We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny 🙂 5.09 pękło mi jajeczko (bez Ovitrelle), 6.09 byłam na monitoringu i lekarz kazał nam się szybko starać bo jeszcze jest szansa. Później brałam Duphaston przez 10 dni. 6dp zrobiłam test bo nie wytrzymałam i nic. 13 dp też negatywny. Już podczas brania duphastonu miałam podwyższoną temperaturę. I po jego odstawieniu też. Za to podczas przyjmowania leku miałam jakieś lekkie bóle, ciągnięcia w podbrzuszu, ale piersi nic mnie nie bolały. Jak odstawiłam Duphaston to mnie zaczęły boleć piersi do tego. W dodatku mam wrażenie, że nie toleruje smrodu dymu papierosowego. Nigdy nie znosiłam...ale w tym tygodniu dwa razy znalazłam się w towarzystwie palaczy i musiałam uciec bo bałam się, że nie wytrzymam i zwymiotuje. Dawniej ażtak nie miałam.
Czy możliwe, że testy jeszcze nie wykrywają ciąży? Że to za wcześnie? Ile ewentualnie powinnam czekać na miesiączkę po Duphastonie? I czy może zamiast testu zrobić badania krwi. Czy to ma sens ledwo 2 tygodnie po ewentualnym zapłodnieniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 19:15
-
Just1988 wrote:Hej Dziewczyny 🙂 5.09 pękło mi jajeczko (bez Ovitrelle), 6.09 byłam na monitoringu i lekarz kazał nam się szybko starać bo jeszcze jest szansa. Później brałam Duphaston przez 10 dni. 6dp zrobiłam test bo nie wytrzymałam i nic. 13 dp też negatywny. Już podczas brania duphastonu miałam podwyższoną temperaturę. I po jego odstawieniu też. Za to podczas przyjmowania leku miałam jakieś lekkie bóle, ciągnięcia w podbrzuszu, ale piersi nic mnie nie bolały. Jak odstawiłam Duphaston to mnie zaczęły boleć piersi do tego. W dodatku mam wrażenie, że nie toleruje smrodu dymu papierosowego. Nigdy nie znosiłam...ale w tym tygodniu dwa razy znalazłam się w towarzystwie palaczy i musiałam uciec bo bałam się, że nie wytrzymam i zwymiotuje. Dawniej ażtak nie miałam.
Czy możliwe, że testy jeszcze nie wykrywają ciąży? Że to za wcześnie? Ile ewentualnie powinnam czekać na miesiączkę po Duphastonie? I czy może zamiast testu zrobić badania krwi. Czy to ma sens ledwo 2 tygodnie po ewentualnym zapłodnieniu?
Ja jak brałam duphaston to mialam mnóstwo dziwnych dolegliwości.. bole brzucha, piersi bolaly mnie okropnie, temperatury akurat nie mierzyłam. Ale odstawialm po 10 dniach i okres przyszedł dwa dni później. Myślę że 2 tygodnie po ewentualnym zapłodnieniu badanie krwi na pewno juz cos pokaże.
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Na 100% bHCG z krwi coś już by pokazała 🙂
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, wow ile się wydarzyło przez ten weekend. Szczęściara bardzo mi przykro ze straty wierzę, że październik będzie bardziej owocny
Nastka gratuluję, ja widzę dwie kreseczki i jestem pewna, że to jest ciąża i teraz oby wszystko poszło po myśli pozostałym także gratuluję dwóch kreseczek
ja mam dziś 34 dc, dalej nie mam okresu. Ja mam cykle 30-33 dni. Pasek owulacyjny pozytywny wyszedł mi 2.09 (w 15 dc), trochę się zdziwiłam, bo miałam słaby śluz, ale stwierdziłam, że taki cykl. Jednak na pewno owulacja się nie pojawiła po 24-48, tylko sądzę, że tydzień później. Wtedy miałam mega dużo śluzu, ale nie sprawdziłam czy płodny, bo uznałam, że to efekt uboczny tabletek Ovarin. Na szczęscie tydzień później też sie przytulałam z mężem, bo on by mógł 4 razy po 2 razy xd jutro będę się testować. Od zeszłego tygodnia bolą mni ebardzo piersi, zobaczymy czy to PMS czy ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 20:06
Nastkaa97, Magda_Z, Lolipop, Ewciia lubią tę wiadomość
-
PaulaSza wrote:Hej dziewczyny, wow ile się wydarzyło przez ten weekend. Szczęściara bardzo mi przykro ze straty wierzę, że październik będzie bardziej owocny
Nastka gratuluję, ja widzę dwie kreseczki i jestem pewna, że to jest na pewno ciąża i teraz oby wszystko poszło po myśli pozostałym także gratuluję dwóch kreseczek
ja mam dziś 34 dc, dalej nie mam okresu. Ja mam cykle 30-33 dni. Pasek owulacyjny pozytywny wyszedł mi 2.09 (w 15 dc), trochę się zdziwiłam, bo miałam słaby śluz, ale stwierdziłam, że taki cykl. Jednak na pewno owulacja się nie pojawiła po 24-48, tylko sądzę, że tydzień później. Wtedy miałam mega dużo śluzu, ale nie sprawdziłam czy płodny, bo uznałam, że to efekt uboczny tabletek Ovarin. Na szczęscie tydzień później też sie przytulałam z mężem, bo on by mógł 4 razy po 2 razy xd jutro będę się testować. Od zeszłego tygodnia bolą mni ebardzo piersi, zobaczymy czy to PMS czy ...
No to czekamy na Twój teścik ! Koniecznie daj znać. Powodzenia 😘😘😘PaulaSza, Ewciia lubią tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
PaulaSza wrote:Hej dziewczyny, wow ile się wydarzyło przez ten weekend. Szczęściara bardzo mi przykro ze straty wierzę, że październik będzie bardziej owocny
Nastka gratuluję, ja widzę dwie kreseczki i jestem pewna, że to jest na pewno ciąża i teraz oby wszystko poszło po myśli pozostałym także gratuluję dwóch kreseczek
ja mam dziś 34 dc, dalej nie mam okresu. Ja mam cykle 30-33 dni. Pasek owulacyjny pozytywny wyszedł mi 2.09 (w 15 dc), trochę się zdziwiłam, bo miałam słaby śluz, ale stwierdziłam, że taki cykl. Jednak na pewno owulacja się nie pojawiła po 24-48, tylko sądzę, że tydzień później. Wtedy miałam mega dużo śluzu, ale nie sprawdziłam czy płodny, bo uznałam, że to efekt uboczny tabletek Ovarin. Na szczęscie tydzień później też sie przytulałam z mężem, bo on by mógł 4 razy po 2 razy xd jutro będę się testować. Od zeszłego tygodnia bolą mni ebardzo piersi, zobaczymy czy to PMS czy ...
Trzymam kciuki za jutrzejszy test - oby był pozytywnyPaulaSza, adu lubią tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Just1988 wrote:Hej Dziewczyny 🙂 5.09 pękło mi jajeczko (bez Ovitrelle), 6.09 byłam na monitoringu i lekarz kazał nam się szybko starać bo jeszcze jest szansa. Później brałam Duphaston przez 10 dni. 6dp zrobiłam test bo nie wytrzymałam i nic. 13 dp też negatywny. Już podczas brania duphastonu miałam podwyższoną temperaturę. I po jego odstawieniu też. Za to podczas przyjmowania leku miałam jakieś lekkie bóle, ciągnięcia w podbrzuszu, ale piersi nic mnie nie bolały. Jak odstawiłam Duphaston to mnie zaczęły boleć piersi do tego. W dodatku mam wrażenie, że nie toleruje smrodu dymu papierosowego. Nigdy nie znosiłam...ale w tym tygodniu dwa razy znalazłam się w towarzystwie palaczy i musiałam uciec bo bałam się, że nie wytrzymam i zwymiotuje. Dawniej ażtak nie miałam.
Czy możliwe, że testy jeszcze nie wykrywają ciąży? Że to za wcześnie? Ile ewentualnie powinnam czekać na miesiączkę po Duphastonie? I czy może zamiast testu zrobić badania krwi. Czy to ma sens ledwo 2 tygodnie po ewentualnym zapłodnieniu?
laski pisały że ok 3dni i przychodzi okres więc sama zapewne aby nie przedluzac cyklu konczylabym branie w 11/12dpo a jak każą lekarze? ciekawe
Pualasza kciuki zaciśnięte!PaulaSza lubi tę wiadomość
-
Lolipop wrote:do którego dnia cyklu brałaś duphaston?
laski pisały że ok 3dni i przychodzi okres więc sama zapewne aby nie przedluzac cyklu konczylabym branie w 11/12dpo a jak każą lekarze? ciekawe
Pualasza kciuki zaciśnięte!
Ja byłam u lekarza 6.09 i kazał mi zacząć brać Duphaston od 9.09 przez 10 dni.
-
Dziewczynki przepraszam, nie dam rady Was dziś odczytać już wszystkich.
Widziałam, że pojawiły się jakieś dwie kreseczki, z całego serducha gratuluję i trzymam kciuki ❤️
U mnie dziś pod wieczór przyszła @.
Będę się wkrótce przenosić na wątek październikowy, kto ze mną?
Oby jak najmniej!Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szczesciara - to my w sobotę byliśmy łapać żaby Ale dziewczyny się cieszyły
Justa - co prawda to była poprzednia ciąża, ale 6 dni przed kalendarzykowa owulacja był jeden szybki numerek i załapało.
Paula - tez jutro testuje, powodzenia!
Nastkaa97 wrote:Dwupak? Wow hahah 😀 jak byłam dwa dni przed owulka na USG to było jedno jajeczko, więc chyha nie tym razem 🙂 ale nie ukrywam ze chciałabym....zawsze marzyłam o bliźniakach 🙂
No ja miałam na początku bliźniaki, jak mi test wyszedł w tym samym czasie co tobie... 2 maluchy na raz to tez moje Marzenie... Więc życzę, żebyś miała dwupak!
Lolipop, justa33, Nastkaa97, PaulaSza lubią tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
justa33 wrote:Hej.,
mam pytanie do dziewczyn, którym się udało zajść w ciążę...
Stosowałyście regułę co drugi dzień, czy codziennie w okresie plodnym?justa33 lubi tę wiadomość
-
Szyszka90 wrote:Dziewczynki przepraszam, nie dam rady Was dziś odczytać już wszystkich.
Widziałam, że pojawiły się jakieś dwie kreseczki, z całego serducha gratuluję i trzymam kciuki ❤️
U mnie dziś pod wieczór przyszła @.
Będę się wkrótce przenosić na wątek październikowy, kto ze mną?
Oby jak najmniej!
eh przykro mi
no i ja idę bo że się @ rozkręci to kwestia dni 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 22:35
-
justa33 wrote:Hej.,
mam pytanie do dziewczyn, którym się udało zajść w ciążę...
Stosowałyście regułę co drugi dzień, czy codziennie w okresie plodnym?
W cyklu zaciążonym numer dwa, kochaliśmy się 11dc, 12dc,13dc , z czego z 13dc (późnym wieczorem) na 14dc czułam owulkę.
Kciuki za nowe kreseczki! Rozbujajcie trochę ten wrzesień. PaulaSza, Nastka97 czekamy na wasze testy!
Szyszka90 przykro mi. Październik będzie Twój, tak jak innych dziewczyn, którym się nie udało tym razem. Czerwiec to wyśmienity miesiąc na poród, wiem coś o tym!PaulaSza, justa33 lubią tę wiadomość
-
justa33 wrote:https://zapodaj.net/3e2726e21b37e.jpg.html
Dziewczyny, czy dzisiejszy wzrost temperatury oznacza, że już po owulacji?
Ja na swoim przykładzie obstawiałabym owulację dzisiaj, masz dość wysokie temperatury na początku cyklu i wydaje mi się że w fazie lutealnej powinnaś mieć wyżej niż 36.5. Ja mam wzrost temperatury między fazami o jakieś 0.2-0.3°C idąc tym tokiem u Ciebie powinno być 36.7 po owulacji. Ale tak jak mówię odnoszę to do swoich obserwacji u siebie a u każdej kobiety wygląda to pewnie inaczejjusta33 lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
justa33 wrote:https://zapodaj.net/3e2726e21b37e.jpg.html
Dziewczyny, czy dzisiejszy wzrost temperatury oznacza, że już po owulacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 06:55
justa33 lubi tę wiadomość