wrześniowe brzuszki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
progesteron tez miałam... muszę luknac na wynik.
miałam w 7 czy 8 dpo -
TSH - 1.5 norma 0.35-5.5
prolaktyna 8.22 przy normie 2.8-29.2
testosteron 85 przy normie 14-76.
myslicie ze to przez testosteron?
progesteron miałam... wyszedł jakiś niski hmmmm norma ale bardzo nisko chyba 3 w normie 2-20pare..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 15:03
-
nick nieaktualny
-
mam owulację bo chodzę co miesiąc na monitoring.
brałam lutkę ale dostałam po niej jakieją infekcji i teraz biorę duphaston.
Myślicie, że to za mało? -
o Dżizysss:(
czemu tyle utrudnień człowiek ma.
Przecież chcemy dać nowe życie.
Obdarować miłością...
Chyba zmienię lakarza... -
Ale nie martw się na zapas najważniejsze, że owulacja potwierdzona myślę jednak, że warto ten poziom progesteronu skonsultować z lekarzem, bo przy owulacji wydaję mi się, ze powinien być jednak wyższy. A testosteronem nie ma się co od razu stresować.
-
Pocieszę Cię, że ja też miałam problemy właściwie do dzisiaj się leczę. Najpierw hiperprolaktynemia i na to dostałam dostinex, który w małej dawce do dzisiaj biorę. Potem wyszła jeszcze lekka niedoczynność tarczycy i na to euthyrox. Jestem pod opieką ginekologa-endokrynologa i wierzę, że teraz już będzie dobrze
-
Twój progesteron jest za niski do utrzymania ciąży, czyli najprawdopodobniej nie doszło do zapłodnienia w tym cyklu, a nie, że nie było owulacji o niej mówi monitoring i estradiol robiony w okolicach owulacji (na około dwa dni przed spada, ale nadal jest w okolicach 200), zrób w następnym cyklu w 7dpo progesteron i jeżeli będzie znowu bardzo niski dostaniesz pewnie dupka lub lutkę.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
La, ja co miesiąc biorę CLO, potem Dupka.
Póki co brak efektów.
do tego endemetrium przy owulacji 7 mm:(
Na to niestety lekarz nic mi nie daje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:55
-
obawiam sie, ze zadna z nas tutaj Ci nie powie jak dokładnie powinno wyglądać leczenie, jakie wyniki itp. Bynajmniej ja, az takiej wiedzy nie posiadam. Sadze jednak, ze moze warto wybrac sie do porzadnego ginekologa-endokrynologa.
I najważniejsze pozytywne nastawienieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:05
-
nick nieaktualnyhej, ja kiedyś robiłam badania ale tylko progesteronu i wyszło mi
0,54 w fazie owulacyjnej ( norma 0,8-3,0)
a możecie mi powiedzieć na te badania można iść bez skierowania?
i kiedy najlepiej w którym dniu cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:09
-
tomania2806 wrote:hej, ja kiedyś robiłam badania ale tylko progesteronu i wyszło mi
0,54 w fazie owulacyjnej ( norma 0,8-3,0)
a możecie mi powiedzieć na te badania można iść bez skierowania?
i kiedy najlepiej w którym dniu cyklu?
Z tego co wiem to progesteron powinno się badać 7dpo. Wcześniej nie wiem czy ma to sens jakiś. Badania można wykonać bez skierowania ale oczywiście są one płatne w zależności od laboratorium. -
Marteczka91 co do endometrium to niestety przy Clo jest ono gorsze. Staracie się z tego co widzę dopiero 4 cykle, w takim wypadku radziłabym raczej skupić się na czerpaniu przyjemności z seksu. Wiem, łatwo niby mówić, ale takie obsesyjne myślenie nie przyniesie nic dobrego, a i prolaktyna może mocno skoczyć przez taki stres, co nie jest dobre.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
a ja dziś oficjalnie:)! Wrześniówka - 1dc zgłaszam się!
Ankara, motyl1993, Lena87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hmmm ja we wrześniu nie mam jeszcze nic ale mam nadzieję, że od tego miesiąca będę mogła wpisać wrześniową date jako jedno z najważniejszych wydarzeń w moim życiu:)!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:53