Wczesne objawy ciąży, czy okres?
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie. Mam cykle 26-29 dniowe. Kochałam się z mężem 11,12,13 dnia cyklu (od 10 dc miałam pozytywny test owulacyjny).
W 19 dc w nocy poczułam dziwny ból w macicy (?) po prawej stronie, nie potrafię opisać tego co czułam, ale nie biało jakoś bardzo, bardziej czułam taki dyskomfort i trwało to może dwie minuty.
Po tygodniu (21 dc) od potencjalnego zapłodnienia zauważyłam na bieliźnie dwie plamki krwi (brunatnej), nic poza tym nie czułam oprócz zmęczenia i uczucia przeziębienia. Zero bólu.
23 dc zaczęłam mieć bóle miesiączkowe, ale delikatniejsze, takie jakby ciągniecie i trwa to do dziś (25 dc), tylko z przerwami.
Piersi na początku bolały, ale teraz bolą minimalnie, gdzie przed okresem zawsze baaaardzo mnie bolą i do tego zrobiły się miękkie - nie wiem czy to dobrze, czy źle.
Teoretycznie jutro powinnam dostać miesiączkę.
Czy któraś z Was miała podobne objawy, a mimo to była w ciąży?👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk
18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności -
Zrób test ciążowy, jeśli jutro planowo masz dostac miesiączkę to powinno już coś wyjść 😬
Ja miałam objawy, a ciąży z tego nie było, a w szczęśliwym cyklu objawów nie miałam albo nie zauważyłam, to test wyszedł pozytywny. Życzę Ci aby to było to!
-
Takie objawy nic Ci nie powiedzą, to może być wszystko albo nic. Dlatego zrób sobie jutro rano test ciążowy, a najlepszą opcją byłoby zrobienie bety. Trzymam kciuki żeby to była ciąża 🙂.👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Daga121222 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie. Mam cykle 26-29 dniowe. Kochałam się z mężem 11,12,13 dnia cyklu (od 10 dc miałam pozytywny test owulacyjny).
W 19 dc w nocy poczułam dziwny ból w macicy (?) po prawej stronie, nie potrafię opisać tego co czułam, ale nie biało jakoś bardzo, bardziej czułam taki dyskomfort i trwało to może dwie minuty.
Po tygodniu (21 dc) od potencjalnego zapłodnienia zauważyłam na bieliźnie dwie plamki krwi (brunatnej), nic poza tym nie czułam oprócz zmęczenia i uczucia przeziębienia. Zero bólu.
23 dc zaczęłam mieć bóle miesiączkowe, ale delikatniejsze, takie jakby ciągniecie i trwa to do dziś (25 dc), tylko z przerwami.
Piersi na początku bolały, ale teraz bolą minimalnie, gdzie przed okresem zawsze baaaardzo mnie bolą i do tego zrobiły się miękkie - nie wiem czy to dobrze, czy źle.
Teoretycznie jutro powinnam dostać miesiączkę.
Czy któraś z Was miała podobne objawy, a mimo to była w ciąży?
Ja też jestem ale dwa dni przed 🐒 czuję się jak na okres ale delikatnie inaczej (?) Kłucie w pochwie 🤔 brak slizu gdzie zawsze miałam sporo.. uczucie ciągnięcia raz jest raz nie ma więcej bulgotek (?) zawsze bolał mnie brzuch i do 30 min dostałam wredote ... Teraz jakoś inaczej to czuję . -
Jeśli nie dostanę miesiączki to pójdę w sobotę rano na betę. Najgorsze jest to czekanie.
To jest 7 cykl starań i mam wrażenie, że każdy trochę się od siebie różni, ale ten jest zupełnie inny - zwłaszcza, że pierwszy raz miałam plamienie 🤔👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Paula29 wrote:Dziewczyny najłatwiej będzie jak zrobicie testy ciążowe. Jesteście tuż przed okresem więc kreski raczej na pewno się pojawia jeśli jesteście w ciąży 😊
Planujecie testować ?
Właśnie z testami różnie bywa, trochę moich koleżanek robiło testy w dniu miesiączki i były negatywne, a pozytywne wychodziły dopiero po tygodniu. Nie chcę sie rozczarować.
Byłam po prostu ciekawa, czy któraś miała podobnie 😊👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Daga121222 wrote:Jeśli nie dostanę miesiączki to pójdę w sobotę rano na betę. Najgorsze jest to czekanie.
To jest 7 cykl starań i mam wrażenie, że każdy trochę się od siebie różni, ale ten jest zupełnie inny - zwłaszcza, że pierwszy raz miałam plamienie 🤔 -
Paula29 wrote:Ja w pierwszym cyklu starań miałam pierwszy raz w życiu plamienie i byłam pewna że to implantacja. Poszłam na betę i była ujemna 🤷🏼♀️ oczywiście życzę Ci żeby była dodatnia, ale pamiętaj że łatwo się nakręcić a potem rozczarować.
A wiesz co było przyczyną plamienia?👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Daga121222 wrote:Jeśli nie dostanę miesiączki to pójdę w sobotę rano na betę. Najgorsze jest to czekanie.
To jest 7 cykl starań i mam wrażenie, że każdy trochę się od siebie różni, ale ten jest zupełnie inny - zwłaszcza, że pierwszy raz miałam plamienie 🤔Daga121222 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Olka27 wrote:Ja też jestem ale dwa dni przed 🐒 czuję się jak na okres ale delikatnie inaczej (?) Kłucie w pochwie 🤔 brak slizu gdzie zawsze miałam sporo.. uczucie ciągnięcia raz jest raz nie ma więcej bulgotek (?) zawsze bolał mnie brzuch i do 30 min dostałam wredote ... Teraz jakoś inaczej to czuję .
I jak? Wiadomo już coś? 🙂
Ja do tej pory nie dostałam miesiączki 🙂 a właściwie w dniu spodziewanej @ dostałam delikatnych plamień (brunatnych/brązowych), dzisiaj rano znów się pojawiło, ale w mniejszej ilości. Ale przy tym cały czas jakby takie baaardzo delikatne skurcze (?). Jak do wieczora nic się nie zmieni to jutro pójdę na betę. Dodam jeszcze, że tak mam pierwszy raz. Mam nadzieję, że to nie ma związku z niczym złym. Trzymajcie za mnie kciuki! Bo to był nasz 7 cykl starań 🙏🏻Paula29 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Daga121222 wrote:I jak? Wiadomo już coś? 🙂
Ja do tej pory nie dostałam miesiączki 🙂 a właściwie w dniu spodziewanej @ dostałam delikatnych plamień (brunatnych/brązowych), dzisiaj rano znów się pojawiło, ale w mniejszej ilości. Ale przy tym cały czas jakby takie baaardzo delikatne skurcze (?). Jak do wieczora nic się nie zmieni to jutro pójdę na betę. Dodam jeszcze, że tak mam pierwszy raz. Mam nadzieję, że to nie ma związku z niczym złym. Trzymajcie za mnie kciuki! Bo to był nasz 7 cykl starań 🙏🏻 -