Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@czarneniebo gratulacje!
Polecacie jakieś konkretne testy ciążowe? Mam w domu zapas PINKów z czułością 10 ale nie wiem czy są dobre
@ewelinaniwa , to super... Daj znac co i jak jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 16:53
EwelinaNowa 😊, czarneniebo lubią tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
czarneniebo wrote:Przepraszam 😥, ostatnio jestem jakąś nieogarnieta.. Dopiero co weszlam na wyniki i forum, wszystko szybko szybko. .i tak jakoś wyszło 😔
Mi zostaje od dziś czekanie, wczoraj owulacja dziś z mężem jeszcze profilaktycznie "dolaliśmy w formę" 😂😂😂 daję teraz chłopu spokój, małż przyjął tę nowinę z radością bo go wyeksploatowałam przez te kilka dni❤ ale trudno do tanga trzeba dwojga czas nam sprzyjał, to się trzeba było roboty twórczej nad powstaniem nowego życia chwycić😊siesiepy, Paulina666, czarneniebo lubią tę wiadomość
✔️Starania o pierwsze dziecko od marca 2022 "na luzie" od lipca na poważnie😀
✔️ 🙋♀️27l & 🙋29l
💒16.10.2021 ❤
✔️cykle regulowane obecnie Rigevidon od 20dc do 27dc, ok 30-36 dni.
✔️Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, Glucophage na zbicie testosteronu etc. Przygotowanie pod stymulację owulacji😵💫😱
✔️🙋zdrowy chłop -
Jejku... Dziewczyny jak tu dużo u Was wsparcia, empatii i zwykłej ludzkiej życzliwości... Aż chce się tu wchodzić i podczytywać...
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Oby spełniło się to na co czekacie.
Ja dzisiaj miałam zbadać progesteron, ale trochę przegapiłam i jutro polecę. Będzie akurat 8dpo, miałam zbadać 7 dpo, więc chyba nie będzie tragedii. A później czekam na 🙈 i porobię resztę wyników, planuję FSH, prolaktynę i E2, może jeszcze ft3 i ft4. Muszę wziąć sprawy w swoje ręce, bo gin nie widzi podstaw do badań, a Maluszka jak nie było tak nie ma... A staramy się od roku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 17:02
siesiepy, oli23, Beezi, Poziomka9204, ChocoMonster, Madziq6, czarneniebo, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Jejku... Dziewczyny jak tu dużo u Was wsparcia, empatii i zwykłej ludzkiej życzliwości... Aż chce się tu wchodzić i podczytywać...
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Oby spełniło się to na co czekacie.
Ja dzisiaj miałam zbadać progesteron, ale trochę przegapiłam i jutro polecę. Będzie akurat 8dpo, miałam zbadać 7 dpo, więc chyba nie będzie tragedii. A później czekam na 🙈 i porobię resztę wyników, planuję FSH, prolaktynę i E2, może jeszcze ft2 i ft4. Muszę wziąć sprawy w swoje ręce, bo gin nie widzi podstaw do badań, a Maleństwo jak nie było tak nie ma... A staramy się od roku...
Mi Endo kazała badać progesteron 7-9 dpo, więc na spokojnie.
Niedlamnie na pewno nie pinki. Może Facelle z rosska? Forget wylapala bardzo wczesna ciążę na testach DOZ.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5%
◾łagodna oligospermia
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Czarneniebo, nie przepraszaj. Gratulacje przyjmuj. W ciąży ponoć ma się mózg jak kalafior, u Ciebie widać się wcześnie zaczęło 😁😎!
Valerie.Ferrero, niech odpoczywa, bo w ciąży na którymś etapie kobiety często mają apetyt na ❤️! I będzie powtórka z rozrywki 😁.
EwelinaNowa, to ważne abyś podążała za instynktem i ktoś się zaopiekował Tobą. Pozostań czujna.
siesiepy, Valerie.Ferro, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Vivico, dużo pozytywnych myśli. Patrząc na swoje doświadczenie ze szpitalnych stołówek to dużo nie straciłaś 🙈.
Vivico lubi tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Jestem w czarnej dupie..... Dzisiaj beta 150,1😭😭😭
Edit.: Przepraszam jest w normie🥰🥰🥰
Ale nastraszyłas 🥺 całe szczęście ze jest dobrze. Bardzo dobrze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 17:18
czarneniebo lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Beezi wrote:Rodzinni też przepisują Euthyrox, u mnie czasami nawet nie kierują do endo, tylko każą oznaczyć antyTG i antyTPO, dają skierowanie na to, co mogą z tarczycy i skierowanie na USG. Terminy do endo na NFZ to dobry rok lub dłużej.
U mnie TSH 2,28 i nie wiem czy zbijać już czy jeszcze nie, jestem w 11dc. Chyba powtórzę w 3dc z innymi badaniami, dorobię resztę tarczycy i się okaże.29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
PaniJulietta wrote:Mam podobne tsh i Gin mi napisała że nie trzeba zbijać... No to nie zbijam narazie
Będę badać na tydzień jakoś kontrolnie.oli23, Cotakoza lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5%
◾łagodna oligospermia
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Ancalime wrote:Vivico, dużo pozytywnych myśli. Patrząc na swoje doświadczenie ze szpitalnych stołówek to dużo nie straciłaś 🙈.
A zapomniałam o rozwodnionej kaszce ale nie miałam ochoty juz próbować 😀Ancalime, Vivico, Niedlamnie lubią tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Edit.: Przepraszam jest w normie🥰🥰🥰czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Vivico, dużo pozytywnych myśli. Patrząc na swoje doświadczenie ze szpitalnych stołówek to dużo nie straciłaś 🙈.
Właśnie była kolacja i się o tym przekonałam na własnej skórze 🤣siesiepy, A-6 lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️30
11 lat razem 👩🏼❤️👨🏻 + 🐶
Starania o pierwszego 👶🏼
09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx
11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
Powrót do starań 💚
🗓️ długie cykle
23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
28.11 beta 135,07 mIU/ml
30.11 beta 360,25 mIU/ml
06.12 usg pęcherzyk ciążowy
20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
22.03 397g zdrowego 👶🏼
25.04 831g szkraba 🎀
23.05 1653g 💪🏼
21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
01.08 3,6 słodkiej Niuni
13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕 -
Blondyna.B wrote:Badania krzepliwości powinno się robić między 7 dni po ustaniu krwawienia i 7 dni przed datą 🐵
-
Beezi wrote:Natala, przytulam mocno 😥❤️
Vivico, dobrze, że jesteś pod opieką, czekamy na wieści i trzymamy kciuki 🤞
Madziq, DDimery na Twoim poziomie to nic groźnego, podwyższone wychodzą kilka-kilkadziesiat tysięcy, więc spokojnie, nie nakręcaj się, może być związane z momentem cyklu, jakimś urazem czy delikatnym stanem zapalnym. U niektórych też z wiekiem, ale Ty jeszcze trochę za młoda.
Czarneniebo 🤞🤞🤞 -
PaniJulietta wrote:Mam podobne tsh i Gin mi napisała że nie trzeba zbijać... No to nie zbijam narazie
Ale są dwie szkoły w tym temacie wiec dlatego tak różne opinie Jeśli o mnie chodzi w pierwszą ciążę zaszłam to okazało się że TSH miałam koło 5 Mam nadzieję że daje to jakaś nadziejesiesiepy, Beezi, Rica, ChocoMonster, Ferox lubią tę wiadomość
-
Edit.: Przepraszam jest w normie🥰🥰🥰
To przyrost piekny, gratuluje!❤️❤️czarneniebo lubi tę wiadomość
-
natala wrote:Cześć,
Dopiero wróciliśmy z wakacji, przez ten czas całkowicie odcięłam się od forum. Jadąc wiedzieliśmy że jest dodatnia beta i kropka jest z nami (rzutem na taśmę w sierpniowym wątku wyszły u mnie dwie kreski 30 sierpnia)
Dzisiaj byłam na beta hcg i wizycie u ginekologa, niestety beta spadła i wynosi 3.90. 🥺
Nawet nie wiem jak opisać to co czuję.
Wiem że wiele z Was też przez to przeszło i tak po prostu mnie zrozumiecie 😔
Bardzo Mi przykro 🥺😔 przesyłam dużo siły❤️ -
Vivico wrote:Właśnie była kolacja i się o tym przekonałam na własnej skórze 🤣
-
Dobra umówiłam się do tego Endo na 15wrzesnia zaś 300zl niemoje 🙈🙈🙈pójdę na początku tyg na pakiet TSH i zobaczymy jak wyjdzie 🤷🏼♀️nic innego mi niepozostaje...
siesiepy, Poziomka9204 lubią tę wiadomość