Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Mardotka tule 🫂 ja mialam taki kryzys po roku staran wtedy plakalam co miesiacMardotka wrote:No niestety po miesiącach / latach rozczarowań co raz mniej tej nadziei zostaje , mnie ostatni cykl po prostu złamał całkowicie , bardzo płakałam i jakbym przeżyła jakąś żałobę , niby cykl jak każdy wcześniejszy ale pod kątem emocji był inny.. niech już to słonko do nas wyjdzie bo się wykończymy psychicznie 🤦🏻♀️
teraz juz mam takie jakies uczucie ze jak zawsze nie wyszlo..
Przyzwyczailam sie do rozczarowan
wiem co czujesz ale trzymam kciuki i zycze Ci zeby kiedys nadeszla ta piekna chwila 🍀
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Przychodzę z dobrymi wiadomościami u nas przyrost o 286%
Beta z dziś 66.8🥹♥️
Cerva, Seabird, Esbe, Kompotlinka, Agi96, J.ss, Maalwii, Takatam, Czarna.Basia, Luna11, Sawka8, Lady A., _Dysia_, Buburuza, Iskierka ✨, Kleo10, Reja13, dzydzy, yoreva, Monia•, Mika1992, Velaria, sirengirl92, Dudu13, Aga_92, Dawdler34, Nadzieja 🧚🏼♀️, Ounai, .aś., Atomówka , KAaareii lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z IO, a mam robić tylko insulinę czy insulinę po obciążeniu? Może banalne pytanie, ale jestem zielona w tym temacie 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 18:04
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔ -
Ja ogolnie jestem mimo wszystko zadowolona z kliniki bo sporo rzeczy poprobowali przez ten ponad rok, czuje ze podchodza bardzo indywidualnie a nie jakims jednym schematem. Ale juz swoje pomysly wyczerpaliTakatam wrote:Też łatwiej by mi było wiedzieć co jest nie tak, u kogo, w jakim kierunku iść. A tak to od 2 lat chodzę po tych lekarzach, wszystkie badania wychodzą dobrze a Lekarze mówią do mnie jak przychodze kolejny raz "dlaczego pani jeszcze nie jest w ciąży??" I też brak pomysłu na dalsze leczenie.
A czujesz że w klinice dobrze was prowadzą? Ja chodziłam tylko po ginekologach bo u mnie w mieście nie ma takiej kliniki typowo dla par. Teraz do miasta w pobliżu zapisałam sie z programu zdrowia prokreacyjnego ale tez mam wrażenie ze to bedzie tak samo wygladac, oni maja czas, na luzie, bez pośpiechu, wizyta co 3 miesiące i skierowanie na badania ktore juz mam. Kolejne badania później itd.
po wizycie 5 marca zdecydujemy co dalej robic..ale dokladnie majac jakas diagnoze to tez wiadomo chociaz w jakim kierunku isc i robi sie wtedy wszystko pod to a tak to szukaj wiatru w polu ...
Tacy zwykli lekarze to oni maja wywalone niestety
zrobia kilka podstawowych badan i ok w normie to ok i nie ma podstaw do kolejnych czy nie patrza na to ze stosunek lh do fsh sie rozjezdza albo ze owu nie zawsze jest w 15dc . Kiedy macie pierwsza wizyte? Trzymam kciuki zeby tak nie bylo i zebys sie pozytywnie zaskoczyla. Macie jakies takie badania ktore jeszcze byscie chcieli zrobic?
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Angel93🫂🫂🫂 przesylam przytulasy! Ja wiem ze nie ma slow ktore by Cie pocieszyly, mega mi przykro

Ale mysle o Was pozytywnie, trzymajcie sie! 🍀🍀🍀Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Wlasnie takiego podejścia mi brakuje, my mieliśmy wizyte z tego programu w październiku nic konkretnego, kolejna byla w lutym to dostałam skierowanie wlasnie na lh, fsh, tsh, wit d, amh i na nasienie mąz dostal. Na nastepnym spotkaniu w kwietniu mamy miec na wirusy zeby zrobic inseminacje. Nie wiem co bym jeszcze mogła zrobić za badania🤷♀️moze coś podpowiesz? Jestesmy teoche na podobnym etapie. A myśleliście o invitro? My narazie dajemy sobie jeszcze czas to trudna decyzja jakby nie patrzećAga_92 wrote:Ja ogolnie jestem mimo wszystko zadowolona z kliniki bo sporo rzeczy poprobowali przez ten ponad rok, czuje ze podchodza bardzo indywidualnie a nie jakims jednym schematem. Ale juz swoje pomysly wyczerpali
po wizycie 5 marca zdecydujemy co dalej robic..ale dokladnie majac jakas diagnoze to tez wiadomo chociaz w jakim kierunku isc i robi sie wtedy wszystko pod to a tak to szukaj wiatru w polu ...
Tacy zwykli lekarze to oni maja wywalone niestety
zrobia kilka podstawowych badan i ok w normie to ok i nie ma podstaw do kolejnych czy nie patrza na to ze stosunek lh do fsh sie rozjezdza albo ze owu nie zawsze jest w 15dc . Kiedy macie pierwsza wizyte? Trzymam kciuki zeby tak nie bylo i zebys sie pozytywnie zaskoczyla. Macie jakies takie badania ktore jeszcze byscie chcieli zrobic?👱🏻♀️32 👨32
starania od 05.2024
Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma
TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
Jajowody drożne ✅️
Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
AMH 9,84 ng/ml ✅️
Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Wit D : 40,80 ✅️
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 14% morfologia✅️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
Zrób krzywą insulinową. Czasami na czczo jest w porządku a po obciążeniu jest nieprawidłowa 😉yoreva wrote:Dziewczyny z IO, a mam robić tylko insulinę czy insulinę po obciążeniu? Może banalne pytanie, ale jestem zielona w tym temacie 😔🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Zrób krzywą insulinową. Czasami na czczo jest w porządku a po obciążeniu jest nieprawidłowa 😉
Jeśli robisz prywatnie np w Alab to każą ci podpisać oświadczenie, że masz na to skierowanie od lekarza 🙈 Ja miałam tylko na krzywą cukrową (czyli glukozową).👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Serio? 😮 Ja robiłam w diagnostyce, co więcej moja endo widząc wyniki na czczo kazała mi zrobić tylko po godzinie, panie się zdziwiły, ale nie było problemu... Co to dla nich za różnica jak badanie jest płatne 🙈Mika1992 wrote:Jeśli robisz prywatnie np w Alab to każą ci podpisać oświadczenie, że masz na to skierowanie od lekarza 🙈 Ja miałam tylko na krzywą cukrową (czyli glukozową).🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
O wow haha no plan mam w diagnostyce, tam robię najczęściej badania, ale nie wiem czy uda mi się tą krzywą teraz machnąć, bo nie ogarnę wolnego w tym tygodniu a lipa, żeby wziąć 3h wolnego pod to badanie, ledwo z grupowego L4 wracam, a pracy mam po uszy.. może najpierw zerkę na insulinę, zobaczę pozostałe wyniki i w międzyczasie obgadam z ginem jakiś plan działania, druga połowa marca powinna być w pracy łaskawsza..
Będę wam zdawać relację, dziękuję za wszelkie wskazówki 🫶
A jakieś objawy tej IO macie czy tą krzywą to jedyne co? Na pierwszy rzut oka nie mam..
Anett9300, Kleo10 lubią tę wiadomość
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔ -
3majcie się Angel, wszystko Wam się ułoży 🤞Angel93 wrote:Hej dziewczyny 😮💨
Przychodzę dziś do Was z wiadomościami od wczorajszego urologa.
Jest źle. Musimy odłożyć starania na bok i nawet nie wiemy czy kiedykolwiek do nich wrócimy...
Mąż ma guza na jądrze. Całe jest do usunięcia. Nowotwór? Dowiemy sie po wycięciu i zbadaniu. Oby bez przerzutów. Choć przeszło mi przez myśl, że ten ból lędźwi jakiś czas temu moze miec z tym coś wspólnego..
😞
Operacja na cito lekarz mówi, że przyszły tydzień, max do dwóch. Byliśmy już na pobraniu krwi, jeszcze do załatwienia jest skierowanie na tomografię i posiew z nasienia.
Pomódlcie sie za nas 🙏 -
Lady A. wrote:Serio? 😮 Ja robiłam w diagnostyce, co więcej moja endo widząc wyniki na czczo kazała mi zrobić tylko po godzinie, panie się zdziwiły, ale nie było problemu... Co to dla nich za różnica jak badanie jest płatne 🙈
Chodzi o obciążenie organizmu. Nie mozna sobie krzywych robic co miesiac, bo to przynosi wiecej szkody niz pożytku.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ojej to u Was faktycznie pomalu to idzieTakatam wrote:Wlasnie takiego podejścia mi brakuje, my mieliśmy wizyte z tego programu w październiku nic konkretnego, kolejna byla w lutym to dostałam skierowanie wlasnie na lh, fsh, tsh, wit d, amh i na nasienie mąz dostal. Na nastepnym spotkaniu w kwietniu mamy miec na wirusy zeby zrobic inseminacje. Nie wiem co bym jeszcze mogła zrobić za badania🤷♀️moze coś podpowiesz? Jestesmy teoche na podobnym etapie. A myśleliście o invitro? My narazie dajemy sobie jeszcze czas to trudna decyzja jakby nie patrzeć
na pewno warto jeszcze zrobic przeciwciala na tarczyce anty tpo i anty tg i usg tarczycy zeby miec pelny obraz czy tam napewno wszystko ok ja tez biore euthyrox bo lekarka chciala mi tsh do 1 obnizyc i to sie udalo. Panel na trombofilie warto zrobic czy tam nie ma jakis mutacji, wiem ze jak sa to tez sie je jakos leczy (ja nie mam zadnych lekarka powiedziala ze rzadko sie zdarza zeby totalnie zadnej nie bylo ale to jest wynik idealny) , homocysteine tez oboje mielismy badana to tez polecam warto spr. Jajowody widze masz drozne podobnie jak ja dodatkowo mialam podany lipiodol rok temu ale jak widac nic nie dal
polecam tez posiewy na bakterie mozesz zrobic plus much jesli nie mialas czy nie ma np jakiejs ukrytej bezobjawowej infekcji (podobno czasem moga byc tam jakies bakterie ktore objawow nie daja ale zaplodnienie utrudniaja
) umnie tez czysto tutaj 🙈 i owulacje robilas jakis monitoring albo progesteron 7 dpo? No i oczywiscie mozna isc glebiej w immunologie no ale to sa koszty
my allo-mlr zrobilismy zgodnie z zaleceniem. Teraz sie zastanawiamy jeszcze czy isc dalej i badac kiry czy kariotyp bo koszty sa duuuze
tez tak jak wyzej Bubu radzila pasozyty - tego nie badalismy jeszcze no i ta histero ktorej sie panicznie boje
a jakies leki czy suple jeszcze bierzecie do tego ?
Z Ivf mysle ze jestesmy wtedy w podobnym miejscu
nie potrafimy sie poki co przekonac
nie umiem sie jakos z tym pogodzic poki co... ale gdzied tez mysle ze kiedys tam finalnie pewnie sprobujemy zeby miec poczucie ze zrobilismy naprawde wszystko...
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Dziewczyny u mnie rozkręcił się okres już typowa krew i właśnie leżę i umieram z bólu brzucha … niestety ból mi promieniuje na nogi i to jest tragiczne ..
zadam pytanie jeszcze raz jakie byście badania powtórzyły (chodzi głównie o hormony ) i badania co się robi głównie w czasie okresu ? Chce zobaczyć czy coś może jest gorsze lub lepsze ( oddałam wyniki lekarzowi i dlatego nie pamiętam co robiłam )
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
plany - 03.2026 inseminacja
W końcu się uda
2026 będzie nasz... -
Dodam, że jak już robisz, to warto od razu dorzucić krzywą cukrową, bo tp ogromne obciążenie dla organizmu, którego nie powinno się powtarzać wcześniej jak za pół roku a masz już pełen pakiet diagnostyczny w razie czego. Tak samo jak idziesz już na krzywą cukrową to od razu najlepiej dorzucić insulinową.Lady A. wrote:Zrób krzywą insulinową. Czasami na czczo jest w porządku a po obciążeniu jest nieprawidłowa 😉
Tak jak Księgowa pisze, to jest ogromne obciążenie dla całego organizmu. Trzeba pilnować, żeby nie robić za często. Nalezy tez pamietac, ze idac na krzywa staramy sie dotrzec do lab jak najszybciej po przebudzeniu. Sa nawet szkoly ktore mowia, zeby zebow nie myc bo kazdy ruch obniza cukier. W czasie badania nigdzie nie chodzisz. Siadasz na krzeselku i siedzisz tak az do kolejnego pobrania. (Ja np szukam lab gdzie sa wygodne sofy, zeby w razie czego moc sie polozyc).
Angel, czytałam o Twoim mężu. Będę pamietać w modlitwie.
Witynja, yoreva lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam prawie cały wątek w dwa wieczory... Utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że kobietom tak zmotywowanym, tak brnącym do celu, tak szukającym przyczyn nie może tak po prostu nie wyjść... Los nie może być aż tak okrutny. Za każdą z Was trzymam mega mocno kciuki i mam nadzieję, że każda z nas powita w tym roku wymarzonego maluszka ❤️
Angel93, będę Cię miała w myślach. Wierzę, że może gdzieś tam jest w tym jakiś sens? Nawet jeśli teraz tego nie widać? Kuzynka zaszła w ciążę i całkiem przypadkiem wykryli u niej przy okazji któregoś USG nowotwór tarczycy. Dzięki szybkiemu wykryciu wszystko skończyło się dobrze. Życzę Wam, żeby i Waszą historia skończyła się dobrze.
Sporo pisałyście o PCOS. U mnie lekarz na przykład raz zwrócił uwagę na delikatnie podwyższony parametr, który chyba rzadko ktokolwiek wymienia - objętość jajnika. Pamiętam, że lekarz był wtedy lekko zdziwiony, bo stwierdził, że jajnik nie wygląda na policystyczny i jakby się nie spodziewał, że będzie powiększony - a był.
Co do ćwiczeń po owulacji to ja jakoś bardzo nie ograniczam.
U mnie 4dpo i jakoś czuje, że nic z tego. Mój mózg analizuje wszystkie za i przeciw, ale dużo bardziej wolałabym się pozytywnie zaskoczyć niż nastawić, że coś z tego będzie i zobaczyć jedną kreskę. Już nie pozwolę się nabrać Brajanuszowi na żadne bóle okresowe czy wrażliwe cycki... 🤪 W zasadzie jedynym powodem dlaczego mogłoby się teraz udać jest fakt, że seks był dużo bliżej owulacji niż ostatnio. Ostatnie cykle były 3 dni przed owulacja, teraz z 1,5. No, ale był tylko raz i śluz też raczej słaby 🤷 Czuje trochę deja vu, bo luty trzy lata temu wyglądał podobnie. Zaczął się grypą, potem późna owulacja w 25dc... A 1 marca zobaczyłam pierwszy cień, którego efekt właśnie leży obok. No, ale jak ktoś kiedyś napisał "nic dwa razy się nie zdarza".
W tym miesiącu jeszcze nie włączałam żadnych supli, ale starałam się jak najbardziej trzymać dietę od dietetyczki.
KAaareii lubi tę wiadomość
🩷2015
🩷2018
🩵2023
🩶?3cs (od 11.2025)
3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią