiegoś swojego skrótu myślowego, na zasadzie, że nie wychodzi z krwi, bo jest dopochwowy, a nie, że jest syntetyczny. Dzięki!28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
J.ss wrote:Angel kochana, trzymajcie sie, pomodle sie za twojego meza i dawaj nam znac na biezaco jak sytuacja. Jestesmy z Toba 🩷
Ja dzis zrobilam owulaka przed chwila i kreska jest zdecydowanie slabsza, wiec to bylo wczoraj, dzis sluz jak bialko jaja rano, bol ktory ustal okolo godziny 9. Dobra spisuje ten cykl na straty bo 🩷 jednak moze byc dopiero jutro rano, wiec nie ma sensu i tak nic z tego nie bedzie, bo bedzie za pozno.
Kurcze szkoda.. ściskam Cię mocno ❤️🩹
My wczoraj podziałaliśmy a owulak pomału ciemnieje na premom dziś 0,30 zrobię jeszcze wieczorem mam nadzieję że będzie zdecydowanie więcej
J.ss lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,95 ✅
Ft3: 2,84 ✅
Ft4: 1,09 ✅
Ferrytyna: 24,84
Prolaktyna: 19,13 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Czytam was cały czas i tak zastanawiam się nad wymazami przed histeroskopią. Mam umówioną na marzec w Warszawie na Karowej.
Szpital wymaga:
-skierowanie,
-oznaczenie grupy krwi,
-usg ważne 3 miesiące,
-cytologia ważna rok.
W kontekście tego, co piszecie o HSG, może warto zrobić coś jeszcze? Jak myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 16:39
⌛Starania od wiosny 2025 -
Angel93 - trudno wyobrazić sobie co czujecie, trzymam kciuki za zdrowie i dużo siły dla Was! 🥺
Kampania społeczna Movember z roku na rok staje się coraz bardziej popularna i wierzę, że faceci zaczną się regularnie badać. Wiem, że w naszym pokoleniu nadal jest jeszcze walka z facetami o wizyty u lekarza i badania, gdy nic ich nie boli.
Yoreva - u mnie też pewnie kolejnym krokiem będzie drożność. Mati01 - skierowanie po prostu do zabiegu NFZ otrzymuje się od ginekologa? Jak oceniasz zabieg w Matce Polce w Łodzi?
Buburuza - a może Twoja fasolka wybrała sobie grudniowe pojawienie się na świecie? 😍 niech @ szybko mija i przyjdą nowe szanse 🫂
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
🆘 Luty 2026 po badaniu nasienia
liczba plemników 228 mln
ruch całkowity 165 mln
komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
morfologia 2% (norma od 4%)
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 10,69
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH luty 2026 - 0,56
FSH - 5,86 -
Czarna.Basia wrote:Plamienia czasem są oznaką ciąży 🤫🤞 Testujesz jutro?
Tak mi mów 🙈😂 jeśli się nie rozkręci w 🐒 to tak ☺️
Czarna.Basia lubi tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Dzieki BubuBuBu90 wrote:Zbadajcie sobie pasożyty jeśli jeszcze tego nie robiliście, histeroskopię zrób z oznaczeniem cd138 i cd56. Nie wiem jak u Ciebie z jakością komórek jajowych, jak obraz USG jeśli chodzi o ilość komórek antralnych
w temat pasozytow sie musze zaglebic widzialam tutaj na forum sporo na ten temat, po wizycie 5 marca pomyslimy co dalej. Histero mi lekarka ostatnio zalecala wraz z laparoskopia diagnostyczna ale ja sie tak panicznie jej boje 😭 nie potrafie na te chwile sie przelamac i pojsc w tym kierunku.
(
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️