Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Dziewczyny, a jakie plany macie na Walentynki? 😁
Ja zastanawiam się czy w tygodniu, gdzie wypadają dni płodne nie zrobić sobie jakiegoś spontanicznego wypadu dla nas dwojga 😊
Świetny pomysł 😍
Ja jak znajdę pracę to na pewno zorganizuje taki wypad dla mnie i Małża 😍CoffeeDream, ultramaryna_, Olalee, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:🥰😘 Jak Ci dziś dzień mija? Humor trochę lepszy?
Dzień dobry, laski 😘 udanego poniedziałku i całego nowego tygodnia! 🌻🤞
Ja się prawie do przedszkola z syneczkiem spóźniłam, znów mi budzik (chyba 😂) nawala i nie pamiętam, żeby w ogóle dzwonił 😂 A po tej labie chorobowej takie rozbestwienie, że do 8 spaliśmy 😁
@Zimozielona u Ciebie 10dpo ostatnio już coś było widać? Jakie testy robisz, dalej facelle? 😘
Ostatnio 11dpo- sprawdziłam kilka razy. Od ostatniego dnia z śluzem i po testach owu tak by wychodziło. Wtedy serduszkowalismy bo miałam przeczucie że jednak to owu wtedy a nie dzień wcześniej jak myślałam.
Dziś 10dpo obliczam jako możliwy ostatni dzień na owu też ze śluzem itp. Mimo że serduszkowalismy dzień wcześniej.
Testy facelle już nie używam. Pokazują co chcą. Dziś miałam wachlarz zrobiony nawet z pinkiem:)
A zaczęło się od w pełni pozytywnego owulacyjnego.
I to właśnie pink we mnie wzbudził podejrzliwość gdyż zarys cienia cienia zobaczyłam. Ale telefonem nie mogłam uchwycić. Po rozebraniu każdego i pod dobre światło - nie ma nic. Więc zabawne jak głowa świruje i jak chce zobaczyć to widzi na każdym.
Dla mnie spoko, chce doczekać jeszcze te dwa dni i odstawić dupka, dostać okres i tyle w temacie. To straszne jak bardzo chce zamknąć ten cykl który jest po prostu popaprany. Robię testy bo już bym dupka odstawiła ale potem w głowie że co jeśli cos tam jest a ja nie dam mu szansy… -
Są wyniki! 🥳
Beta 1942,33
Prog 22,27
Prezesoowa, Suzie, elektro96, alauda, Butterfly23, Anka32, Klavel Aga, Zimozielona, Malinowysorbet, Ovufen, notsobadd, Nalli, CoffeeDream, KejtKa, Coconut, ultramaryna_, MummyYummy, Olalee, Alesiamum, Olaura, koktajlowa, Gregorka, Sparky, Sosenka93, Leśneintro, ellevv, sernik_z_rodzynkami, Dropsik, MagdaA, Pati2804, JoKoKoJo, NiedoszlaWielodzietna, Beza27, Putka2022, Daga121222, Kasia111, Malamia, Liyss🧚🏻, Lani, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Od roku chodzę na Klub Książki Zekranizowanej, co prawda za dużo się nie odzywam, ale bardzo lubię słuchać. Czasami grupa (niestety większość to emeryci, ale jest parę osób mniej więcej w moim wieku) rozkłada książkę i film na czynniki pierwsze tak dokładnie, że nie jeden literaturoznawca i filmoznawca byłby dumny.
Brzmi genialnie sprawdziłam i u mnie w okolicy niestety nie ma czegoś takiego
w sumie to jestem molem książkowym, do tego stopnia, że obraziłam się ostatnio na Empik, bo wysłali mi jakiegoś sms-a, żebym dołączyła do wyzwania 12 książek w 12 miesięcy. No sorry, ale jakby sprawdzili historię moich zamówień to by wiedzieli, że 12 książek to mi na 3 miesiące nie starcza, więc aktualnie foch i jużWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 11:00
Suzie, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Tajlandia22 wrote:Są wyniki! 🥳
Beta 1942,33
Prog 22,27
Super!Tajlandia22 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Brzmi genialnie sprawdziłam i u mnie w okolicy niestety nie ma czegoś takiego
w sumie to jestem molem książkowym, do tego stopnia, że obraziłam się ostatnio na Empik, bo wysłali mi jakiegoś sms-a, żebym dołączyła do wyzwania 12 książek w 12 miesięcy. No sorry, ale jakby sprawdzili historię moich zamówień to by wiedzieli, że 12 książek to mi na 3 miesiące nie starcza, więc aktualnie foch i już
Haha, przecież 12 książek to pikuś.Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Beta 1942,33
Prog 22,27
Pięknie ❤️Tajlandia22 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Ja dziś idę do pracy na popołudnie, więc pospałam do 9 😀
Teraz wyszłam na spacer z psem, ale niestety tak jak i u Was pogoda okropna… zaczyna padać.
Jeśli chodzi o Walentynki, my raczej nie jesteśmy z tych bardzo świętujących 🤣 a już tym bardziej, że w tym roku wypada akurat Popielec 😩
Ale akurat wtedy przypadają mi dni płodne, więc na pewno uczcimy w ten sposób 🔥😈🤣CoffeeDream, ultramaryna_, MummyYummy, Alesiamum, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Tajlandia22 wrote:My idziemy na randkę do ginekologa na pierwszą ciążową wizytę 😂 a potem pewnie do kościoła, fatalnie się te dni złożyły. Co najlepsze - w zeszłym roku w środę popielcowa miałam urodziny, więc też nie zaszaleliśmy nigdzie
najlepsza randka everAnka32, Tajlandia22, Pati2804 lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beta 1942,33
Prog 22,27
Super wiadomości 🥰Tajlandia22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Na masażu byliśmy tydzień temu i było wspaniale 🥰 Mogłabym chodzić raz w tygodniu 😄 ale jednak to też $$$.
Ooo fajnie trochę zazdroszczę osobom, które lubią masaże, bo raz, że pewnie fajnie odpręża, a dwa, że spoko pomysł na prezent ja sama nie znoszę jak mnie obcy ludzie dotykają plus mam straszne łaskotki więc czasem nawet jak mnie mąż nie tak jak trzeba dotknie, to zamiast się nakręcać na amory, to się turlam ze śmiechu 🤣Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Beta 1942,33
Prog 22,27
Aż sprawdziłam czy cudem moje już są, ale jeszcze poczekam.. to trzeba jednak mieć wtyki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 11:31
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
KejtKa wrote:Ooo fajnie trochę zazdroszczę osobom, które lubią masaże, bo raz, że pewnie fajnie odpręża, a dwa, że spoko pomysł na prezent ja sama nie znoszę jak mnie obcy ludzie dotykają plus mam straszne łaskotki więc czasem nawet jak mnie mąż nie tak jak trzeba dotknie, to zamiast się nakręcać na amory, to się turlam ze śmiechu 🤣
Szczerze, to też myślałam, że nie uda mi się zrelaksować przy kimś obcym, ale zgaszone światło, muzyka jakoś nastrajają człowieka 😊 I ta godzinka tak szybko mija...