X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wodniak jajowodu
Odpowiedz

Wodniak jajowodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mamastasia2020 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Z racji tego, że nie odnalazłam podobnego wątku założyłam nowy. We wrześniu 2020 urodziłam długo wyczekiwanego synka poprzez cięcie. Podczas operacji dowiedziałam się, że mam właśnie wodnik jajowodu. Stąd pewnie nasze długie starania. Zaczynamy myśleć o rodzeństwie dla Stasia, ale strasznie się boję. Czy któraś Mamusia miała podobny przypadek?

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wodniaka ale najlepiej usunąć taki jajowod z wodniakiem bo jak się opróżnia to toksyczny płyn może wydalić/zniszczyć zarodek
    One lubią się odnawiać
    Poza możliwe że już uszkodził jajowod...

• mamastasia2020 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cięciu zrobili mi plastykę jajowodu. Nie mam pojęcia na ile to pomogło. Ostatnie 3 owulacje miałam potwierdzone wlasnie z prawej strony 😒

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ