X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wirus Zika
Odpowiedz

Wirus Zika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moonloo Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy robiła któraś z Was test na wirus zima lub wróciła z kraju w którym wirus działa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sensu robić testu na ten wirus jesli nie miałaś z nim stycznosci czytaj: nie wrociłaś z kraju w ktorym jest.
    Ja byłam w Brazylii w 2015r. miesiac przed tym zanim wybuchła epidemia, nic mi nie jest :)

• Moonloo Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżdżę do Azji południowo wschodniej co roku i dopiero teraz doszło do mnie o wirusów zika. Właśnie ponownie wróciłam stąd pytanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonloo wrote:
    Jeżdżę do Azji południowo wschodniej co roku i dopiero teraz doszło do mnie o wirusów zika. Właśnie ponownie wróciłam stąd pytanie.
    Nie da się przegapić tego, że się zaraziło wirusem, tyle powiem. Poczytaj więcej na jego temat jakie daje objawy i co ze sobą niesie

• Macy Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonloo wrote:

Hej z tego co sie orientuje to mozesz zrobic test ale nie wczesniej niz 21 dni po powrocie z podrozy, ze wzgledu na okres inkubacji. Jezeli bylas z partnerem to on tez powienien sie zbadac, wirus moze utrzymywac sie w nasieniu nawet do 6 miesiecy.

s9cmnt1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ