We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda_Z wrote:Dzień dobry dziewczynki
Ja już po badaniach. Ja jestem ciężki przypadek bo każda igła mnie masakrycznie stresuje, przeżywam zawsze już od poprzedniego dnia przed pobraniem krwi. Pobranie tylko na leżąco bo inaczej mdleję - nic na to nie poradzę, tak już mam od lat
Wczoraj to się nawet popłakałam wieczorem kilka razy - chyba ze stresu przed wynikami i z takiej bezsilności że muszę te badania robić bo nam nie wychodzi
Teraz trzymam kciuki żeby wyniki coś dały - zrobiłam tyle badań, że aż się pielęgniarka śmiała że nieźle uzbierałam. Wzięłam jakiś pakiet hormonalny z diagnostyki, do tego morfologię, ob, insulinę, glukozę i cholersterol bo miałam skierowanie od lekarza
Mówisz o Conceive Plus? My stosowaliśmy w poprzednim miesiącu FertilSafe Plus ale podobno mają inne składy i właśnie się zastanawiam nad zamówieniem tego oryginalnego Conceive Plus bo tyle się o nim naczytałam że pomaga przy problemach ze śluzem -
Dziewczyny!
Ja jestem taka raczej na chłodno, ale mimo to zaczynam sobie trochę wkręcać..
Nie mam prawa mieć objawów. Dopiero 6dpo wg owu. Ale 3 dni z rzędu zasnęłam wieczorem jak mops na kanapie. Pierwszego z niewyspania, ale potem?
I w brzuchu coś skurczy klujnie szarpnie.
W ciąży z córka wpadliśmy bezpośrednio po moim przylocie z daleeeka i mi się jetlag „ przedłużył”, nie zaniepokoiło mnie to, dopiero jak zjadłam dwa słoiki ogórków kiszonych jakieś 12 dpo to coś mnie tknęło. Ale senność była pierwszym objawem.
No cóż, muszę tydzień jeszcze poczekać , może mi się odwidzi;) będę od jutra ciężko malować aż do poniedziałku 🙈 wiec nie będzie czasu się interpretować 😂 -
Dastiny wrote:Żeby wyznaczyło linie pozioma musi być 6 niższych temperatur w fazie folikularnej jeżeli za późno zaczęłaś mierzyć linia się nie pokaże
Dzięki ! Mierzę od samego początku cyklu, więc pewnie coś jest po prostu nie tak16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Magda_Z wrote:Super, to mnie pocieszyłaś
Chyba trochę wcześnie, wydaje mi się ze powinno być minimum 7 dpo
Ja właśnie namawiam męża na badania, chyba wybierzemy się w środę, martwi mnie tylko że powinno być 3-5 abstynencji, a my ostatni raz przytulaliśmy się w czwartek, czyli środa to byłby 6 dzień bez seksu - myślicie że ok, czy kombinować z terminem jeszcze? -
mgielka wrote:Dziewczyny!
Ja jestem taka raczej na chłodno, ale mimo to zaczynam sobie trochę wkręcać..
Nie mam prawa mieć objawów. Dopiero 6dpo wg owu. Ale 3 dni z rzędu zasnęłam wieczorem jak mops na kanapie. Pierwszego z niewyspania, ale potem?
I w brzuchu coś skurczy klujnie szarpnie.
W ciąży z córka wpadliśmy bezpośrednio po moim przylocie z daleeeka i mi się jetlag „ przedłużył”, nie zaniepokoiło mnie to, dopiero jak zjadłam dwa słoiki ogórków kiszonych jakieś 12 dpo to coś mnie tknęło. Ale senność była pierwszym objawem.
No cóż, muszę tydzień jeszcze poczekać , może mi się odwidzi;) będę od jutra ciężko malować aż do poniedziałku 🙈 wiec nie będzie czasu się interpretować 😂
Ja w sumie podobnie 5/6 dpo ..też coś szarpnie .zakuję, posmyra ale tak było w ostatnich cyklach u mnie 😆 mimo wszystko jakoś spokojniejszy ten cykl się na razie wydaje bo czuje się dużo lepiej jak w ostatnim ..może może 😂
trzymam kciuki
i
Gratulacje kreseczek 😍 -
Dziewczyny ja nie wiem czy się nie pospieszylam z radością, wczoraj wieczorem wstawialam tu zdjęcie testu z wczoraj z popołudnia, a dzisiaj rano powtórzyłam i taki sam a nawet ciut bledszy.. idę po pracy na bete ale i tak wyniki będą dopiero jutro rano, a ja siedzę jak na szpilkach...
Czy to możliwe że test jeszcze nie ściemniał? Jestem 2 dni przed @, 12dpo owu. Oba testy czułość 10 -
Kosmo wrote:Dziewczyny ja nie wiem czy się nie pospieszylam z radością, wczoraj wieczorem wstawialam tu zdjęcie testu z wczoraj z popołudnia, a dzisiaj rano powtórzyłam i taki sam a nawet ciut bledszy.. idę po pracy na bete ale i tak wyniki będą dopiero jutro rano, a ja siedzę jak na szpilkach...
Czy to możliwe że test jeszcze nie ściemniał? Jestem 2 dni przed @, 12dpo owu. Oba testy czułość 10
jest taka możliwość a raz laska wstawiała ciąg testów z rana i 4 dnia był jaśniejszy od poprzedniego a na dzień następny mocny pozytyw od moczu też zależy -
Dziewczyny gratuluje Wam ⏸️ 😊💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Kosmo moze powtorz wieczorem o tej samej porze co robilas wczoraj..26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie do Was. Chodzi o śluz po owulacji. W poprzednich cyklach raczej tego nie zaobserwowałam.. może w tym przedostatnim kiedy wnikliwie się przyglądałam i "doszukiwałam" objawów ciążowych ale to było tak dopiero 10 dpo, a teraz 4dpo a przy szyjce jest dużo gęstego białego śluzu, ale do tego przy ujściu pochwy jest dosyć mokro.. czy to może wskazywać na jakieś zaburzenia z progesteronem ?16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Miśka 91 wrote:To Conceive Plus jeszcze jest? Nigdzie go nie widzę i słyszałam że Fertil jest zamiast niego ...
Fertil tak jak pisałam gdzieś wcześniej ma inny skład – dziewczyny na innym wątku porównywały i jest zupełnie co innego, chociaż wszędzie piszą że to niby jest to samo.Miśka 91 wrote:Wskazany czas wstrzemięźliwość przez WHO to 2-7 dni więc 6 dni jest ok.
Trochę się martwię jak to będzie wyglądać jutro, czy mam z nim iść czy nie, on sam też się waha i widzę że się tym stresuje.
Jeszcze zmieniłam sobie godzinę mierzenia temperatury z 6:30 na 5:00 bo tak mąż wstaje do pracy, budzę się razem z nim i później nie zawsze już zasypiam więc wymyśliłam że pomiary będą bardziej wiarygodne, ale za to teraz się zastanawiam czy nie przegapię owulacji i czy wykres się będzie tak samo układał. Eh te moje przemyślenia, 100 pomysłów i wątpliwości na minutę.
Kolejne rozmyślania to, to czy w tym cyklu znowu serduszkować codziennie w okresie owulacji czy lepiej co 2-3 dni i spróbować w dzień pozytywnego testu owulacyjnego - może faktycznie w poprzednim cyklu nie wyszło bo było za dużo i chłopaki nie nabrali odpowiedniej mocy sprawczej
Zazdroszczę czasem facetom - oni po prostu mają zrobić swoje jak powiemy im kiedy - też bym tak chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 12:54
Miśka 91, Nastkaa97 lubią tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z to zależy od Was 😉 Jak Twój mąż będzie się lepiej czuł . To jest stresujące dla mężczyzn mój jak pierwszy raz poszedł to oglądał pokój czy nie ma kamer 😂😂
Jeżeli chodzi o częstotliwości serduszek nie pomogę bo sama się nad tym zastanawiam 🤔 🙈. Ja znowu nauczyłam się nie mówić do końca mojemu kiedy jest ,,ten odpowiedni czas" bo oni na swój sposób też to przeżywają i się stresują .Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 13:02
Magda_Z, Nastkaa97 lubią tę wiadomość
-
Magda_Z wrote:Dzięki też się gdzieś w końcu doszukałam tej informacji, chociaż na stronie kliniki piszą że optymalnie 3-5 dni. Oczywiście my jak zawsze wszystko z łapanki – zadzwoniłam wczoraj przed 20 i okazało się że jest termin na jutro na 14:00 więc się zapisaliśmy.
Trochę się martwię jak to będzie wyglądać jutro, czy mam z nim iść czy nie, on sam też się waha i widzę że się tym stresuje.
Jeszcze zmieniłam sobie godzinę mierzenia temperatury z 6:30 na 5:00 bo tak mąż wstaje do pracy, budzę się razem z nim i później nie zawsze już zasypiam więc wymyśliłam że pomiary będą bardziej wiarygodne, ale za to teraz się zastanawiam czy nie przegapię owulacji i czy wykres się będzie tak samo układał. Eh te moje przemyślenia, 100 pomysłów i wątpliwości na minutę.
Kolejne rozmyślania to, to czy w tym cyklu znowu serduszkować codziennie w okresie owulacji czy lepiej co 2-3 dni i spróbować w dzień pozytywnego testu owulacyjnego - może faktycznie w poprzednim cyklu nie wyszło bo było za dużo i chłopaki nie nabrali odpowiedniej mocy sprawczej
Zazdroszczę czasem facetom - oni po prostu mają zrobić swoje jak powiemy im kiedy - też bym tak chciała
Masz rację też im zazdroszczę! My w pierwszym cyklu serduszkowaliśmy 3 dni pod rząd i ten trzeci dzień to była owulacja... i nic
Teraz niby czas współzycia bardzo dobry.. bo dwa dni przed i w dzień owulacji, ale przyznam szczerze, że mam znowu przeczucia, że nic z tego.. że coś jest nie tak z tym cyklem i wgl ze mnąMagda_Z lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Nastkaa97 wrote:Masz rację też im zazdroszczę! My w pierwszym cyklu serduszkowaliśmy 3 dni pod rząd i ten trzeci dzień to była owulacja... i nic
Teraz niby czas współzycia bardzo dobry.. bo dwa dni przed i w dzień owulacji, ale przyznam szczerze, że mam znowu przeczucia, że nic z tego.. że coś jest nie tak z tym cyklem i wgl ze mną
Nie trać nadziei, może będzie dobrze. Może będziesz właśnie później wspominać że to był najdziwniejszy cykl i akurat wtedy się udało? A jeśli nie to może następny będzie tym idealnym i się uda?
Wiem, że łatwo się mówi. Też mam często takie uczucie że nigdy się nie uda i że jakoś tego "nie widzę".Nastkaa97, PaulaSza lubią tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z wrote:Nie trać nadziei, może będzie dobrze. Może będziesz właśnie później wspominać że to był najdziwniejszy cykl i akurat wtedy się udało? A jeśli nie to może następny będzie tym idealnym i się uda?
Wiem, że łatwo się mówi. Też mam często takie uczucie że nigdy się nie uda i że jakoś tego "nie widzę".
Mam taką cichą nadzieję Dziękuję za wsparcieMagda_Z, PaulaSza lubią tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
nick nieaktualny
-
Muszę bo się uduszę...
Jak tu nie wierzyć w przeznaczenie - weszłam na stronę znany lekarz żeby znaleźć numer telefonu do mojego lekarza bo nie pamiętałam nazwy kliniki. On nigdy nie ma udostępnionego kalendarza na stronie, kolejki są dość długie i zazwyczaj jest lista rezerwowa na wizytę. Wchodzę na stronę, kalendarz pusty, jak zawsze. Już mam dzwonić, ale sobie myślę - a wezmę się zaloguję, może mi wpisze wizytę do kalendarza żebym pamiętała. Odświeżam stronę i pokazuje się termin 29.09 godz. 17:20 - jeden jedyny. No to klikam i się zapisuję.
Ale coś mi nie gra, to stwierdzam, że zadzwonię jeszcze do kliniki czy na pewno się zarejestrowało bo nigdy takiej opcji nie było, kolejnych wolnych terminów w grafiku na ten i kolejny miesiąc brak.
Dzwonię - mówię miłej pani o co mi chodzi a ona na to, że tak, wizyta potwierdzona bo właśnie ją wpisywała do kalendarza. Minutę wcześniej zadzwoniła pacjentka że rezygnuje i się zwolniło miejsce w ich systemie akurat i jakoś wskoczyło na znany lekarz, ale że nigdy tam nie udostępniają terminów do tego dr. Kolejny wolny termin - koniec października.
Chciałam zrobić monitoring cyklu i sprawdzić owulację - data prognozowanej owulacji 29.09 - data mojej wizyty u lekarza 29.09 - jak to możliwe?
Teraz mam kolejny temat do sprawdzenia - czy dzień przed USG można uprawiać seks? Przecież jak owulacja przyjdzie to nie będę odkładać serduszkowania na kolejny miesiąc... ah te moje przemyślenia. Ale jestem dobrej myśli, to nie może być przypadek że się tak złożyłoBatylda, Olinka1329, justa33, Nastkaa97 lubią tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
Magda_Z wrote:Muszę bo się uduszę...
Jak tu nie wierzyć w przeznaczenie - weszłam na stronę znany lekarz żeby znaleźć numer telefonu do mojego lekarza bo nie pamiętałam nazwy kliniki. On nigdy nie ma udostępnionego kalendarza na stronie, kolejki są dość długie i zazwyczaj jest lista rezerwowa na wizytę. Wchodzę na stronę, kalendarz pusty, jak zawsze. Już mam dzwonić, ale sobie myślę - a wezmę się zaloguję, może mi wpisze wizytę do kalendarza żebym pamiętała. Odświeżam stronę i pokazuje się termin 29.09 godz. 17:20 - jeden jedyny. No to klikam i się zapisuję.
Ale coś mi nie gra, to stwierdzam, że zadzwonię jeszcze do kliniki czy na pewno się zarejestrowało bo nigdy takiej opcji nie było, kolejnych wolnych terminów w grafiku na ten i kolejny miesiąc brak.
Dzwonię - mówię miłej pani o co mi chodzi a ona na to, że tak, wizyta potwierdzona bo właśnie ją wpisywała do kalendarza. Minutę wcześniej zadzwoniła pacjentka że rezygnuje i się zwolniło miejsce w ich systemie akurat i jakoś wskoczyło na znany lekarz, ale że nigdy tam nie udostępniają terminów do tego dr. Kolejny wolny termin - koniec października.
Chciałam zrobić monitoring cyklu i sprawdzić owulację - data prognozowanej owulacji 29.09 - data mojej wizyty u lekarza 29.09 - jak to możliwe?
Teraz mam kolejny temat do sprawdzenia - czy dzień przed USG można uprawiać seks? Przecież jak owulacja przyjdzie to nie będę odkładać serduszkowania na kolejny miesiąc... ah te moje przemyślenia. Ale jestem dobrej myśli, to nie może być przypadek że się tak złożyło
Przeznaczenie!!! 🍀
Na pewno nie można przed cytologią, nigdy nie słyszałam żeby nie można było przed USG 🤔 ale jeśli się mylę poprawcie mnie dziewczyny!Magda_Z lubi tę wiadomość