X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wodniak ?
Odpowiedz

Wodniak ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula118 Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy któraś z Was miała wodniaka jajowodu?
    Ja nie jestem pewna, czy go mam, ale po dolegliwościach śmiem przypuszczać, ze może to być to.

Przewlekły ból brzucha od ponad roku, ciągłe mulenie, rozpieranie w podbrzuszu, czasem uczucie rozrywania przez cały cykl, a przed miesiączką i w jej trakcie wypływa ze mnie dużo wody - do tego stopnia, ze czasem przemakają mi spodnie. Nie jest to śluz, to po prostu czysta woda. Nigdy tak nie miałam. Czytałam, ze taka wylewająca się woda może właśnie świadczyć o wodniaku.

Wymazy są okej- te na chlamydie i inne podobne paskudztwa również.

Żaden lekarz do tej pory mnie nie zdiagnozował, a przerobiłam ich kilkunastu. Czasem pojawiają się u mnie torbiele ciałka żółtego- ale czy lekarz mógłby np torbiel pomylić z wodniakiem?
    A może wodniaka nie widać na usg tylko dopiero podczas laparoskopii?
    Podzielcie się swoimi doświadczeniami 🙏🏻

• Akczi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja prawdopodobnie miałam wodniaka, został stwierdzony w kwietniu. Poszłam do lekaarza ponieważ kuło mnie w podbrzuszu szczególnie po wspolzyciu, lekarz odrazu zobaczyl wodniaka na usg ale byl on dosc duży (ok 40-50 mm) na zdjęciu tez moglam łatwo to dojrzeć- taki podłużny owalny kształt jajowodu. Na następnej wizycie już wodniaka nie bylo za to pojawiła sie torbiel przy jajniku z drugiej strony 🤔

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ