Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne witaminki dla starajacych sie
Odpowiedz

witaminki dla starajacych sie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emy Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki jeśli już był taki temat to przepraszam. Przeglądając wasze wykresy widzę jak dużo z was bierze witaminy,acard itp. Chodzi mi o te bez recepty. Ja biorę tylko folic i wiesiolek do owulacji. Proszę podzielcie się swoją wiedzą na ten temat jaki witaminy i dlaczego i ten acard ( chyba dobrze napisałam ) na co go bierzecie? Dziękuję i pozdrawiam

• Asmee Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard akurat nie jest witaminą, a lekiem na krzepliwość. Wykres podaje wiele leków, które mogą mieć wpływ na cykl, a nie są witaminami - nie sugeruj się tym.

Ja biorę folik, tran i macę. Nie wydaje mi się, żeby faszerowanie się na siłę mogło pomów. Szczególnie, jeśli nie ma wyraźnych zaleceń lekarza.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Emy Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macę? A co to.? Tak wiem,ze to nie witaminka acard ale myślałam,ze on ma jakiś związek z plodnoscia. Dzięki za odzew

• Asmee Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj masz temat o tym :)
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/maca,769.html

Emy lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie tylko brałam kompleks witamin dla starających się - femibion Natal 1. Nic więcej nie brałam....
    Zależy z czym masz problem, z śluzem itp

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej przez lata bralam są folik. Teraz biorę vitamin plus mama z olimpu.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupujesz?

neomi34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedynie co biorę to magne b6 wapno skrzyp i kwas foliowy myślałam też nad ziołami o.sroki ale gin mi odradziła i powiedziała że nie jest mi potrzebny. Najlepiej zapytać lekarza na wizycie co poleca :)

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu Ci odradziła?

neomi34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo zioła o.sroki głównie wpływają na śluz i pracę jajników a u mnie z tym problemu nie ma :) w jednym cyklu potrafię mieć 3 jajca na pęknięciu a śluz to mnie zalewa :)

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja jakoś nie wierzy w te ziółka :( ale ja spróbuję :)

neomi34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno bardzo dobre są :) ale w określonych przypadkach żeby nie przedobrzyć :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ