X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wczesny test ciażowy
Odpowiedz

Wczesny test ciażowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tris Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam pytanie, jaki najwcześniejszy test na rynku można obecnie nabyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z Rossman są ok, ale moim zdaniem w przypadku ciąży nic nie przyspieszymy i to jest loteria, widziałam tutaj, że niektóre mamy dopiero w drugim miesiącu miały pozytywny wynik, a inne nawet 2/3 dni przed okresem

Tris lubi tę wiadomość

• Tris Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Mnie zawsze testy po 6 dniach od zapłodnienia się sprawdzały. Raz miałam nawet bodajże 3 dniowy, ale to to już chyba przesada 😬

• Lexia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na prawdę nawet najczulszy test nie wykryje ciąży, póki zarodek się nie zagnieździ i nie zacznie wydzielać do ustroju matki hcg. A zagnieżdżenie następuje między 6 a 12 dpo. W związku z tym nawet najczulszy test nic nie powie, jeśli zagnieżdżenie odbyło się bliżej 10dpo, a nie 6dpo.
    Najczulsze testy mają czułość 10 jednostek. Nie ma nic czulszego, gdyż beta do wartości 5 jest uznawana za nieciążową, także test o czułości 10 i tak jest czuły.
    Testowałam w dwóch ciążach tymi samymi testami i w pierwszej miałam bladą, ale wyraźną kreskę 10dpo, w obecnej ciąży 10dpo to wychodziło coś pod światło, ledwo widoczne (dopiero jak się podkręciło kontrasty). Także to, że jakiś test nie wyszedł np. 10dpo nie znaczy, że jest mało czuły- po prostu zarodek mógł się zagnieździć później.

Tris lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Tris Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź 👍

• Tris Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja jestem taka niecierpliwa 🥺 Chciałabym już wiedzieć

• Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tydzień po terminie testy negatywne beta też ale w zeszłym tygodniu na usg gin widział ciałko żółte więc liczę że może jeszcze za wcześnie na test 🤷‍♀️

Tris lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta
    🩸10.04

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Tris Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Ja jestem tydzień po terminie testy negatywne beta też ale w zeszłym tygodniu na usg gin widział ciałko żółte więc liczę że może jeszcze za wcześnie na test 🤷‍♀️

Trzymam kciuki!

• Clarson Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 9dpo blada kreska, do okresu 5 dni, ale nie łudzę sie.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ