Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wizualizujecie przyszlosc z malenstwem?
Odpowiedz

Wizualizujecie przyszlosc z malenstwem?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalia DRP Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Tak sie zastanawiam... Zafiksowalam sie na badaniach, stymulacjacj, temperaturze.. a dzis zdałam sobie sprawę, ze nie bardzo potrafię sobie wyobrazić tego małego dziabąga. Jakos ciężko mi to przychodzi.

Jak to jest z Wami? Myślicie w tych kategoriach? W sensie, pomalujemy "Zosi" pokój na żółto? Czy na razie liczy sie tylko tempka i dwie kreski na sikaczu? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no pewnie :P ja sobie zawsze wizualizuję jak widzę dzieci na spacerach, w parku czy na placu zabaw, że ja też bym tak z moim dzieciakiem chciała. W dodatku jeden z pokoi w nowym mieszkaniu pomalowaliśmy na różowo ;) niby przypadek, ale ten pokój kiedyś mógłby być sypialnią dziecka przecież.

Natalia DRP lubi tę wiadomość

• Natalia DRP Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie jakoś nie potrafię. Nie wiem, moze to jakas podświadoma proba niezapeszania?

Dwa lata temu kupilismy nowe mieszkanie i zaprojektowalam z gory meble, ktore nadzadza się tez dla dziecka ale to wszystko.

Czy to bedzie bardzo głupie jak kupię po kryjomu taką rozowa sukienusie? :D

• Blanche Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, jeśli jej kupno sprawi, że będzie Ci raźniej to czemu nie. 🙂
    Ja znowu nie lubię zapeszać, tak wiec póki co tylko się rozglądam co by mi się przydało dla drugiego dziecka, na co np. przy pierwszym nie było mnie stać. Nie mam już nic po pierwszym synku, bo gdy się urodził to stwierdziliśmy, ze nie chcemy więcej dzieci. Pozmieniało się 🙂
    A jeżeli chodzi o wizualizacje to bardziej zastanawiam się jak będę musiała przeorganizować dom, żeby gdzieś tego małego człowieczka wpasować. I oczywiście całą masę rzeczy z nim związaną. Myślę też o tym jak to zorganizuję logistycznie po powrocie do pracy, odstawianie do szkoły, przedszkola, takie rzeczy. Mieszkam w UK i jesteśmy pod tym względem zdani z mężem na siebie.
    Bardzo przyziemnie 😉

Natalia DRP lubi tę wiadomość

28 lat, UK
    Listopadowa mama 2014
    Urodzę w 2020!🙂 - 5cs <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ