Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry witam się w nowym wątku i ja 🤗😁😁
Niebylo mnie trochę ale mąż ma urlop więc korzystamy wrócę do was od 5tego 🤪🤪dziś miałam mieć cytologie ale lekarzowi coś wypadło🙈😅😅😅normalnie ja mam szczęście jak niepowiem co...mam wizytę 6tego ale tego mam mieć okres więc niewiem czy wypali🤷🏼♀️kolejna mam umówiona na 13tego więc najwyżej wtedy. Ja narazie staram się niemyslec od niczym bo i tak niedzialalalismy w te dni więc narazie niewpisuje się na testowanie powodzenia dziewczyny odezwę się znowu 😅😅drSylwia, paprotka17, Kessa, ChocoMonster, siesiepy, czarneniebo, Kasiaaa.97, Stormy., Lipcowa, 2+3, Poziomka9204, Beezi, Anett93, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Może jakiś mniej czuły dałby radę. Przykładowo Horien jest od 25, więc może pik faktycznie by pokazywał wtedy, kiedy jest pik. Tylko byś musiała patrzeć typowo na bordowy pasek testowy. No i niby te z aliexpress są od 10, ale pokazują słabsze pokrycie pasków niż Horien, bo mają dużo mocniejszy pasek kontrolny. Ale jeszcze nie zweryfikowałam ich na piku.
Mam właśnie te Horien z Allegro. Wydawało mi się ze one są w porządku i tak jak pisałam pokrywają się z objawami. Wtedy z tym pojedynczym monitoringiem tez się pokryły ale teraz jakoś nie chce im wierzyć znając wynik LH na początku cyklu… zostaje mi „wynudzic „ 👩⚕️ o kolejne monitoring.
Mam po prostu wrażenie ze zrobiłam wszystkie badania itp.. wiem już co jest i stanęłam w miejscu.
Nikt mi nie proponuje stymulacji i moja chora głowa mówi mi ze widocznie nie ma sensu skoro 👩⚕️ Tego nie proponuje.
Jedyne co wiemy to narzeczony ma zrobić kontrolny seminogram ale to dopiero pod koniec października… a do tego czasu denerwuje mnie ta bezczynność
-
drSylwia wrote:Skoro tak Cię to martwi, a nie będzie kolidowało że ślubem jeśli pójdziesz do gina 11-13 DC to umów się od razu na wizytę i sprawdź co tam się dzieje 😉
Pomyśle nad tym.. muszę to wszystko obliczyć i może faktycznie wykorzystam urlop okolicznościowy na monitoring… złapie 👩⚕️W szpitalu bo po południu do niej się ciężko dostać.
A jak się nie uda to spróbuje prywatnie do mojej wcześniejszej gin… chociaż ona nawet nie widziała PCOS..
-
SandraH.97 wrote:Dziewczyny pomożecie z interpretacja tych wyników? Wizytę u lekarza mam dopiero 8 września
Czy stosunek LH:FSH=0.467 wskazuje na niedoczynność przysadki?
I wiem też na pewno, że prolaktyna do obniżenia i to sporo...
Prolaktyna chyba też na to wskazuje...
Edit: wyczytałam że właśnie wysoka prolaktyna hamuje wydzielanie lh i fsh
Halo halo podbija swój post, może któraś się bardziej orientuje ^^Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Hej Dziewczyny, chciałam się z Wami przywitać 😊czytam sobie czawem wasze wątki, nie zawsze jestem na bieżąco, ale co jakiś czas wpadam i nadrabiam.
My staramy się od roku, właśnie mija ta dziwna granica, do której myślałam że na pewno się uda. .. Już pokończyły mi się wszystkie okazje na które liczyłam, że dostaniemy te niespodziankę, były już wszystkie urodziny, imieniny, rocznica ślubu. Zostało mi już tylko Boże Narodzenie 😂
W kolejnym cyklu będę robić badania, te które robi się w 3 dniu. Dostałam skierowania już miesiąc temu, ale akurat byliśmy na wakajkach przede mną też kontrolne usg i będziemy myśleć co dalej. Poczytałam też ostatnio o suplementach i może wprowadzę sobie za miesiąc NAC. Zobaczę. Chyba nie zaszkodzi 🤓
Mąż robił badanie nasienia wiosną. Wg naszej oceny wyszło ani nie najlepiej ani nie najgorzej, ale niestety nie skonsultowaliśmy z żadnym lekarzem tego. Może jesienią powtórzy, jak wejdziemy bardziej w diagnozowanie problemu...
A tymczasem wbijam do was nieśmiało na nowy wątek obecnie poluje na owulacje, czuję że się zbliża a jeśli tak to za jakieś 2 tygodnie będę testować. Ogólnie staram się powstrzymać od tego robienia testów, bo niewiele to wnosi i postanowiłam sobie że będę czekać do 13dpo. Co z tego wyjdzie, zobaczymy. Bo obiecać nie mogę 😂 w takim razie może zapisze się na testowanie 13.09, może to będzie szczęśliwa 13stka 🤓
Trzymam kciuki za Was 🍀❤️ChocoMonster, Agn1000, siesiepy, paprotka17, Lipcowa, Poziomka9204, Beezi, Anett93, pluto_nova, Darka96 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
kropka27 wrote:Hej Dziewczyny, chciałam się z Wami przywitać 😊czytam sobie czawem wasze wątki, nie zawsze jestem na bieżąco, ale co jakiś czas wpadam i nadrabiam.
My staramy się od roku, właśnie mija ta dziwna granica, do której myślałam że na pewno się uda. .. Już pokończyły mi się wszystkie okazje na które liczyłam, że dostaniemy te niespodziankę, były już wszystkie urodziny, imieniny, rocznica ślubu. Zostało mi już tylko Boże Narodzenie 😂
W kolejnym cyklu będę robić badania, te które robi się w 3 dniu. Dostałam skierowania już miesiąc temu, ale akurat byliśmy na wakajkach przede mną też kontrolne usg i będziemy myśleć co dalej. Poczytałam też ostatnio o suplementach i może wprowadzę sobie za miesiąc NAC. Zobaczę. Chyba nie zaszkodzi 🤓
Mąż robił badanie nasienia wiosną. Wg naszej oceny wyszło ani nie najlepiej ani nie najgorzej, ale niestety nie skonsultowaliśmy z żadnym lekarzem tego. Może jesienią powtórzy, jak wejdziemy bardziej w diagnozowanie problemu...
A tymczasem wbijam do was nieśmiało na nowy wątek obecnie poluje na owulacje, czuję że się zbliża a jeśli tak to za jakieś 2 tygodnie będę testować. Ogólnie staram się powstrzymać od tego robienia testów, bo niewiele to wnosi i postanowiłam sobie że będę czekać do 13dpo. Co z tego wyjdzie, zobaczymy. Bo obiecać nie mogę 😂 w takim razie może zapisze się na testowanie 13.09, może to będzie szczęśliwa 13stka 🤓
Trzymam kciuki za Was 🍀❤️kropka27 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Paprota9418 wrote:Mam właśnie te Horien z Allegro. Wydawało mi się ze one są w porządku i tak jak pisałam pokrywają się z objawami. Wtedy z tym pojedynczym monitoringiem tez się pokryły ale teraz jakoś nie chce im wierzyć znając wynik LH na początku cyklu… zostaje mi „wynudzic „ 👩⚕️ o kolejne monitoring.
Mam po prostu wrażenie ze zrobiłam wszystkie badania itp.. wiem już co jest i stanęłam w miejscu.
Nikt mi nie proponuje stymulacji i moja chora głowa mówi mi ze widocznie nie ma sensu skoro 👩⚕️ Tego nie proponuje.
Jedyne co wiemy to narzeczony ma zrobić kontrolny seminogram ale to dopiero pod koniec października… a do tego czasu denerwuje mnie ta bezczynność
Ja miałam w piątek LH co prawda "tylko" 17, no ale też jestem gdzieś w fazie folikularnej. Aktualnie poziom LH spadł, ale też czasami podbija do około 17 a z temperatury nie wynika owulacja, z progesteronu też nie. Taki urok osób z dużym LH najwidoczniej.
Jeśli wcześniej owulację obserwowałas, według mnie nie ma co się chyba martwić.
Poniżej piątkowe owulaki:
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
SandraH.97 wrote:Halo halo podbija swój post, może któraś się bardziej orientuje ^^
Hmm.. Ja nie pomogę 😔 widzę tylko mega wysoka prolaktyne. Idz do dobrego lekarza żeby znalazłam koniecznie jej przyczynę bo pewnie może zaburzać to owulacje itdSandraH.97 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Kessa wrote:To testujemy razem.
U mnie dziś skok temperatury 🔺
Ja nie mierzę, pani doktor nie kazała 😄 ale śluz myślę, że owulacyjny, wczoraj I dzisiaj klucie prawego jajnika. Niestety mąż dzisiaj na nocce Ale za to wczoraj był 🔥 może dają radę żołnierzyki 😄🤞Agn1000 lubi tę wiadomość
-
kropka27 wrote:Hej Dziewczyny, chciałam się z Wami przywitać 😊czytam sobie czawem wasze wątki, nie zawsze jestem na bieżąco, ale co jakiś czas wpadam i nadrabiam.
Trzymam kciuki za Was 🍀❤️
Witamy, witamy. Rozgość się w wątku i obyś już tu została, albo poszła na "drugą stronę mocy".
Paprota, a robiłaś wszystkie badania z pierwszej strony wątku?♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Orientujecie się czy pik lh jest jak pęcherzyk osiągnie swój odpowiedni rozmiar czy najpierw jest pik, potem w ciągu np 24h sobie jeszcze rosnie np 2mm i pęka?
Edit: generalnie chodzi mi czy po piku jeszcze pęcherzyk rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 17:15
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
SandraH.97 ja na prolaktyne polecam dostinex, dobrze się czułam po nim.
SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Ja miałam w piątek LH co prawda "tylko" 17, no ale też jestem gdzieś w fazie folikularnej. Aktualnie poziom LH spadł, ale też czasami podbija do około 17 a z temperatury nie wynika owulacja, z progesteronu też nie. Taki urok osób z dużym LH najwidoczniej.
Jeśli wcześniej owulację obserwowałas, według mnie nie ma co się chyba martwić.
Poniżej piątkowe owulaki:
Ooo dziękuje.. robię owulaki dalej ale bardziej czujnie na objawy
Cały czas mam wrażenie ze tylko się łudzę i robię sobie nadzieje a przez to PCOS bez stymulacji nic nie będzie. Mimo ze pecherzyki rosną i pękają.
Piękne owulaki ! Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞siesiepy lubi tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Ooo dziękuje.. robię owulaki dalej ale bardziej czujnie na objawy
Cały czas mam wrażenie ze tylko się łudzę i robię sobie nadzieje a przez to PCOS bez stymulacji nic nie będzie. Mimo ze pecherzyki rosną i pękają.
Piękne owulaki ! Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞
A na jakiej podstawie lekarz zdiagnozowal u Ciebie PCOS?
Ja zawsze myślałam że największym problemem przy PCOS to zaburzenia miesiączkowania i owulacji a Ty masz okresy regularne, owulacje swoje więc co jest nie tak?Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Siesiepy muszę zrobić jeszcze zrobić II ETAP bo w programie od razu przeskoczyliśmy do III
czekam z utęsknieniem na wypłatę bo to można zrobić w dowolnym dniu cyklu prawda ? -
Agn1000 wrote:A na jakiej podstawie lekarz zdiagnozowal u Ciebie PCOS?
Ja zawsze myślałam że największym problemem przy PCOS to zaburzenia miesiączkowania i owulacji a Ty masz okresy regularne, owulacje swoje więc co jest nie tak?
Po odstawieniu tabletek nie miałam miesiączki przez 8 miesięcy. Potem zrobiłam androgeny i wyszło praktycznie wszystko przekroczone. Brałam dupka na wywołanie potem tabletki anty przez 3 miesiące i się „naprawiły” miesiączki. Od tego czasu nie miałam problemu z miesiączkami chociaż cykle między 31-37 dni
Potem robiłam kontrolne badania I DHEA- s miałam powyżej, LH i SHBG (chociaż spadło już poniżej tego co za pierwszym razem ) plus obraz w Usg…
-
Paprota9418 wrote:Po odstawieniu tabletek nie miałam miesiączki przez 8 miesięcy. Potem zrobiłam androgeny i wyszło praktycznie wszystko przekroczone. Brałam dupka na wywołanie potem tabletki anty przez 3 miesiące i się „naprawiły” miesiączki. Od tego czasu nie miałam problemu z miesiączkami chociaż cykle między 31-37 dni
Potem robiłam kontrolne badania I DHEA- s miałam powyżej, LH i SHBG (chociaż spadło już poniżej tego co za pierwszym razem ) plus obraz w Usg…
Ok. Juz wszystko rozumiem 🙂 może do ideału z tymi hormonami jeszcze trochę brakuje ale myślę że w takim razie i tak duża poprawa nastąpiła, dużo dziewczyn z pcos marzy o swojej owu a Ty je masz więc jestem dobrej myśli i trzymam kciuki zeby się udało 🙂Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan: