SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wirus Zika
Odpowiedz

Wirus Zika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moonloo Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy robiła któraś z Was test na wirus zima lub wróciła z kraju w którym wirus działa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sensu robić testu na ten wirus jesli nie miałaś z nim stycznosci czytaj: nie wrociłaś z kraju w ktorym jest.
    Ja byłam w Brazylii w 2015r. miesiac przed tym zanim wybuchła epidemia, nic mi nie jest :)

• Moonloo Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżdżę do Azji południowo wschodniej co roku i dopiero teraz doszło do mnie o wirusów zika. Właśnie ponownie wróciłam stąd pytanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonloo wrote:
    Jeżdżę do Azji południowo wschodniej co roku i dopiero teraz doszło do mnie o wirusów zika. Właśnie ponownie wróciłam stąd pytanie.
    Nie da się przegapić tego, że się zaraziło wirusem, tyle powiem. Poczytaj więcej na jego temat jakie daje objawy i co ze sobą niesie

• Macy Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonloo wrote:

Hej z tego co sie orientuje to mozesz zrobic test ale nie wczesniej niz 21 dni po powrocie z podrozy, ze wzgledu na okres inkubacji. Jezeli bylas z partnerem to on tez powienien sie zbadac, wirus moze utrzymywac sie w nasieniu nawet do 6 miesiecy.

s9cmnt1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ. Kluczowe 90 dni przed poczęciem – jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ