Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
Odpowiedz

Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale luteina wychodzi w krwi. Zawiera progesteron, nie żaden syntetyczny odpowiednik. :) Czemu lekarz powiedział inaczej? Mam nadzieję że się pomylił. 🤷🏻

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
  • yoreva Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie gin jak dawała skierowanie na drożność (dała na zaś, bo jestem po cp, i jakby nam nie wychodziły starania to mam iść sprawdzić) to nie powiedziała nic, sama się dowiedziałam, że raz chcą, a raz nie. Więc robię i do drożności, ale też dla samej siebie, bo może już w wyrazach wyjdzie jakiś problem.

A drożności i bólu to się chyba jakoś nie boję.. przeszłam cp, która była najgorszym bólem jaki miałam, bo już krwawiłam wewnątrz, że chyba jestem gotowa na wszystko 😅

Lady A. - przekonałaś mnie do insuliny 😅 glukoza zawsze w normie, ale kto wie..

Lady A., Kleo10 lubią tę wiadomość

⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
    💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
    progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
    prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
    TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
    FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
    AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Hej dziewczyny 😮‍💨

Przychodzę dziś do Was z wiadomościami od wczorajszego urologa.
    Jest źle. Musimy odłożyć starania na bok i nawet nie wiemy czy kiedykolwiek do nich wrócimy...
    Mąż ma guza na jądrze. Całe jest do usunięcia. Nowotwór? Dowiemy sie po wycięciu i zbadaniu. Oby bez przerzutów. Choć przeszło mi przez myśl, że ten ból lędźwi jakiś czas temu moze miec z tym coś wspólnego.. :( 😞

Operacja na cito lekarz mówi, że przyszły tydzień, max do dwóch. Byliśmy już na pobraniu krwi, jeszcze do załatwienia jest skierowanie na tomografię i posiew z nasienia.

Pomódlcie sie za nas 🙏
    Jeju bardzo Wam współczuję , trzymajcie się.. Pomodlę się za zdrowie męża , oby operacja przebiegła pomyślnie i bez powikłań , zdrówka 🫂

👩35 👨40
    20cs o pierwszego maluszka
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
    TSH 1,69
    AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
    Żelazo - 107
    Ferrytyna - 50
    D3 - 55
    B12 - 734
    Glukoza - 80
    Insulina - 5
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 11,2❗️
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoreva wrote:
    Mi właśnie gin jak dawała skierowanie na drożność (dała na zaś, bo jestem po cp, i jakby nam nie wychodziły starania to mam iść sprawdzić) to nie powiedziała nic, sama się dowiedziałam, że raz chcą, a raz nie. Więc robię i do drożności, ale też dla samej siebie, bo może już w wyrazach wyjdzie jakiś problem.

A drożności i bólu to się chyba jakoś nie boję.. przeszłam cp, która była najgorszym bólem jaki miałam, bo już krwawiłam wewnątrz, że chyba jestem gotowa na wszystko 😅

Lady A. - przekonałaś mnie do insuliny 😅 glukoza zawsze w normie, ale kto wie..
    Cieszę się, bo jak byłam wcześniej przed staraniami "team - jestem młoda i na pewno nic mi nie jest" tak teraz każdego wysyłam. Na czczo miałam glukozę 83, jak robiłam krzywą to wyszło mi 87, po godzinie 153, a po dwóch 114, hemoglobina glikowana 5.3... jak widać można nie mieć żadnych objawów jeśli chodzi o poziom cukru, a insulina poziom kosmiczny 🙈

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Iskierka ✨ Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Dziewczyny ale luteina wychodzi w krwi. Zawiera progesteron, nie żaden syntetyczny odpowiednik. :) Czemu lekarz powiedział inaczej? Mam nadzieję że się pomylił. 🤷🏻

No właśnie pamiętam jak wcześniej dostałam dupka i pisałaś (oraz inne dziewczyny), że lepszy jest naturalny progesteron, np. właśnie luteina. Dlatego w tym cyklu powiedziałam, że nie chcę dupka tylko luteinę. On to mówił z takim przekonaniem, że nie wiem czy się pomylił. Zastanawia mnie tylko czy cały „potencjał” progesteronu z luteiny dopochwowej wychodzi z krwi? Czy w krwi jest go mnie, a w macicy może być więcej?

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Takatam Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A sprawdzenie drożności boli? Słyszałam, że tak, a koleżanka wczoraj mówiła, że naprawdę nie. :)
    Mnie nic nie bolało, jajowody drożne, tylko strachu sie najadłam przez to ze czytałam ze boli. To na pewno jest indywidualna sprawa ale W szpitalu daja tez przeciwbólowe dożylnie. Przed badaniem musiałam zrobic wymaz z szyjki macicy czy nie ma bakterii lub biocenoze pochwy, najlepiej na koniec cyklu przed rozpoczęciem cyklu z badaniem.
    Rano o 8 przyjeli mnie na oddział dali lozko, w międzyczasie badanie krwi i usg i pozniej badanie droznosci. Po badaniu po godzince wyszłam jakos koło 12. Do szpitala dobrze zabrac koszule nocna, powiedzieli mi tylko o wygodnych ciuchach natomiast jak założyli mi cewnik na badanie juz musiałam isc w koszuli bez dołu wiec duga koszula must have

👱🏻‍♀️32 👨32
    starania od 05.2024
    Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma

TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
    Jajowody drożne ✅️
    Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
    FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
    LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
    AMH 9,84 ng/ml ✅️
    Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
    Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
    CA-125 (5 dc): 14 ✅
    FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
    Ferrytyna: 74 ✅
    Żelazo: 17,3 ✅
    Wit D : 40,80 ✅️
    Glukoza: 88,10 ✅
    Partner – nasienie: 14% morfologia✅️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Czarna.Basia Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Ja jakoś tak się zestresowałam, że znów pojechałam na betę... koleżanka mi wspomniała o swojej znajomej, która miała rosnące beta hcg i "puste jajo płodowe"...
    Mój gin kazał umówić wizytę 02-06.03 - byleby wytrzymać i jajka nie znieść... :(

Nie przyciągaj do siebie złych myśli 🙏

Wiele dziewczyn z forum ma za sobą trudne doświadczenia, to nie znaczy, że Ciebie też to spotka. Na wszystko nie masz wpływu... Życzę żeby wszystko było dobrze 👍❤️

Sawka8 lubi tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Czarna.Basia Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Kurka wodna ostatnie cykle miałam 32 dni i zawsze lutealna 14 dni. Nigdy żadnych plamień przed okresem, jak okres to okres. Dziś mam 12 dpo i pobolewa mnie brzuch na okres i właśnie w toalecie patrzę a na papierze sporo śluzu zabarwionego na brązowo.. Robiłam proga 3 dni temu i miałam 16 więc bardzo dziwna akcja. Mam wrażenie, że im bardziej chcę, żeby było lepiej tym bardziej mi się coś rozwala 🙈
    Plamienia czasem są oznaką ciąży 🤫🤞 Testujesz jutro?

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Cieszę się, bo jak byłam wcześniej przed staraniami "team - jestem młoda i na pewno nic mi nie jest" tak teraz każdego wysyłam. Na czczo miałam glukozę 83, jak robiłam krzywą to wyszło mi 87, po godzinie 153, a po dwóch 114, hemoglobina glikowana 5.3... jak widać można nie mieć żadnych objawów jeśli chodzi o poziom cukru, a insulina poziom kosmiczny 🙈

Ja się dopisuję do słów Lady A. Zawsze miałam glukozę ok, a krzywa pokazała że insulina masakrycznie wybija mi. Przez to mogłam mieć różne problemy z owulacją, z wagą, z utrzymaniem pierwszej ciąży. Jednak szalejącą gospodarka cukrowa może wiele poprzestawiać w organiźmie.

Agi96 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie są wskazania na zrobienie drożności? Nigdy o tym nie myślałam, lekarze też mi nie sugerowali

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    No właśnie pamiętam jak wcześniej dostałam dupka i pisałaś (oraz inne dziewczyny), że lepszy jest naturalny progesteron, np. właśnie luteina. Dlatego w tym cyklu powiedziałam, że nie chcę dupka tylko luteinę. On to mówił z takim przekonaniem, że nie wiem czy się pomylił. Zastanawia mnie tylko czy cały „potencjał” progesteronu z luteiny dopochwowej wychodzi z krwi? Czy w krwi jest go mnie, a w macicy może być więcej?
    Aplikowany dopochwowo zawsze bardziej oddzialowuje na macicę, jest go tam więcej i lepiej się wchłania właśnie tam. Ale z krwi też wychodzi.
    Jak sobie zerkniesz na skład luteiny, utrogestanu, cyclogestu to wszystko to progesteron. A duphaston to inna substancja.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Dziewczyny, a jakie są wskazania na zrobienie drożności? Nigdy o tym nie myślałam, lekarze też mi nie sugerowali
    Lepiej zrobić ogólnie drożność ja po roku starań zrobiłam i możliwe że mam obydwa niedrożne także tutaj może być problem, bez drożnych jajowodów albo udrożnianie laparoskopia albo IVF. Warto zrobić bo akurat może wyjść dlaczego nie udaje się.
    I polecam jednak robić prywatnie w klinice w obecności lekarza. Ja robiłam na NFZ w szpitalu, wynik wątpliwy i będę robiła prywatnie w klinice. Nigdy więcej NFZ.

Mika1992 lubi tę wiadomość

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
    W toku: badanie hormonów i witamin
    HSG

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel kochana, trzymajcie sie, pomodle sie za twojego meza i dawaj nam znac na biezaco jak sytuacja. Jestesmy z Toba 🩷

Ja dzis zrobilam owulaka przed chwila i kreska jest zdecydowanie slabsza, wiec to bylo wczoraj, dzis sluz jak bialko jaja rano, bol ktory ustal okolo godziny 9. Dobra spisuje ten cykl na straty bo 🩷 jednak moze byc dopiero jutro rano, wiec nie ma sensu i tak nic z tego nie bedzie, bo bedzie za pozno.

Witynja lubi tę wiadomość

👦🏼 2018

32 & 35
    6cs
    🩸 28-35
  • Iskierka ✨ Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Aplikowany dopochwowo zawsze bardziej oddzialowuje na macicę, jest go tam więcej i lepiej się wchłania właśnie tam. Ale z krwi też wychodzi.
    Jak sobie zerkniesz na skład luteiny, utrogestanu, cyclogestu to wszystko to progesteron. A duphaston to inna substancja.

Tak, tak wiem. Porównywałam skład dupka i luteiny. Ale właśnie pomyślałam, że może on użył jakiegoś swojego skrótu myślowego, na zasadzie, że nie wychodzi z krwi, bo jest dopochwowy, a nie, że jest syntetyczny. Dzięki!

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Angel kochana, trzymajcie sie, pomodle sie za twojego meza i dawaj nam znac na biezaco jak sytuacja. Jestesmy z Toba 🩷

Ja dzis zrobilam owulaka przed chwila i kreska jest zdecydowanie slabsza, wiec to bylo wczoraj, dzis sluz jak bialko jaja rano, bol ktory ustal okolo godziny 9. Dobra spisuje ten cykl na straty bo 🩷 jednak moze byc dopiero jutro rano, wiec nie ma sensu i tak nic z tego nie bedzie, bo bedzie za pozno.

Kurcze szkoda.. ściskam Cię mocno ❤️‍🩹

My wczoraj podziałaliśmy a owulak pomału ciemnieje na premom dziś 0,30 zrobię jeszcze wieczorem mam nadzieję że będzie zdecydowanie więcej

J.ss lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 1,95 ✅
    Ft3: 2,84 ✅
    Ft4: 1,09 ✅
    Ferrytyna: 24,84
    Prolaktyna: 19,13 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • maranta Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was cały czas i tak zastanawiam się nad wymazami przed histeroskopią. Mam umówioną na marzec w Warszawie na Karowej.
    Szpital wymaga:
    -skierowanie,
    -oznaczenie grupy krwi,
    -usg ważne 3 miesiące,
    -cytologia ważna rok.

W kontekście tego, co piszecie o HSG, może warto zrobić coś jeszcze? Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 16:39

⌛Starania od wiosny 2025
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 - trudno wyobrazić sobie co czujecie, trzymam kciuki za zdrowie i dużo siły dla Was! 🥺

Kampania społeczna Movember z roku na rok staje się coraz bardziej popularna i wierzę, że faceci zaczną się regularnie badać. Wiem, że w naszym pokoleniu nadal jest jeszcze walka z facetami o wizyty u lekarza i badania, gdy nic ich nie boli.

Yoreva - u mnie też pewnie kolejnym krokiem będzie drożność. Mati01 - skierowanie po prostu do zabiegu NFZ otrzymuje się od ginekologa? Jak oceniasz zabieg w Matce Polce w Łodzi?

Buburuza - a może Twoja fasolka wybrała sobie grudniowe pojawienie się na świecie? 😍 niech @ szybko mija i przyjdą nowe szanse 🫂

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
    On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
    🆘 Luty 2026 po badaniu nasienia
    liczba plemników 228 mln
    ruch całkowity 165 mln
    komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
    morfologia 2% (norma od 4%)

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 10,69
    Estradiol 8dpo - 128
    Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH luty 2026 - 0,56
    FSH - 5,86
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia wrote:
    Plamienia czasem są oznaką ciąży 🤫🤞 Testujesz jutro?

Tak mi mów 🙈😂 jeśli się nie rozkręci w 🐒 to tak ☺️

Czarna.Basia lubi tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też dzisiaj naczytałam o drożności, poprawimy na razie parametry nasienia i jak do lata nie wyjdzie to pewnie też będę szukać. Ale z tego co czytałam są jakieś rodzaje tego badania i niektóre są mniej bolesne?

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Aga_92 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Zbadajcie sobie pasożyty jeśli jeszcze tego nie robiliście, histeroskopię zrób z oznaczeniem cd138 i cd56. Nie wiem jak u Ciebie z jakością komórek jajowych, jak obraz USG jeśli chodzi o ilość komórek antralnych
    Dzieki Bubu :) w temat pasozytow sie musze zaglebic widzialam tutaj na forum sporo na ten temat, po wizycie 5 marca pomyslimy co dalej. Histero mi lekarka ostatnio zalecala wraz z laparoskopia diagnostyczna ale ja sie tak panicznie jej boje 😭 nie potrafie na te chwile sie przelamac i pojsc w tym kierunku.:((

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 14x ❌️
    Letrozole Bluefish 7x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ